Natuurlijk sAmen

Natuurlijk sAmen
 
De Werkgroep Natuurlijk sAmen organiseert regelmatig kinderactiviteiten voor de kerk vanuit Overdinkel, meestal op de woensdagmiddag om 14.00 uur. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd binnen Maria Vlucht.
 
Deze werkgroep heeft ook een Facebookpagina waarop de activiteiten worden aangekondigd.
Voor vragen en meer informatie, mail naar: werkgroepnatuurlijksamen@gmail.com
Zoek je nog meer inspiratie, bijvoorbeeld voor thuis, kijk dan eens op de pagina: Inspiratie met kinderen!
 
De eerstvolgende activiteiten zijn:

Tijdens de Gerardus Majellabedevaart (zondag 16 oktober of de zondag erna) zijn er ook weer leuke activiteiten!
Lees het nieuwsbericht over de bedevaart op 20 oktober 2019: Gerardus Majellabedevaart 2019

VRIJDAG 18 OKTOBER 2019: GERADUS MAJELLA TRIDUÜM
Het thema van Gerardus is dit jaar: “Je bent niet alleen”. Dus daarom gaan we natuurlijk sAmen weer een leuk presentje knutselen! De kinderen zijn welkom op vrijdag 18 oktober om 18:00 uur in het gebouw van de muziekvereniging Concordia (Hoofdstraat 66a, Overdinkel).
Dit presentje mag je aansluitend tijdens de viering in de kerk weggeven aan één van onze mede-parochianen. 
Aan iemand iets moois weggeven, net als Gerardus destijds, wie wil dat nou niet?
De Triduümviering begint om 19:00 uur in de Gerardus Majellakerk (Hoofdstraat 76, Overdinkel).
Na de viering is er koffie en limonade en kunnen we nog wat napraten.
Doe mee met deze leuke en unieke traditie, en geef je op vóór donderdag 17 oktober via werkgroepnatuurlijksamen@gmail.com of bij één van ons persoonlijk.

ZONDAG 20 OKTOBER 2019: GERARDUS MAJELLA PROCESSIE 
Gaan jouw vader en moeder op zondag 20 oktober naar de Gerardus Processie? Of je Opa en Oma? Of jullie buren? Of wil je zelf gewoon graag komen?
Wees Welkom, want er zijn  weer leuke kinderactiviteiten! 
We gaan creatief aan de slag met de verfton en we vertellen je het verhaal van Gerardus. We knutselen een leuk aandenken en je kan je laten schminken. Natuurlijk lopen we ook in de processie mee!
Vanaf 10:30 uur ben je welkom op het achterveld bij het bos (achter de Gerardus Majellakerk, waar precies staat aangegeven in het bos) 
Na afloop krijg je een leuke herinnering mee naar huis. 
Opgeven is voor deze ochtend niet nodig.
Aan deze activiteiten zijn geen kosten verbonden (Een vrije gift is welkom)
 

 
Gerardus Majella
Gerardus Majella is de naamgever van onze kerk in Overdinkel. Ieder jaar rond 16 oktober (op 16 oktober of de zondag erna), de sterfdag van Gerardus (wij katholieken noemen dat een feestdag, want er wordt een geboorte in de hemel gevierd!), wordt daar een processie gehouden. Overdinkel is dus een echte bedevaartplaats.
 
Rondom de Gerardus Majellakerk in Overdinkel is een prachtig park gebouwd. Je kunt er alles over lezen op haar eigen website: Gerardus Majellapark in Overdinkel.
 
Maar wie was Gerardus Majella eigenlijk?
Gerardus Majella leefde van 1726 tot 1755 en werd dus maar 29 jaar oud.
Zijn vader was een eenvoudige kleermaker bij Napels, maar Gerardus wilde graag het klooster in. In 1749 trad hij in bij de redemptoristen. Zijn kloostergelofte vulde hij aan met: ik zal altijd kiezen voor het meest volmaakte.
Hij was een heel bescheiden, geduldig en gehoorzaam kloosterling (hij was tuinman, portier en kleermaker), en ook heel bijzonder: behalve dat hij zorgzaam was voor armen en zieken, kon hij op twee plaatsen tegelijk zijn (bilocatie), gedachtenlezen, voorspellingen doen (profetiën) en mensen op wonderbaarlijke wijze genezen. Al tijdens zijn leven was hij erg geliefd bij de mensen en werd zijn heiligheid opgemerkt. Er wordt zelfs verteld dat hij een schip op zee tijdens een storm gered zou hebben door het eigenhandig naar de kust te trekken!
Hij werd in 1904 heilig verklaard, en er zijn heel veel kerken naar hem genoemd. Gerardus is patroonheilige (beschermheilige) van Communicanten, moeders, zwangere vrouwen en van kleermakers. Je mag hem ook aanroepen bij hopeloze zaken.
 
De redemptoristen hebben ervoor gezorgd dat hij zo populair werd, ook in Nederland. Gerardus is een voorbeeld voor de jeugd, omdat hij zo bescheiden was, deugdzaam en geduldig.
 
Lees maar eens meer:
 

Like ons op Facebook

TOP