Bedevaarten en Bezinning

GAAT U OOK MET ONS MEE OP BEDEVAART NAAR BANNEUX?
 
Ook dit jaar gaan we weer naar Banneux. Banneux, de bedevaartplaats in de Belgische Ardennen. Het is de plaats waar Maria in 1933 is verschenen aan Mariette Beco. Nu hoor ik u al zeggen: maar dat is niets voor mij, ik heb al genoeg aan mezelf. Juist tegen u wil ik zeggen: het is goed om nu me te gaan. Dit is juist wel iets voor u. We gaan vijf dagen, met een arts, verpleegkundigen, brancardiers en vele vrijwilligers in ons midden, om het u zo aangenaam mogelijk te maken.
U hoeft niet te sjouwen met uw koffer. Indien u dat wenst wordt u geholpen bij het in- en uitstappen, met het eten en drinken en met het naar bed gaan. In Banneux zijn er voldoende rolstoelen en rollators aanwezig. En dat alles voor een prijs van € 305,00. 
 
U stapt in uw eigen regio in de bus. Alles wordt voor u geregeld. Als u dat wenst gaat er iemand met u mee om een kaarsje op te steken of voor het kopen van een souvenirtje. In die vijf dagen volgen we een compleet pelgrimsprogramma. Elke dag een Eucharistieviering. Maar ook het bidden van een kruisweg, de viering met handoplegging en samen naar de Bron gaan, de weg die Maria wees aan Mariette Beco en samen hulde brengen tijdens de lichtprocessie. We gaan met eigen priesters, zodat alle vieringen in het Nederlands zullen verlopen. Telkens met onze eigen groep mensen. Wordt het u even te veel, dan doet u gewoon even niet mee. Er is voldoende tijd voor ontspanning. U bent daar vrij in. 
 
Wij gaan van 25 t/m 29 mei, maar ook van 31 augustus t/m 4 september. 
Er zijn mensen die elk jaar meegaan. Ook zij nodigen u van harte uit.
 
Meer informatie:
U kunt verdere inlichtingen krijgen of zich opgeven bij de plaatselijke propagandist: Lies Scholten, Kerkewei 7, 7596 KN Rossum (0541- 625677) of bij de secretaris van Banneux comité Bert Elferink, Deurningerstraat 21, 7561 RN Deurningen (074-7370100).
 
Tweedaagse bedevaart in september 2018
De tweedaagse bedevaart is op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018.
Voor deze bedevaart bedragen de kosten met 2 personen op 1 kamer: € 140,00 p.p. Wilt u een kamer alleen dan kost het € 160,00 per persoon. Een annuleringsverzekering is mogelijk, kosten 2 persoonskamer € 9.00 en voor eenpersoonskamer € 10,65.
Het overnachtingshotel Schaepkens van St.Fijt Valkenburg. Bezoek aan Mariagrot. De schnitzel op de terugreis met koffie en brood kost € 10,00 p.p. Ook hier opgave en of inlichtingen: bij de plaatselijke propagandist Lies Scholten.
 

22-24 JUNI 2018: KLOOSTERWEEKEND IN MEGEN

Op verhaal komen vanuit drukte werk en gezin.
Veel dertigers en veertigers zoeken voor de grote vragen van het leven niet langer antwoord in kerk of geloof. Een gemiste kans? Hoewel er met betrekking tot bezinning veel te kiezen is: Boeddhisme, mindfulness en zo veel meer, spreken de meeste dertigers, veertigers de taal van de christelijke traditie het best. Waarom zou je dan niet juist daarin, in je eigen 'native spiritual language', je richting en zin zoeken? 
Heb jij (dertiger, veertiger) zin om een weekend bezig te zijn rondom de thema’s:
• zingeving in je leven en de mogelijke rol van de christelijke traditie hierin;
• het leven in een snelle keuzemaatschappij. Hoe houd je de balans? Waar leg je prioriteiten?
• rust en ontspanning. Hoe kom je tot rust, hoe krijg je jezelf stil?

Gun jezelf een weekend en geef je op! 
We verblijven bij de Franciscanen te Megen in een sfeervol monumentaal klooster met een kleine
gemeenschap. We eten en (wie wil) bidden met de broeders mee en bieden daarnaast ons eigen programma aan.

Begeleiders : Pastor Frank de Heus en Drs. Frank Beuger
Data : vrijdagmiddag 22 juni tot en met zondagmiddag 24 juni (voor twintigers, dertigers en veertigers).
Kosten : € 70,00
Opgave : Frank de Heus: 06-30098833 of pastordeheus@home.nl
Aantal deelnemers: maximaal 10

 

22-27 JANUARI 2019: WERELDJONGERENDAGEN PANAMA
 
De Wereld jongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren.
 
WJD betekent dan ook: nieuwe vrienden maken, nieuwe culturen leren kennen, feest vieren, samen de eucharistie beleven, je grenzen verleggen en vooral heel veel gezelligheid. Het belooft een ervaring te worden om nooit te vergeten.
Dus wees erbij in januari 2019!
Houd deze website in de gaten voor alle nieuwsberichten: http://wjd.jongkatholiek.nl (hierop staat een link naar de brochure)
 
Lees ook alles over de komende Wereld Jongerendagen op de pagina Activiteiten JP Bisdom!
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Ora et labora’
door
past. werker Frank de Heus
Zo zal het zijn
door
pastor André Monninkhof

Like ons op Facebook

TOP