Bedevaarten en Bezinning

 
VRIJDAG 19 t/m DINSDAG 23 MEI 2023: BEDEVAART NAAR BANNEUX VOOR OUDEREN

Gaat u ook met ons mee op 5-daagse voorjaars bedevaart naar Banneux ?

Van vrijdag 19 t/m dinsdag 23 mei  2023 gaan we vanuit het bisdom Utrecht weer naar Banneux.
Banneux is de bedevaartplaats in de Belgische Ardennen. Hier verscheen Maria in 1933 aan Mariette Beco.

Alle hulp is aanwezig!
Om het u zo aangenaam mogelijk te maken is er een arts, en er zijn verpleegkundigen, brancardiers en vrijwilligers aanwezig. Geen gesjouw met koffers. U stapt in uw eigen regio in de bus. Indien nodig wordt u geholpen bij het in- en uitstappen, bij het eten en drinken, met douchen en het naar bed gaan. We hebben in Banneux voldoende rolstoelen en rollators. Als u dat wenst gaat iemand met u mee om een kaarsje op te steken of voor het kopen van een souvenirtje.

Programma in het kort
In die vijf dagen volgen we een compleet pelgrimsprogramma:
Elke dag is er een Eucharistieviering. We  bidden een kruisweg,. We hebben een viering met handoplegging, bidden samen bij de bron en brengen een kaarsen en of bloemhulde aan Maria.

Er is een bisschop aanwezig en  we gaan met eigen priesters, dus alle vieringen zijn in het Nederlands. Wordt het u even te veel, dan kunt u even rusten. Er is voldoende tijd voor ontspanning.
En dit alles voor een prijs van € 365,=  alles inbegrepen.

Contactpersonen:
U kunt verdere inlichtingen krijgen of zich opgeven bij:
  • propagandist Ans Olde Theussink: 06 27 40 82 73 
  • propagandist Bert Elferink: 06 23 77 03 41  
Eventueel komen we bij u thuis voor verdere informatie 

INFORMATIE OVER DE WERELDJONGERENDAGEN IN 2023:
  • Wereldjongerendagen Lissabon: van 1 t/m 6 augustus 2023 in Lissabon
Hierover vindt u alle informatie op onze jongerenpagina Jeugd, Activiteiten JP Bisdom
 

VRIJDAG 2 T/M VRIJDAG 9 JUNI: INSPIRATIEREIS NAAR ROME

Voor parochianen van de parochies Lumen Christi en H. Pancratius en verdere belangstellenden - dus ook voor parochianen van Zuidoost Twente! - wordt er komend voorjaar een inspiratiereis naar Rome georganiseerd en wel van 2 tot en met 9 juni 2023.
Tijdens deze achtdaagse vliegreis naar de Heilige Stad zullen we onder meer een bezoek brengen aan de bekende St. Pietersbasiliek en de prachtige Sixtijnse kapel. Daarnaast staat ook een bezoek aan het “oude Rome” op het programma, zoals het Colosseum, het Pantheon en het Forum Romanum.
In de “Nederlandse” kerk der Friezen zullen we op de zondag de Eucharistieviering bijwonen.

Uiteraard staat de wekelijkse audiëntie bij de paus op het programma en maken we een dagtocht naar Assisi, waar we het geboortehuis van de H. Franciscus bezoeken, alsmede de bekende Santa Maria Maggiore en de basiliek San Francesco met zijn vele prachtige fresco’s die het leven van Franciscus vertellen.
Een bezoek aan de uit de 7e eeuw daterende oude havenstad Ostia staat tevens op het programma.

Praktische informatie:
  • De reis wordt begeleid door diaken Jan Kerkhof Jonkman en Arie Vreeswijk.
  • Afhankelijk van het aantal deelnemers bedragen de kosten van deze achtdaagse vliegreis plm. € 1600,-- per persoon, op basis van een tweepersoonskamer, toeslag 1-persoonskamer bedraagt € 195,--.
  • Als u belangstelling hebt voor deze reis meld u dan aan via ahvreeswijk@outlook.com of tel. 06-50251252.
 

