Oecumenisch

Meer activiteiten vindt u op onze Activiteitenkalender

SCHRIFTINSTUIF
Ingeburgerd is reeds de Schriftinstuif. Op enkele woensdagavonden wordt de lezing van de daaropvolgende zondag met elkaar besproken. Afwisselend met protestantse dominee mevr. Hennie Marsman of RK-pastoraal werkster mevr. Carla Berbée, dus in oecumenisch verband. We lezen en bespreken iedere keer de lezingen van de zondag volgend op de Schriftinstuif. Bijbelkennis is niet echt noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden, hoewel een vrije gift voor koffie en thee welkom is. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.
Voor het seizoen 2022-2023 zijn nieuwe data bekend, zie onze speciale pagina Schriftinstuif!
 

ACTIVITEITEN OECUMENISCHE WERKGROEP GLANERBRUG
De kerken van Glanerbrug, te weten de Katholieke Kerk (O.L.V. van de H. Rozenkranskerk aan de Kerkstraat), de Protestantse Kerk (op het kruispunt aan de Gronausestraat) en het Syrisch-Orthodoxe klooster werken twee keer per jaar samen om een oecumenische viering te verzorgen, nl. rond de Week van Gebed in januari en rond de Vredesweek in september. 


Oecumenische viering Glanerbrug
Zondag 25 september 2022 was er als afsluiting van de Vredesweek een oecumenische Vredesviering geweest in de O.L.V. van de H. Rozenkranskerk in Glanerbrug. Voorgangers van de katholieke en protestantse kerk en van het Syrisch-Orthodoxe klooster gingen voor en het herenkoor van de katholieke kerk zong. Het was weer een bijzondere viering!
Zondag 22 januari 2023 doen de kerken van Glanerbrug weer gezamenlijk mee met de Week van Gebed voor eenheid van de Christenen. Deze viering zal plaatsvinden in het kerkgebouw van het Syrisch-Orthodoxe klooster bij Glane en begint om 10.30 uur.
Meer informatie daarover volgt!

 
 
ACTIVITEITEN OASE (GRONAU)
Regelmatig organiseert OASE activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Afhankelijk van welke groep de activiteit organiseert, is de voertaal Duits of Nederlands.

Na de brand afgelopen zomer zijn met vereende krachten de blokhut en de schuurtjes opgeruimd. In de ledenvergadering is besloten om verder te gaan met de activiteiten, waar we blij mee zijn.
Er wordt nu een plan gemaakt om op het terrein een gebouwtje te plaatsen, van waaruit we koffie/thee kunnen schenken. Hopelijk is het klaar op 1e paasdag in 2023. Mocht u nog een voorstel hebben of willen helpen als vrijwilliger, dan mag u contact opnemen met een bestuurslid. Zie https://oase-gronau-losser.org/nl/ 
Ondanks alles is de Oase toch al bezig met het organiseren van de komende twee bijeenkomsten. U bent daarvoor van harte uitgenodigd:
 • Adventstreffen in Overdinkel
  Op zondag 27 november, de eerste Advent, organiseert de Oecumenische Kerkentuin Oase een Adventsbijeenkomst in Overdinkel, in het gebouw van de Hervormde Vereniging in Overdinkel aan de Hoofdstraat 147. De middag begint om 15.00 uur.
  Ds. Greet Nijmeijer leidt een korte Vesper. Verder zullen we kerstliederen zingen, luisteren naar muziek en zang van Hildegard van Bommel en wordt er dwarsfluit gespeeld. Kinderen kunnen tijdens de bijeenkomst kleuren, tekenen of knutselen.
  Voor bij de koffie en thee vragen wij u zelf lekkernijen mee te nemen om te delen.
  Een bijdrage voor het verwarmen van de ruimte wordt op prijs gesteld.
  U bent allen van harte welkom!
 • Zondag 8 januari 2023 lopen we de Driekoningenwandeling. De berichtgeving hierover kunt u volgen in de media en op de websites.
Steun de Oase!
De Oase heeft bij de brand in juni jl. al haar bezittingen verloren. Ondanks dat wordt het gedachtegoed van vrede en verbondenheid doorgezet op kleine schaal. In haar laatste ledenvergadering heeft de Oase besloten dat ze graag verder wil gaan met een nieuw huisje. Ook een nieuwe inventaris zal moeten worden verzameld. 
Elke bijdrage wordt daarom zeer op prijs gesteld! U kunt de Oase steunen met een gift naar: Ökumenischer Kirchengarten OASE, Volksbank Gronau-Ahaus, IBAN: DE 16 4016 4024 0114 9536 00

Website Oase: Oecumenische Kerkentuin Oase
Route naar de Oase: Dinkelstraße 24, 48599 Gronau

 


DINKELDIENST OP OASETERREIN
Op het Oaseterrein wordt tweejaarlijks een oecumenische openluchtviering gehouden. Hieraan werken mee de Protestantse gemeenten van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, de Katholieke kerken van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster van Glane en natuurlijk het Ökumenischer Kirchengarten OASE in Gronau zelf. Deze viering is bedoeld voor iedereen en daarom zijn er tijdens deze zondag geen andere vieringen in de samenwerkende kerken. U vindt een verslag van onze meest recente Dinkeldienst op 19 juni: Dinkeldienst 2022
Kijk voor een impressie over onze anderen vieringen op onze pagina Kerkennacht.
Alvast voor uw agenda: de volgende Dinkeldienst is op zondag 23 juni 2024!

 

ACTIVITEITEN JACOBUSPAROCHIE ENSCHEDE 
Voor 2021-2022 is nog geen nieuw jaarprogramma.

Hierop staan activiteiten vanuit de katholieke parochie èn vanuit de Protestantse gemeente Enschede. Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.
 

ACTIVITEITEN FRANCISCUSPAROCHIE HAAKSBERGEN/BUURSE 
Voor 2021-2022 is nog geen nieuw jaarprogramma.
Hierop staan activiteiten vanuit de katholieke parochie èn vanuit de Protestantse gemeente Haaksbergen. Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

 

ACTIVITEITEN PROTESTANTSE GEMEENTEN LOSSER/GLANERBRUG 
Binnen Maria Vlucht worden meerdere activiteiten aangeboden die georganiseerd worden door de PKN Losser en Glanerbrug en die ook toegankelijk zijn voor katholieken. Iedereen is van harte welkom aan te schuiven.

Er is een nieuw programmaboekje Bezinning en Inspiratie voor 2021-2022 bekend: Ga naar pagina Bezinning en Inspiratie!
 

ACTIVITEITEN LUMEN CHRISTI (DENEKAMP E.O.) 
Jaarprogramma Huis van Spiritualiteit parochie Lumen Christi
Er is nog geen jaarprogramma bekend voor 2021-2022. Houd de website in de gaten: Huis van Spiritualiteit
(De Lutte – Denekamp – Lattrop - Noord Deurningen – Ootmarsum - Tilligte)
 

 
ACTIVITEITEN PANCRATIUSPAROCHIE TUBBERGEN 
Activiteiten binnen de Pancratiusparochie leest u hier: Agenda Pancratiusparochie
U bent van harte welkom!
 

 
ACTIVITEITEN PLECHELMUSPAROCHIE OLDENZAAL 
Op de website van de Plechelmusparochie staan regelmatig activiteiten waaraan ook parochianen uit Maria Vlucht mee kunnen doen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Waakzaam
door
parochievicaris Willy Rekveld
Adventskalender
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Like ons op Facebook

TOP