Bedevaarten en Bezinning

15 SEPTEMBER 2018: BEDEVAART NAAR KEVELAER

Op zaterdag 15 september is er weer een bedevaart naar Kevelaer. Het thema is: “Zoek Vrede”.
U kunt zich tot 5 september opgeven!
Pastoor Rekveld zal de pelgrims begeleiden.
Kosten: De kosten voor deze bedevaart zijn € 30,00 voor de busreis en reisverzekering.

Meer informatie en opgave
U kunt zich opgeven, liefst uiterlijk 5 september, na die tijd als er nog plek is, via kevelaerenschede@outlook.com
Wie niet beschikt over e-mail, mag zich telefonisch aanmelden bij:
  • Dhr Gervink, telnr 053-538 11 74 of 06-23 59 06 28
  • Dhr Rolevink, telnr 053-432 07 41 of 06-48 78 54 57
In 1642 hoorde Hendrick Busman een stem die hem opdracht gaf een kapelletje te bouwen op de weg van Geldern naar Kleef. Niet lang daarna werden er onverklaarbaarbare genezingen gemeld. Maria, ‘Troosteres der Bedroefden’, heeft de afgelopen eeuwen de pelgrims bemoedigd en getroost. Ook de Nederlandse pelgrims die in de Republiektijd geen katholiek mochten zijn.

Programma: Lees ons nieuwsbericht Bedevaart Kevelaer 2018

 

29 EN 30 SEPTEMBER 2018: BEDEVAART NAAR BANNEUX
 
Ook dit jaar gaan we weer naar Banneux. Banneux, de bedevaartplaats in de Belgische Ardennen. Het is de plaats waar Maria in 1933 is verschenen aan Mariette Beco. Nu hoor ik u al zeggen: maar dat is niets voor mij, ik heb al genoeg aan mezelf. Juist tegen u wil ik zeggen: het is goed om nu me te gaan. Dit is juist wel iets voor u. We gaan vijf dagen, met een arts, verpleegkundigen, brancardiers en vele vrijwilligers in ons midden, om het u zo aangenaam mogelijk te maken.
U hoeft niet te sjouwen met uw koffer. Indien u dat wenst wordt u geholpen bij het in- en uitstappen, met het eten en drinken en met het naar bed gaan. In Banneux zijn er voldoende rolstoelen en rollators aanwezig. En dat alles voor een prijs van € 305,00. 
 
U stapt in uw eigen regio in de bus. Alles wordt voor u geregeld. Als u dat wenst gaat er iemand met u mee om een kaarsje op te steken of voor het kopen van een souvenirtje. In die vijf dagen volgen we een compleet pelgrimsprogramma. Elke dag een Eucharistieviering. Maar ook het bidden van een kruisweg, de viering met handoplegging en samen naar de Bron gaan, de weg die Maria wees aan Mariette Beco en samen hulde brengen tijdens de lichtprocessie. We gaan met eigen priesters, zodat alle vieringen in het Nederlands zullen verlopen. Telkens met onze eigen groep mensen. Wordt het u even te veel, dan doet u gewoon even niet mee. Er is voldoende tijd voor ontspanning. U bent daar vrij in. 
 
Meer informatie:
U kunt verdere inlichtingen krijgen of zich opgeven bij de plaatselijke propagandist: Lies Scholten, Kerkewei 7, 7596 KN Rossum (0541- 625677) of bij de secretaris van Banneux comité Bert Elferink, Deurningerstraat 21, 7561 RN Deurningen (074-7370100).
 
Voor deze bedevaart bedragen de kosten met 2 personen op 1 kamer: € 140,00 p.p. Wilt u een kamer alleen dan kost het € 160,00 per persoon. Een annuleringsverzekering is mogelijk, kosten 2 persoonskamer € 9.00 en voor eenpersoonskamer € 10,65.
Het overnachtingshotel Schaepkens van St.Fijt Valkenburg. Bezoek aan Mariagrot. De schnitzel op de terugreis met koffie en brood kost € 10,00 p.p.
Ook hier opgave en of inlichtingen: bij de plaatselijke propagandist Lies Scholten.
 

18-21 OKTOBER 2018: GERARDUS MAJELLA TRIDUUM EN BEDEVAART OVERDINKEL

Thema: Hoop doet leven
Hoop doet leven is het thema van de bedevaart dit jaar. In de vele jaren, meer dan honderd jaar zijn mensen als Gods volk onderweg naar Overdinkel gegaan om op voorspraak van de heilige Gerardus die hoop te verkrijgen in alles wat hen gaande en staande hield. Ook anno 2018 mogen wij als mensen van hoop, geloof en vertrouwen op bedevaart gaan. Hopelijk weten weer vele mensen uit onze parochies de weg naar Overdinkel te vinden om door de heilige Gerardus als mensen van hoop wegen te gaan van vrede en liefde ook in onze tijd. Dat wij zo gesterkt worden in het leven van alle dag. U bent allen van harte hiervoor uitgenodigd. 
Pastor Willy Rekveld

Zondag 21 oktober is het weer zover en wordt de jaarlijkse Gerardus Majellabedevaart gehouden in Overdinkel, in het processiepark achter de Gerardus Majellakerk aan de Hoofdstraat 78.
In de drie dagen daarvoor, op donderdag, vrijdag en zaterdag, wordt een Triduüm gehouden als voorbereiding op de bedevaart.
Alles over het programma leest u in ons nieuwsbericht: Gerardus Majellabedevaart 2018

 

22-27 JANUARI 2019: WERELDJONGERENDAGEN PANAMA
 
De Wereld jongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren.
 
WJD betekent dan ook: nieuwe vrienden maken, nieuwe culturen leren kennen, feest vieren, samen de eucharistie beleven, je grenzen verleggen en vooral heel veel gezelligheid. Het belooft een ervaring te worden om nooit te vergeten.
Dus wees erbij in januari 2019!
Houd deze website in de gaten voor alle nieuwsberichten: http://wjd.jongkatholiek.nl (hierop staat een link naar de brochure)
 
Lees ook alles over de komende Wereld Jongerendagen op de pagina Activiteiten JP Bisdom!
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Haast je niet
door
past. werkster Margot Dijkman
‘Ora et labora’
door
past. werker Frank de Heus

Like ons op Facebook

TOP