Nieuwsoverzicht


Ondanks corona gaat ons Jongerenpastoraat JP gewoon door. U kent vast wel het programma De Slimste Mens, maar kent u ook De Slimste JP'er? Ons Jongerenpastoraat deed de ultieme test en er was een winnaar!


De maximum-bezetting vieringen van 30 personen blijft voorlopig gehandhaafd, zowel voor gewone vieringen als voor uitvaarten. Binnen Maria Vlucht zal de donderdagochtendviering in Overdinkel tot 1 januari niet doorgaan. Meer nieuws en een overweging van pastor Carla Berbée leest u hier.


Donderdag 19 november geeft mgr. Woorts om 19.30 uur in de parochiezaal of kerk van Sint Jan aan de Haaksbergerstraat in Enschede, een lezing over de eucharistie in de kunst. U bent van harte welkom. INMIDDELS IS DEZE LEZING VOLGEBOEKT!


Bemoedigende woorden in tijden van corona. De bisschoppen van de zeven bisdommen en de bisschop van het militair ordinariaat spreken u toe in deze video van Katholiekleven.nl. Zorg voor de kwetsbaren, blijf bidden en vrees niet!


Na de persconferentie van 13 oktober verandert er weinig in onze kerken. Het maximum aantal bezoekers blijft voorlopig 30 en zingen is voorbehouden aan max. 4 cantores. Reserveren blijft noodzakelijk, evenals mondkapjes, afstand en en hygiëneregels. In Lonneker zijn voorlopig geen weekendvieringen, verder kunt u altijd terecht op ons YouTubekanaal. Ook is er aandacht voor de Gerardus Majella Bedevaart en een bemoedigende column van onze pastoor.


Er is volop Bezinning en Inspiratie in Glanerbrug, Losser, Enschede en Haaksbergen voor het lopende seizoen. Hier vindt u de nieuwste programma's met lezingen, Bijbelgroepen, activiteiten en andersoortige, inspirerende bijeenkomsten waar u van harte welkom bent. Een paar voorbeelden lichten we hier uit.


Helaas gaan we terug naar een maximale bezetting van 30 personen per viering en mag er nog niet gezongen worden. Voor eucharistievieringen moet u dus weer op tijd reserveren of anders via ons YouTubekanaal Maria Vlucht de viering bijwonen. Hier leest u hoe!


Woensdag 11 november 2020, van 15.00 uur tot 16.00 uur, viert Losser het feest van Sint Maarten in aangepaste vorm. Geen optocht door het dorp maar wel een gezellige middag voor de kinderen! Opgeven kan tot 1 november.


De Wonne Glanerbrug is een franciscaanse woon- en leefgemeenschap binnen onze parochie, speciaal voor vrouwen en vrouwen met kinderen die onderdak nodig hebben. U kunt ze steunen met een stem (tot 14 november) voor de actie Warm Hart van de KRO-NCRV!


GEANNULEERD!! Het kloosterweekend in november in Megen gaat helaas niet door! In januari 2021 hopen we dat het kloosterweekend voor jongeren tot 50 jaar door zal gaan, evenals het weekend in juni 2021.


Van zondag 1 december 2019 (eerste Advent) tot en met 22 november 2020 (Christus Koning) is het Jaar van de Eucharistie uitgeroepen. Dit themajaar beoogt gelovigen te sterken in hun geloof in dit sacrament. U leest er meer over op onze nieuwste Inspiratiepagina!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Mijmerend over...
door
past. werkster Carla Berbée
Het is te doen!
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP