Nieuws en activiteiten

WEEKENDVIERINGEN
Kijkt u op de pagina Vieringen
 
PAROCHIECENTRUM H. GERARDUS MAJELLA
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur zijn de gastdames in het parochiecentrum bereikbaar.
Woensdags is het parochiecentrum gesloten.
tel: 053-538 13 04, email: gastdamesgmpo@kpnmail.nl
 
FACEBOOK
Binnen geloofsgemeenschap Overdinkel zijn verschillende werkgroepen actief. Blijf op de hoogte via:


ACTIE COMMUNICATEN VOOR RONDALD McDONALDHUIS
Maandag 27 mei, de dag na hun eerste H. Communie, was er in Overdinkel een traditionele Mariaviering. Om 18.00 uur kwamen de kinderen bij elkaar om stil te staan bij Maria, een kaarsje bij haar aan te steken, een Weesgegroet te bidden en te luisteren naar het verhaal over de bruiloft van Kanaän. Tijdens deze viering werd bekend gemaakt dat de acht kinderen uit Overdinkel maar liefst € 349,26 bij elkaar hadden gebracht voor het Ronald McDonaldhuis in Groningen, zie foto. 
Dit jaar was afgeweken van het goede doel van Maria Vlucht, omdat van deze groep een tweeling na hun geboorte vele weken in Groningen in het ziekenhuis heeft gelegen, evenals de kleinzoon van leerkracht Theo.

 

PAUSELIJKE ONDERSCHEIDING 'PRO ECCLESIA ET PONTIFICE' VOOR JAN HESSELINK
Op zaterdagavond 16 maart 2019 werd in de Gerardus Majella kerk in Overdinkel de Pauselijke onderscheiding “Pro Ecclesia et Pontifice” uitgereikt aan de heer Jan Hesselink. Pro Ecclesia en Pontifice, wat betekent voor Kerk en Paus, is een onderscheiding die alleen in bijzondere gevallen wordt uitgereikt. Het is het hoogste ereteken dat een leek kan ontvangen van de paus, en wordt toegekend als waardering voor bewezen diensten aan de Rooms-Katholieke kerk. Het hele verslag met foto's leest u in het nieuwsbericht Pauselijke onderscheiding voor Jan Hesselink.

 
 
VRIJWILLIGER(S) GEZOCHT VOOR BEZORGEN PAROCHIEKRANT!
Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die het parochieblad bij onze parochianen willen bezorgen. Dit zal ongeveer 5 à 6 keer per jaar zijn.
Hebt u de tijd en interesse om ons vrijwilligersteam te versterken, dan kunt u contact opnemen met Annie Fleer, telefoon 053-538 10 31
 


KINDERKOOR OVERDINKEL ZOEKT NIEUWE TALENTEN!
Vind jij zingen leuk? Dan is dit wat voor jou! Wij zijn op namelijk op zoek naar nieuwe meisjes en jongens die het leuk vinden om te zingen in een koor. Ook kinderen uit andere locaties zijn van harte welkom!
We oefenen op dinsdagmiddag, gelijk na school in het gebouw: De Overkant aan de Hoofdstraat (is tegenover de Gerardus Majella kerk) in Overdinkel. De repetitie is afgelopen om half 4.
We zingen elke maand wel een keer in de Gerardus Majella kerk met een gezinsviering, met Kerst, de Eerste H. Communie en ook zingen we wel eens ergens anders.
Zingen is gezond, gezellig en maakt je vrolijk. Wil je een keertje meedoen, dan zie ik je graag. Je mag natuurlijk een vriend of vriendin meenemen of nog leuker: kom met een groepje!
Voor vragen en meer informatie: Miriam Breed, tel. 053-5387670 / 06-22307059.
 
TOP