Nieuwsoverzicht


Donderdag 30 juni werd pastoor Daggenvoorde geïnterviewd op Groot Nieuws Radio, over onze parochie Maria Vlucht, over zijn werk, de synodale gesprekken en het behoud van de Schepping. U kunt het interview hier terugluisteren.


Op dinsdag 31 mei jl. kwamen vele parochianen naar de Losserhof voor een gezellige zieken- en ontmoetingsdag rond het thema Hoop geeft Leven. Ook werden toen twee vrijwilligers van het eerste uur gehuldigd met een bos bloemen. Hier leest u een impressie.


Dinsdag 9 augustus is er een Jacobuswandeling van de Jacobuskerk in Enschede via de Jacobuskapel in Lonneker naar de Jacobuskerk in Lonneker. De wandeling begint na een korte viering om 9.30 uur in de Jacobuskerk in Enschede. U kunt zich nu al opgeven!


Zondag nemen we afscheid van Jos en Siny Morsink in Losser; dinsdag kunt u de rozenkrans meebidden in het parochiehuis van de Jacobuskerk in Enschede. Vormelingen komen zondag voor het eerst samen in Enschede en kinderen kunnen zondag sterren kijken in Buurse. Theatergroep 'sTOF viel in de prijzen en u leest over de synodegesprekken en een bezinning van pastor Frank de Heus.


Op 19 maart 2021 begon het door paus Franciscus uitgeroepen Jaar van het Gezin. Komend weekend wordt dit Jaar van het Gezin afgesloten met een Wereldbijeenkomst van Gezinnen in Rome. Bij gelegenheid hiervan heeft kardinaal Eijk een brief aan de katholieke gezinnen geschreven, die u hier kunt lezen.


Zondag is er een openluchtviering bij de Jacobuskapel in Lonneker, u kunt de rozenkrans bidden in Enschede, in Haaksbergen meedoen met Geloven Nu en alvast 3 september reserveren voor de start van de periode van de Schepping. Kinderen kunnen sterren kijken in Buurse en zich opgeven voor het Vormsel. Dat en meer in deze nieuwsbrief!


Vrijdag is er een lezing over Tolstoj en zondag een Dinkeldienst; kinderen kunnen binnenkort naar de zon kijken en naar een Klokjesviering. De startmiddag voor Vormelingen begint al snel en in Enschede kunt u binnenkort de rozenkrans bidden. Katholiek Losser zoekt mensen voor de locatieraad en kinderen en jongeren hebben leuke dingen gedaan. U leest er hier alles over!


Voor een nieuw te vormen locatieraad voor geloofsgemeenschap Katholiek Losser zoeken we vrijwilligers! Bent u ook betrokken bij de H. Maria Geboortekerk en wilt u graag meer betekenen? We hebben u nodig! Leest u snel hoe u zich aan kunt melden.


De Oase, de Oecumenische Kerkentuin, is een ruim openluchtterrein bij de Dinkel in Gronau. Er wordt Duits én Nederlands gesproken. Vrede, oecumene, hartelijkheid en samenwerking staan centraal. Het biedt ook dit seizoen voor elk wat wils!


Download en gebruik de MijnRKK-app voor de laatste informatie uit onze parochie én uit de Nederlandse kerkprovincie! Hiermee bent u mobiel optimaal op de hoogte van het laatste nieuws én kunt u hulp vragen en met elkaar communiceren.


Van 6 t/m 11 augustus wordt er weer een Kinderkamp én een Tienerkamp in Haarle georganiseerd door Jong Aartsbisdom. Een superleuke manier om leeftijdgenoten te leren kennen en samen een week vol sport, spel en verdieping te beleven. Lees gauw hoe je mee kunt doen!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

De oogst is groot, maar arbeiders zijn er te weinig
door
past. werker Frank de Heus
Sla de hand aan de ploeg en kijk niet om
door
past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP