Oecumenisch

 

NIEUWE DATA SCHRIFTINSTUIF

Ingeburgerd is reeds de Schriftinstuif (zie link voor meer informatie over tijd en plaats). Op enkele woensdagavonden wordt de lezing van de daaropvolgende zondag met elkaar besproken. Afwisselend met protestantse dominee mevr. Hennie Marsman of RK-pastoraal werkster mevr. Carla Berbée, dus in oecumenisch verband. We lezen en bespreken iedere keer de lezingen van de zondag volgend op de Schriftinstuif. Bijbelkennis is niet echt noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden, hoewel een vrije gift voor koffie en thee welkom is. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.
U bent ook in het seizoen 2018-2019 weer welkom in het parochiecentrum van de Maria Geboortekerk in Losser van 20.00 tot 21.30 uur:
Nieuwe data:
  • Woensdag 16 januari 2019
  • Woensdag 13 februari 2019


ACTIVITEITEN CONTACTGROEP ALLEENSTAANDEN LOSSER

Elke laatste zondag van de maand wordt een activiteit aangeboden voor alleenstaanden in Losser. Deze activiteiten zijn bedoeld voor iedereen, ongeacht zijn of haar geloofsovertuiging. De activiteiten beginnen om 14.00 uur in het parochiecentrum van de H. Maria Geboortekerk te Losser.
Voor inlichtingen en opgave kunt u zich in verbinding stellen met de contactpersonen:
Mini Gevers (053-5383560) of Truus Röring (053-5384738)
Nieuwe data volgend z.s.m.!


 
ACTIVITEITEN FRANCISCUS VAN ASSISIËPAROCHIE HAAKSBERGEN/BUURSE 2018-2019

Klik hier voor het jaarprogramma 2018-2019: Spiritualiteit van de parochie Franciscus van Assisië en de Protestantse gemeente Haaksbergen/Buurse! Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.
 

ACTIVITEITEN LUMEN CHRISTI (DENEKAMP E.O.) 2018-2019
 
Jaarprogramma Huis van Spiritualiteit parochie Lumen Christi
Klik hier voor het jaarprogramma 2018-2019: Huis van Spiritualiteit van de parochie Lumen Christi Beuningen (De Lutte – Denekamp – Lattrop - Noord Deurningen – Ootmarsum - Tilligte)
 

 
ACTIVITEITEN PANCRATIUSPAROCHIE TUBBERGEN 2018-2019
 
Activiteiten binnen de Pancratiusparochie leest u hier: Agenda Pancratiusparochie
U bent van harte welkom!
 

 
ACTIVITEITEN PLECHELMUSPAROCHIE OLDENZAAL
 
Op de website van de Plechelmusparochie staan regelmatig activiteiten waaraan ook parochianen uit Maria Vlucht mee kunnen doen.
 

 
ACTIVITEITEN OASE (GRONAU)
 
Regelmatig organiseert OASE activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Afhankelijk van welke groep de activiteit organiseert, is de voertaal Duits of Nederlands.
Informatie over de route vindt u hier: https://oase-gronau-losser.org/nl/wat-wij-doen/route/
 

 
ACTIVITEITEN PKN LOSSER/GLANERBRUG
 
Binnen Maria Vlucht worden meerdere activiteiten aangeboden die georganiseerd worden door de PKN Losser en Glanerbrug en die ook toegankelijk zijn voor katholieken. Iedereen is van harte welkom aan te schuiven.
Er zijn voor het komende seizoen interessante bijeenkomsten gepland, waar iedereen voor uitgenodigd is: catechese- en gespreksgroepen (ook voor jongeren), thema-avonden en allerlei mogelijkheden tot ontmoeten. Kijkt u daarvoor in de Agenda van de Protestantse Gemeente (klik op de link).
Uitgelicht:

"God in de muziek": lezingen met muziek!
  • Zondag 20 januari 2019: Inspiratiemiddag Engelse kerkmuziek door Hanna Rijken en Vocaal Theologen Ensemble (aanvang 15.30 uur)
  • Zondag 31 maart 2019: Stabat Mater van Pergolesi (aanvang 15.00 uur)
Alle bijeenkomsten kosten € 6,00 incl. consumptie (behalve het Stabat Mater: € 10,00) en worden gehouden in de Protestantse kerk te Losser (Raadhuisplein 2)
Meer activiteiten binnen het programma Bezinning en Inspiratie vindt u in het programmaboekje (klik op de link)

Taizévieringen in Losser en Borne
Eens in de twee maanden vindt er afwisselend in Borne en in Losser een Taizéviering plaats, telkens op zaterdagavond om 19.00 uur.
De vieringen lijken qua vorm en duur (ongeveer drie kwartier) op de manier waarop men in de kloostergemeenschap Taizé in Frankrijk de gebedsvieringen vormgeeft. Er is ruimte voor gebed, Bijbelteksten en stilte voor eigen bezinning. En uiteraard wordt er veel gezongen.
Een liturgieboekje met de teksten en liederen, inclusief muzieknotatie, is steeds aanwezig.
De vieringen worden voorbereid door mensen uit Losser en Borne. Iedereen is van harte welkom om de Taizévieringen bij te wonen.
Waar: Losser (Protestantse Kerk: Raadhuisplein 2-4) of Borne (Oude Kerk, Oudekerkstraat 2)
  • zaterdag 9 februari 2019 (Borne)
  • zaterdag 13 april 2019 (Losser)
  • zaterdag 8 juni 2019 (Borne)

 

 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Veertig dagen de tijd
door
parochievicaris Willy Rekveld
Stil
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Like ons op Facebook

TOP