Gerardus Majellabedevaart 2019


Heilige Gerardus Majella Bedevaart Overdinkel

Op zondag 20 oktober 2019 zal in Overdinkel voor de 107de keer de Heilige Gerardus Majella Bedevaart plaatsvinden, met als thema: Je bent niet alleen. Muzikale medewerking zal worden verleend door muziekvereniging Concordia en het dames- en herenkoor. Het Twentse kerkdorp zal dan wederom de plaats zijn waar vele duizenden pelgrims vanuit het hele land bij elkaar zullen komen. Velen zullen al meerdere malen Overdinkel bezocht hebben en weten dat deze bedevaart steun en kracht geeft bij alle noden van de pelgrims.

Missiedoel: Goods for Gambia
Tijdens de bedevaart is er een collecte voor de missie. Dit jaar is dat Stichting Goods for Gambia. Voor dit doel wordt gecollecteerd én kunt u goederen inleveren. Het gaat om houdbare goederen zoals voedsel en kleding en andere spullen. Een overzicht van te doneren goederen vindt u hier: Missiedoel Gerardus Majella Bedevaart. U kunt spullen inleveren voor in de kerk; deze is elke ochtend open en natuurlijk ook tijdens alle activiteiten en vieringen tijdens deze bedevaart. Wij danken u hartelijk voor uw bijdrage!

Programma:
  • Om 10.30 uur vertrekt de sacramentsprocessie van de Gerardus Majellakerk (Hoofdstraat 78, Overdinkel) naar het park.
  • Aansluitend om 11.00 uur Plechtige Eucharistieviering in het park, waarin hulpbisschop Mgr.  Th. C. M. Hoogenboom  de Hoofdcelebrant zal zijn, waarna de processie volgt. 
  • Om 15.00 uur is het Sluitingslof in de Gerardus Majella kerk.
Triduüm:
Voorafgaand aan de bedevaart is er een Triduüm. 
Op donderdag 17 oktober, vrijdag 18 oktober en zaterdag 19 oktober, elke avond om 19.00 uur, is er in de Gerardus Majella kerk een viering in het teken van Gerardus. 
  • Donderdag 17 oktober om 19.00 uur wordt het Triduüm geopend met een eucharistieviering.
  • Vrijdag 18 oktober om 18.00 uur knutselen de kinderen iets leuks dat ze tijdens de viering (om 19.00 uur) zullen weggeven.
  • Zaterdag 19 oktober om 19.00 uur is er een Oktoberfeest in de Gerardus Majellakerk mmv het koor Dynamique. Tijdens deze avond zullen inspirerende teksten en veel bekende Duitse liedjes muzikaal en in stijl opgeluisterd worden door het koor Dynamique onder leiding van hun dirigent Raymond. Zie ook het nieuwsbericht: Oktoberfeest 

Kinderactiviteiten:
Wij willen erop wijzen, dat sinds enkele jaren ook succesvolle kinderactiviteiten worden georganiseerd tijdens de viering op zondagmorgen. Uw (klein-)kind is dus van harte welkom! Naast leuke activiteiten zullen ook zij een stukje van de processie lopen door het park. De kinderen zijn elk jaar heel enthousiast!

Meer informatie:
Indien U verdere informatie wenst kunt u contact opnemen met het parochiecentrum van de Gerardus Majella kerk op werkdagen tussen 10.00 en 11.30 uur ( woensdag gesloten), telefoon 053-5381304. Hier kunt u ook (mis)intenties opgeven. 

Kosten intenties:
Vrije gift. Misintenties: € 5,00 te voldoen via rek.nr: NL 35 RBRB 0918845289 t.n.v. W.H. Olde Meierink, o.v.v. Gerardus Bedevaart Overdinkel.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!
Gerardus Bedevaart groep Overdinkel.
e-mail: gerardusbedevaartoverdinkel@live.nl
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Bidden voor vrijwilligers
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Verheugt u en juicht
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP