Activiteiten JP Bisdom

 

Ben je op zoek naar leuke activiteiten binnen Maria Vlucht, klik dan op de pagina van ons Jongerenpastoraat:
Activiteiten JP Maria Vlucht

 


 

Jong Aartsbisdom
Binnen ons Aartsbisdom is er het Jongeren Platform Utrecht (JPU) en Jong Aartsbisdom (JA, ook buiten Utrecht). Bij beide groepen ben je welkom!
Mevrouw Z.M.C. (Sarah) Mijhad-Hoogeveen is jongerenwerker van het Aartsbisdom Utrecht.

 

Social Media
Meer informatie over de activiteiten voor jeugd en jongeren kun je vinden op Facebook op www.jongaartsbisdom.nl
 en op Instagram

Opgave voor activiteiten
Voor vragen en opgave kun je terecht bij mevr. Z.M.C. (Sarah) Mijhad,

jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl (aanwezig op dinsdag en woensdag)

Wil je sneller op de hoogte zijn van onze activiteiten? Ik, Sarah, beheer een verzendlijst waar ik af en toe een bericht deel voor de activiteiten en zo kun je je ook snel aanmelden. Het is dus géén groepsapp. Stuur een email met je telefoonnummer en ik zet je erbij.
Met vriendelijke groet,
Sarah Mijhad, Diocesane jongerenwerker Aartsbisdom Utrecht

 

 

14 T/M 16 januari WORDT 29 april t/m 1 mei 2022: WJD@Home OP AMELAND
Als voorbereiding op de Wereldjongerendagen is er een weekend gepland op Ameland. Een superleuke kans om kennis te maken met andere jongeren en de sfeer van de Wereldjongerendagen te proeven. Dit weekend is voor alle katholieke jongeren van 15-30 jaar.
Door de aanscherping van de coronamaatregelen vanaf half december vorig jaar viel WJD@Home in januari in het water. Er werd besloten het weekend te verplaatsen.
De nieuwe datum van WJD@Home is 29 april tot en met 1 mei 2022. De locatie blijft Ameland, waar ook in 2019 het evenement plaatsvond. “Het was niet gemakkelijk om een datum te vinden”, aldus Desiree Bühler, projectleidster van WJD@Home. Het weekend valt in de meivakantie, waardoor groepsaccommodaties veelal al zijn geboekt. Toch is het Jong Katholiek gelukt een passende plek te vinden.
Alle deelnemers en medewerkers die zich ingeschreven hebben voor het weekend krijgen spoedig een e-mail van de organisatie met daarin de nieuwe datum.

Het thema is: Sta op en kom in beweging!

Praktische informatie:
 
 

WERELDJONGERENDAGEN 2022 2023 in LISSABON
"Maria stond op en ging met spoed op weg", een passage ontleend aan Lc 1,39, wordt het thema wordt van de komende Wereldjongerendagen van 2022 in Lissabon (Portugal).
"Voed en verspreid het vuur van Christus dat je in je hebt. De Kerk heeft jullie nodig om volledig zichzelf te zijn." Dat is de boodschap van paus Franciscus aan de jongeren voor de komende Wereldjongerendagen.
In verband met het Coronavirus worden de Wereldjongerendagen een jaar uitgesteld en dus gevierd in 2023. Lees: Wereldjongerendagen een jaar uitgesteld en het bericht op JongAartsbisdom.nl

In Lissabon werd het winnende logo voor de Wereldjongerendagen van 2023 bekendgemaakt.
19 oktober 2020: Met een spectaculaire videoclip werd het logo voorgesteld voor de volgende editie van de  Wereldjongerendagen van 2023 in de Portugese hoofdstad Lissabon. Het winnende logo van de Jornada Mundial da Juventude 2023 werd ontworpen door de 24-jarige Portugese ontwerpster Beatriz Roque Antunes. In haar afbeelding combineert zij de motieven van het kruis, een pad, de Maagd Maria en een rozenkrans. De kleuren groen en rood verwijzen naar de Portugese vlag, in combinatie met een beetje geel. Hier vind je de toelichting op het logo. (in het bericht kun je elk plaatje aanklikken).
Haar logo verwijst naar het thema van deze 37ste Wereldjongerendag: Maria stond op en ging snel op weg.

De Wereldjongerendagen (WJD) werd door paus Joannes Paulus II (1978-2005) in het leven geroepen. De eerste editie vond in 1986 in Rome plaats. De WJD worden in principe om de drie jaar gehouden. De vorige editie vond in januari 2019 plaats in Panama-Stad. Vanwege de coronapandemie werd de jongerenbijeenkomst, die gepland was voor  de zomer van 2022, uitgesteld tot augustus 2023.

Lees meer over de WJD 2023 in Lissabon


In Lissabon is de officiële hymne van de komende Wereldjongerendagen editie 2023 in de Portugese hoofdstad voorgesteld (op 27 januari 2021). Het lied begint met de tekst: "Iedereen zal onze stem horen, laten we onze armen opsteken. Jezus leeft en laat ons niet alleen: wij zullen niet ophouden om lief te hebben."
De hymne heeft als titel: Há pressa no ar (Er hangt haast in de lucht). De tekst is geïnspireerd door het thema van WJD Lissabon 2023: Maria stond op en vertrok met spoed (Lc 1,39) en plaatst vooral het 'ja' van Maria centraal. 

 
 
 
TOP