Week van Gebed 2023


Zondag 22 januari 2023 werd de jaarlijkse Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen afgesloten met een oecumenische viering in de kloosterkerk van het Syrisch-Orthodoxe klooster in Glane. Deze viering werd, zoals reeds vele jaren, voorbereid door voorgangers en vrijwilligers van de katholieke en protestantse kerken in Glanerbrug en de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap.

Het thema van dit jaar was "Doe goed, zoek recht" waarin bijzondere aandacht was voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. De Bijbeltekst die centraal stond tijdens deze Week van gebed voor eenheid was genomen uit Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij’.

Hier sloot de Brief van Paulus aan de christenen van Korinte (1 Korintiërs 12-27) goed bij aan, want er werd ingegaan op dat wij door onze doop allen deel uitmaken van één lichaam: het lichaam van Christus.
De doop werd bezongen door de Aramese liederen, gezongen door Syrisch-Orthodoxe jongeren,
 en water werd geschonken bij de schuldbelijdenis.
Het thema werd verder aanschouwelijk gemaakt tijdens de overweging met voorbeelden van verbinding: met een plant (Jezus is de ware wijnstok), een bos takken (samen staan we sterker dan individueel) en door eens een "andere pet" op te doen (door om te denken kunnen we elkaar vanuit een ander, positiever perspectief bekijken).


Het collectedoel was deze keer het Oranjefonds: daar staat de hashtag #jijdoetertoe centraal - waarmee duidelijk gemaakt wordt dat alle mensen die om welke reden dan ook (tijdelijk) niet mee kunnen doen in de samenleving, er ook toe doen. Het Oranjefonds steunt sociale initiatieven die zich voor deze mensen inzetten en is er om juist hen en die initiatieven te versterken en te verbinden. Wij danken iedereen heel hartelijk voor de gulle bijdragen. In totaal is er maar liefst € 208,51 opgehaald!

Bij de uitgang werd een mooi cadeautje uitgedeeld: een waxinelichtje dat warmte en licht verspreidt en dat zelfs een boodschap ("Doe goed, zoek recht") achterlaat wanneer het hele kaarsje is opgebrand. En na afloop stond de koffie klaar en was er gelegenheid voor een uitgebreide rondleiding door de kloosterkerk en over het kerkhof.

Al met al een gezegende zondag! Hieronder ziet u het openingslied en foto's:

 

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP