Nieuwsoverzicht


Zondag 24 oktober om 10.00 uur is er een 'Misse in de twentse sproake' in de Jaocobus de Meerderekerk in Lonneker. Pastor Kortstee gaat voor en het gemengd koor zingt in het Twents. U bent allen van harte welkom!


Zondag 17 oktober is de 109e Gerardus Majellabedevaart in Overdinkel! Meer goed nieuws: in Glanerbrug werd de naamdag van haar kerk gevierd en is de bezoekersgroep weer gestart. In Enschede kunt u kerstpakketten sponsoren voor de arme medemens. En deze week kunt u uw kind nog aanmelden voor de eerste H. Communie!


Zondag 17 oktober 2021 wordt de 109e Gerardus Majellabedevaart gehouden. Voorafgaand is er een Triduüm bestaande uit de openingsmis op donderdag 14 oktober en een gebedsviering met het koor Dynamique zaterdag 16 oktober. Tijdens de bedevaart zal er weer een leuk programma voor kinderen worden aangeboden. Komt allen!


Donderdag 25 november van 14.00 tot 17.00 uur wordt de jaarlijkse Ariënslezing gehouden in Nijmegen. De lezing zal gaan over de katholieke drankbestrijding in ons land door Alphons Ariëns, die daarin beïnvloed werd door kardinaal Henry Manning. U kunt zich nu al opgeven!


Het is oktober, de maand van de rozenkrans en van veel activiteiten: avonden over Maria in Enschede, de Gerardusprocessie in Overdinkel, lezingen in Haaksbergen en start van de eerste H. Communie. Verder terugblikken op leuke activiteiten en een bezinning van parochievicaris Rekveld. Weer veel te lezen dus!


Zondag 21 november wordt om 11.00 uur de jaarlijkse Ariënsherdenking gehouden in de Jacobuskerk in Enschede. Mgr. Woorts en pastoor Daggenvoorde zullen samen de mis celebreren. Het thema is 'Alphons Ariëns, zoals St. Jozef, rechtschapen dienaar van de Heer'. U bent van harte welkom!


Oktober begint goed met veel feesten in vele kerken en natuurlijk de Gerardusbedevaart. Verder veel terugblikken op leuke activiteiten die geweest zijn. Vergeet niet voor 16 oktober uw kind aan te melden voor de eerste H. Communie! Pastor de Heus schrijft de bezinning.


Maar liefst 18 jongeren gingen vrijdag 24 september op speurtocht door Losser om een maaltijd bij elkaar te puzzelen. Het Jongerenpastoraat heeft zin in het nieuwe seizoen en de jongeren zijn ook enthousiast! Wil je ook meedoen de volgende keer, geef je dan op!


Heeft u belangstelling om lector of voorganger te worden? U kunt zich nu aanmelden voor een training, verzorgd door ons pastoraal team. Niet alleen voor lectoren maar ook voor nieuwe parochiële voorgangers voor de weekendliturgie én voor nieuwe parochiële voorgangers bij uitvaarten. U bent van harte welkom!


Het boek 'Kapelaan in oorlogstijd' gaat over de oorlogsjaren van pastoor Egberts, die in de O.L.V. van de H. Rozenkranskerk in Glanerbrug vele jaren pastoor was. Als kapelaan in Utrecht wist hij vele mensen de oorlog en de hongerwinter door te helpen. Het boek is nu verkrijgbaar!


Download en gebruik de MijnRKK-app voor de laatste informatie uit onze parochie én uit de Nederlandse kerkprovincie! Hiermee bent u mobiel optimaal op de hoogte van het laatste nieuws én kunt u hulp vragen en met elkaar communiceren.


Voelt u zich geroepen? Vrijwilligerswerk wordt altijd gewaardeerd en is meer dan ooit nodig in onze parochie. Samen parochie zijn geeft voldoening en zin! Heeft u zin en tijd? Meld u dan aan!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Waar gaat het om in het leven?
door
parochievicaris Willy Rekveld
Alles komt goed
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP