Nieuwsoverzicht


Zondag 29 maart om 9.00 uur zendt pastoor Daggenvoorde live een eucharistieviering uit vanuit de pastorie in Enschede. Hier kunt u een filmpje bekijken waarin hij vertelt over Alphons Ariëns, die in deze pastorie gewoond heeft.


In deze tweede nieuwsbrief van het pastoraal team wordt aangekondigd dat tot 1 juni alle vieringen zijn afgelast. Pastoor Daggenvoorde viert elke zondag eucharistie die u via internet kunt bekijken. Verder veel nieuws en inspiratie!


UPDATE: t/m 1 juni (Pinksteren) zijn alle vieringen afgelast. Helaas zijn vele activiteiten geannuleerd, zoals de Zieken- en Ouderendagen, Lonneker Passie, theaterstuk Puur, Jesus Christ Superstar, de Hemelvaartwandeling en Samenloop voor hoop. Hier leest u meer!


Een oproep voor iedereen, jong én oud: zet een beer voor het raam voor de speuractie #berenjacht! Zet een knuffelbeer voor uw raam, zodat kinderen (in hun eigen buurt) op speurtocht kunnen gaan en naar de beer kunnen zwaaien. Ook leuk voor ouderen om een beer voor het raam te zetten en kinderen te zien zoeken en zwaaien!


GEANNULEERD! De zieken- en ouderendagen in mei, die georganiseerd waren voor Lonneker, Glanerbrug en Losser, gaan wegens het coronavirus helaas NIET door. Hier leest u het bericht van onze parochievicaris.


GEANNULEERD! Op Goede Vrijdag, vrijdag 10 april 2020 zou onze theatergroep 'sTOF spelen in de Brilmansdennen in Losser. Helaas, met pijn in ons hart, hebben wij i.v.m. het Coronavirus onze voorstelling moeten cancellen. U kunt uw geld terugkrijgen voor reeds gekochte kaartjes.


Zondag 22 maart was er op internet een cirkel van gebed met de Nederlandse bisschoppen. Hier kunt u alles terugkijken.


In deze eerste nieuwsbrief van het pastoraal team wordt uitgelegd hoe wordt omgegaan met ziekenzalvingen, uitvaarten en de Goede Week. Het pastoraal team zal wekelijks een dergelijke brief uitbrengen om parochianen onder deze snel veranderende omstandigheden te informeren.


GEEN PUBLIEKE VIERING IVM CORONA!! De jaarlijkse Chrismamis voor het Aartsbisdom Utrecht vindt plaats op woensdag 8 april in de Onze Lieve Vrouwekerk te Apeldoorn (Hoofdstraat 18), aanvang: 19.00 uur. De Chrismamis is dit jaar ivm het coronavirus NIET publiekelijk toegankelijk.


UPDATE: Alle maatregelen die de bisschoppen in Nederland eerder in verband met het coronavirus hebben afgekondigd op 28 februari en 13 maart, worden nu verlengd tot en met maandag 13 april (Tweede Paasdag).


Op de woensdagavonden 18 maart, 25 maart en 1 april worden tussen 19.00 en 19.15 uur klokken geluid door kerken in heel Nederland om mensen hoop en troost te bieden in deze tijden van Corona. Ook de kerken van Enschede en Maria Vlucht doen hier aan mee!


Aartsbisschop kardinaal Eijk heeft een pastoraal woord geschreven aan de gelovigen in het Aartsbisdom Utrecht: 'Ik wens en bid ons allen veel sterkte en wijsheid toe, zeker ook bij de belangrijke keuzes die gemaakt moeten worden. Graag spreek ik mijn grote waardering uit voor allen in onze parochies, in instellingen en in de samenleving die hun verantwoordelijkheid nemen.” Lees de gehele brief hier.


Paasmorgen, zondag 12 april, is er een oecumenische Duits-Nederlandse dienst op het Oase-terrein bij Gronau mmv pastor Carla Berbée. Om 5.45 uur begint de dienst van donker naar licht. Aansluitend is er een Paasontbijt.


