Nieuwsoverzicht


Omdat de huidige bestuursleden van parochie Maria Vlucht volgend jaar aftreden omdat hun termijnen erop zitten, vraagt het huidige parochiebestuur jullie allen dringend om uit te kijken naar vrouwen of mannen die willen meehelpen aan het in standhouden van parochie Maria Vlucht waarin het gewoon is om naar elkaar om te zien.


Paus Franciscus pleit er in zijn boodschap voor dat we bouwen aan de toekomst met migranten en vluchtelingen en roept ons allemaal op om niemand uit te sluiten. De Werelddag van Migranten en Vluchtelingen valt dit jaar op zondag 25 september 2022.


Zondag 25 september om 10.30 uur bent u welkom bij de oecumenische viering in de OLV van de H. Rozenkranskerk in Glanerbrug. Deze viering wordt verzorgd door voorgangers van de katholieke, protestantse en Syrisch-Orthodoxe gemeenschap. Aansluitend kunt u kiezen voor koffie of een vredesfietstocht!


Ondanks de brand van eind juni gaat de Oase bij Gronau aan de Dinkel vol goede moed door, want we geloven in een plek van Vrede, een oase in deze wereld. Komt dus vooral naar de laatste zondagen van dit seizoen. Er is op 25 september Kaffee und Kuchen en op 2 oktober een klein Früchtefest!


Deze Vredesweek zijn er zondag oecumenische vieringen in Glanerbrug en Haaksbergen, is er een vredesfietstocht in Glanerbrug en is er Kaffee und Kuchen op de Oase. In Haaksbergen kunt u de film Breaking Boudaries kijken en er zijn nieuwe foto's van de priesterwijding in Lonneker. Dat en meer leest u hier!


In het kader van de Scheppingsperiode wordt een lezing gehouden door Trees van Montfoort over Groene Theologie. Zij zal spreken op zondag 2 oktober na de viering in de St. Jankerk aan de Haaksbergerstraat. De lezing begint om ca. 11.30 uur. Voor kinderen zijn er groene activiteiten. U bent van harte welkom!


Op de donderdagen 22 en 29 september wordt de film Breaking Boundaries vertoond in het Ariënshuis aan de Veldmaterstraat in Haaksbergen. David Attenborough vertelt daarin over de urgentie voor meer zorg voor de aarde. Een mooi thema in deze Scheppingsperiode!


Zaterdag 17 september om 15.00 uur wordt Joachim Oude Vrielink in de Jacobus de Meerderekerk in Lonneker tot priester gewijd door kardinaal Eijk. Hij komt om 14.45 met de koets voorrijden. Alvast voor in uw agenda: op 9 oktober viert hij in Lonneker zijn eerste mis!


De Scheppingsperiode is nog niet voorbij: er zijn filmavonden en er worden bomen geplant. Ook de Vredesweek begint gauw. In Lonneker wordt Joachim Oude Vrielink priester gewijd en u kunt een samenvatting lezen van het synodaal proces. Dat en nog veel meer leest u in deze nieuwbsrief!


Afgelopen zondag, 11 september, bestond het dameskoor van de H. Maria Geboortekerk maar liefst 60 jaar! Reden voor een feestje dus. De dames werden uitgebreid in het zonnetje gezet met een bloemetje, een speech en een warm applaus!


Gaat u er maar eens goed voor zitten: deze nieuwsbrief staat vol activiteiten die komen en verslagen van activiteiten die geweest zijn. Ook leest u een uitgebreid interview met Joachim Oude Vrielink, die op 17 september in Lonneker priester gewijd zal worden. Dat alles én meer leest u hier!


De voorbereidingen voor de Eerste H. Communie gaan weer beginnen! U kunt nu uw kind al aanmelden, liefst vóór 17 oktober a.s.. We werken met het project 'Over de drempel', een boeiend project van Advent tot Pinksteren.


In november roept de locatieraad van Glanerbrug alle parochianen weer bij elkaar om met elkaar te overleggen over de toekomst van onze geloofsgemeenschap. U bent welkom om 20.00 uur in ons parochiehuis om mee te praten en vragen te stellen. De koffie staat klaar!


Sinds de brand op 29 juni 2022 is het terrein keurig opgeruimd en is er weer op de zondagen gelegenheid om koffie te drinken tussen 13.00-17.00 uur. Bij regen blijft de Oase gesloten. Via de vernieuwde Dinkelroute is het een mooie fietsroute en een fijne plek om bij te komen!


Voor (beginnende) koordirigenten die meer bekwaamheid zoeken en bagage willen om een koor te ondersteunen begint in november een nieuwe cursus. Meld u zich gauw aan voor deze oriëntatie- en basiscursus koordirectie. In vijftien zaterdagen leert u vele kneepjes van het vak!


Zondag 4 september is de startviering voor de Scheppingsperiode in de St. Jankerk in Enschede. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn, want na de viering zijn er vele leuke activiteiten voor jong én oud! Vergeet niet een (duurzame) taart te bakken voor de taartwedstrijd!


Heeft u belangstelling om lekenvoorganger te worden in onze parochie? U kunt zich nu aanmelden voor een training, verzorgd door ons pastoraal team. Voor nieuwe parochiële voorgangers voor de weekend- of doordeweekse liturgie én voor nieuwe parochiële voorgangers bij uitvaarten. U bent van harte welkom!


De Oase, de Oecumenische Kerkentuin, is een ruim openluchtterrein bij de Dinkel in Gronau. Er wordt Duits én Nederlands gesproken. Vrede, oecumene, hartelijkheid en samenwerking staan centraal. Het biedt ook dit seizoen voor elk wat wils!


Download en gebruik de MijnRKK-app voor de laatste informatie uit onze parochie én uit de Nederlandse kerkprovincie! Hiermee bent u mobiel optimaal op de hoogte van het laatste nieuws én kunt u hulp vragen en met elkaar communiceren.

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Betrouwbaar
door
parochievicaris Willy Rekveld
Samen oogsten
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP