Nieuwsoverzicht


Alweer de tiende nieuwsbrief! Het is bijna Hemelvaart en Pinksteren met mooie online vieringen. Helaas weten we pas na 23 mei hoe we verder kunnen in de kerk. PS Heeft u zich al opgegeven voor de Whatsapp-groep voor een bezinning tussen Hemelvaart en Pinksteren of een filmpje over wat u inspireert gemaakt?


Op bedevaart vlakbij huis: ga ook op (be-)zoek naar Maria! Zet een Mariabeeld of een afbeelding van Maria voor het raam en gun iedereen een bedevaart. Onderweg, zonder op- of omzien, en dan, even een blik opzij…en… Maria kijkt je aan. Het onderweg zijn krijgt iets van een bedevaart: op een andere manier ga je nu verder.


Van zaterdag 16 tot zondag 24 mei zijn christenen overal ter wereld uitgenodigd om de Laudato Si’-Week te vieren ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van de encycliek. Op zondag 24 mei wordt deze week afgesloten met een gebed om 12.00 uur 's middags.


In deze negende nieuwsbrief vindt u informatie over de komende online vieringen, over de eerste H. Communie, de Whatsappgroep voor inspiratie en de oproep een filmpje te maken. Daarnaast ook nieuws uit Lonneker, een oproep voor sponsors en een overweging van pastor Carla Berbée.


Zondag 1 juni is het Pinksteren, het feest waarin de Heilige Geest centraal staat. Wat inspireert jou? Het pastoresteam nodigt iedereen uit, jong en oud, om zelf een kort filmpje te maken over wie of wat jou inspireert. Dus gauw aan de slag met mobiel, tablet of pc!


Tussen Hemelvaart en Pinksteren kunt u elke dag een bezinningstekst van ons pastoresteam ontvangen via Whatsapp. U kunt zich gemakkelijk aanmelden en vervolgens elke ochtend een bezinning lezen!


In deze achtste nieuwsbrief vindt u informatie over de komende vieringen tot Pinksteren. Tussen Hemelvaart en Pinksteren kunt u zich opgeven voor een Whatsappgroep van het pastoresteam en elke dag inspiratie ontvangen! En doet u ook mee met het maken van een YouTubefilmpje?! Dat en meer nieuws leest u hier!


Het is weer mei, de maand die is toegewijd aan de maagd Maria. Helaas zijn er deze maand nog geen vieringen in onze kerk, maar de rozenkrans bidden kunnen we overal! In dit bericht leest u interessante achtergronden en zijn foto's van Maria opgenomen uit al onze geloofsgemeenschappen.


UPDATE: t/m 1 juni (Pinksteren) zijn alle vieringen afgelast. Helaas zijn vele activiteiten geannuleerd, zoals de Zieken- en Ouderendagen, Lonneker Passie, theaterstuk Puur, Jesus Christ Superstar, de Hemelvaartwandeling en Samenloop voor hoop. Hier leest u meer!


Een oproep voor iedereen, jong én oud: zet een beer voor het raam voor de speuractie #berenjacht! Zet een knuffelbeer voor uw raam, zodat kinderen (in hun eigen buurt) op speurtocht kunnen gaan en naar de beer kunnen zwaaien. Ook leuk voor ouderen om een beer voor het raam te zetten en kinderen te zien zoeken en zwaaien!


GEANNULEERD! De zieken- en ouderendagen in mei, die georganiseerd waren voor Lonneker, Glanerbrug en Losser, gaan wegens het coronavirus helaas NIET door. Hier leest u het bericht van onze parochievicaris.


Met 'Op zoek naar Judas' wordt u op het verkeerde of juist het goede been gezet en speelt u met uw eigen groep. Wilt u ook weten wie Judas was? Meld uw eigen groep aan voor een bijzondere middag of avond op een datum dat u het beste uitkomt!


In het kader van de Zondag van het Woord is er een Bijbels Dagboek verkrijgbaar met Bijbelteksten voor elke dag t/m 30 september 2020. Lees hier hoe u het kunt bestellen!


UITGESTELD!! Op 7 oktober 2020 bestaat het koor Vivace 40 jaar. De jubileumviering die gepland stond op zaterdag 10 oktober 2020 in de Maria Geboortekerk wordt uitgesteld naar 2021 wegens de corona-maatregelen. Een nieuwe datum zal later dit jaar bekend worden gemaakt.


Van zondag 1 december 2019 (eerste Advent) tot en met 22 november 2020 (Christus Koning) is het Jaar van de Eucharistie uitgeroepen. Dit themajaar beoogt gelovigen te sterken in hun geloof in dit sacrament. U leest er meer over op onze nieuwste Inspiratiepagina!


Aandacht maakt alles mooier! Dat is het nieuwe thema voor het Jongerenpastoraat voor het komende jaar. Lees gauw wat we allemaal gaan doen en geef je snel op als je dat nog niet gedaan hebt!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Be-zieling
door
past. werkster Carla Berbée
We springen samen
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP