Blijf in mij‘Blijf in Mij’ 
Bij ‘Ik ben de ware wijnstok’ (Johannes15, 1-8)

Bij het lezen van dit Evangelie gingen mijn gedachten naar het begin van mijn pastor zijn, nu vijfentwintig jaar geleden. Benoemd in een dorp in Twente, mocht ik beginnen te werken in de wijngaard van de Heer.

Het was ongeveer toen ik een nieuwe benoeming kreeg dat in dat dorp, dat een wijngaard werd aangelegd. Twee jonge ondernemers die met hart en ziel begonnen. Ik noem het ‘passie’ voor datgene wat ze voor ogen hadden.

Inmiddels is het een wijngaard die vrucht oplevert. Een wijngaard waarbij velen betrokken zijn: de vriendenkring van deze wijngaard. Jongeren met een zogenoemd rugtasje die goed worden begeleid en veel plezier hebben in hun werk. En er valt veel meer te vertellen, maar ik denk dat ook hier de woorden gezegd mogen worden: “los van elkaar kun je niets”.

Dat is ook het geval in het Evangelie dat Jezus ons voorhoudt. Hij is de ware wijnstok, zijn Vader de wijnbouwer. Wij mogen de ranken zijn van de wijnstok en in verbondenheid met Hem vrucht dragen.

‘Wie in Mij blijft terwijl ik in hem blijf, draagt veel vrucht’. Hierbij denk ik aan wat er nu speelt in de missionaire zending van ons samen-kerk-zijn. Gestalte geven aan ons gelovig zijn in onze tijd. Daarin mogen wij samen werken. Iedereen is daarbij nodig om zo samen te werken in de wijngaard van de Heer. Elke rank is van waarde. Verbonden met de ware wijnstok en met de wijnbouwer.

Daarvoor is passie nodig. Hart en ziel. Werklust en inzet, ook in onze parochie. Dat wij zó veel vruchten dragen. Ik wens ons die passie toe. 

pastor Willy Rekveld, parochievicaris

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP