Bedevaarten en Bezinning


26 APRIL T/M 2 MEI 2020: ROME REIS: JONGERENBEDEVAART NAAR ROME 
Vele wegen leiden naar Rome. Misschien ben je ook wel eens in Rome geweest. Maar ben je ook wel eens op bedevaart geweest naar deze wereldstad? Die kans krijg je nu! Van 26 april tot en met 2 mei 2020 organiseert het SRKK (Jongkatholiek) in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim een Jongerenbedevaart naar Rome. De hulpbisschoppen mgr. Woorts en mgr. Mutsaerts gaan mee op tocht. In Rome word je begeleid door een aantal Nederlandse priesters en diakens die de stad goed kennen.

Wat kun je verwachten?
Op zondag 26 april vertrek je met het vliegtuig. Samen bezoeken we de graven van de apostelen Petrus en Paulus, de eerste leerlingen van Jezus. Tijdens de bedevaart denken ook wij na over hoe we Jezus' leerling kunnen zijn en hoe wij Hem kunnen volgen. Elke dag de eucharistie gevierd op een bijzondere plaats, waaronder in de St. Pieter en in de oudste Mariakerk van het Westen: de Santa Maria Maggiore. Uiteraard is er ook de audiëntie met paus Franciscus op het St. Pietersplein. Je overnacht in de jeugdherberg van de paters Teatijnen in het centrum van Rome, naast de grote basiliek van Sint Andreas. Verreweg het meeste in Rome zal te voet of met het openbaar vervoer worden gedaan. Een goede conditie en goed kunnen lopen is daarom een vereiste, mede vanwege het ‘stevige’ programma en de vele indrukken die opgedaan worden. Op zaterdag 2 mei reis je per vliegtuig terug naar Nederland.

In het kort:
Wanneer: 26 april t/m 2 mei 2020
Voor wie: Maximaal aantal deelnemers: 100 jongeren tussen de 18 t/m 28 jaar
Prijs: € 439,- (tot 31 december 2019, daarna zal de prijs hoger liggen!)
Organisatie: Jong Katholiek en Huis voor de Pelgrim
Contact: Huis voor de Pelgrim, e-mail info@huisvoordepelgrim.nl, tel. 043-3215715
Inschrijving: Via de inschrijfpagina van Huis voor de Pelgrim
Lees meer op www.jongkatholiek.nl
Meer informatie over het Jongerenpastoraat van het Aartsbisdom op onze speciale pagina Activiteiten JP Bisdom 

 

 
23 APRIL T/M 4 MEI 2020: 12 DAAGSE RONDREIS ARMENIË EN GEORGIË

In Georgië en Armenië vind je de hoogste bergtoppen van Europa, gastvrije mensen en de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur.
We bezoeken de hoofdsteden van beide landen: Jerevan in de schaduw van de voor Armeniërs heilige berg Ararat én Tbilisi, de vrolijke en gezellige hoofdstad van Georgië. We zien de invloeden van Romeinen, Mongolen, Perzen, Turken en Russen én natuurlijk de Georgiërs en Armeniërs zélf terug in het landschap, de kloosters, de steden, de nalatenschap van Stalin en het communisme. We proeven van lokale wijn, gaan bij bewoners zelf op bezoek en genieten van de rijke keuken van beide landen. In mei 2019 zijn beide reisleiders Frank de Heus en Frank Beuger op oriëntatie in beide landen geweest. De reis wordt verzorgd door Drietour. Tijdens heel de reis is een gids mee. Op de drankjes, één rit met jeeps, één lunch en kleine eigen uitgaven en verzekering na, zit alles bij de prijs in.
De reis vindt plaats van donderdag 23 april tot en met maandag 4 mei 2020. Bij 25 deelnemers is de reissom € 1849,00 p.p. 

Meer informatie is verkrijgbaar bij: f.deheus@rkzuidoosttwente.nl, tel. 06 300 988 33. 
Links de berg Ararat en rechts de begeleiders Frank de Heus en Frank Beuger

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Meedenken met de Aartsbisschop
door
past. werker Frank de Heus
Geluk!
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Like ons op Facebook

TOP