Bedevaarten en Bezinning

 

5-DAAGSE NAJAARS BEDEVAART NAAR BANNEUX
Gaat u ook met ons mee op 5-daagse najaars bedevaart naar Banneux?
6 t/m 10 oktober 2023

We gaan dit najaar vanuit het bisdom Utrecht weer naar Banneux. Banneux is de bedevaartplaats in de Belgische Ardennen. Hier verscheen Maria in 1933 aan Mariette Beco.
Om het u zo aangenaam mogelijk te maken zijn er verpleegkundigen, brancardiers en vrijwilligers aanwezig. Geen gesjouw met koffers. U stapt in uw eigen regio in de bus. Indien nodig wordt u geholpen bij het in- en uitstappen, bij het eten en drinken, met douchen en het naar bed gaan. We hebben in Banneux voldoende rolstoelen en rollators. Als u dat wenst gaat iemand met u mee om een kaarsje op te steken of voor het kopen van een souvenirtje.

In die vijf dagen volgen we een compleet pelgrimsprogramma. Elke dag is er een Eucharistieviering. We  bidden een kruisweg. We hebben een viering met handoplegging, bidden samen bij de bron en brengen een kaarsen en of bloemhulde aan Maria. Er is een bisschop (Mgr. Woorts) aanwezig en we gaan met eigen priesters, dus alle vieringen zijn in het Nederlands.
Wordt het u even te veel, dan kunt u even rusten. Er is voldoende tijd voor ontspanning.
En dit alles voor een prijs van € 365,00 alles inbegrepen. Toeslag 1 pers. Kamer € 50,00

Opgave en meer informatie:
  • Opgave svp voor 20 Augustus 2023
  • Propagandist :   Ans Olde Theussink  06 27408273
  • Propagandist :   Bert Elferink               06 23770341  
Eventueel komen we bij u thuis voor verdere informatie.
 


HEILIGE GERARDUS MAJELLABEDEVAART OVERDINKEL 2023 - "Ik Geloof"

Op zondag 22 oktober 2023 zal voor de 111e keer de Heilige Gerardus Majella Bedevaart in Overdinkel plaatsvinden, met als thema: ”Ik Geloof”.

Op zondag 22 oktober is er om 11.00 uur een Plechtige Eucharistieviering met aansluitend de processie in het Gerardus Majella park (achter de Gerardus Majella kerk). Voorgangers zijn: Pastor P. Kuipers, pastor T. Munsterhuis, pastor W. Rekveld, pastor P. Daggenvoorde en pw. Carla Berbee. Tijdens de viering worden er kinderactiviteiten georganiseerd.

Het Sluitingslof is om 15.00 uur in de Gerardus Majellakerk.

De vieringen tijdens het Triduüm zullen plaatsvinden in de kerk op donderdag 19 oktober en zaterdag 21 oktober om 19.00 uur. Op vrijdag 20 oktober zal er geen viering zijn, wel is de kerk dan open voor stil gebed.

Voor de verkoop van devotionalia zal er traditioneel een verkoopkraam buiten bij de ingang van het park staan op 22 oktober van 10.00 tot 15.00 uur.

Programma 111e Gerardus Majella Bedevaart 2023

Donderdag 19 Oktober 2023: 19.00 uur: Eucharistieviering t.g.v. Opening Triduum m.m.v. het dames- en herenkoor
Voorganger: Parochievicaris Willy Rekveld.
Plaats: Gerardus Majella kerk Overdinkel.

Vrijdag 20 Oktober 2023: Kerk open voor stil gebed en het ontsteken van een kaars (tussen 10.00-18.00 uur). Geen viering!
Plaats: Gerardus Majellakerk Overdinkel.

Zaterdag 21 Oktober 2023: 19.00 uur: Gebedsviering Oktoberfest met koor Dynamique 
Voorgangers: leden Dynamique.
Plaats: Gerardus Majellakerk Overdinkel.

Zondag 22 Oktober 2023: 11.00 uur: Plechtige Eucharistieviering m.m.v. het dames- en herenkoor
Voorgangers: Pastor P. Kuipers, pastor T. Munsterhuis, pastor W. Rekveld, pastor P. Daggenvoorde en pw. Carla Berbee
Plaats: Gerardus Majellapark achter de Gerardus Majellakerk Overdinkel.

Zondag 22 oktober 2023: 15.00 uur Plechtig Sluitingslof 
Voorganger: Parochievicaris Willy Rekveld.
Plaats: Gerardus Majellakerk Overdinkel.

Intenties, kaarsen, missie collecte

Devotionalia
Voor de verkoop van devotionalia zal er traditioneel een verkoopkraam buiten bij de ingang van het park staan op 22 oktober, van 10.00-15.00 uur.

Opgeven Misintenties
U kunt net als andere jaren misintenties opgeven door deze te mailen naar gastdamesgmpo@kpnmail.nl en de kosten van de intentie (vrije gift) of misintentie (€ 5,-) over te maken naar rekening nr: NL 26 RBRB 0929925955 t.n.v. Pelgrimsdorp Overdinkel, o.v.v. Gerardus Bedevaart Overdinkel.
Een envelop in de brievenbus van het parochiecentrum Overdinkel mag ook, onder vermelding van uw naam, uw intentie en “Gerardus bedevaart Overdinkel”.

Kaars aansteken
Ook kunt u op 22 oktober een kaars laten opsteken. Dit kunt u doen door de kosten van de kaars (€ 0,50 voor een offerkaars en €5,- voor een novenekaars) over te maken naar Rek. nr: NL 26 RBRB 0929925955 t.n.v. Pelgrimsdorp Overdinkel, o.v.v. “Kaars” en daarnaast uw keuze voor de kaars en uw intentie.

Giften om deze bedevaart te kunnen blijven organiseren
Wilt u ons daarnaast helpen met een gift, zodat wij de bedevaart kunnen blijven organiseren, dan kunt u onder vermelding van “Vriend van de bedevaart” uw gift overmaken naar bovenstaande banknummer. Bij voorbaat hartelijk dank.

Gerarduskalender 
Tijdens de openingstijden van het parochiecentrum naast de kerk is vanaf nu de St. Gerarduskalender met schild 2024 te koop voor € 9,75.

Meer informatie:

Indien U verdere informatie wenst kunt u contact opnemen met het parochiecentrum van de Gerardus Majellakerk op dinsdag- en vrijdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur, telefoon 053-538 13 04, adres: Hoofdstraat 76, 7586 BV te Overdinkel.
Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Gerardus Bedevaartgroep: i.westenbroek@gmail.com

Graag tot ziens.
Gerardus Bedevaart groep Overdinkel. e-mail: gerardusbedevaartoverdinkel@live.nl

Gerardus Bedevaart Groep en Locatieraad H.Gerardus Majella geloofsgemeenschap
 


9-DAAGSE RONDREIS ISRAËL MEIVAKANTIE 2024

Van 2 tot 10 mei 2024 leiden Frank de Heus en Frank Beuger een reis naar Israël. Frank de Heus is als pastoraal werker werkzaam in de parochies van Zuidoost Twente. Frank Beuger is werkzaam als docent levensbeschouwing. Een lokale Nederlandssprekende gids begeleidt de reis. Frank en Frank zijn vaak met groepen in Israël geweest.

Programma
De reis voert via de woestijn van Judea en de Dode Zee naar Jeruzalem. Galilea wordt aangedaan met onder andere Kafarnaüm, Nazareth, de bronnen van de Jordaan. Via het Karmelgebergte en de vlakte van Jizreël en de kruisvaardersburcht te Akko komen we uiteindelijk bij de Middellandse zee aan in Natanya.
Meer informatie en het volledige programma van dag tot dag vindt u hier: Infofolder Israël 2024.

Op de reis zal er voldoende tijd en ruimte zijn voor ontspanning, voor het genieten van cultuur en natuur, voor het optrekken met de groep en voor eigen initiatieven.
Voor wie wil is er 's avonds een avondgebed en op zondag een viering.

Wie meegaat moet goed ter been zijn! Aan de reis zal een bijeenkomst voorafgaan ter onderlinge kennismaking en voorbereiding op de reis. Dit natuurlijk alleen voor wie wil. Datum volgt!

Praktische informatie:
  • Bij 30 tot 35 deelnemers zal de prijs ongeveer € 2063,-- gaan bedragen. Hier zit vrijwel alles in. Vliegreis inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag, overnachtingen in 3- of 4-sterrenaccomodaties, ontbijt, lunches en diners, excursiegelden, fooien.
  • Toeslag voor een éénpersoonskamer is € 570,--.
  • De reis wordt ingekocht bij Drietour Reizen BV.
  • Contact: Frank Beuger, t: 06 230 90 356, e: f.beuger@ctstorkcollege.nl en Frank de Heus, t: 06 300 988 33, e: f.deheus@rkzuidoosttwente.nl .
  • Inschrijving verloopt via het principe, wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Uiterlijk 1 januari 2024 willen we kunnen laten weten, of de reis doorgaat.
 

Bedevaarten met Huis voor de Pelgrim
Huis voor de Pelgrim is de bedevaartorganisatie die gesteund wordt door de Nederlandse bisschoppen. Zij hebben bijna 100 jaar ervaring in het organiseren van bedevaartreizen en waarborgen persoonlijke ontmoeting, gezelligheid en verdieping.
Er zijn vele mogelijkheden om op bedevaart te gaan. Parochianen die verzekerd zijn bij Zorgverzekeraar CZ krijgen zelfs korting op reizen naar Lourdes. 
Kijk voor alle informatie op www.huisvandepelgrim.nl
U leest hier het hele Reisprogramma van Huis voor de Pelgrim 2023 of klik op onderstaande afbeelding:
 


 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Ik geloof
door
parochievicaris Willy Rekveld
Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Like ons op Facebook

TOP