Oecumenisch

Meer activiteiten vindt u op onze Activiteitenkalender

NIEUWE DATA SCHRIFTINSTUIF
Ingeburgerd is reeds de Schriftinstuif (zie link voor meer informatie over tijd en plaats). Op enkele woensdagavonden wordt de lezing van de daaropvolgende zondag met elkaar besproken. Afwisselend met protestantse dominee mevr. Hennie Marsman of RK-pastoraal werkster mevr. Carla Berbée, dus in oecumenisch verband. We lezen en bespreken iedere keer de lezingen van de zondag volgend op de Schriftinstuif. Bijbelkennis is niet echt noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden, hoewel een vrije gift voor koffie en thee welkom is. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.
Voor het seizoen 2021-2022 zijn nieuwe data bekend, zie onze speciale pagina Schriftinstuif!
 

ACTIVITEITEN OECUMENISCHE WERKGROEP GLANERBRUG
De kerken van Glanerbrug, te weten de Katholieke Kerk (O.L.V. van de H. Rozenkranskerk aan de Kerkstraat), de Protestantse Kerk (op het kruispunt aan de Gronausestraat) en het Syrisch-Orthodoxe klooster werken twee keer per jaar samen om een oecumenische viering te verzorgen, nl. rond de Week van Gebed in januari en rond de Vredesweek in september. 
De volgende oecumenische viering is in de Week van Gebed op zondag 23 januari 2022 om 10.30 uur in de O.L.V. van de H. Rozenkranskerk in Glanerbrug.
Meer informatie volgt!

 
 
ACTIVITEITEN OASE (GRONAU)
Regelmatig organiseert OASE activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Afhankelijk van welke groep de activiteit organiseert, is de voertaal Duits of Nederlands.
Informatie over de route vindt u hier: https://oase-gronau-losser.org/nl/wat-wij-doen/route/
Meer activiteiten op de OASE: https://oase-gronau-losser.org/nl/actueel/kalender/

Hier volgt een verslag van het afgelopen seizoen:

Het Oaseseizoen 2021 
Het eerste deel van het seizoen konden we geen activiteiten organiseren i.v.m. Covid-19.
Vanaf zondag 20 juni is het terras geopend. Tussen 13.00 en 17.00 uur werd er voor de bezoeker Kaffee mit Kuchen geserveerd.
Vanaf 2 juli in elke even week op vrijdagavond een Oase Feuer.
Beide activiteiten werden goed bezocht. Vele discussies kwamen er op gang over het aangeboden thema.
Wekelijks zijn er kleuterklassen uit Gronau op het Oaseterrein. De kinderen spelen en leren met plezier in de openlucht. Een enkele keer brandt er een vuurtje in de leemoven om er broodjes of een pizza in te bakken.
Dinsdagmorgen is de werkgroep Oaseterrein actief om onderhoud uit te voeren. Het terrein ziet er dan ook netjes uit. Het podium wordt in de donkere uurtjes geregeld door de jeugd bezocht, dan is er de volgende ochtend wel het één en ander op te ruimen.
In overleg met het bestuur werden er aanvragen van groepen om er een picknick te organiseren gehonoreerd, passend in de doelstelling van de Oase.
Het Früchtefest, waar we naar uit keken, kon helaas niet doorgaan. Er werd 20 mm regen voorspeld. Dit is er gevallen en een groep vrijwilligers heeft in de stromende regen op het podium appelsap geperst. Enkele toevallige voorbijgangers namen een fles sap mee en genoten van een heerlijke pannenkoek.
Alle vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet en samen met de bezoekers hebben ze er een prachtig seizoen van gemaakt.
  • De Drie Koningenwandeling is op zondag 9 januari 2022 in De Lutte.
Verdere info op de website en in de plaatselijke media. www.oase-gronau-losser.org
“Weet dat je welkom bent”

Namens het Oasebestuur Carlien Oldekamp

 


DINKELDIENST OP OASETERREIN
Op het Oaseterrein wordt tweejaarlijks een oecumenische openluchtviering gehouden. Hieraan werken mee de Protestantse gemeenten van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, de Katholieke kerken van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster van Glane en natuurlijk het Ökumenischer Kirchengarten OASE in Gronau zelf. Deze viering is bedoeld voor iedereen en daarom zijn er tijdens deze zondag geen andere vieringen in de samenwerkende kerken. Laat u verrassen! Een viering in de openlucht met voorgangers van alle kerken, opgeluisterd met live muziek, geschikt voor kinderen en met koffie en lekkers na afloop. Dat mag u niet missen!
Kijk voor een impressie op onze pagina Kerkennacht.

De viering die gepland stond voor juni 2020 zal naar juni 2022 worden verplaatst. Meer informatie volgt.
 

ACTIVITEITEN JACOBUSPAROCHIE ENSCHEDE 2020-2021
Voor 2021-2022 is nog geen nieuw jaarprogramma.

Hierop staan activiteiten vanuit de katholieke parochie èn vanuit de Protestantse gemeente Enschede. Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.
 

ACTIVITEITEN FRANCISCUSPAROCHIE HAAKSBERGEN/BUURSE 2020-2021
Voor 2021-2022 is nog geen nieuw jaarprogramma.
Hierop staan activiteiten vanuit de katholieke parochie èn vanuit de Protestantse gemeente Haaksbergen. Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

 

ACTIVITEITEN PROTESTANTSE GEMEENTEN LOSSER/GLANERBRUG 
Binnen Maria Vlucht worden meerdere activiteiten aangeboden die georganiseerd worden door de PKN Losser en Glanerbrug en die ook toegankelijk zijn voor katholieken. Iedereen is van harte welkom aan te schuiven.

Er is een nieuw programmaboekje Bezinning en Inspiratie voor 2021-2022 bekend: Ga naar pagina Bezinning en Inspiratie!
 

ACTIVITEITEN LUMEN CHRISTI (DENEKAMP E.O.) 
Jaarprogramma Huis van Spiritualiteit parochie Lumen Christi
Er is nog geen jaarprogramma bekend voor 2021-2022. Houd de website in de gaten: Huis van Spiritualiteit
(De Lutte – Denekamp – Lattrop - Noord Deurningen – Ootmarsum - Tilligte)
 

 
ACTIVITEITEN PANCRATIUSPAROCHIE TUBBERGEN 
Activiteiten binnen de Pancratiusparochie leest u hier: Agenda Pancratiusparochie
U bent van harte welkom!
 

 
ACTIVITEITEN PLECHELMUSPAROCHIE OLDENZAAL 
Op de website van de Plechelmusparochie staan regelmatig activiteiten waaraan ook parochianen uit Maria Vlucht mee kunnen doen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Zeg 't maar!
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo
Doen!
door
parochievicaris Willy Rekveld

Like ons op Facebook

TOP