Nieuws Jongerenpastoraat

Het Jongerenpastoraat (JP) is er voor jou!
 
Jongeren vanaf 12 jaar, gevormd of niet gevormd, zijn voor zes bijzondere activiteiten per jaar, van harte welkom bij het jongerenpastoraat. Ouders kunnen mee denken over de inhoud van deze bijeenkomsten. Daarvoor is drie keer per jaar een vergadering van de werkgroep JP.
Ans te Lintelo, Coordinator jongerenactiviteiten
tel. 06-30958689

JP Maria Vlucht zet haar activiteiten natuurlijk ook op Facebook. Heb jij ook nieuws of ideeën, laat het ons weten!


Als jongere ontmoet je bijzondere mensen, die je anders niet zouontmoeten. Je komt op plekken, waar je anders waarschijnlijk niet zou komen. Je ontmoet elkaar en maakt kennis met mensen die bijzondere keuzes maken. Het is ook gewoon gezellig om als jongerengroep bij elkaar te zijn en samen dingen mee te maken.
 
Ook als ouder/ begeleider kun je mee doen in de werkgroep. Dan loop je een eindje mee met de jongere, je verwondert je vast en zeker en je speelt een rol in hun leven binnen een groep. Dat is uitermate boeiend. Ook als de ouder niet kan participeren is de jongere van harte welkom.
 
Lees meer over onze activiteiten op de pagina Jongerenpastoraat Maria Vlucht!
 

Het thema van 2016-2017 is: Mooi!
 
Jongerenpastoraat is altijd op zoek naar actuele zaken. Veiligheid en onveiligheid is actueel. Je kunt er van alles over zeggen. Door de sociale media komt de wereld dichtbij. Is dat goed? Moeten we zelf niet zorgen voor onze veiligheid? Daar kun je ook jongeren op aanspreken.
Dit hebben we gevonden. We beginnen bij de populaire zanger Marco Borsato. Hij heeft een lied met de titel ‘MOOI’.
 
Hoe val je in slaap? Hoe begint je dag?
Open je je ogen met een traan of met een lach
en kijk je om je heen, en zie je dan de zon
Of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond
Leef je voor geluk? Of sterf je van verdriet
En voelt dat als een keuze of heb jij die keuze niet
Het maakt niet echt iets uit, of dat de waarheid is of niet
Het is hoe jij het ziet
 
(Refrein) Hoe mooi kan het leven zijn
Het is maar hoe je kijkt, het is maar wat je droomt
Hoe mooi is jouw werkelijkheid, jij bent net zo rijk
Zo rijk als je je voelt
 
Weet je wat je hebt? Is de cirkel rond
Zie je wat er staat of enkel wat er stond
Krijg je wat je wilt, of zelfs meer dan wat je vroeg
Ben je tevreden met het minste of is het meeste niet genoeg
Raak je verwonderd van de sneeuw, van het ruizen van de wind
Geniet je van de vogels, van het lachen van een kind
Creëer je je geluk, want binnen in jezelf is waar het eindigt en begint
 
(Refrein 2x)
 
 
Misschien ligt in dit lied wel verborgen, hoe we met ons JP met het thema ‘MOOI..?!’ om willen gaan.
De tekst bevat louter vragen vragen. Hoe begint je dag? Zie je de negatieve dingen om je heen of zie je ook nog wat MOOI is? We gaan de jongeren en elkaar bevragen wat we MOOI vinden. Wat MOOI is kun je delen met elkaar, met anderen. Het zal misschien een druppel op de gloeiende plaat zijn, maar de positieve houding zal een klein beetje plezier, geluk en veiligheid brengen in ons eenvoudige leven.
 
De jongeren in de groepen van het JP willen met elkaar leuke en spannende dingen beleven. Wij helpen ze erbij, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. We gaan dit jaar speciaal met hen het gesprek aan over veiligheid. Er staat een bezoek gepland aan de moskee, de politie, de stad van vrede, recht en veiligheid en het gevangenismuseum. Dit is onze manier om op het niveau van de jongere in gesprek te gaan over veiligheid. De boodschap vanuit ons christelijke geloof is LIEFDE. God is Liefde. Allesomvattende, vergevende LIEFDE en naastenliefde. Jezus, zijn Zoon, liet al zien dat je niemand, ook niet je tegenstander, uit de weg hoeft te gaan.
 
Onze aarde is mooi, en waard om te koesteren en goed te onderhouden. Zorg voor de leefbaarheid van onze omgeving is een opdracht aan ons allen. In onze geloofsgemeenschappen kun je bij Hem terecht met al je zorgen. Er is een groep vrijwilligers binnen de kerk die er voor de jongeren wil zijn. En dat is MOOI toch?!
 
Namens de begeleiders van JP Maria Vlucht.
Ans te Lintelo.
 

 
Wil je meer doen in een groter verband? Dat kan! Ook binnen het Aartsbisdom, en daaronder vallen heel veel parochies hier in de buurt, worden jongerenactiviteiten georganiseerd. Want daar horen wij ook bij! Kijk maar eens op de pagina Activiteiten JP Bisdom!
 
Jong Aartsbisdom heeft een website en ook een Facebookpagina.
 
TOP