Oecumenisch

Meer activiteiten vindt u op onze Activiteitenkalender

NIEUWE DATA SCHRIFTINSTUIF
 
Ingeburgerd is reeds de Schriftinstuif (zie link voor meer informatie over tijd en plaats). Op enkele woensdagavonden wordt de lezing van de daaropvolgende zondag met elkaar besproken. Afwisselend met protestantse dominee mevr. Hennie Marsman of RK-pastoraal werkster mevr. Carla Berbée, dus in oecumenisch verband. We lezen en bespreken iedere keer de lezingen van de zondag volgend op de Schriftinstuif. Bijbelkennis is niet echt noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden, hoewel een vrije gift voor koffie en thee welkom is. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.
U bent ook in het seizoen 2018-2019 weer welkom in het parochiecentrum van de Maria Geboortekerk in Losser van 20.00 tot 21.30 uur:
Nieuwe data: zie onze speciale pagina Schriftinstuif!

 

ACTIVITEITEN OECUMENISCHE WERKGROEP GLANERBRUG

Zondag 27 september 2020: Oecumenische viering in het kader van de Vredesweek 
Op zondag 27 september 2020 om 10.30 uur vieren we de laatste zondag van de Vredesweek, dit keer in de Rooms-Katholieke kerk aan de Kerkstraat in Glanerbrug. Aan deze viering doet traditiegetrouw ook de Protestantse kerk van Glanerbrug en het Syrisch-Orthodoxe klooster van Glane mee. 
In de Vredesweek gaat het over hoe belangrijk het is om het verhaal van de ander te leren kennen, in plaats van te blijven hangen in het eigen gelijk. Daarom heeft vredesorganisatie PAX de komende Vredesweek gekozen voor het thema 'Vrede verbindt verschil'.
We willen bidden voor vrede en samen solidariteit vieren; we willen over grenzen heen kijken en elkaar aanmoedigen, met Gods hulp, om samen te werken aan een vreedzame samenleving. Want hoewel we al 75 jaar in vrede leven in Nederland, is vrede nooit vanzelfsprekend. Vrede verbindt ons met elkaar en daarom moeten we hier aan blijven werken! Helaas zullen we nog niet samen mogen zingen, maar samen bidden kan altijd.
We willen u dan ook van harte uitnodigen voor deze oecumenische gebedsviering. Het is altijd bijzonder om met mensen van alle gezindten onder één dak te vieren en te bidden!

Oecumenische werkgroep Kerken Glanerbrug

 
 
ACTIVITEITEN OASE (GRONAU)
Regelmatig organiseert OASE activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Afhankelijk van welke groep de activiteit organiseert, is de voertaal Duits of Nederlands.
Informatie over de route vindt u hier: https://oase-gronau-losser.org/nl/wat-wij-doen/route/


DINKELDIENST OP OASETERREIN
Op het Oaseterrein wordt tweejaarlijks een oecumenische openluchtviering gehouden. Hieraan werken mee de Protestantse gemeenten van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, de Katholieke kerken van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster van Glane en natuurlijk het Ökumenischer Kirchengarten OASE in Gronau zelf. Deze viering is bedoeld voor iedereen en daarom zijn er tijdens deze zondag geen andere vieringen in de samenwerkende kerken. Laat u verrassen! Een viering in de openlucht met voorgangers van alle kerken, opgeluisterd met live muziek, geschikt voor kinderen en met koffie en lekkers na afloop. Dat mag u niet missen!
Kijk voor een impressie op onze pagina Kerkennacht.

De viering die gepland stond voor juni 2020 zal naar juni 2021 worden verplaatst. Meer informatie volgt.
 

ACTIVITEITEN JACOBUSPAROCHIE ENSCHEDE 2020-2021
Klik hier voor het jaarprogramma 2020-2021: Spiritualiteit in de St. Jacobus de Meerdereparochie Enschede
Hierop staan activiteiten vanuit de katholieke parochie èn vanuit de Protestantse gemeente Enschede. Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

 

ACTIVITEITEN FRANCISCUSPAROCHIE HAAKSBERGEN/BUURSE 2020-2021
Klik hier voor het jaarprogramma 2020-2021: Spiritualiteit in de parochie Franciscus van Assisië 
Hierop staan activiteiten vanuit de katholieke parochie èn vanuit de Protestantse gemeente Haaksbergen. Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

 

ACTIVITEITEN PROTESTANTSE GEMEENTEN LOSSER/GLANERBRUG 
Binnen Maria Vlucht worden meerdere activiteiten aangeboden die georganiseerd worden door de PKN Losser en Glanerbrug en die ook toegankelijk zijn voor katholieken. Iedereen is van harte welkom aan te schuiven.

Er is nog geen programmaboekje Bezinning en Inspiratie voor 2020-2021 bekend. Houd de website in de gaten: Bezinning en Inspiratie
  

ACTIVITEITEN LUMEN CHRISTI (DENEKAMP E.O.) 
Jaarprogramma Huis van Spiritualiteit parochie Lumen Christi
Er is nog geen jaarprogramma bekend voor 2020-2021. Houd de website in de gaten: Huis van Spiritualiteit
(De Lutte – Denekamp – Lattrop - Noord Deurningen – Ootmarsum - Tilligte)
 

 
ACTIVITEITEN PANCRATIUSPAROCHIE TUBBERGEN 
Activiteiten binnen de Pancratiusparochie leest u hier: Agenda Pancratiusparochie
U bent van harte welkom!
 

 
ACTIVITEITEN PLECHELMUSPAROCHIE OLDENZAAL 
Op de website van de Plechelmusparochie staan regelmatig activiteiten waaraan ook parochianen uit Maria Vlucht mee kunnen doen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Offer
door
past. werker Frank de Heus
Gunnen
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Like ons op Facebook

TOP