Bedevaarten en Bezinning

VRIJDAG 30 MAART 2018: DE PASSIE IN MARIAPAROCHIE
 
Vrijdag 30 maart vanaf 19.00 uur kunt u mee wandelen met De Passie in Mariaparochie. Ook in de kerk is volop bezinning en muziek. U bent van harte welkom om mee te doen! Hier leest u hoe u mee kunt doen en waar u moet zijn: De Passie in Mariaparochie
 

 
28 APRIL T/M 5 MEI 2018: BISDOM BEDEVAART NAAR LOURDES
 
Het Aartsbisdom Utrecht organiseert opnieuw een diocesane bedevaart naar Lourdes. Nu voor de vierde keer.
Bij de vorige bedevaarten gaven zich tussen de 1.000 en 1.500 deelnemers gehoor aan de oproep van aartsbisschop Eijk om met hem naar Lourdes te reizen. 'Ik koester warme herinneringen aan onze vorige bisdom bedevaarten. Ik nodig iedereen - jong en oud - uit ons bisdom dan ook uit om in 2018 mee te gaan. Want samen naar Lourdes 14 reizen is een ervaring van blijvende betekenis.”, aldus kardinaal Willem Jacobus Eijk.
 
Ontmoeting
In de bedevaarten van het Aartsbisdom Utrecht staat ontmoeting altijd centraal. In Lourdes gaat het om de ontmoeting met Maria en via haar de ontmoeting met de Levende Heer. Maar ook voor de onderlinge ontmoeting is natuurlijk volop gelegenheid. Pelgrims leren elkaar tijdens een bedevaart goed kennen, zo is de ervaring. Die contacten gaan tijdens een bisdom bedevaart vaak over de grenzen van de eigen geloofsgemeenschap of parochie heen. En ze duren langer dan de bedevaart: niet zelden ontstaat een band die levenslang standhoudt.
 
Meld je aan en ga mee!
Alle informatie betreffende de Lourdes Bedevaart is samengevat in een folder. Deze folder vindt u op de leestafels in de kerken. Data: vrijdag 28 april tot en met zaterdag 5 mei (8 dagen).
Vertrek ‘s morgens 28 april vanuit diverse opstapplaatsen in de parochies van het aartsbisdom per touringcar naar Tourcoing (Treinstation in Noord – Frankrijk) en reizen vanuit daar met de TGV. Rond 17.00 uur bent u die zaterdag al in Lourdes. Dan volgen zes dagen Lourdes. Vieringen, gesprekken, ontmoetingen, bezoek aan diverse bezienswaardigheden in Lourdes.
U kunt ook met de bus naar Lourdes. Of met de speciale Lance bus, voor het vervoer van rolstoelen. Deze (Lance) bussen vertrekken op vrijdag 27 april en zijn zaterdag 5 mei weer terug.
Ook voor kinderen, tieners en jongeren is er een speciaal programma.
Kortom, iedereen kan mee!
 
Meer informatie / inschrijven:
Informeer bij de parochies van Mariavlucht of bel of mail met de coördinatoren van de parochie:
Laat deze kans niet aan u voorbijgaan!
 
Daarnaast is de TGV is een goede reisoptie: deze is nog sneller in Lourdes dan voorheen (rond 17.15 uur: een reistijd van ca. 7 uur vanaf het vertrekpunt in Noord-Frankrijk), zodat ‘s avonds al in het hotel gegeten kan worden. En TGV-reizigers hebben een dag extra in Lourdes.
 
TGV: 28 april t/m 5 mei 2018: klik hier om te boeken
Bus: 27 april t/m 5 mei 2018: klik hier om te boeken voor de bus en klik hier om te boeken voor de VNB Lance
 
Prijzen: € 899 (driesterren hotel, op basis van tweepersoonskamer); jongeren (t/m 25 jaar) € 599; kinderen (t/m 11 jaar) € 499.
 
Achtergrondinformatie:
Klik hier voor de flyer van deze bedevaart.
De officiële website over Lourdes
Lees hier meer over: Maria
Lees hier meer over: Oktober Rozenkransmaand
 

 
22-27 JANUARI 2019: WERELDJONGERENDAGEN PANAMA
 
De Wereld jongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren.
 
WJD betekent dan ook: nieuwe vrienden maken, nieuwe culturen leren kennen, feest vieren, samen de eucharistie beleven, je grenzen verleggen en vooral heel veel gezelligheid. Het belooft een ervaring te worden om nooit te vergeten.
Dus wees erbij in januari 2019!
Houd deze website in de gaten voor alle nieuwsberichten: http://wjd.jongkatholiek.nl (hierop staat een link naar de brochure)
 
Lees ook alles over de komende Wereld Jongerendagen op de pagina Activiteiten JP Bisdom!
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Spiegel - Spiegelen
door
Pastor Willy Rekveld
Wie is Jezus?
door
Pastoraal werker Frank de Heus

Like ons op Facebook

TOP