Eerste Paasdag, zondag 12 april, wordt aan de Gildehauserweg een Paasvuur ontstoken. Via deze weg worden met name kinderen van harte uitgenodigd om mee te lopen vanaf de H. Maria Geboortekerk naar het Paasvuur.


GEANNULEERD IVM CORONA! Vrijdagavond 3 april om 19.00 uur start vanaf de Lonneker molen de Lonneker Passie! Loop ook mee door het dorp en maak mee wat de Lonneker verenigingen en basisscholen verbeelden over de lijdensweg van Jezus. Deelname is vrij.


Ook de Nederlandse Kerkprovincie heeft maatregelen getroffen om het Coronavirus tegen te gaan: met ingang van zondag 1 maart a.s. mag de communie alleen op de hand worden ontvangen, is er geen wijwater in de bakjes bij de ingang van de kerk en wordt aangeraden elkaar niet de hand te geven bij de vredeswens.


GEANNULEERD IVM CORONA! In de vastentijd worden weer sobere maaltijden aangeboden in Losser, Lonneker en Enschede. U bent van harte uitgenodigd om aan te schuiven voor bezinning en een eenvoudig maal. Uw vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.


Kardinaal Eijk roept ons op om de komende Veertigdagentijd met beide handen aan te grijpen om Gods gaven te ontvangen en te groeien in onze relatie met Hem. Daarvoor moeten we 'met lege handen staan'. Lees hier de gehele Vastenbrief!


GEANNULEERD! Vrijdag 3 april om 19.30 uur is er een oecumenische dankdienst in de H. Maria Geboortekerk in Losser om te gedenken dat Losser 75 jaar bevrijd is. Alle kerken binnen de burgerlijke gemeente Losser doen hier aan mee. Ook jongeren verlenen hieraan hun bijdrage. Komt u ook?


GEANNULEERD IVM CORONA!! Het koor Dynamique verzorgt op Goede Vrijdag 10 april weer een mooie themaviering met liederen uit Jesus Christ Superstar in de Gerardus Majellakerk in Overdinkel. De toegang is gratis. Van harte aanbevolen!


Met 'Op zoek naar Judas' wordt u op het verkeerde of juist het goede been gezet en speelt u met uw eigen groep. Wilt u ook weten wie Judas was? Meld uw eigen groep aan voor een bijzondere middag of avond op een datum dat u het beste uitkomt!


Zaterdag 16 mei is er een inspiratiedag in Utrecht voor alle vrijwilligers, professionals, jongeren en iedereen die actief is in tiener- en jongerenwerk, georganiseerd door Jong Katholiek. U kunt zich opgeven tot 10 mei.


In het kader van de Zondag van het Woord is er een Bijbels Dagboek verkrijgbaar met Bijbelteksten voor elke dag t/m 30 september 2020. Lees hier hoe u het kunt bestellen!


GEANNULEERD! SamenLoop voor Hoop wordt op 16 en 17 mei 2020 in het Gerardus Majellapark in Overdinkel gehouden. Hier leest u wat het inhoudt en hoe u mee kunt doen en helpen.


Op 7 oktober 2020 bestaat het koor Vivace 40 jaar. Dit willen ze niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom verzorgen ze op zaterdag 10 oktober 2020 een viering in de Maria Geboortekerk en ze zouden het erg leuk vinden als oud-koorleden met hun mee willen zingen die dag.


Van zondag 1 december 2019 (eerste Advent) tot en met 22 november 2020 (Christus Koning) is het Jaar van de Eucharistie uitgeroepen. Dit themajaar beoogt gelovigen te sterken in hun geloof in dit sacrament. U leest er meer over op onze nieuwste Inspiratiepagina!


Aandacht maakt alles mooier! Dat is het nieuwe thema voor het Jongerenpastoraat voor het komende jaar. Lees gauw wat we allemaal gaan doen en geef je snel op als je dat nog niet gedaan hebt!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Sociale onthouding
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Sterkte allemaal!
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP