Bedevaarten en Bezinning

 
 
KLOOSTERWEEKEND VAN 25-27 JUNI 2021 

Elk half jaar gaan we met parochianen, gemeenteleden, gelovigen en ‘ongelovigen’ een weekend naar het klooster in Megen. En telkens weer is het verrassend wat het met mensen doet. Je bent er even helemaal tussen uit, in een andere omgeving en maakt kennis met een andere manier van leven. De confrontatie met het ongewone, de stilte en de rust, maakt nieuwe energie los en kan nieuw perspectief aanreiken voor je eigen leven. Het weekend staat open voor jong en oud. We verblijven bij de Franciscanen te Megen in een sfeervol monumentaal klooster met een kleine gemeenschap. We eten en (wie wil) bidden met de broeders mee en bieden daarnaast ons eigen programma aan: film, gesprekken, wandeling, meditatie, bezoek aan de Clarissen op de zaterdagavond.

Het weekend in juni gaat door onder voorbehoud.

Opgave en meer informatie:
  • Begeleiders: pastoraal werker Frank de Heus en drs. Frank Beuger.
  • Data: 25 tot en met 27 juni 2021 (voor wie jonger dan 50 jaar is) 
  • Kosten: € 70,00.
  • Opgave: f.deheus@rkzuidoosttwente.nl of 06 300 98 833. Aantal deelnemers: maximaal 10.

 
 
ZATERDAG 8 MEI 2021: BEDEVAART NAAR EGGERODE

Al acht jaar organiseren we vanuit de St. Jacobusparochie op de tweede zaterdag in mei een bedevaart naar Eggerode in het Münsterland. sinds ongeveer 1300 komen pelgrims van heinde en ver om het genadebeeld  'Unsere liebe Frau vom Himelreich' te vereren. 

De dag van vertrek komen we bij elkaar achter de Jacobuskerk en verdelen we ons over de auto's. In processie rijden we in een klein uur naar het idyllische plaatsje.

We lopen, luisterend naar korte overwegingen, zingend, biddend, stil langs veertien prachtige staties van de kruisweg. In het kleine, mooie, intieme kerkje vieren we voorts eucharistie. Na de viering in de kleine genadekapel nog een kaars opsteken, Maria gedag zeggen en dan even een bezoek brengen aan de souvenirwinkel. We sluiten af met een driegangenmenu in hotel Winter.

Opgave en meer informatie:

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Stil worden
door
past. werkster Carla Berbée
Beproefd
door
past. werker Frank de Heus

Like ons op Facebook

TOP