Oecumenisch

Meer activiteiten vindt u op onze Activiteitenkalender

NIEUWE DATA SCHRIFTINSTUIF
Ingeburgerd is reeds de Schriftinstuif (zie link voor meer informatie over tijd en plaats). Op enkele woensdagavonden wordt de lezing van de daaropvolgende zondag met elkaar besproken. Afwisselend met protestantse dominee mevr. Hennie Marsman of RK-pastoraal werkster mevr. Carla Berbée, dus in oecumenisch verband. We lezen en bespreken iedere keer de lezingen van de zondag volgend op de Schriftinstuif. Bijbelkennis is niet echt noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden, hoewel een vrije gift voor koffie en thee welkom is. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.
Voor het seizoen 2021-2022 zijn nog geen nieuwe data bekend. 
Zie ook onze speciale pagina Schriftinstuif!

 

ACTIVITEITEN OECUMENISCHE WERKGROEP GLANERBRUG
De kerken van Glanerbrug, te weten de Katholieke Kerk (O.L.V. van de H. Rozenkranskerk aan de Kerkstraat), de Protestantse Kerk (op het kruispunt aan de Gronausestraat) en het Syrisch-Orthodoxe klooster werken twee keer per jaar samen om een oecumenische viering te verzorgen, nl. rond de Week van Gebed in januari en rond de Vredesweek in september. 

 
 
ACTIVITEITEN OASE (GRONAU)
Regelmatig organiseert OASE activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Afhankelijk van welke groep de activiteit organiseert, is de voertaal Duits of Nederlands.
Zondag 3 oktober 2021 wordt van 11.00-17.00 uur het jaarlijkse Früchtefest gehouden op het openluchtterrein van de Oecumenische Kerkentuin Oase bij Gronau! Door de verwachte slechte weersomstandigheden gaat het oogstfeest helaas niet door! Wel schenken we vanaf 13.00 uur koffie voor de eventuele voorbijganger, er wordt appelsap geperst en er worden pannenkoeken gebakken.


Informatie over de route vindt u hier: https://oase-gronau-losser.org/nl/wat-wij-doen/route/
Meer activiteiten op de OASE: https://oase-gronau-losser.org/nl/actueel/kalender/
 


DINKELDIENST OP OASETERREIN
Op het Oaseterrein wordt tweejaarlijks een oecumenische openluchtviering gehouden. Hieraan werken mee de Protestantse gemeenten van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, de Katholieke kerken van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster van Glane en natuurlijk het Ökumenischer Kirchengarten OASE in Gronau zelf. Deze viering is bedoeld voor iedereen en daarom zijn er tijdens deze zondag geen andere vieringen in de samenwerkende kerken. Laat u verrassen! Een viering in de openlucht met voorgangers van alle kerken, opgeluisterd met live muziek, geschikt voor kinderen en met koffie en lekkers na afloop. Dat mag u niet missen!
Kijk voor een impressie op onze pagina Kerkennacht.

De viering die gepland stond voor juni 2020 zal naar juni 2022 worden verplaatst. Meer informatie volgt.
 

ACTIVITEITEN JACOBUSPAROCHIE ENSCHEDE 2020-2021
Klik hier voor het jaarprogramma 2020-2021: Spiritualiteit in de St. Jacobus de Meerdereparochie Enschede Voor 2021-2022 is nog geen nieuw programma.

Hierop staan activiteiten vanuit de katholieke parochie èn vanuit de Protestantse gemeente Enschede. Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.
 

ACTIVITEITEN FRANCISCUSPAROCHIE HAAKSBERGEN/BUURSE 2020-2021
Klik hier voor het jaarprogramma 2020-2021: Spiritualiteit in de parochie Franciscus van Assisië Voor 2021-2022 is nog geen nieuw programma.
Hierop staan activiteiten vanuit de katholieke parochie èn vanuit de Protestantse gemeente Haaksbergen. Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

 

ACTIVITEITEN PROTESTANTSE GEMEENTEN LOSSER/GLANERBRUG 
Binnen Maria Vlucht worden meerdere activiteiten aangeboden die georganiseerd worden door de PKN Losser en Glanerbrug en die ook toegankelijk zijn voor katholieken. Iedereen is van harte welkom aan te schuiven.

Er is nog geen nieuw programmaboekje Bezinning en Inspiratie voor 2021-2022 bekend. Houd daarvoor de pagina Bezinning en Inspiratie in de gaten!
 

ACTIVITEITEN LUMEN CHRISTI (DENEKAMP E.O.) 
Jaarprogramma Huis van Spiritualiteit parochie Lumen Christi
Er is nog geen jaarprogramma bekend voor 2021-2022. Houd de website in de gaten: Huis van Spiritualiteit
(De Lutte – Denekamp – Lattrop - Noord Deurningen – Ootmarsum - Tilligte)
 

 
ACTIVITEITEN PANCRATIUSPAROCHIE TUBBERGEN 
Activiteiten binnen de Pancratiusparochie leest u hier: Agenda Pancratiusparochie
U bent van harte welkom!
 

 
ACTIVITEITEN PLECHELMUSPAROCHIE OLDENZAAL 
Op de website van de Plechelmusparochie staan regelmatig activiteiten waaraan ook parochianen uit Maria Vlucht mee kunnen doen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Waar gaat het om in het leven?
door
parochievicaris Willy Rekveld
Alles komt goed
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Like ons op Facebook

TOP