Nieuwsoverzicht


Op zondag 18 oktober 2020 vieren we de jaarlijkse Gerardus Majella Bedevaart in Overdinkel. Helaas zal er geen processie zijn in het park, wegens de coronacrisis. Toch zal er uitgebreid aandacht voor zijn!


Het centraal secretariaat is in deze vakantieperiode beperkt geopend: van 27-07 tm 02-08 op maandag, woensdag en vrijdag en van 24-08 tm 04-09 op maandag, woensdag en vrijdag. De tussenliggende periode is de dinsdag en donderdag wel bemensd.


Met ingang van 1 juli 2020 bent u weer van harte welkom in de kerken in Maria Vlucht. Niet alle kerken hebben elk weekend een viering. Houdt u rekening met de plaatselijke aanwijzingen, zoals in dit bericht vermeld.


Helaas zijn er nog steeds geplande activiteiten die niet door kunnen gaan wegens het coronavirus. Verschillende bijzondere vieringen en de jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer. In dit bericht leest u om welke activiteiten het gaat.


U kunt nu al uw kind aanmelden voor het Vormselproject dat na de zomer start, uiterlijk tot 6 september. Kinderen uit Maria Vlucht kunnen dit jaar meedoen met de voorbereidingen in Enschede. Dit geldt voor tieners van groep 8, de brugklas en hoger die het sacrament van het Vormsel willen ontvangen.


De voorbereidingen voor de eerste H. Communie zullen dit najaar binnen Maria Vlucht allemaal buitenschools plaatsvinden. Tot 19 of uiterlijk 26 oktober kunt u uw kind aanmelden voor een ervaring waar ze hun leven lang plezier van hebben.


In het kader van de Zondag van het Woord is er een Bijbels Dagboek verkrijgbaar met Bijbelteksten voor elke dag t/m 30 september 2020. Lees hier hoe u het kunt bestellen!


UITGESTELD!! Op 7 oktober 2020 bestaat het koor Vivace 40 jaar. De jubileumviering die gepland stond op zaterdag 10 oktober 2020 in de Maria Geboortekerk wordt uitgesteld naar 2021 wegens de corona-maatregelen. Een nieuwe datum zal later dit jaar bekend worden gemaakt.


Van zondag 1 december 2019 (eerste Advent) tot en met 22 november 2020 (Christus Koning) is het Jaar van de Eucharistie uitgeroepen. Dit themajaar beoogt gelovigen te sterken in hun geloof in dit sacrament. U leest er meer over op onze nieuwste Inspiratiepagina!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Vijf broden twee vissen
door
past. werker Frank de Heus
Tot rust komen, vakantie
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP