Bedevaarten en Bezinning

6-8 SEPTEMBER 2019: KLOOSTERWEEKEND IN MEGEN 
Er zijn twee plekken vrij gekomen voor het kloosterweekend van vrijdagmiddag 6 tot zondagmiddag 8 september 2019 voor belangstellenden jonger dan 50 jaar.
We verblijven bij de Franciscanen te Megen aan de Maas in Noord Brabant. Het is een oud klooster met een kleine gastvrije groep monniken. We bieden tussen de gebedstijden door een eigen programma aan: gesprek, wandeling, film, Bibliodrama.
Alles gebeurt in een gezellige en ontspannen sfeer. Niets moet, alles mag. Een weekend weg in het klooster biedt een mooie gelegenheid om even weg te zijn uit werk en/of gezin, tot rust te komen en jezelf weer op te laden. We gaan er met eigen vervoer heen.
De kosten bedragen € 70,00 per persoon.
Je kunt je opgeven bij pastor Frank de Heus, 06 300 988 33 of f.deheus@franciscusparochie.nl

 

21 SEPTEMBER 2019: DAGBEDEVAART NAAR KEVELAER
In 2017 nog werd het 375-jarig bedevaartjubileum in Kevelaer gevierd. Dat mensen al zo lang mee gaan op bedevaart, geeft aan dat de behoefte blijft!
Op 1 juni 1642 werd het kleine Maria prentje dat uit Luxenburg stamt, in het wegkapelletje, op de heide van Kevelaer geplaatst. Maria wordt er aangeroepen als 'Consolatrix Afflictorum', ofwel Troosteres der Bedroefden. Sindsdien wordt er door heel veel pelgrims jaarlijks een bezoek gebracht aan het bedevaartsoord en daarmee is Kevelaer uitgegroeid tot een van de belangrijkste Mariabedevaartplaatsen van Europa.

Ook dit jaar organiseert de Enschedese Processie de jaarlijkse bedevaart in september!
U bent van harte uitgenodigd deel te nemen om nieuwe inspiratie op te doen.
De intentie van de bedevaart is actueel: "Heer, welke weg moeten wij gaan"?

Bedevaart zaterdag 21 september 2019
Dit jaar is de processie voor parochianen uit Enschede - Lonneker - Losser - Overdinkel - Glane - Glanerbrug - op zaterdag 21 september 2019.

Kosten en meer informatie
De kosten van de processie bedragen € 30,00 p.p.
Voor jongeren t/m 17 jaar zijn de kosten € 10,00 p.p.
Voor inlichtingen en eventuele deelname kunt u emailen met: kevelaerenschede@outlook.com  of bellen naar:
dhr. A.Rolevink  tel. 053-432 07 41 /  06-48 78 54 57 of
dhr. G.Gervink tel. 06-23 59 06 28
Tot ziens in Kevelaer!

 

20 OKTOBER 2019: GERARDUS MAJELLABEDEVAART OVERDINKEL
Op zondag 20 oktober 2019 zal in Overdinkel voor de 107de keer de Heilige Gerardus Majella Bedevaart plaatsvinden, met als thema: Je bent niet alleen. Muzikale medewerking zal worden verleend door muziekvereniging Concordia en het dames- en herenkoor. Het Twentse kerkdorp zal dan wederom de plaats zijn waar vele duizenden pelgrims vanuit het hele land bij elkaar zullen komen. Velen zullen al meerdere malen Overdinkel bezocht hebben en weten dat deze bedevaart steun en kracht geeft bij alle noden van de pelgrims.

Programma:
Om 10.30 uur vertrekt de sacramentsprocessie van de Gerardus Majellakerk (Hoofdstraat 78, Overdinkel) naar het park.
Aansluitend om 11.00 uur Plechtige Eucharistieviering in het park, waarin hulpbisschop Mgr.  Th. C. M. Hoogenboom  de Hoofdcelebrant zal zijn, waarna de processie volgt. 
Om 15.00 uur is het Sluitingslof in de Gerardus Majella kerk.

Triduüm:
Voorafgaand aan de bedevaart is er een Triduüm. 
Op donderdag 17 oktober, vrijdag 18 oktober en zaterdag 19 oktober, elke avond om 19.00 uur, is er in de Gerardus Majella kerk een viering in het teken van Gerardus. 

Kinderactiviteiten:
Wij willen erop wijzen, dat sinds enkele jaren ook succesvolle kinderactiviteiten worden georganiseerd tijdens de viering op zondagmorgen. Uw (klein-)kind is dus van harte welkom! Naast leuke activiteiten zullen ook zij een stukje van de processie lopen door het park.

