Nieuwsoverzicht


Zaterdag 16 december van 17.00-21.00 uur is de Pancratiuskerk in Haaksbergen speciaal voor u open voor een Advent Wonder Wandeling: een sfeervolle wandeling in stilte door de kerk te midden van de kerstdrukte buiten. Laat u verwonderen over het wonder van Kerstmis!


Kom zondag 17 december gezellig met familie en vrienden naar het traditionele Midwinterlicht in het Gerardus Majellapark in Overdinkel. Vanaf 16.30 uur bent u welkom. Er is weer een arrenslee met de Kerstman, een kerststal en natuurlijk veel lekkers, muziek, een loterij en lampions.


Kom op zaterdag 6 januari 2024 naar het parochiepark De Drie Bogen naast de H. Maria Geboortekerk. U kunt dan tussen 9.00 en 12.00 uur gratis struiken en planten uitgraven en meenemen, omdat het park binnenkort heringericht wordt!


Deze Adventstijd is goed begonnen, met ontmoetingen, jubilarissen en midwinterhoorns. En u kunt nog veel meer verwachten, zoals kerstconcerten, kerstherberg, kindervieringen, excursies en sfeervolle bijeenkomsten. En zingt u graag, meld u zich dan aan voor het kerstgelegenheidskoor voor het hele gezin!


Advent en Kerstmis vier je met het hele gezin. Op 9 december vieren we Advent in een speciale viering voor kinderen! Nog leuker is het om mee te doen: zing ook mee met de Kerstviering op 24 december en geef u daar snel voor op! Hier vindt u alle informatie én een overzicht.


Zaterdag 16 december is er van 12.00-18.00 uur een gezellige Kerstherberg in het parochiehuis van de Jacobuskerk in Enschede (Walstraat), met soep, kinderactiviteiten en Christmascarols! Neemt u ook een blik soep mee voor de Voedselbank?


'Alle kinderen mogen kind zijn' is het motto van de Adventsactie van dit jaar. Dit jaar besteden we extra aandacht aan de kinderen die moeten meehelpen in fabrieken of mijnen om zo wat extra geld te verdienen voor hun families. Want 'gewoon' kind zijn is niet vanzelfsprekend!


Dit weekend begint de eerste advent, dus we bereiden ons volop voor op Kerstmis. Met kindervieringen, gelegenheidskoren (zingt u mee?), de Adventsactie en nog veel meer. Lees over de missionaire parochie en... eet vanavond een pannenkoek!


Voortaan is er elk tweede weekend van de maand op de zaterdag een kleuter- of familieviering in de H. Maria Geboortekerk of St. Martinuskapel (dagkapel)! Hier vindt u een overzicht van de vieringen tot en met januari. Kom ook en vier mee!


Op zaterdag 16 december worden kerstpakketten bezorgd bij inwoners van Enschede die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Helpt u mee deze te bezorgen? U doet er de Caritas én heel veel gezinnen een groot plezier mee! Meldt u zich ook aan?


Wist u dat onze parochie Maria Vlucht een nieuw bestuur heeft? Maar liefst drie nieuwe leden zorgen voor een frisse blik op de toekomst. U kunt nu met ze kennismaken in een serie korte interviews. Heeft u zin om het bestuur te versterken? U bent van harte welkom!


Op woensdag 29 november geeft pastoor Daggenvoorde in Enschede een lezing over de Moderne Devotie, met speciale aandacht voor Geert Groote en Thomas a Kempis. In januari en april worden in het kader daarvan excursies georganiseerd naar Deventer en Zwolle. Voor heel Zuidoost Twente!


Maria Vlucht krijgt een nieuw parochiebestuur. Van onze vorige bestuursleden Jan Olde Heuvel als vice-voorzitter en Ton Melcherts als secretaris nemen we afscheid met een goed gesprek. Daarin blikken ze terug op acht veelbewogen jaren.


Vivace is een levendig, sociaal en gezellig koor van ca. 30 leden en repeteert op de woensdagavond in de St. Martinuskapel van de H. Maria Geboortekerk. Ze zoekt per direct een enthousiaste dirigent(e). Reageer dus snel als u die persoon bent of kent!


Woensdag 20 december kunt u meezingen met koralen uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. U bent welkom van 20.00-21.30 uur in de Thomaskerk aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede. Zo komt u helemaal in Kerststemming!


Wist u dat in het parochiecentrum in Losser drie keer per week Nederlandse taal wordt aangeboden aan nieuwe Nederlanders? Deze lessen worden verzorgd door het Budak College en zij zoeken een vrijwillige klassenassistent. Een dankbare, leuke en afwisselende taak! Iets voor u?


Dit keer een ruim aanbod van excursies, van samenzang en samenlezen, een verslag van het afscheid van Carla Berbée, een interview met Ton Melcherts en Jan Olde Heuvel en een oproep voor een nieuwe dirigent voor Vivace. Dat en nog veel meer staat hier weer voor u op een rij!


De bisschoppen van Nederland hebben een speciale website gelanceerd over Kerstmis: Vier.nu die dit jaar in het teken staat van de Kerststal. Die werd 800 jaar geleden door Franciscus van Assisi voor het eerst ingericht. Hier leest u nog meer tips om toe te leven naar Kerstmis!


In de meivakantie van 2024 bieden pastor Frank de Heus en Frank Beuger een twaalfdaagse rondreis aan door Turkije, in de voetsporen van Paulus. Er zullen bijzondere, historische, religieuze en vooral prachtige plaatsen worden bezocht. U kunt zich al opgeven!


In januari en juni 2024 kunt u weer meedoen met een kloosterweekend! Een ideale manier om tot rust te komen, stilte te beleven en tot bidden te komen. Vandaar het thema van deze weekenden: 'Leven op de stroom van gebed'. U kunt zich nu al opgeven!


Vrijdag 17 november jl. nam Carla Berbée op feestelijke wijze afscheid van de parochies van Zuidoost Twente en van het pastoraal team. De St. Jankerk in Enschede was goed gevuld met parochianen uit alle geloofsgemeenschappen. Hier vindt u een verslag en een link naar de uitzending.


Zondag 19 november jl. werd mevr. Marietje Damhuis-Pijnappel na afloop van de eucharistieviering gehuldigd met een oorkonde voor haar 40-jarig lidmaatschap van het dameskoor van de H. Maria Geboortekerk. Van harte gefeliciteerd met dit jubileum!


Woensdag 8 november jl. kwam prof. dr. Myriam Wijlens vertellen over de Synode die gaande is in de Rooms-Katholieke kerk. Een boeiende lezing met veel bezoekers en veel informatie. U kunt hem nu terugkijken!


Op donderdag 18 januari 2024 komt prof. dr. Erik Borgman een lezing houden in de St. Mary's Chapel in Markelo. Veranderingen in de samenleving staan niet los van bekering van ons persoonlijk leven. Erik Borgman laat ons zien hoe we anders kunnen kijken naar de huidige crises.


Wil je ook ervaren hoe leuk zingen is? Op zondag 28 januari 2024 kun je in Denekamp heel veel leren en vooral heel veel zingen. Je ontmoet anderen die ook graag zingen, dus behalve leerzaam is het vooral heel gezellig. Voor alle kinder-, tiener- en gezinskoren!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Een Blijde Boodschap
door
past. werker Frank de Heus
Advent 2023
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP