Bedevaarten en Bezinning


HEILIGE GERARDUS MAJELLABEDEVAART OVERDINKEL

Zondag 22 oktober 2023 heeft de 111e Gerardus Majellabedevaart plaatsgevonden.
U vindt een verslag en vele foto's in ons fotoalbum: Gerardus Majellabedevaart 2023
In 2024 vindt de bedevaart plaats op zondag 20 oktober.
 

12-DAAGSE RONDREIS TURKIJE: meivakantie 30 april -11 mei 2024

Van 30 april tot 11 mei 2024 leiden Frank de Heus en Frank Beuger een reis naar Anatolië in Turkije. Beiden zijn theoloog. Frank de Heus is afgestudeerd op Paulus en als pastoraal werker werkzaam in de parochies van Zuidoost Twente. Frank Beuger is werkzaam als docent levensbeschouwing en maatschappijkunde. Een lokale Nederlandssprekende gids begeleidt de reis.

In de voetsporen van Paulus
We treden in de voetsporen van Paulus, die het christendom rond de Middellandse zee verspreidde en we bezoeken de zeven gemeenten, die door Johannes van Patmos aangeschreven worden in het boek Openbaring.
We bezoeken onder meer de opmerkelijke wereld van tufsteen puntmutsen en grotten bij Göreme. We gaan door de prachtige Ilhara-vallei met vele kerken en heiligdommen, Konya, de stad van de dansende Derwisjen, het natuurwonder van Pamukkale, de oude Griekse steden van Pergamum en Efese. Via Izmir eindigen we dan in Kusadasi aan de Middellandse zee.

Op de reis zal er voldoende tijd en ruimte zijn voor ontspanning, voor het genieten van cultuur en natuur, voor het optrekken met de groep en voor eigen initiatieven. Voor wie wil is er 's avonds een avondgebed en op zondag een viering.

Wie meegaat moet goed ter been zijn!
Aan de reis zal een bijeenkomst voorafgaan ter onderlinge kennismaking en voorbereiding op de reis. Dit natuurlijk alleen voor wie wil.

Kosten en contact
 • De prijs zal ongeveer € 2016,-- gaan bedragen. Hier zit vrijwel alles in. Vliegreis inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag, overnachtingen in 3- of 4-sterrenaccomodaties, ontbijt, lunches en diners, excursiegelden, fooien.
 • De toeslag voor een éénpersoonskamer is € 225,--.
 • De reis wordt ingekocht bij Drietour Reizen BV. 
 • Contact: Frank Beuger, t: 06 230 90 356, e: f.beuger@home.nl en Frank de Heus, t: 06 300 988 33, e: f.deheus@rkzuidoosttwente.nl .
 
 

JONGERENREIS NAAR TAIZÉ: van 28 april t/m 5 mei 2024
Na het succes van de reis naar de Wereldjongerendagen in Lissabon in 2023 wil Jong Aartsbisdom vaker een reis aanbieden aan jongeren. Korte reisjes dichter bij huis in de jaren dat er geen WJD plaatsvindt. Daarom organiseert priester Gauthier de Bekker in de meivakantie van zondag 28 april t/m zondag 5 mei 2024 een reisje naar Taizé, Frankrijk.
Iedereen die al eens naar Taizé is geweest, weet dat het een bijzondere plek is, die je zeker weet te raken.

Praktische informatie:
 • Voor wie is deze reis: jongeren van 16 t/m 35 jaar oud
 • Waar: We vertrekken vanuit Utrecht met de bus naar Taizé en komen ook weer in Utrecht terug
 • Wanneer: zondag 28 april t/m zondag 5 mei 2024
 • Hoeveel kost deze reis: € 225,- (mocht dit een probleem zijn, neem dan contact op met de organisator)
 • Aanmelden: Meld je aan via het online aanmeldformulier en ga gezellig mee op reis naar Taizé! Na je aanmelding ontvang je een bevestiging. Als we alle aanmeldingen hebben verwerkt, ontvang je per e-mail een factuur. Zorg er dus voor dat het e-mailadres juist is! 
 • Meer informatie en vragen via e-mail: jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl

 

BEDEVAART NAAR BANNEUX: van 31 mei t/m 4 juni 2024
Gaat u ook met ons mee op 5-daagse voorjaars bedevaart naar Banneux?

We gaan dit voorjaar vanuit het bisdom Utrecht weer naar Banneux. Dit keer samen met gasten en vrijwilligers uit het bisdom Breda.
Banneux is de bedevaartplaats in de Belgische Ardennen. Hier verscheen Maria in 1933 aan Mariette Beco.
Het Thema dit jaar is: Onder Maria’s mantel.

Alle hulp is aanwezig!
Om het u zo aangenaam mogelijk te maken zijn er verpleegkundigen, brancardiers en vrijwilligers aanwezig. Geen gesjouw met koffers. U stapt in uw eigen regio in de bus. Indien nodig wordt u geholpen bij het in- en uitstappen, bij het eten en drinken, met douchen en het naar bed gaan. We hebben in Banneux voldoende rolstoelen en rollators. Als u dat wenst gaat iemand met u mee om een kaarsje op te steken of voor het kopen van een souvenirtje.

Programma in het kort:
In die vijf dagen volgen we een compleet pelgrimsprogramma.
Elke dag is er een Eucharistieviering. We bidden een kruisweg. We hebben een viering met handoplegging, bidden samen bij de bron en brengen een kaarsen en of bloemhulde aan Maria.
Er is een bisschop (mgr. Liesen) aanwezig en we gaan met eigen priesters, dus alle vieringen zijn in het Nederlands. Wordt het u even te veel, dan kunt u even rusten. Er is voldoende tijd voor ontspanning.

Kosten:
En dit alles voor een prijs van € 390,= alles inbegrepen. Voor een 1 persoons kamer is er een toeslag van € 50,- ( dus dan € 440,= )

Contactpersonen:
U kunt verdere inlichtingen krijgen of zich opgeven bij:
 • Propagandist : Ans Olde Theussink 06 27 40 82 73
 • Tridium coördinator : Bert Elferink 06 23 77 03 41
 
 

JUNI 2024: KOM EENS TOT RUST IN EEN KLOOSTER! (voor 50-)

We zijn te gast bij de franciscanen in Megen (Noord-Brabant). Hier woont een kleine kloostergemeenschap van broeders. Samen met hen maak je een weekend mee in het prachtige zeventiende-eeuwse Minderbroederklooster. Je hebt een eigen kamer (kloostercel) gesitueerd tussen de kamers (cellen) van de broeders. We eten samen met hen mee en je kunt deelnemen aan hun gebedstijden.
Daarnaast maken we ons eigen programma: gesprek, film, wandelen.
Megen is een klein monumentaal stadje aan de Maas; je kunt er prima uitwaaien op de dijk langs de rivier.

Dit keer zoomen we in op ‘Leven op de stroom van gebed’.
Je maakt sowieso (als je wilt) de gebedstijden van de broeders mee. Daar zit veel stilte in. Wat doet dat met je? Wat doe je eigenlijk als je bidt? Wat heb je eraan? Hoe en wanneer kom je tot bidden? Hoe doe je het? Bidden heeft in ieder geval iets te maken met je relatie onderhouden met de Levende. Dat gaan we al doende onderzoeken.

Praktische informatie:
 • Begeleiders: Frank de Heus en Frank Beuger.
 • Juni 2024: vrijdagmiddag 7 tot en met zondagmiddag 8 juni (55-minners)
 • Kosten: De broeders vragen een dagvergoeding van € 40,--. Het weekend geldt als twee dagen.
 • Opgave: pastor Frank de Heus: f.deheus@rkzuidoosttwente.nl of 06 300 988 33.
 

Bedevaarten met Huis voor de Pelgrim
Huis voor de Pelgrim is de bedevaartorganisatie die gesteund wordt door de Nederlandse bisschoppen. Zij hebben bijna 100 jaar ervaring in het organiseren van bedevaartreizen en waarborgen persoonlijke ontmoeting, gezelligheid en verdieping.
Er zijn vele mogelijkheden om op bedevaart te gaan. Parochianen die verzekerd zijn bij Zorgverzekeraar CZ krijgen zelfs korting op reizen naar Lourdes. 
Kijk voor alle informatie op www.huisvandepelgrim.nl
U leest hier het hele Reisprogramma van Huis voor de Pelgrim 2023 of klik op onderstaande afbeelding:
 


 
 

Like ons op Facebook

TOP