De anderen


De anderen 
Jezus zegt: "Ik heb nog anderen" (Joh., 10, 11-18)

Denkt u ook weleens: als ontwikkelingen zo doorgaan, hoe zal de parochie dat volhouden? Wat laten we de volgende generaties na?

We komen naar de kerk om ons geloof te vieren en te verdiepen. Dat is mooi. Maar er is meer: We kunnen het uitdragen. Niet met mooie verhalen of met de voet tussen de deur, niet met voorschriften en protocollen. Maar door er te zijn voor de ander. Ieder op eigen wijze en met eigen vaardigheden. Een luisterend oor, een ander ergens heen brengen die geen vervoer heeft, doneren aan de voedselbank, een jongere helpen met huiswerk, een immigrant met taal en inburgering. Een nieuwe kerkbezoeker wegwijs maken.

‘Het gaat om de ontmoeting’ is de titel van ons pastoraal beleidsplan. De ontmoeting met God, met Jezus, met elkaar én anderen.

U, jij, hebt het de afgelopen tijd vast ergens gehoord of gelezen “dat we missionair moeten zijn”. Dat is naar buiten keren. In de samenleving meedoen en dienstbaar zijn met ons geloof.
Mij geeft het een goed gevoel anderen verder te helpen. Het stemt zelfs dankbaar.

Met ons geloof naar buiten treden maakt de parochie toegankelijk voor jong en oud. Vanouds zijn kerkmensen als een familie met liefde voor elkaar én voor anderen erbuiten. 
Zo’n parochie laat ik graag na aan de volgende generatie(s).

Dick Kohlwey, vice-voorzitter bestuur Franciscusparochie

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


Reageer



Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Blijf in mij
door
parochievicaris Willy Rekveld
De anderen
door
Dick Kohlwey

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP