Natuurlijk sAmen

Natuurlijk sAmen
 
De Werkgroep Natuurlijk sAmen organiseert regelmatig kinderactiviteiten voor de kerk vanuit Overdinkel, meestal op de woensdagmiddag om 14.00 uur. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd binnen Maria Vlucht.
 
Deze werkgroep heeft ook een Facebookpagina waarop de activiteiten worden aangekondigd.
Voor vragen en meer informatie, mail naar: werkgroepnatuurlijksamen@gmail.com
Zoek je nog meer inspiratie, bijvoorbeeld voor thuis, kijk dan eens op de pagina: Inspiratie met kinderen!
 

 
Gerardus Majella
Gerardus Majella is de naamgever van onze kerk in Overdinkel. Ieder jaar rond 16 oktober (op 16 oktober of de zondag erna), de sterfdag van Gerardus (wij katholieken noemen dat een feestdag, want er wordt een geboorte in de hemel gevierd!), wordt daar een processie gehouden. Overdinkel is dus een echte bedevaartplaats. Tijdens de Gerardus Majellabedevaart (zondag 16 oktober of de zondag erna) zijn er ook altijd leuke kinderactiviteiten!
 
Rondom de Gerardus Majellakerk in Overdinkel is een prachtig park gebouwd. Je kunt er alles over lezen op haar eigen websitepagina: Gerardus Majellapark in Overdinkel.
 
Maar wie was Gerardus Majella eigenlijk?
Gerardus Majella leefde van 1726 tot 1755 en werd dus maar 29 jaar oud.
Zijn vader was een eenvoudige kleermaker bij Napels, maar Gerardus wilde graag het klooster in. In 1749 trad hij in bij de redemptoristen. Zijn kloostergelofte vulde hij aan met: ik zal altijd kiezen voor het meest volmaakte.
Hij was een heel bescheiden, geduldig en gehoorzaam kloosterling (hij was tuinman, portier en kleermaker), en ook heel bijzonder: behalve dat hij zorgzaam was voor armen en zieken, kon hij op twee plaatsen tegelijk zijn (bilocatie), gedachtenlezen, voorspellingen doen (profetiën) en mensen op wonderbaarlijke wijze genezen. Al tijdens zijn leven was hij erg geliefd bij de mensen en werd zijn heiligheid opgemerkt. Er wordt zelfs verteld dat hij een schip op zee tijdens een storm gered zou hebben door het eigenhandig naar de kust te trekken!
Hij werd in 1904 heilig verklaard, en er zijn heel veel kerken naar hem genoemd. Gerardus is patroonheilige (beschermheilige) van Communicanten, moeders, zwangere vrouwen en van kleermakers. Je mag hem ook aanroepen bij hopeloze zaken.
 
De redemptoristen hebben ervoor gezorgd dat hij zo populair werd, ook in Nederland. Gerardus is een voorbeeld voor de jeugd, omdat hij zo bescheiden was, deugdzaam en geduldig.
 
Lees maar eens meer:
 
TOP