Win-Win

Win-Win

Zaterdagmiddag 30 oktober 2021 kwamen bewoners van ’t Winlo in Losser naar de H. M. Geboortekerk voor een rondleiding en een kop koffie/thee met gebak.
Wouter had er om gevraagd. Helaas kon hij er zelf niet bij zijn. Maar Marvin, Eline en Laurien met hun ouders gaven aan de uitnodiging gehoor.
Sanne en haar moeder José waren namens het JP ook van de partij. Zij kennen de groep al van zeven en een half jaar geleden. Jongerenpastoraat heeft toen nl. samen met de bewoners van ‘t Winlo, het geld voor een televisie in de gemeenschapsruimte bij elkaar verdiend met de verkoop van eieren.

Na een ontvangst in de koffiekamer, waarin nog eens onze oudste contacten met elkaar werden aangehaald, begonnen we aan de rondleiding.
Koster Hazekamp, liet het GROTE GEHEIM van deze kerk zien (eerste foto). Achter het hoofdaltaar is een kistje ingemetseld met een relikwie van de Heilige Bonifatius (tweede foto). H. Bonifatius is een van de missionarissen die rond 750 na Christus op hoge leeftijd naar Friesland kwam om over zijn geloof in Jezus te vertellen.

Ook is er een afvoerputje waarin vroeger de rest van het gewijde water uit het doopvont werd doorgespoeld (derde foto).
Pastor Carla vertelde het verhaal van de H. Franciscus, die in het glas-in-loodraam is afgebeeld.
Ans vertelde over het leven van St. Martinus, St. Maarten, de beschermheilige van Losser. De kleding van St. Maarten paste Marvin ook perfect (vierde en vijfde foto). Over St. Maarten zijn twee glas-in-loodramen gemaakt, en te zien in deze kerk.
Tot slot namen Sini en Jos de gasten mee naar de sacristie (zesde en zevende foto). De kleding van de priester, de misdienaars, de dikke deur van de kluis en hoe we de klokken luiden. Dat alles maakte indruk.

Tot slot vroeg de groep of ze nog even naar het koor mochten, om de kerk van boven te kunnen zien. Daarna was er dan eindelijk koffie/thee en gebak.
We spraken naar elkaar uit dat we deze band met elkaar zeker willen onderhouden.

Jos en Sini nodigden na de koffie de bewoners uit om naar de kerststal te komen kijken als die klaar staat. Dit bezoek krijgt dus zeker een vervolg…

Stichting ’t Winlo is een ouderinitiatief.  Het staat voor zo zelfstandig mogelijk Wonen in Losser voor jonge mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
Zo zelfstandig mogelijk, met waar nodig en gewenst, ondersteuning.

Ans te Lintelo
coördinator Jongerenactiviteiten Maria Vlucht

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Wie in de schaduw Gods mag wonen
door
past. werker Frank de Heus
Vrij zijn
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP