Oecumenisch

 

VRIJDAG 27 SEPTEMBER 2019: OASE-VUUR IN HET TEKEN VAN VREDE
Van 19.00-21.00 uur is deze vrijdag het laatste zgn. Oase-vuur/Oase-feuer van het seizoen bij de Dinkel op het Oase-terrein bij Gronau (klik op de link voor de route).
Deze avond staat in het teken van Vrede, vanwege de Vredesweek ‘Vrede verbindt over grenzen’. Voor deze avond is iedereen van harte welkom. 
Enschede voor Vrede heeft bijgedragen aan dit programma en hun uitdrukkelijke wens is dat er ook mensen uit regio Losser (waaronder natuurlijk Lonneker-Overdinkel-Glanerbrug e.o.) aanwezig zullen zijn. 

Programma:
Mevrouw Franzis Busshaus is met een groepje mensen van Caritas Ahaus-Vreden op bezoek geweest in een vluchtelingenkamp in Libanon, waarover zij en een collega zal vertellen. Zij zullen ook foto’s daarvan meenemen. De situatie in het kamp wordt als zeer indrukwekkend beschreven. Dit verhaal wordt afgewisseld met muziek van Dani Zakaria op de luit, begeleid door een slagwerker. 
Hierna komt Peter Münster vredesliederen zingen, begeleid op gitaar. De teksten staan op papier, zodat meegezongen kan worden. 
Omdat het voor dit seizoen het laatste Oase-vuur is, wordt er getrakteerd op ‘Zwiebelkuchen’ en iets te drinken.

Het belooft een mooie avond te worden.
Kom ook! U bent van harte welkom!
 

NIEUWE DATA SCHRIFTINSTUIF
Ingeburgerd is reeds de Schriftinstuif (zie link voor meer informatie over tijd en plaats). Op enkele woensdagavonden wordt de lezing van de daaropvolgende zondag met elkaar besproken. Afwisselend met protestantse dominee mevr. Hennie Marsman of RK-pastoraal werkster mevr. Carla Berbée, dus in oecumenisch verband. We lezen en bespreken iedere keer de lezingen van de zondag volgend op de Schriftinstuif. Bijbelkennis is niet echt noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden, hoewel een vrije gift voor koffie en thee welkom is. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.
U bent ook in het seizoen 2018-2019 weer welkom in het parochiecentrum van de Maria Geboortekerk in Losser van 20.00 tot 21.30 uur:
Nieuwe data: zie onze speciale pagina Schriftinstuif!

 

ACTIVITEITEN FRANCISCUS VAN ASSISIËPAROCHIE HAAKSBERGEN/BUURSE 2018-2019
Klik hier voor het jaarprogramma 2018-2019: Spiritualiteit van de parochie Franciscus van Assisië en de Protestantse gemeente Haaksbergen/Buurse! Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.
 

ACTIVITEITEN LUMEN CHRISTI (DENEKAMP E.O.) 2018-2019
Jaarprogramma Huis van Spiritualiteit parochie Lumen Christi
Klik hier voor het jaarprogramma 2018-2019: Huis van Spiritualiteit van de parochie Lumen Christi Beuningen (De Lutte – Denekamp – Lattrop - Noord Deurningen – Ootmarsum - Tilligte)
 

 
ACTIVITEITEN PANCRATIUSPAROCHIE TUBBERGEN 2018-2019
Activiteiten binnen de Pancratiusparochie leest u hier: Agenda Pancratiusparochie
U bent van harte welkom!
 

 
ACTIVITEITEN PLECHELMUSPAROCHIE OLDENZAAL
Op de website van de Plechelmusparochie staan regelmatig activiteiten waaraan ook parochianen uit Maria Vlucht mee kunnen doen.

 
ACTIVITEITEN OASE (GRONAU)
Regelmatig organiseert OASE activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Afhankelijk van welke groep de activiteit organiseert, is de voertaal Duits of Nederlands.
Informatie over de route vindt u hier: https://oase-gronau-losser.org/nl/wat-wij-doen/route/
 

 
ACTIVITEITEN PKN LOSSER/GLANERBRUG
Binnen Maria Vlucht worden meerdere activiteiten aangeboden die georganiseerd worden door de PKN Losser en Glanerbrug en die ook toegankelijk zijn voor katholieken. Iedereen is van harte welkom aan te schuiven.
Er zijn voor het komende seizoen interessante bijeenkomsten gepland, waar iedereen voor uitgenodigd is: catechese- en gespreksgroepen (ook voor jongeren), thema-avonden en allerlei mogelijkheden tot ontmoeten. Kijkt u daarvoor in de Agenda van de Protestantse Gemeente (klik op de link).

Meer activiteiten binnen het programma Bezinning en Inspiratie vindt u in het programmaboekje (klik op de link). 
 
 
 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Thuiskomen
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Een loopje maken
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Like ons op Facebook

TOP