Oecumenisch

Meer activiteiten vindt u op onze Activiteitenkalender

SCHRIFTINSTUIF
Ingeburgerd is reeds de Schriftinstuif. Op enkele woensdagavonden wordt de lezing van de daaropvolgende zondag met elkaar besproken. Afwisselend met protestantse dominee mevr. Hennie Marsman of RK-pastoraal werkster mevr. Carla Berbée, dus in oecumenisch verband. We lezen en bespreken iedere keer de lezingen van de zondag volgend op de Schriftinstuif. Bijbelkennis is niet echt noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden, hoewel een vrije gift voor koffie en thee welkom is. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.
Voor het seizoen 2022-2023 zijn nieuwe data bekend, zie onze speciale pagina Schriftinstuif!
 

ACTIVITEITEN OECUMENISCHE WERKGROEP GLANERBRUG
De kerken van Glanerbrug, te weten de Katholieke Kerk (O.L.V. van de H. Rozenkranskerk aan de Kerkstraat), de Protestantse Kerk (op het kruispunt aan de Gronausestraat) en het Syrisch-Orthodoxe klooster werken twee keer per jaar samen om een oecumenische viering te verzorgen, nl. rond de Week van Gebed in januari en rond de Vredesweek in september. Meer informatie volgt!

 
 
ACTIVITEITEN OASE (GRONAU)
Regelmatig organiseert OASE activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Afhankelijk van welke groep de activiteit organiseert, is de voertaal Duits of Nederlands.

Na de brand afgelopen zomer zijn met vereende krachten de blokhut en de schuurtjes opgeruimd. In de ledenvergadering is besloten om verder te gaan met de activiteiten, waar we blij mee zijn.
Er wordt nu een plan gemaakt om op het terrein een gebouwtje te plaatsen, van waaruit we koffie/thee kunnen schenken. Hopelijk is het klaar op 1e paasdag in 2023. Mocht u nog een voorstel hebben of willen helpen als vrijwilliger, dan mag u contact opnemen met een bestuurslid. Zie https://oase-gronau-losser.org/nl/ 
Ondanks alles is de Oase toch al bezig met het organiseren bijeenkomsten. U bent daarvoor van harte uitgenodigd:
Steun de Oase!
De Oase heeft bij de brand in juni jl. al haar bezittingen verloren. Ondanks dat wordt het gedachtegoed van vrede en verbondenheid doorgezet op kleine schaal. In haar laatste ledenvergadering heeft de Oase besloten dat ze graag verder wil gaan met een nieuw huisje. Ook een nieuwe inventaris zal moeten worden verzameld. 
Elke bijdrage wordt daarom zeer op prijs gesteld! U kunt de Oase steunen met een gift naar: Ökumenischer Kirchengarten OASE, Volksbank Gronau-Ahaus, IBAN: DE 16 4016 4024 0114 9536 00

Website Oase: Oecumenische Kerkentuin Oase
Route naar de Oase: Dinkelstraße 24, 48599 Gronau

 


DINKELDIENST OP OASETERREIN
Op het Oaseterrein wordt tweejaarlijks een oecumenische openluchtviering gehouden. Hieraan werken mee de Protestantse gemeenten van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, de Katholieke kerken van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster van Glane en natuurlijk het Ökumenischer Kirchengarten OASE in Gronau zelf. Deze viering is bedoeld voor iedereen en daarom zijn er tijdens deze zondag geen andere vieringen in de samenwerkende kerken. U vindt een verslag van onze meest recente Dinkeldienst op 19 juni: Dinkeldienst 2022
Kijk voor een impressie over onze anderen vieringen op onze pagina Kerkennacht.
Alvast voor uw agenda: de volgende Dinkeldienst is op zondag 23 juni 2024!

 

ACTIVITEITEN JACOBUSPAROCHIE ENSCHEDE 
Kijk op hun website www.katholiekenschede.nl voor hun activiteiten.
Ook parochianen van Maria Vlucht zijn van harte welkom bij vieringen en activiteiten!

 

ACTIVITEITEN FRANCISCUSPAROCHIE HAAKSBERGEN/BUURSE 
Kijk op hun website www.franciscusparochie.nl
Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

 

ACTIVITEITEN PROTESTANTSE GEMEENTEN LOSSER/GLANERBRUG 
Binnen Maria Vlucht worden meerdere activiteiten aangeboden die georganiseerd worden door de PKN Losser en Glanerbrug en die ook toegankelijk zijn voor katholieken. Iedereen is van harte welkom aan te schuiven.

Hier vindt u het programmaboekje Bezinning en Inspiratie voor 2022-2023: Ga naar pagina Bezinning en Inspiratie!
 

ACTIVITEITEN LUMEN CHRISTI (DENEKAMP E.O.) 
Kijk op hun website www.parochielumenchristi.nl
(De Lutte – Denekamp – Lattrop - Noord Deurningen – Ootmarsum - Tilligte)
 

 
ACTIVITEITEN PANCRATIUSPAROCHIE TUBBERGEN 
Activiteiten binnen de Pancratiusparochie leest u hier: www.hpancratius.nl
U bent van harte welkom!
 

 
ACTIVITEITEN PLECHELMUSPAROCHIE OLDENZAAL 
Op de website van de Plechelmusparochie staan regelmatig activiteiten waaraan ook parochianen uit Maria Vlucht mee kunnen doen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Like ons op Facebook

TOP