Nieuwsoverzicht


Wilt u ook van betekenis zijn voor mensen die verbinding en verdieping zoeken? Bij het Ariënsinstituut beginnen na de zomer weer opleidingen tot priester, diaken, catecheet en diaconaal assistent. Misschien iets voor u!


Na de synodegesprekken van vorig jaar willen we graag nieuwe gespreksrondes opstarten waarin we met elkaar in gesprek gaan rond het thema 'Omzien naar elkaar'. Deze keer met behulp van vragen uit een zgn. 'Kletspot'. Mooie citaten zijn een tegeltje waard! Doet u ook (weer) mee?!


Wilt u ook graag naar Lourdes? Dan kan! Van donderdag 27 april tot en met vrijdag 5 mei 2023 is er weer een parochiebedevaart voor heel Zuidoost Twente. Via Reims, Vezelay en Rocomadour gaan we er met de bus naartoe. Pastoor Daggenvoorde is onze geestelijk begeleider.


Van 22 januari tot en met 22 februari 2023 wordt de Bijbel, het meest gelezen boek en bestseller aller tijden, onder de aandacht gebracht met de Maand van de Bijbel! U vindt hier de landelijke website én de inspiratiepagina op onze eigen website, met heel veel verrassende weetjes!


Een hartverwarmende nieuwsbrief met een oproep om iets te doen voor de kerk, om mee te doen met het 'Omzien naar elkaar'-project, een video over priesterroepingen, een lezing over heiligen en verslagen van een huldiging en vieringen van de afgelopen Week van Gebed. Dat en meer leest u hier:


Op 27 januari 2023 presenteert Berne Media, Uitgeverij Abdij van Berne, in samenwerking met de Stichting Eredienstvaardig het nieuwe tijdschrift Heilig Spel. Dit is de oecumenische opvolger van de tijdschriften Vieren (rooms-katholiek) en Laetare (protestants).


Eerst is er algemeen nieuws over Actie Kerkbalans en de verwarming in onze kerken. Deze zondag is er een mooie oecumenische viering in het Syrisch Orthodoxe klooster. Op de agenda staan verder een infoavond over Lourdes, een Schriftinstuif en vieringen voor kinderen. Ook begint de 22e de Maand van de Bijbel, waar u heel veel over kunt lezen!


Actie Kerkbalans gaat zaterdag 14 januari van start met klokgelui; geeft u ook weer gul? Ook leest u alvast over de Week van Gebed, de Lourdesbedevaart en komende vieringen én vindt u verslagen van afgelopen gebeurtenissen. Als afsluiting weer een mooie bezinning, deze keer van pastor De Heus.


Van vrijdag 2 tot en met vrijdag 9 juni 2023 kunt u mee met een inspiratiereis naar Rome. Diaken Jan Kerkhof Jonkman en dhr. Arie Vreeswijk zullen de reis begeleiden. Behalve Rome worden ook Assisi en Ostia bezocht en staat een audiëntie bij de paus op het programma.


Woord- en communievieringen zullen NIET worden afgeschaft, net als andersoortige, zoals gebedsvieringen. Over vijf jaar zijn er nog woord- en communievieringen mogelijk op doordeweekse dagen en op zondag alleen in zorginstellingen. Parochianen die voorgaan zullen dus onmisbaar blijven. De eucharistievieringen komen wel meer centraal staan in de weekenden.


Er zijn nieuwe maatregelen voor de energiekosten vanaf 3 november. Wegens de hoge energiekosten zullen de kerken deze winter slechts minimaal verwarmd kunnen worden. In deze brief lichten de parochiebesturen en het pastoresteam de besluiten toe. Kleed u dus warm aan en neem deze winter een deken en/of kussentje mee naar de viering!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Bidden voor vrijwilligers
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Verheugt u en juicht
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP