Activiteiten JP Bisdom

 

Ben je op zoek naar leuke activiteiten binnen Maria Vlucht, klik dan op de pagina van ons Jongerenpastoraat:
Activiteiten JP Maria Vlucht

 


 

Jong Aartsbisdom
Binnen ons Aartsbisdom is er het Jongeren Platform Utrecht (JPU) en Jong Aartsbisdom (JA, ook buiten Utrecht). Bij beide groepen ben je welkom!
Mevrouw Z.M.C. (Sarah) Mijhad-Hoogeveen is jongerenwerker van het Aartsbisdom Utrecht.

 

Social Media
Meer informatie over de activiteiten voor jeugd en jongeren kun je vinden op Facebook op www.jongaartsbisdom.nl
 en op Instagram

Opgave voor activiteiten
Voor vragen en opgave kun je terecht bij mevr. Z.M.C. (Sarah) Mijhad,

jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl (aanwezig op dinsdag en woensdag)

Wil je sneller op de hoogte zijn van onze activiteiten? Ik, Sarah, beheer een verzendlijst waar ik af en toe een bericht deel voor de activiteiten en zo kun je je ook snel aanmelden. Het is dus géén groepsapp. Beantwoord deze email met je telefoonnummer en ik zet je erbij.
Met vriendelijke groet,
Sarah Mijhad, Diocesane jongerenwerker Aartsbisdom Utrecht

 


GEANNULEERD: VRIJDAG 29 T/M ZONDAG 31 JANUARI 2021: WJD@Home OP AMELAND!
Wereldjongerendagen zijn vaak ver weg. Maar in 2021 kun je ze ook vieren in Nederland, op Ameland!
Jongeren vanaf 15 jaar kunnen in januari 2021 opnieuw naar een WJD@Home op Ameland. De WJD@Home werden in 2019 voor het eerst gehouden voor jongeren die niet deel konden nemen aan de Wereldjongerendagen in Panama. WJD@Home was met ruim honderd deelnemers een groot succes. Dat vroeg om een vervolg!
Lees er alles over op de speciale pagina van JongAartsbisdom: WJD@HOME IN 2021

 
 

WERELDJONGERENDAGEN 2022 2023 in LISSABON
"Maria stond op en ging met spoed op weg", een passage ontleend aan Lc 1,39, wordt het thema wordt van de komende Wereldjongerendagen van 2022 in Lissabon (Portugal).
"Voed en verspreid het vuur van Christus dat je in je hebt. De Kerk heeft jullie nodig om volledig zichzelf te zijn." Dat is de boodschap van paus Franciscus aan de jongeren voor de komende Wereldjongerendagen.
In verband met het Coronavirus worden de Wereldjongerendagen een jaar uitgesteld en dus gevierd in 2023. Lees: Wereldjongerendagen een jaar uitgesteld en het bericht op JongAartsbisdom.nl

In Lissabon werd het winnende logo voor de Wereldjongerendagen van 2023 bekendgemaakt.
19 oktober 2020: Met een spectaculaire videoclip werd het logo voorgesteld voor de volgende editie van de  Wereldjongerendagen van 2023 in de Portugese hoofdstad Lissabon. Het winnende logo van de Jornada Mundial da Juventude 2023 werd ontworpen door de 24-jarige Portugese ontwerpster Beatriz Roque Antunes. In haar afbeelding combineert zij de motieven van het kruis, een pad, de Maagd Maria en een rozenkrans. De kleuren groen en rood verwijzen naar de Portugese vlag, in combinatie met een beetje geel.
Het logo werd door een team van professionals uit 21 inzendingen geselecteerd. Zij weerhielden drie ontwerpen. Uiteindelijk werd het ontwerp van Beatriz Roque Antunes uitgeroepen tot winnende logo. Haar logo verwijst naar het thema van deze 37ste Wereldjongerendag: Maria stond op en ging snel op weg.

De Wereldjongerendagen (WJD) werd door paus Joannes Paulus II (1978-2005) in het leven geroepen. De eerste editie vond in 1986 in Rome plaats. De WJD worden in principe om de drie jaar gehouden. De vorige editie vond in januari 2019 plaats in Panama-Stad. Vanwege de coronapandemie werd de jongerenbijeenkomst, die gepland was voor  de zomer van 2022, uitgesteld tot augustus 2023.

Lees meer over de WJD 2023 in Lissabon
 
 

Like ons op Facebook

TOP