Oecumenisch

Meer activiteiten vindt u op onze Activiteitenkalender

NIEUWE DATA SCHRIFTINSTUIF
Ingeburgerd is reeds de Schriftinstuif (zie link voor meer informatie over tijd en plaats). Op enkele woensdagavonden wordt de lezing van de daaropvolgende zondag met elkaar besproken. Afwisselend met protestantse dominee mevr. Hennie Marsman of RK-pastoraal werkster mevr. Carla Berbée, dus in oecumenisch verband. We lezen en bespreken iedere keer de lezingen van de zondag volgend op de Schriftinstuif. Bijbelkennis is niet echt noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden, hoewel een vrije gift voor koffie en thee welkom is. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.
Voor het seizoen 2021-2022 zijn nieuwe data bekend, zie onze speciale pagina Schriftinstuif!
 

ACTIVITEITEN OECUMENISCHE WERKGROEP GLANERBRUG
De kerken van Glanerbrug, te weten de Katholieke Kerk (O.L.V. van de H. Rozenkranskerk aan de Kerkstraat), de Protestantse Kerk (op het kruispunt aan de Gronausestraat) en het Syrisch-Orthodoxe klooster werken twee keer per jaar samen om een oecumenische viering te verzorgen, nl. rond de Week van Gebed in januari en rond de Vredesweek in september. 
De volgende oecumenische viering is in de Vredesweek, zondag 25 september om 10.30 uur in de Rooms-Katholieke kerk aan de Kerkstraat in Glanerbrug.
Meer informatie volgt!

 
 
ACTIVITEITEN OASE (GRONAU)
Regelmatig organiseert OASE activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Afhankelijk van welke groep de activiteit organiseert, is de voertaal Duits of Nederlands. Hier vindt u verse informatie voor het nieuwe seizoen in 2022:

Elke zondag Kaffee mit Kuchen!
De mogelijkheid om op de Oase te genieten van “Kaffee mit Kuchen” is begonnen op tweede Paasdag. Elke zondagmiddag van 13.00-17.00 uur is het terras dit seizoen geopend. 

Oase Feuer in de even weken
Elke even vrijdag wordt er vanaf 19.00 uur een actueel thema  besproken dat aansluit bij het jaarthema "Die Welt brennt". Iedereen is welkom op het Oaseterrein om te luisteren en mee te praten over het onderwerp. Na afloop is er zoals we gewend zijn een drankje en een stokbroodje. Kortom, een Oase Feuer is altijd weer een gezellig én leerzaam samenzijn in de openlucht. 


Meer informatie
Informatie over het thema van het Oase Feuer staat t.z.t. op de homepage en in de krant of weekbladen.
Website Oase: Oecumenische Kerkentuin Oase
Route naar de Oase: Dinkelstraße 24, 48599 Gronau

Wij zoeken nog vrijwilligers!
Elke dinsdag van 9.30 tot ongeveer 12.30 uur ontmoeten enkele hardwerkende mensen elkaar in de oase. Nieuwe strijdmakkers zijn welkom. Er is ook een kleine verfrissing tussendoor.
De Oase wordt opgeknapt voor het nieuwe seizoen: er komen bankjes, er wordt geverfd en er zijn meerdere klusjes. Dus bent u handig en heeft u zin in een gezellige ontmoeting met gelijkgestemden, dan bent u van harte welkom. U hoeft zich niet van te voren te melden.
In geval van regen moet het worden geannuleerd.


DINKELDIENST OP OASETERREIN
Op het Oaseterrein wordt tweejaarlijks een oecumenische openluchtviering gehouden. Hieraan werken mee de Protestantse gemeenten van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, de Katholieke kerken van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster van Glane en natuurlijk het Ökumenischer Kirchengarten OASE in Gronau zelf. Deze viering is bedoeld voor iedereen en daarom zijn er tijdens deze zondag geen andere vieringen in de samenwerkende kerken. Laat u verrassen! Een viering in de openlucht met voorgangers van alle kerken, opgeluisterd met live muziek, geschikt voor kinderen en met koffie en lekkers na afloop. Dat mag u niet missen!
Kijk voor een impressie op onze pagina Kerkennacht.

De Dinkeldienst wordt in 2022 gehouden op zondag 19 juni om 10.30 uur op het Oaseterrein in Gronau.
 

ACTIVITEITEN JACOBUSPAROCHIE ENSCHEDE 
Voor 2021-2022 is nog geen nieuw jaarprogramma.

Hierop staan activiteiten vanuit de katholieke parochie èn vanuit de Protestantse gemeente Enschede. Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.
 

ACTIVITEITEN FRANCISCUSPAROCHIE HAAKSBERGEN/BUURSE 
Voor 2021-2022 is nog geen nieuw jaarprogramma.
Hierop staan activiteiten vanuit de katholieke parochie èn vanuit de Protestantse gemeente Haaksbergen. Ook parochianen van Maria Vlucht zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

 

ACTIVITEITEN PROTESTANTSE GEMEENTEN LOSSER/GLANERBRUG 
Binnen Maria Vlucht worden meerdere activiteiten aangeboden die georganiseerd worden door de PKN Losser en Glanerbrug en die ook toegankelijk zijn voor katholieken. Iedereen is van harte welkom aan te schuiven.

Er is een nieuw programmaboekje Bezinning en Inspiratie voor 2021-2022 bekend: Ga naar pagina Bezinning en Inspiratie!
 

ACTIVITEITEN LUMEN CHRISTI (DENEKAMP E.O.) 
Jaarprogramma Huis van Spiritualiteit parochie Lumen Christi
Er is nog geen jaarprogramma bekend voor 2021-2022. Houd de website in de gaten: Huis van Spiritualiteit
(De Lutte – Denekamp – Lattrop - Noord Deurningen – Ootmarsum - Tilligte)
 

 
ACTIVITEITEN PANCRATIUSPAROCHIE TUBBERGEN 
Activiteiten binnen de Pancratiusparochie leest u hier: Agenda Pancratiusparochie
U bent van harte welkom!
 

 
ACTIVITEITEN PLECHELMUSPAROCHIE OLDENZAAL 
Op de website van de Plechelmusparochie staan regelmatig activiteiten waaraan ook parochianen uit Maria Vlucht mee kunnen doen.

 
 
 
 
 
 
 
 
TOP