Natuurlijk sAmen

Natuurlijk sAmen
 
De Werkgroep Natuurlijk sAmen organiseert regelmatig kinderactiviteiten voor de kerk vanuit Overdinkel, meestal op de woensdagmiddag om 14.00 uur. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd binnen Maria Vlucht.
 
Deze werkgroep heeft ook een Facebookpagina waarop de activiteiten worden aangekondigd.
Voor vragen en meer informatie, mail naar: werkgroepnatuurlijksamen@gmail.com
Zoek je nog meer inspiratie, bijvoorbeeld voor thuis, kijk dan eens op de pagina: Inspiratie met kinderen!
 
De eerstvolgende activiteiten zijn:


Oecumenisch Kinderkamp op Oaseterrein!
Elk jaar wordt er in de zomervakantie een Duits/Nederlands Oecumenisch kinderkamp gehouden aan de Dinkel tussen Glane en Gronau op het Oaseterrein aan de Dinkelstraße 24 48599 Gronau. Dit jaar in de eerste week van de zomervakantie: van 15 t/m 19 juli 2019. 
Je kunt knutselen en heel veel meer leuke dingen beleven tijdens deze dagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Je kunt 's avonds dus lekker thuis uitrusten en in je eigen bed slapen.
Ook dit jaar hopen we weer veel enthousiaste kinderen te verwelkomen. Jou dus! Er kunnen maximaal 30 kinderen komen dus geef je snel op!
Het is natuurlijk extra gezellig als ouders, oudere broers of zussen of opa's en oma's mee willen begeleiden.
Bekijk ook onze flyer: Flyer Oase Kinderkamp 2019
Geef je gauw op: Marloes Luijerink Tel 06-30 86 10 59. Aanmelden kan ook via onze Facebookpagina Natuurlijk sAmenTijdens de Gerardus Majellabedevaart (zondag 16 oktober of de zondag erna) zijn er ook weer leuke activiteiten!
 
 

 
Gerardus Majella
 
Gerardus Majella is de naamgever van onze kerk in Overdinkel. Ieder jaar rond 16 oktober, de sterfdag van Gerardus (wij katholieken noemen dat een feestdag, want er wordt een geboorte in de hemel gevierd!), wordt daar een processie gehouden. Overdinkel is dus een echte bedevaartplaats.
 
Rondom de Gerardus Majellakerk in Overdinkel is een prachtig park gebouwd. Je kunt er alles over lezen op haar eigen website: Gerardus Majellapark in Overdinkel.
 
Maar wie was Gerardus Majella eigenlijk?
Gerardus Majella leefde van 1726 tot 1755 en werd dus maar 29 jaar oud.
Zijn vader was een eenvoudige kleermaker bij Napels, maar Gerardus wilde graag het klooster in. In 1749 trad hij in bij de redemptoristen. Zijn kloostergelofte vulde hij aan met: ik zal altijd kiezen voor het meest volmaakte.
Hij was een heel bescheiden, geduldig en gehoorzaam kloosterling (hij was tuinman, portier en kleermaker), en ook heel bijzonder: behalve dat hij zorgzaam was voor armen en zieken, kon hij op twee plaatsen tegelijk zijn (bilocatie), gedachtenlezen, voorspellingen doen (profetiën) en mensen op wonderbaarlijke wijze genezen. Al tijdens zijn leven was hij erg geliefd bij de mensen en werd zijn heiligheid opgemerkt. Er wordt zelfs verteld dat hij een schip op zee tijdens een storm gered zou hebben door het eigenhandig naar de kust te trekken!
Hij werd in 1904 heilig verklaard, en er zijn heel veel kerken naar hem genoemd. Gerardus is patroonheilige (beschermheilige) van Communicanten, moeders, zwangere vrouwen en van kleermakers. Je mag hem ook aanroepen bij hopeloze zaken.
 
De redemptoristen hebben ervoor gezorgd dat hij zo populair werd, ook in Nederland. Gerardus is een voorbeeld voor de jeugd, omdat hij zo bescheiden was, deugdzaam en geduldig.
 
Lees maar eens meer:
 

Like ons op Facebook

TOP