Oecumenisch

Meer activiteiten vindt u op onze Activiteitenkalender

NIEUWE DATA SCHRIFTINSTUIF
 
Ingeburgerd is reeds de Schriftinstuif (zie link voor meer informatie over tijd en plaats). Op enkele woensdagavonden wordt de lezing van de daaropvolgende zondag met elkaar besproken. Afwisselend met protestantse dominee mevr. Hennie Marsman of RK-pastoraal werkster mevr. Carla Berbée, dus in oecumenisch verband. We lezen en bespreken iedere keer de lezingen van de zondag volgend op de Schriftinstuif. Bijbelkennis is niet echt noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden, hoewel een vrije gift voor koffie en thee welkom is. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.
U bent ook in het seizoen 2018-2019 weer welkom in het parochiecentrum van de Maria Geboortekerk in Losser van 20.00 tot 21.30 uur:
Nieuwe data: zie onze speciale pagina Schriftinstuif!

 

ACTIVITEITEN OECUMENISCHE WERKGROEP GLANERBRUG
Naar verwachting kunnen we op zondag 26 september 2021 weer een oecumenische viering in Glanerbrug aanbieden in het kader van de Vredesweek. Dit keer zal de viering gehouden worden in het Syrisch-Orthodoxe klooster St. Ephrem bij Glane.
In de zomer van 2021 hoopten we een openluchtdienst aan te kunnen bieden op het OASE-terrein even buiten Gronau, ook mmv de katholieke en protestantse kerken en het Syrisch-Orthodoxe klooster binnen de regio Maria Vlucht. Deze viering gaat helaas NIET door!

 
 
ACTIVITEITEN OASE (GRONAU)
Regelmatig organiseert OASE activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Afhankelijk van welke groep de activiteit organiseert, is de voertaal Duits of Nederlands.
Informatie over de route vindt u hier: https://oase-gronau-losser.org/nl/wat-wij-doen/route/
Meer activiteiten op de OASE: https://oase-gronau-losser.org/nl/actueel/kalender/
 


DINKELDIENST OP OASETERREIN
Op het Oaseterrein wordt tweejaarlijks een oecumenische openluchtviering gehouden. Hieraan werken mee de Protestantse gemeenten van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, de Katholieke kerken van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster van Glane en natuurlijk het Ökumenischer Kirchengarten OASE in Gronau zelf. Deze viering is bedoeld voor iedereen en daarom zijn er tijdens deze zondag geen andere vieringen in de samenwerkende kerken. Laat u verrassen! Een viering in de openlucht met voorgangers van alle kerken, opgeluisterd met live muziek, geschikt voor kinderen en met koffie en lekkers na afloop. Dat mag u niet missen!
Kijk voor een impressie op onze pagina Kerkennacht.

De viering die gepland stond voor juni 2020 zal naar juni 2021 worden verplaatst (onder voorbehoud ivm de coronapandemie). Meer informatie volgt.
 

ACTIVITEITEN JACOBUSPAROCHIE ENSCHEDE 2020-2021
Klik hier voor het jaarprogramma 2020-2021: Spiritualiteit in de St. Jacobus de Meerdereparochie Enschede
Hierop staan activiteiten vanuit de katholieke parochie èn vanuit de Protestantse gemeente Enschede. Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

 

ACTIVITEITEN FRANCISCUSPAROCHIE HAAKSBERGEN/BUURSE 2020-2021
Klik hier voor het jaarprogramma 2020-2021: Spiritualiteit in de parochie Franciscus van Assisië 
Hierop staan activiteiten vanuit de katholieke parochie èn vanuit de Protestantse gemeente Haaksbergen. Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

 

ACTIVITEITEN PROTESTANTSE GEMEENTEN LOSSER/GLANERBRUG 
Binnen Maria Vlucht worden meerdere activiteiten aangeboden die georganiseerd worden door de PKN Losser en Glanerbrug en die ook toegankelijk zijn voor katholieken. Iedereen is van harte welkom aan te schuiven.

Er is een nieuw programmaboekje Bezinning en Inspiratie voor 2020-2021 bekend. U kunt hem downloaden via deze link: Bezinning en Inspiratie
 

ACTIVITEITEN LUMEN CHRISTI (DENEKAMP E.O.) 
Jaarprogramma Huis van Spiritualiteit parochie Lumen Christi
Er is nog geen jaarprogramma bekend voor 2020-2021. Houd de website in de gaten: Huis van Spiritualiteit
(De Lutte – Denekamp – Lattrop - Noord Deurningen – Ootmarsum - Tilligte)
 

 
ACTIVITEITEN PANCRATIUSPAROCHIE TUBBERGEN 
Activiteiten binnen de Pancratiusparochie leest u hier: Agenda Pancratiusparochie
U bent van harte welkom!
 

 
ACTIVITEITEN PLECHELMUSPAROCHIE OLDENZAAL 
Op de website van de Plechelmusparochie staan regelmatig activiteiten waaraan ook parochianen uit Maria Vlucht mee kunnen doen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Wat heeft het voor zin?
door
past. werker Frank de Heus
Rust even lekker uit
door
past. werker Carla Berbée

Like ons op Facebook

TOP