Nieuwsoverzicht


Zondag 16 juni staat Alphons Ariëns centraal in Enschede! Om 11.30 uur wordt een aubade voor hem gebracht bij zijn standbeeld op het Ariënsplein. Om 12.45 uur is er een Ariënsconcert in de Museumfabriek met aansluitend de Ariënslezing, een symposium en een expositie.


Van 18 tot en met 26 mei vieren we maar liefst twee bijzondere themaweken: De week van de Biodiversiteit én de Laudato Si' Week. De kerngroep Laudato Si' attendeert u in dit bericht op een bijzondere filmavond in die week en andere interessante tips en weetjes.


In deze nieuwsbrief voor Pinksteren vindt u vrolijke verslagen van de afgelopen week, mededelingen uit de parochies, vieringen en activiteiten voor jonge kinderen en gezinnen en jongeren. En op stapel staat een seniorenochtend, een filmavond en nog veel meer!


Woensdag 22 mei om 14.00 uur is er een seniorenmiddag voor alle oudere parochianen van Glanerbrug in het parochiehuis aan de Kerkstraat. Het thema van deze middag is 'Laat jouw licht stralen'. Er is koffie, een eucharistieviering, de mogelijkheid voor een ziekenzalving en natuurlijk veel gezelligheid.


In de Laudato Si'-week van dit jaar, wordt op donderdag 23 mei de film 'Wereldvrouwen over de tekenen des tijds' vertoond. Een film over mensenrechten en de klimaatcrisis. U bent welkom in het parochiecentrum van de H. Maria Geboortekerk in Losser. Toegang: vrije gift.


Dick Kohlweij, vice-voorzitter Franciscusparochie, is afgelopen vrijdag 10 mei jl. plotseling overleden na een noodlottig ongeval. Vanaf 2020 was hij lid van het parochiebestuur van onze Franciscusparochie en sinds 1 juni 2022 vice-voorzitter.


Na indrukwekkende Dodenherdenkingen is het tijd voor Hemelvaart. Dit weekend zijn er ook weer Kleutervieringen in alle parochies en is er Stille Aanbidding in Enschede. Voor uw agenda: binnenkort zijn er Gregoriaanse bijspijkeruurtjes en seniorendagen in Glanerbrug en Losser.


Op zaterdag 25 mei verzorgt koor Dynamique een Mariaviering en op zaterdag 22 juni een zomerse Top2000 viering. Reden te meer om naar de Gerardus Majellakerk in Overdinkel te gaan. Beide vieringen beginnen om 19.00 uur.


Afgelopen week hebben diverse vrijwilligers uit onze parochies een lintje gekregen, er zijn rondleidingen geweest voor basisschoolleerlingen en catechese voor jongeren en er komen bijzondere vieringen aan met Dodenherdenking en Hemelvaart. Dat en meer leest u hier!


Zaterdag 25 mei kunnen kinderen van groep 4 tot en met de brugklas en tweede klas middelbaar onderwijs een insectenhotel maken! Er is ruimte voor maximaal 15 kinderen, dus geef je vlug op! Voor slechts € 3,00 kun je lekker knutselen voor de diertjes bij 't Gilde in Haaksbergen.


Na de succesvolle editie van 2023 organiseert het Aartsbisdom Utrecht ook in 2024 weer een kinder- en tienerkamp, ditmaal van 3 t/m 8 augustus. De aanmelding is geopend! Kinderen van 7-12 jaar gaan op wereldreis en tieners van 13-16 jaar hebben een feestweek!


U kunt zich nu al opgeven voor een driejarige cursus Theologische Vorming TVG, die in Hengelo op 17 september 2024 start. Deze cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in theologie en op zoek is naar zingeving. Er zullen deelnemers en cursusleiders zijn uit verschillende stromingen.


Space for Grace is de organisatie die helpt bij het project 'Naar buiten keren', waar we binnen onze parochies Zuidoost Twente mee bezig zijn. We zijn met hen op weg naar een missionaire parochie. Wat dat precies inhoudt en hoe we dat gaan doen, leest u hier!


Van vrijdag 31 mei t/m dinsdag 4 juni 2024 kunt u weer mee op de 5-daagse bedevaart naar Banneux. Een bedevaart samen met parochianen uit bisdom Breda, met één van onze bisschoppen en een priester, dus helemaal in het Nederlands. U krijgt alle zorg die u nodig heeft! Hier leest u er meer over.


In juni 2024 kunnen 55-minners meedoen met een kloosterweekend! Een ideale manier om tot rust te komen, stilte te beleven en tot bidden te komen. Vandaar het thema van dit weekend: 'Leven op de stroom van gebed'. U kunt zich nu al opgeven!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Elkaar bevestigen
door
parochievicaris Willy Rekveld
Bidden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP