Activiteiten JP Bisdom

 

Ben je op zoek naar leuke activiteiten binnen Maria Vlucht, klik dan op de pagina van ons Jongerenpastoraat:
Activiteiten JP Maria Vlucht

 


 

Jong Aartsbisdom
Binnen ons Aartsbisdom is er het Jongeren Platform Utrecht (JPU) en Jong Aartsbisdom (JA, ook buiten Utrecht). Bij beide groepen ben je welkom!
Mevrouw Z.M.C. (Sarah) Mijhad-Hoogeveen is jongerenwerker van het Aartsbisdom Utrecht.

 

Social Media
Meer informatie over de activiteiten voor jeugd en jongeren kun je vinden op Facebook op www.jongaartsbisdom.nl
 en op Instagram

Opgave voor activiteiten
Voor vragen en opgave kun je terecht bij mevr. Z.M.C. (Sarah) Mijhad,

jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl (aanwezig op dinsdag en woensdag)

Wil je sneller op de hoogte zijn van onze activiteiten? Ik, Sarah, beheer een verzendlijst waar ik af en toe een bericht deel voor de activiteiten en zo kun je je ook snel aanmelden. Het is dus géén groepsapp. Stuur een email met je telefoonnummer en ik zet je erbij.
Met vriendelijke groet,
Sarah Mijhad, Diocesane jongerenwerker Aartsbisdom Utrecht

 

  

31 JULI T/M 5 AUGUSTUS 2021: KINDERKAMP EN TIENERKAMP

In 2021 organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinder- en tienerkamp.
Beide zomerkampen vinden plaats op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle van 31 juli t/m 5 augustus.

KINDERKAMP ‘Vrienden voor het leven’ (voor kinderen van 7 t/m 12 jaar)
Het is leuk om vriendjes en vriendinnetjes te hebben. Vriendschap is belangrijk. In de verhalen over Jezus merk je dat ook. Als Hij aan zijn opdracht begint, kiest Hij eerst twaalf vrienden uit om met Hem mee te gaan. Onderweg krijgt Jezus ook nieuwe vrienden, zoals Lazarus en zijn zussen Martha en Maria, en Zacheus de tollenaar. En Jezus bewondert ook de vriendschap van de sterke mannen die hun verlamde kameraad héél voorzichtig in een gat door het dak laten zakken om hem zo dicht mogelijk bij Jezus te brengen. Mooie verhalen waar we samen naar gaan luisteren en over na gaan denken. Natuurlijk gaan we tijdens het kamp heel veel leuke spelletjes doen, lekker naar het bos, knutselen, zwemmen én vrij spelen als echte vrienden.
Kortom: Wil jij vrienden maken voor het leven? Meld je dan zo snel mogelijk aan!
  • Kosten: € 125 per kind. Als er meerdere kinderen uit een gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 70 per extra kind (voorbeeld 2 kinderen = € 195 i.p.v. € 250)

TIENERKAMP ‘Heroes only’ (voor tieners van 13 t/m 16 jaar)
Ook deze zomervakantie organiseert het bisdom weer een bijzonder tienerkamp. Dit keer is het thema ‘Heroes only’. Deelnemers zullen verschillende helden ontmoeten, zowel Bijbelse als eigentijdse helden. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de held die jij bent! Je krijgt de kans om jezelf te bewijzen met uitdagende spellen, mysterieuze uitstapjes en spannende catecheses.
Doe je mee? Jij bent toch ook een held?
  • Kosten: € 145 p.p. Als er meerdere tieners uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 95 per extra tiener (bv. 2 tieners = € 240 i.p.v. € 290)
Zo doe je mee:  
 

WERELDJONGERENDAGEN 2022 2023 in LISSABON
"Maria stond op en ging met spoed op weg", een passage ontleend aan Lc 1,39, wordt het thema wordt van de komende Wereldjongerendagen van 2022 in Lissabon (Portugal).
"Voed en verspreid het vuur van Christus dat je in je hebt. De Kerk heeft jullie nodig om volledig zichzelf te zijn." Dat is de boodschap van paus Franciscus aan de jongeren voor de komende Wereldjongerendagen.
In verband met het Coronavirus worden de Wereldjongerendagen een jaar uitgesteld en dus gevierd in 2023. Lees: Wereldjongerendagen een jaar uitgesteld en het bericht op JongAartsbisdom.nl

In Lissabon werd het winnende logo voor de Wereldjongerendagen van 2023 bekendgemaakt.
19 oktober 2020: Met een spectaculaire videoclip werd het logo voorgesteld voor de volgende editie van de  Wereldjongerendagen van 2023 in de Portugese hoofdstad Lissabon. Het winnende logo van de Jornada Mundial da Juventude 2023 werd ontworpen door de 24-jarige Portugese ontwerpster Beatriz Roque Antunes. In haar afbeelding combineert zij de motieven van het kruis, een pad, de Maagd Maria en een rozenkrans. De kleuren groen en rood verwijzen naar de Portugese vlag, in combinatie met een beetje geel. Hier vind je de toelichting op het logo. (in het bericht kun je elk plaatje aanklikken).
Haar logo verwijst naar het thema van deze 37ste Wereldjongerendag: Maria stond op en ging snel op weg.

De Wereldjongerendagen (WJD) werd door paus Joannes Paulus II (1978-2005) in het leven geroepen. De eerste editie vond in 1986 in Rome plaats. De WJD worden in principe om de drie jaar gehouden. De vorige editie vond in januari 2019 plaats in Panama-Stad. Vanwege de coronapandemie werd de jongerenbijeenkomst, die gepland was voor  de zomer van 2022, uitgesteld tot augustus 2023.

Lees meer over de WJD 2023 in Lissabon


In Lissabon is de officiële hymne van de komende Wereldjongerendagen editie 2023 in de Portugese hoofdstad voorgesteld (op 27 januari 2021). Het lied begint met de tekst: "Iedereen zal onze stem horen, laten we onze armen opsteken. Jezus leeft en laat ons niet alleen: wij zullen niet ophouden om lief te hebben."
De hymne heeft als titel: Há pressa no ar (Er hangt haast in de lucht). De tekst is geïnspireerd door het thema van WJD Lissabon 2023: Maria stond op en vertrok met spoed (Lc 1,39) en plaatst vooral het 'ja' van Maria centraal. 

 
 
 
TOP