ZATERDAG 10 JUNI: DAGBEDEVAART NAAR EGGERODE

Op zaterdag 10 juni gaan we weer op bedevaart naar Eggerode, één van de oudste bedevaartplaatsjes in het bisdom Münster. Deze bedevaart wordt begeleid door parochievicaris Willy Rekveld. We reizen met eigen vervoer. We vertrekken rond 8.15 uur vanaf parkeerplaats Jacobuskerk en verwachten rond 16.00 uur weer in Enschede te zijn.

Programma:
We lopen in stilte biddend en zingend de kruisweg en we hebben een korte uitleg over de bedevaartplaats. Daarna is er gelegenheid voor meditatie in de genadekapel en/of voor het aansteken van een kaars. Aansluitend is er een eucharistieviering in de Maria Geboortekerk met als voorganger parochievicaris Rekveld.
Tegenover de kerk is een winkel voor verkoop van religieuze souveniers. Als afsluiting van de dag heeft u de mogelijkheid gebruik te maken van een gezamenlijke warme maaltijd in een restaurant naast de kerk.

Kosten:
Aan de bedevaart zelf zijn geen kosten verbonden, de kosten voor de maaltijd bij hotel Winter bedragen € 26,- per persoon. Dit dient vooraf te worden voldaan.

Aanmelden:
Aanmelding vooraf is noodzakelijk. Vervoer zal met eigen auto's plaatsvinden. 
U kunt zich aanmelden telefonisch bij Riet Franke onder nummer 053-476 29 10 's avonds na 19.00 uur of via email: m.g.franke1@kpnmail.nl
Vermeld hierbij het aantal personen, of u eigen vervoer heeft en ook of u ruimte heeft om anderen mee te nemen.

Leest u meer over Eggenrode op deze speciale website: www.wallfahrt-eggerode.com
 
 

VRIJDAG 23 T/M ZONDAG 25 JUNI: KLOOSTERWEEKEND IN MEGEN
Speciaal voor 55-minners 

We zijn te gast bij de franciscanen in Megen (Noord Brabant). Hier woont een kleine kloostergemeenschap van broeders. Samen met hen maak je een weekend mee in het prachtige zeventiende-eeuwse Minderbroederklooster.
Je hebt een eigen kamer (kloostercel) gesitueerd tussen de kamers van de broeders. We eten samen met hen mee en je kunt deelnemen aan hun gebedstijden. Daarnaast maken we ons eigen programma: gesprek, film, wandelen. Megen is een klein monumentaal stadje aan de Maas; je kunt er prima uitwaaien op de dijk langs de rivier.

Franciscaans leiderschap
Dit keer zoomen we in op ‘Franciscaans leiderschap’.
Iedereen geeft leiding, als niet aan je kinderen, dan op je werk of elders. Of je aanvaardt leiding. Hoe doe je dat? Wat kun je hierin van Franciscus leren? Het franciscaans gedachtegoed vormt een bron van inspiratie voor wie leidinggeeft en leiding ontvangt.

Praktische informatie:
  • Begeleiders: Frank de Heus en Frank Beuger
  • Data: vrijdagmiddag 23 tot en met zondagmiddag 25 juni 2023
  • Kosten: De broeders vragen een dagvergoeding van € 40,--. Het weekend geldt als twee dagen
  • Opgave: pastor Frank de Heus: f.deheus@rkzuidoosttwente.nl of 06 300 988 33
 

Bedevaarten met Huis voor de Pelgrim
Huis voor de Pelgrim is de bedevaartorganisatie die gesteund wordt door de Nederlandse bisschoppen. Zij hebben bijna 100 jaar ervaring in het organiseren van bedevaartreizen en waarborgen persoonlijke ontmoeting, gezelligheid en verdieping.
Er zijn vele mogelijkheden om op bedevaart te gaan. Parochianen die verzekerd zijn bij Zorgverzekeraar CZ krijgen zelfs korting op reizen naar Lourdes. 
Kijk voor alle informatie op www.huisvandepelgrim.nl
U leest hier het hele Reisprogramma van Huis voor de Pelgrim 2023 of klik op onderstaande afbeelding:
 


 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Zegt u het eens
door
pastoor Paul Daggenvoorde
De Kaarsenmaker
door
Jongerenwerkster Ans te Lintelo

Like ons op Facebook

TOP