Nieuws en activiteiten

WEEKENDVIERINGEN
Een overzicht van alle vieringen van Maria Vlucht vindt u op de pagina Vieringen

YOUTUBE
Alle zondagvieringen vanuit de H. Maria Geboortekerk worden live gestreamd op het YouTubekanaal Maria Vlucht

Vieringen vanuit de Gerardus Majellakerk worden ook uitgezonden via YouTubekanaal Gerardus Majella Overdinkel (u kunt ook op het logo hiernaast klikken).

VIERINGEN EN RESERVEREN
U kunt zich aan melden en/of reserveren voor het bijwonen van de kerkdiensten in de Gerardus Majellakerk (max. 30 personen) via tel: 053-538 13 04 of email: gastdamesgmpo@kpnmail.nl.

Kerkbezoekers wordt aandacht gevraagd voor het volgende:                                             
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen en keelpijn). Ook bij hoesten, benauwdheid en koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
  • Belangrijk is dat U de algemene hygiëne regels in acht neemt: 1,5 meter afstand houden tot elkaar, hoesten en niezen in de elleboog, gebruik van papieren zakdoekjes, en bij verkoudheidsklachten en/of verhoging thuis blijven.
  • Bij binnenkomst in de kerk is het ontsmetten van de handen verplicht.
  • Bij binnenkomst in de kerk wordt U geregistreerd, en wordt U naar Uw zitplaats begeleid. De beschikbare zitplaatsen zijn gemerkt met een sticker.
  • Na afloop van de viering worden aanwijzingen gegeven hoe U de kerk weer kunt verlaten.
  • Tijdens de viering wordt de afstand van 1,5 meter aangehouden en worden er (bijvoorbeeld tijdens de vredeswens) geen handen geschud.
  • Er wordt tijdens de vieringen niet gezongen, er is ook geen koor aanwezig.
  • Voorafgaand aan het uitreiken van de communie (bij een Eucharistie viering) worden aanwijzingen gegeven hoe U de communie kunt ontvangen.
  • Tijdens de viering wordt er niet gecollecteerd. Na afloop van de viering staan de mandjes voor de collecte en het plaatsengeld achterin de kerk.

 

PAROCHIECENTRUM H. GERARDUS MAJELLA
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur zijn de gastdames in het parochiecentrum bereikbaar.
Woensdags is het parochiecentrum gesloten.
tel: 053-538 13 04, email
: gastdamesgmpo@kpnmail.nl


PAROCHIEBLAD OVERDINKEL
Het parochieblad van Overdinkel kunt u nalezen op onze website. Klik op deze pagina: Parochieblad Gerardus Majella

 
FACEBOOK
Binnen geloofsgemeenschap Overdinkel zijn verschillende werkgroepen actief. Blijf op de hoogte via Facebook Maria Vlucht of:


HERDENKINGSDIENST VOOR ZUSTER CASTISSIMA
De herdenkingsviering voor zr. Castissima op Tweede Paasdag 5 april kunt u hier terugkijken:

 
 

VRIJWILLIGER(S) GEZOCHT VOOR DE HEIDEPLOEG!
Ondanks dat dit jaar voor ons en natuurlijk ook voor u, heel anders is dan wij ons hadden voorgesteld , heeft de Heideploeg haar werkzaamheden, met een korte onderbreking tijdens de slimme lockdown, met veel enthousiasme het onderhoud aan het park uitgevoerd. Een kleine groep zorgt ervoor dat velen kunnen genieten van een gebied van zo’n 7,5 ha.
Ja, een kleine groep (met een gemiddelde leeftijd van boven de 70 en de oudste zelfs 87) kunt u iedere maandag aantreffen. Maar willen we dit park in de toekomst kunnen behouden voor Overdinkel, dan is er meer mankracht, vrijwilligers, nodig. Doet u mee? Neem contact op met onze locatieraad!


EUCHARISTIEVIERING OP DONDERDAGOCHTEND VERVALT VOORLOPIG!
Na overleg is besloten dat we tot 1 januari 2021 op donderdagmorgen niet meer vieren in de H. Gerardus Majellakerk, noch aan en in de Overkant.
Het is jammer, maar we moeten meer dan anders voorzichtig zijn en wijs met elkaar omgaan. De kerk verwarmen voor een kleine groep is te duur. Vieren aan en in de Overkant is onder de huidige omstandigheden te krap.
Voor weekendvieringen is plaats voor max. 30 personen. Reserveren per e-mail: gastdamesgmpo@kpnmail.nl óf telefonisch op vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur via het parochiecentrum 053 538 13 04 óf via Marietje Röring 053 538 79 16 of Mia de Vries 053 538 50 16.

 
 
VRIJWILLIGER(S) GEZOCHT VOOR BEZORGEN PAROCHIEKRANT!
Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die het parochieblad bij onze parochianen willen bezorgen. Dit zal ongeveer 5 à 6 keer per jaar zijn.
Hebt u de tijd en interesse om ons vrijwilligersteam te versterken, dan kunt u contact opnemen met Annie Fleer, telefoon 053-538 10 31
 


KINDERKOOR OVERDINKEL ZOEKT NIEUWE TALENTEN!
Vind jij zingen leuk? Dan is dit wat voor jou! Wij zijn op namelijk op zoek naar nieuwe meisjes en jongens die het leuk vinden om te zingen in een koor. Ook kinderen uit andere locaties zijn van harte welkom!
We oefenen op dinsdagmiddag, gelijk na school in het gebouw: De Overkant aan de Hoofdstraat (is tegenover de Gerardus Majella kerk) in Overdinkel. De repetitie is afgelopen om half 4.
We zingen elke maand wel een keer in de Gerardus Majella kerk met een gezinsviering, met Kerst, de Eerste H. Communie en ook zingen we wel eens ergens anders.
Zingen is gezond, gezellig en maakt je vrolijk. Wil je een keertje meedoen, dan zie ik je graag. Je mag natuurlijk een vriend of vriendin meenemen of nog leuker: kom met een groepje!
Voor vragen en meer informatie: Miriam Breed, tel. 053-5387670 / 06-22307059.
 
TOP