Oecumenisch

 

ZONDAG 30 JUNI 2019: EINE WELT-SONNTAG OP HET OASETERREIN BIJ GRONAU
Eine Welt-Sonntag wil mensen bewust maken van de klimaatproblemen en vluchtelingenproblematiek waar wij in deze wereld mee te maken hebben. 
Op zondag 30 juni 2019 is er daarom een Eén-Wereldzondag/Eine Welttagzondag op de Oase van 11.00-17.00 uur.
Het Oaseterrein vindt u aan de Dinkelstraße 24, 48599 Gronau (Westfalen), Duitsland (klik op de link om de locatie te zien op Google Maps).

Er is een tentoonstelling van cartoons van de stichting Misereor uit Duitsland, over de oorzaak van klimaatverandering en gerechtigheid. Deze tentoonstelling heeft de titel "Glänzende Aussichten" (glanzende uitzichten). Deze tentoonstelling zal vervolgens tussen 1 en 10 juli op diverse plekken in Gronau te zien zijn.
U wordt uitgenodigd daarop te reageren en daarnaast zijn er standjes en kunnen er producten gekocht worden. 

Lees het nieuwsbericht voor meer informatie en de poster: Eine Welttag op de Oase

Van harte aanbevolen!
 

ZONDAG 30 JUNI 2019: ACTIVITEITEN CONTACTGROEP ALLEENSTAANDEN LOSSER
Elke laatste zondag van de maand wordt een activiteit aangeboden voor alleenstaanden in Losser. Deze activiteiten zijn bedoeld voor iedereen, ongeacht zijn of haar geloofsovertuiging. De activiteiten beginnen om 14.00 uur in het parochiecentrum van de H. Maria Geboortekerk te Losser.
Voor inlichtingen en opgave kunt u zich in verbinding stellen met de contactpersonen: Mini Gevers (053-5383560) of Truus Röring (053-5384738)
Zondag 30 juni: Afsluiting 1e helft van dit jaar. 
 


ZONDAG 1 SEPTEMBER 2019: OECUMENISCHE OOGSTDANKDIENST IN DE LUTTE
Op zondag 1 september 2019 zal er een oecumenische oogstdankdienst gehouden worden op het erf van de familie Rolink, Lutterzandweg 11, 7587 LH De Lutte. Deze dienst wordt georganiseerd op initiatief van LTO Noord en Zij-Actief afdelingen Losser, De Lutte en Beuningen. Aan de voorbereiding van de dienst werken de katholieke geloofsgemeenschappen van Losser, De Lutte en Beuningen en de Protestantse Gemeente Losser mee.
Voorgangers in deze dienst zijn: pastor Ingrid Schraven en dominee Hennie Marsman. Het Plechelmuskoor uit De Lutte verleent haar muzikale medewerking. Voor de kinderen is er kinderkerk. Door de dames van Zij-Actief wordt de aankleding van het erf verzorgd.
Het thema van de dienst is: Land van melk en honing. De collecte is bestemd voor de Voedselbank.
De oecumenische oogstdankdienst begint om 10.30 uur. Hierdoor vervallen de zondagse kerkdiensten in de katholieke kerk van De Lutte en in de protestantse kerk van Losser.
De dienst vindt plaats in de open lucht. Bij regen wijken we uit naar de kapschuur. Na de dienst is er gelegenheid voor een kopje koffie met een boterham met ei. Ook kunt u het bedrijf van de familie Rolink bezichtigen. U bent allen van harte welkom.
Namens de deelnemende organisaties:
LTO – Tine Welman
Zij-Actief – Ans van Langen 
Katholieke geloofsgemeenschappen – pastor Ingrid Schraven 
Protestantse Gemeente Losser – ds. Hennie Marsman

 

NIEUWE DATA SCHRIFTINSTUIF
Ingeburgerd is reeds de Schriftinstuif (zie link voor meer informatie over tijd en plaats). Op enkele woensdagavonden wordt de lezing van de daaropvolgende zondag met elkaar besproken. Afwisselend met protestantse dominee mevr. Hennie Marsman of RK-pastoraal werkster mevr. Carla Berbée, dus in oecumenisch verband. We lezen en bespreken iedere keer de lezingen van de zondag volgend op de Schriftinstuif. Bijbelkennis is niet echt noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden, hoewel een vrije gift voor koffie en thee welkom is. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.
U bent ook in het seizoen 2018-2019 weer welkom in het parochiecentrum van de Maria Geboortekerk in Losser van 20.00 tot 21.30 uur:
Nieuwe data: volgen!

 
ACTIVITEITEN FRANCISCUS VAN ASSISIËPAROCHIE HAAKSBERGEN/BUURSE 2018-2019
Klik hier voor het jaarprogramma 2018-2019: Spiritualiteit van de parochie Franciscus van Assisië en de Protestantse gemeente Haaksbergen/Buurse! Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.
 

ACTIVITEITEN LUMEN CHRISTI (DENEKAMP E.O.) 2018-2019
Jaarprogramma Huis van Spiritualiteit parochie Lumen Christi
Klik hier voor het jaarprogramma 2018-2019: Huis van Spiritualiteit van de parochie Lumen Christi Beuningen (De Lutte – Denekamp – Lattrop - Noord Deurningen – Ootmarsum - Tilligte)
 

 
ACTIVITEITEN PANCRATIUSPAROCHIE TUBBERGEN 2018-2019
Activiteiten binnen de Pancratiusparochie leest u hier: Agenda Pancratiusparochie
U bent van harte welkom!
 

 
ACTIVITEITEN PLECHELMUSPAROCHIE OLDENZAAL
Op de website van de Plechelmusparochie staan regelmatig activiteiten waaraan ook parochianen uit Maria Vlucht mee kunnen doen.

 
ACTIVITEITEN OASE (GRONAU)
Regelmatig organiseert OASE activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Afhankelijk van welke groep de activiteit organiseert, is de voertaal Duits of Nederlands.
Informatie over de route vindt u hier: https://oase-gronau-losser.org/nl/wat-wij-doen/route/
 

 
ACTIVITEITEN PKN LOSSER/GLANERBRUG
Binnen Maria Vlucht worden meerdere activiteiten aangeboden die georganiseerd worden door de PKN Losser en Glanerbrug en die ook toegankelijk zijn voor katholieken. Iedereen is van harte welkom aan te schuiven.
Er zijn voor het komende seizoen interessante bijeenkomsten gepland, waar iedereen voor uitgenodigd is: catechese- en gespreksgroepen (ook voor jongeren), thema-avonden en allerlei mogelijkheden tot ontmoeten. Kijkt u daarvoor in de Agenda van de Protestantse Gemeente (klik op de link).

Meer activiteiten binnen het programma Bezinning en Inspiratie vindt u in het programmaboekje (klik op de link). 
 
 
 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Op reis
door
past. werkster Margot Dijkman
De taal van het hart
door
past. werker Frank de Heus

Like ons op Facebook

TOP