Nieuws en activiteiten

WEEKENDVIERINGEN
Kijkt u op de pagina Vieringen
 
PAROCHIECENTRUM H. GERARDUS MAJELLA
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur zijn de gastdames in het parochiecentrum bereikbaar.
Woensdags is het parochiecentrum gesloten.
tel: 053-538 13 04, email: gastdamesgmpo@kpnmail.nl
 
FACEBOOK
Binnen geloofsgemeenschap Overdinkel zijn verschillende werkgroepen actief. Blijf op de hoogte via:


ZATERDAG 7 SEPTEMBER: TERUGBLIK OP GESLAAGDE VRIJWILLIGERSMIDDAG!
We hebben een hele fijne middag gehad.  Er hadden zich in totaal 113 vrijwilligers opgegeven van de 25 werkgroepen binnen de Gerardus Majellaparochie.
Helaas kwam er om 15.00 uur (start van de vrijwilligersmiddag) een stortbui uit de hemel, waardoor ongeveer 20 vrijwilligers verstek lieten gaan. Dankzij het dameskoor uit Oldenzaal, De Boeskool Toppers, werd het toch een hele gezellige middag in het prachtige park achter onze kerk. Er werd zelfs nog een dansje gemaakt op de vrolijke muziek van de Oldenzaalse dames.
Na koffie en/of thee met wat lekkers werd de vrijwilligers een drankje aangeboden en rond half zes werd de middag afgesloten met een barbecue.
Dank aan de organisatie en de medewerkers van de Heideploeg die hun accommodatie en hun medewerking hebben verleend.
Het was een zeer geslaagde middag. Vrijwilligers, nogmaals bedankt!

 
 

ZONDAG 20 OKTOBER 2019: GERARDUS MAJELLABEDEVAART OVERDINKEL
Op zondag 20 oktober 2019 zal in Overdinkel voor de 107de keer de Heilige Gerardus Majella Bedevaart plaatsvinden, met als thema: Je bent niet alleen. Muzikale medewerking zal worden verleend door muziekvereniging Concordia en het dames- en herenkoor. Het Twentse kerkdorp zal dan wederom de plaats zijn waar vele duizenden pelgrims vanuit het hele land bij elkaar zullen komen. Velen zullen al meerdere malen Overdinkel bezocht hebben en weten dat deze bedevaart steun en kracht geeft bij alle noden van de pelgrims.

Programma:
Om 10.30 uur vertrekt de sacramentsprocessie van de Gerardus Majellakerk (Hoofdstraat 78, Overdinkel) naar het park.
Aansluitend om 11.00 uur Plechtige Eucharistieviering in het park, waarin hulpbisschop Mgr.  Th. C. M. Hoogenboom  de Hoofdcelebrant zal zijn, waarna de processie volgt. 
Om 15.00 uur is het Sluitingslof in de Gerardus Majella kerk.

Lees meer, ook over het Triduüm, kinderactiviteiten, (mis)intenties en contactinformatie in het nieuwsbericht: Gerardus Majellabedevaart 2019

 

ACTIE COMMUNICATEN VOOR RONDALD McDONALDHUIS
Maandag 27 mei, de dag na hun eerste H. Communie, was er in Overdinkel een traditionele Mariaviering. Om 18.00 uur kwamen de kinderen bij elkaar om stil te staan bij Maria, een kaarsje bij haar aan te steken, een Weesgegroet te bidden en te luisteren naar het verhaal over de bruiloft van Kanaän. Tijdens deze viering werd bekend gemaakt dat de acht kinderen uit Overdinkel maar liefst € 349,26 bij elkaar hadden gebracht voor het Ronald McDonaldhuis in Groningen, zie foto. 
Dit jaar was afgeweken van het goede doel van Maria Vlucht, omdat van deze groep een tweeling na hun geboorte vele weken in Groningen in het ziekenhuis heeft gelegen, evenals de kleinzoon van leerkracht Theo.

 
 
VRIJWILLIGER(S) GEZOCHT VOOR BEZORGEN PAROCHIEKRANT!
Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers die het parochieblad bij onze parochianen willen bezorgen. Dit zal ongeveer 5 à 6 keer per jaar zijn.
Hebt u de tijd en interesse om ons vrijwilligersteam te versterken, dan kunt u contact opnemen met Annie Fleer, telefoon 053-538 10 31
 


KINDERKOOR OVERDINKEL ZOEKT NIEUWE TALENTEN!
Vind jij zingen leuk? Dan is dit wat voor jou! Wij zijn op namelijk op zoek naar nieuwe meisjes en jongens die het leuk vinden om te zingen in een koor. Ook kinderen uit andere locaties zijn van harte welkom!
We oefenen op dinsdagmiddag, gelijk na school in het gebouw: De Overkant aan de Hoofdstraat (is tegenover de Gerardus Majella kerk) in Overdinkel. De repetitie is afgelopen om half 4.
We zingen elke maand wel een keer in de Gerardus Majella kerk met een gezinsviering, met Kerst, de Eerste H. Communie en ook zingen we wel eens ergens anders.
Zingen is gezond, gezellig en maakt je vrolijk. Wil je een keertje meedoen, dan zie ik je graag. Je mag natuurlijk een vriend of vriendin meenemen of nog leuker: kom met een groepje!
Voor vragen en meer informatie: Miriam Breed, tel. 053-5387670 / 06-22307059.
 
TOP