Activiteiten JP Bisdom

 

Ben je op zoek naar leuke activiteiten binnen Maria Vlucht, klik dan op de pagina van ons Jongerenpastoraat:
Activiteiten JP Maria Vlucht

 


 

Jong Aartsbisdom
Binnen ons Aartsbisdom is er het Jongeren Platform Utrecht (JPU) en Jong Aartsbisdom (ook buiten Utrecht). Bij beide groepen ben je welkom!
Met ingang van 1 februari 2019 werd mevrouw Z.M.C. (Sarah) Mijhad-Hoogeveen benoemd tot jongerenwerker van het Aartsbisdom Utrecht.
Sarah Mijhad (26) is geboren in Baarn en volgt de Hbo-lerarenopleiding tweedegraads tot geschiedenisdocent aan de Hogeschool Utrecht. In Oostenrijk heeft zij een jaar Theologie gestudeerd aan een internationaal theologisch instituut. Zij wil zich onder meer inzetten voor goede vorming en catechese van jongeren, om hen zo te helpen een hechte band met Jezus en de Kerk te onderhouden. Zij heeft Jesús Mauricio Meneses Santiago opgevolgd. 

Social Media
Meer informatie over de activiteiten voor jeugd en jongeren kun je vinden op Facebook op www.jongaartsbisdom.nl
 en op Instagram

Opgave voor activiteiten
Voor vragen en opgave kun je terecht bij mevr. Z.M.C. (Sarah) Mijhad,

jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl (aanwezig op dinsdag en woensdag)

Het nieuwe programma van het JPU voor 2019-2020 is inmiddels bekend:
 
 
 
Het volledige nieuwe programma van Jong Aartsbisdom voor 2019-2020
Op bovenstaande kalender staan alleen de activiteiten van het Jongeren Platform Utrecht (JPU). Alle activiteiten van Jong Aartsbisdom, inclusief die van het JPU, vind je hieronder:

 


ROME REIS: JONGERENBEDEVAART NAAR ROME 26-04 T/M 02-05 2020
Vele wegen leiden naar Rome. Misschien ben je ook wel eens in Rome geweest. Maar ben je ook wel eens op bedevaart geweest naar deze wereldstad? Die kans krijg je nu! Van 26 april tot en met 2 mei 2020 organiseert het SRKK (Jongkatholiek) in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim een Jongerenbedevaart naar Rome. De hulpbisschoppen mgr. Woorts en mgr. Mutsaerts gaan mee op tocht. In Rome word je begeleid door een aantal Nederlandse priesters en diakens die de stad goed kennen.
 
Wat kun je verwachten?
Op zondag 26 april vertrek je met het vliegtuig. Samen bezoeken we de graven van de apostelen Petrus en Paulus, de eerste leerlingen van Jezus. Tijdens de bedevaart denken ook wij na over hoe we Jezus' leerling kunnen zijn en hoe wij Hem kunnen volgen. Elke dag de eucharistie gevierd op een bijzondere plaats, waaronder in de St. Pieter en in de oudste Mariakerk van het Westen: de Santa Maria Maggiore. Uiteraard is er ook de audiëntie met paus Franciscus op het St. Pietersplein. Je overnacht in de jeugdherberg van de paters Teatijnen in het centrum van Rome, naast de grote basiliek van Sint Andreas. Verreweg het meeste in Rome zal te voet of met het openbaar vervoer worden gedaan. Een goede conditie en goed kunnen lopen is daarom een vereiste, mede vanwege het ‘stevige’ programma en de vele indrukken die opgedaan worden. Op zaterdag 2 mei reis je per vliegtuig terug naar Nederland.
 
In het kort:
Wanneer: 26 april t/m 2 mei 2020
Voor wie: Maximaal aantal deelnemers: 100 jongeren tussen de 18 t/m 28 jaar
Prijs: € 439,- (tot 31 december 2019, daarna zal de prijs hoger liggen!)
Organisatie: Jong Katholiek en Huis voor de Pelgrim
Contact: Huis voor de Pelgrim, e-mail info@huisvoordepelgrim.nl, tel. 043-3215715
 

WERELDJONGERENDAGEN 2022 LISSABON
Maria stond op en ging met spoed op weg, een passage ontleend aan Lc 1,39, wordt het thema wordt van de komende Wereldjongerendagen van 2022 in Lissabon (Portugal).
"Voed en verspreid het vuur van Christus dat je in je hebt. De Kerk heeft jullie nodig om volledig zichzelf te zijn." Dat is de boodschap van paus Franciscus aan de jongeren voor de komende Wereldjongerendagen.
Lees hier meer over het thema in dit nieuwsbericht: Paus kondigt thema van komende Wereldjongerendagen aan

 

TERUGKIJKEN: WERELDJONGERENDAGEN 2019 PANAMA
Bekijk hier de video's over de afgelopen Wereldjongerendagen in Panama! De volgende Wereldjongerendagen vinden plaats in Lissabon in juli 2022.
Op de KRO kun je hier terugkijken: Wereldjongerendagen Panama en Katholiek Vandaag maakte deze samenvatting:

 

En een impressie van de Wereldjongerendag in Ameland voor de Nederlandse jongeren:
 

Dit was de uitodiging van paus Franciscus:
 
 
 
 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Geluk!
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Stille nacht
door
parochievicaris Willy Rekveld

Like ons op Facebook

TOP