Meer informatie:
Indien U verdere informatie wenst kunt u contact opnemen met het parochiecentrum van de Gerardus Majella kerk op werkdagen tussen 10.00 en 11.30 uur ( woensdag gesloten), telefoon 053-5381304 en via gerardusbedevaartoverdinkel@live.nl. Hier kunt u ook (mis)intenties opgeven. 
Kosten intenties: Vrije gift. Misintenties: € 5,00 te voldoen via rek.nr: NL 35 RBRB 0918845289 t.n.v. W.H. Olde Meierink, o.v.v. Gerardus Bedevaart Overdinkel.

 
 
27 SEPTEMBER T/M 7 OKTOBER 2019: LOURDESBEDEVAART
Ze zijn u vast al wel opgevallen: de posters over de bedevaart van de Drie-in-Eénparochie van 29 september t/m 7 oktober aanstaande. Zij hangen intussen in alle kerken, parochiecentra en andere plaatsen waar gelovigen samenkomen. En in de kerken liggen daarnaast nog brochures voor geïnteresseerden.
Wij (de pastoor en de parochiecoördinatoren van het Lourdeswerk) zijn al een paar keer bij elkaar gekomen om deze reis te organiseren en er zullen ongetwijfeld nog vele overlegmomenten volgen, want wij willen weer een mooie reis neerzetten en we hebben er zin in!

Koren en jongeren gezocht
Er hebben zich inmiddels ook al pelgrims aangemeld. Hoe mooi zou het zijn als we ook een koor mee zouden kunnen krijgen dat onze vieringen in Lourdes, in Lisieux en Nevers muzikaal zou gaan ondersteunen. We hebben al voorzichtig wat koren gepolst en hopen dat het gaat lukken!
We zouden ook heel graag misdienaars, acolieten en andere jongeren meenemen op deze reis. Zij zouden een waardevolle toevoeging kunnen zijn. 
Vandaar dat wij in januari en februari naar u toe komen, om u nadere informatie te geven, en wel op bovengenoemde plaatsen, steeds na de viering.
Mocht u niet kunnen komen in uw eigen kerk, dan bent u natuurlijk van harte welkom op één van de andere momenten!

Namens de werkgroep, Annelies Severt
 
MEER INFORMATIE OVER DE PAROCHIEBEDEVAART NAAR LOURDES (september 2019)

In 2016 zijn wij op bedevaart naar Lourdes gegaan met pelgrims uit de Maria Vlucht-, St. Jacobus- en Franciscusparochie. Het werd een prachtige, onvergetelijke reis en de saamhorigheid was groot. Daarom willen we dit jaar wéér gaan en wel . Deze Drie-in-Een-bedevaart vindt plaats van 29 september tot 7 oktober onder auspiciën van de ‘VNB betekenisvol ontmoeten’ in ’s-Hertogenbosch.

Lourdes is een unieke spirituele plek waar mensen al generaties lang kracht en troost vinden. Het samen optrekken is een magnifieke ervaring en heeft daarnaast een helende kracht die ook maakt dat mensen beter om kunnen gaan met hun eigen problemen. Een busbedevaart van 9 dagen lijkt een lange trip, maar door het zeer gevarieerde programma, onderweg alsook in Lourdes, zult u merken dat we eigenlijk tijd te kort komen.

Programma:
De eerste dag reizen we in een comfortabele touringcar naar Amiens waar we de kathedraal bezichtigen en vervolgens gaan we door naar Lisieux waar we overnachten en natuurlijk de basiliek gewijd aan de Heilige Theresia bezoeken.
De tweede overnachting is dan in zuid Frankrijk en de derde dag komen we rond 12 uur aan in Lourdes, de plaats waar Maria in 1858 verscheen aan Bernadette. In Lourdes zijn er vieringen o.a. aan de grot en natuurlijk doen we ook mee aan de lichtprocessie, de sacramentsprocessie, lopen we de (kleine of grote) kruisweg en bezoeken we alle plaatsen die zo belangrijk zijn geweest voor Bernadette. Bovendien maken we een dag een excursie in de Pyreneeën.
Na vijf dagen Lourdes reizen we in twee dagen terug naar Nederland via Nevers waar Bernadette ligt opgebaard en waar we ook zullen overnachten.

Pastoor Daggenvoorde, die al diverse keren in Lourdes is geweest, zal ons op deze reis begeleiden.
Heeft u en/of uw ouder (s) altijd al graag naar Lourdes willen gaan, ga dan met ons mee op deze prachtige, geheel verzorgde bedevaart en geniet van de reis door het zeer afwisselende Franse landschap. Dat we als één groep uit de drie parochies gaan, maakt deze bedevaart natuurlijk extra speciaal!
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
  • Hetty Eckers 06-22 26 82 64
  • Annigje Jannink 053-434 26 50
  • Elly Boudrie 06-21 24 43 83
  • Ina Kuiper 06-30 30 12 01

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Thuiskomen
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Een loopje maken
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Like ons op Facebook

TOP