Nieuwsoverzicht


Vrijdag 2 juni om 9.00 uur zijn senioren in Losser van harte welkom bij de seniorenochtend. De ochtend begint met koffie en een mooie viering rond het thema Geloof in Vrede en wordt afgesloten met een ziekenzalving, een gezellig samenzijn en een gezamenlijke lunch.


Op 15 juni wordt de jaarlijkse Ariëns Lezing 2023 gehouden in Nijmegen. Ton Crijnen zal spreken over leven en werk van Herman Schaepman, politicus en dichter met grote invloed op de maatschappelijke en politieke emancipatie van de katholieken. Hij spreekt tevens over Alphons Ariëns.


Het is bijna Pinksteren! Dat de Geest waait in onze parochie is goed te merken: deze nieuwsbrief staat weer vol tips en inspiratie, van lezingen tot excursies en activiteiten voor jong en oud. Met leuke terugblikken en een bijzondere column.


Hemelvaartsdag belooft een zonnige dag te worden! En daarna begint de Laudato Si-week met een filmavond en bomenwandeling. De Cromhoff kan vrijwilligers gebruiken en in Haaksbergen komt een Mariaviering. Dat en nog veel meer vindt u in deze nieuwsbrief!


Het is weer mei, de maand die is toegewijd aan de maagd Maria. Hier leest u achtergronden, tips voor kapelletjes en hoe u de rozenkrans kunt bidden. De rozenkrans kunt u elke dinsdag om 19.30 uur bidden in het parochiehuis aan de Walstraat achter de Jacobuskerk in Enschede.


Leden van de werkgroep 'Samen Kerk, Samen Sterk' hebben donderdag 20 april 2023 een gesprek gehad met kardinaal Eijk en de bisdomstaf over kansen voor vitale geloofsgemeenschappen. Aan de orde kwam ook de petitie tegen het afschaffen van woord- en communievieringen in het weekend.


Speciaal voor 50-minners wordt er ook dit jaar weer een kloosterweekend aangeboden, van vrijdag 24 t/m zondag 26 juni 2023. Een eenvoudig weekend met ruimte voor gebed, ontmoeting en stilte bij de Franciscanen in Megen rond het thema Franciscaans leiderschap. U kunt zich nu al opgeven!


Het parochiebestuur, ondersteund door een werkgroep, zal de komende tijd actief op zoek gaan naar nieuwe mensen. Pastoor Paul Daggenvoorde trapt af met een brief aan alle parochianen. Deze brief, en meer informatie, vindt u in dit nieuwsbericht.


Deze zomer van 12 t/m 17 augustus wordt er weer een Kinderkamp én een Tienerkamp in Haarle georganiseerd door Jong Aartsbisdom. Een superleuke manier om leeftijdgenoten te leren kennen en samen een week vol sport, spel en verdieping te beleven. Lees gauw hoe je mee kunt doen!


Wilt u ook van betekenis zijn voor mensen die verbinding en verdieping zoeken? Bij het Ariënsinstituut beginnen na de zomer weer opleidingen tot priester, diaken, catecheet en diaconaal assistent. Misschien iets voor u!


Van vrijdag 2 tot en met vrijdag 9 juni 2023 kunt u mee met een inspiratiereis naar Rome. Diaken Jan Kerkhof Jonkman en dhr. Arie Vreeswijk zullen de reis begeleiden. Behalve Rome worden ook Assisi en Ostia bezocht en staat een audiëntie bij de paus op het programma.


Woord- en communievieringen zullen NIET worden afgeschaft, net als andersoortige, zoals gebedsvieringen. Over vijf jaar zijn er nog woord- en communievieringen mogelijk op doordeweekse dagen en op zondag alleen in zorginstellingen. Parochianen die voorgaan zullen dus onmisbaar blijven. De eucharistievieringen komen wel meer centraal staan in de weekenden.

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Zegt u het eens
door
pastoor Paul Daggenvoorde
De Kaarsenmaker
door
Jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP