Koren

Lonneker: Kinderkoor Liedwienjes
Het kinderkoor de "Liedwientjes" telt momenteel 18 meiden van groep 4 t/m groep 8. Ze repeteren iedere donderdag aansluitend aan school, op school de leukste liedjes. Dit doen ze onder begeleiding van Elvera Neijland, afgestudeerd aan het conservatorium te Enschede en woonachtig in Haaksbergen. 
De vieringen waarbij hun medewerking wordt geleverd: doopvieringen, schelpjesvieringen, Palmpasen, kerstvieringen en ga zo maar door. 
Ze zingen gemiddeld één keer per maand een dienst.
De liedjes die gezongen worden gaan van het Liedboek tot Nick en Simon, van Kinderen voor Kinderen tot top-40. De kinderen leren niet alleen op de juiste toon te zingen, ze leren ook goed te luisteren naar elkaar en solo's te zingen.
Voor vragen en meer informatie: Elvera Neijland, e.neijland@hotmail.com

 

Losser: Dames- en herenkoor Caecilia
Het St. Caeciliakoor zingt in verschillende samenstelling en soorten van diensten en kan nog goed nieuwe koorleden gebruiken!
Als gehele koor zingen we op de eerste zondag van de maand en tijdens diensten op grote kerkelijke feestdagen (Kerstavond, Pasen en Pinksteren). De vaste gezangen worden meestal in 4 stemmig Latijn gezongen, zowel van een groot aantal bekende als van minder bekende componisten. Daarnaast worden voor de wisselende gezangen veelal 4-stemmige Latijns motetten gebruikt. Het herenkoor zingt in die vieringen bij de intrede- en communiezang Gregoriaans.
Als herenkoor (bassen en tenoren) naast de 1e zondag, ook de 2e en 4e zondag van de maand en incidenteel de 5e zondag. De heren zingen de vaste als wisselende gezangen in het Latijn en in zowel Gregoriaanse als 2-stemmige uitvoering. Ook wordt er Nederlandstalig kerkmuziek gebruikt.
Als dameskoor zingen we bij speciale vieringen en enkele doopvieringen. Bij vieringen waar het dameskoor zelfstandig zingt wordt veelal Nederlandstalig gezongen.
Het Dameskoor repeteert op donderdag van 19.15-20.45 uur
Het Herenkoor repeteert op donderdag van 20.00-21.45 uur

Informatie of aanmelden kan bij leden die u mogelijk al kent en u kunt ook bellen met één van onderstaande bestuursleden:
053-538 22 98 Paul Padberg
053-538 65 13 Mariëlle Meierink
053-538 61 11 Sandra Ierna-Smit
053-538 19 33 Harry Vijn
Mailen mag natuurlijk ook: caecilialosser@gmail.com

 

Overdinkel: Kinderkoor Kids of Music
Het kinderkoor “Kids of Music” bestaat al geruime tijd en is destijds opgericht door leerkrachten van Basisschool de Pax-Christi. Zij verzorgden de muzikale leiding. Dat is tegenwoordig niet meer zo. Kinderen van alle lagere scholen uit de gemeente Losser zijn van harte welkom! De kinderen van het koor komen meestal uit de groepen 4 tot en met 8, maar ook als ze jonger zijn en er graag bij willen dan is dat mogelijk! Als ze naar de middelbare school gaan verlaten ze het kinderkoor. Zo is er elk jaar een andere samenstelling van het koor.
Het kinderkoor is verbonden met de Gerarus Majella Parochie uit Overdinkel dat tegenwoordig deel uitmaakt van een groter parochieverband genaamd “Maria Vlucht”.
Het kinderkoor oefent elke week in “de Overkant” op dinsdag aansluitend aan school en zingt, behalve in de grote vakantie, elke maand en verzorgt zo de muzikale omlijsting van verschillende vieringen in de parochie, zoals gezinsvieringen, presentatieviering en de communieviering. Ook zingen we wel eens in het bejaardentehuis of verlenen we medewerking aan een concert.
Naast het zingen, wordt elk jaar de verjaardag van Sinterklaas gevierd en aan het eind van het schooljaar is er een uitstapje.

Momenteel bestaat het koor uit 14 kinderen, een pianist (Misja Klein Robbenhaar) en dirigente (Miriam Breed). Samen zetten we ons beste beentje voor en hopen zo mensen, jong en oud, te inspireren en blij te maken met onze uitvoeringen.
Nieuwe leden zijn van harte welkom!
Als je informatie wilt kun je mij gerust bellen of mailen.

Miriam Breed
Telefoon: 053-538 76 70 of 06-22 30 70 59
e-mail: miriam.breed@home.nl

 

 
TOP