Nieuws en activiteiten

WEEKENDVIERINGEN
Kijkt u op de pagina Vieringen

YOUTUBE
Alle zondagvieringen vanuit de H. Maria Geboortekerk worden live gestreamd op het YouTubekanaal Maria Vlucht (u kunt ook op het logo klikken).

 
SECRETARIAAT O.L.V. VAN DE H. ROZENKRANS
woensdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur.
Kerkstraat 14, 7532 AT Glanerbrug,
tel. 053-461 12 32, email: secretariaatolv@ziggo.nl
 
PAROCHIEKRANT GLANERBRUG
De parochiekrant uit Glanerbrug vindt u ook op deze website. Klik op: Parochiekrant Glanerbrug
 
FACEBOOK
Laatste nieuws en aankondigingen zie Facebookpagina OLV vd H. Rozenkrans
 Belangrijke mededelingen ivm coronavirus:
  • Het secretariaat van onze kerk in Glanerbrug is voorlopig alleen op woensdagochtend geopend gedurende de coronacrisis. U kunt nog wel contact opnemen (en t.z.t. reserveren) via mail: secretariaatolv@ziggo.nl maar ook via het centraal secretariaat van Maria Vlucht in Losser kunt u uw boodschappen doorgeven: tel. 053-536 16 75
  • De dagkapel blijft gewoon open van 10.00-17.00 uur voor bezinning en gebed. 
 

VOORLOPIG ALLEEN VIERINGEN OP DE TWEEDE ZONDAG VAN DE MAAND:
Voorlopig gaat van de reguliere vieringen alleen de eucharistieviering door op de tweede zondag van de maand.
Er is in de reguliere vieringen slechts plaats voor max. 40 personen. Deze vieringen worden niet online uitgezonden.
Reserveren per e-mail: secretariaatolv@ziggo.nl óf telefonisch op woensdag tussen 9.00-11.00 uur via het secretariaat: 053 461 12 32.

 

BEZOEKERS GEZOCHT VOOR BEZOEKERSGROEP!
Vanuit het werkveld diaconie heb ik, Carla Berbée, gemerkt dat het bezoekwerk in tijden van corona bijna helemaal stil is komen te liggen. Vaak tot wederzijds verdriet. Want bezoeksters zijn trouw, vaak heel trouw en wel jarenlang. Sinds het najaar en de versoepelingen heeft een aantal groepen toch de goede schoenen weer aangetrokken. Zoals blijkt uit onderstaande de hartenkreet uit Glanerbrug:
“Wat fijn dat we weer bij elkaar konden komen, na ruim een jaar. Vanmiddag hebben we overlegd, wat we dit jaar nog kunnen doen voor onze ouderen/zieken in de parochie in Glanerbrug. Er is besloten om toch nog een Kerstviering te organiseren en gelukkig is pastor Rekveld bereid om in deze viering voor te gaan. Helaas moeten we afscheid nemen van drie van onze groep i.v.m ziekte en verhuizing. Gelukkig wordt het bezoek aan huis weer hervat. Maar om het met vijf dames allemaal te doen, is wel erg veel. Dus mocht u denken, dat lijkt mij wel wat, graag!! U wordt met veel liefde en gezelligheid ontvangen door de groep.
Voor nadere informatie kunt u altijd met onderstaande dames contact opnemen:
  • Mariette Vloedbeld, tel. 053-4612291
  • Marijke Richters, tel. 053-4613056
  • Annelies Meijer, tel. 053-4611169
Namens de ouderen/ziekenbezoekgroep in Glanerbrug, Alice van der Meer
 

ACTIVITEITEN KATHOLIEKE VROUWENGILDE GLANERBRUG KVG
Regelmatig worden activiteiten voor zowel leden als niet-leden georganiseerd. Indien niet anders vermeld vinden de activiteiten plaats in het parochiehuis, Kerkstraat 18 te Glanerbrug. K.V.G. "Vrouwengilde Glanerbrug" is een eigentijdse vrouwenorganisatie, een inspirerend trefpunt voor vrouwen van deze tijd, die streven naar persoonlijke ontplooiing in contact met anderen. Met ca. 75 actieve leden staan wij open voor alle vrouwen, met slechts een jaarcontributie van € 25,00 euro per jaar (aangepast naar gelang aanmelding lidmaatschap in de loop van het jaar). 
Meer informatie over het nieuwe seizoen vindt u in de parochiekrant van Glanerbrug en bij onze voorzitter/secretaris: Frouwke Velthuis, 053-461 53 87

 


BEZORGERS GEZOCHT VOOR PAROCHIEKRANT!
De redactie van het parochieblad Glanerbrug is dringend op zoek naar nieuwe bezorgers. Veel oudgedienden moeten afhaken vanwege de gezondheid of door verhuizingen.
Wat mag u in ruil voor uw inzet verwachten? We zorgen ervoor dat de kranten bij u thuis worden bezorgd en in bijna alle gevallen gaat het om een wijk bij u in de buurt. Daarnaast is er met Kerstmis een kleine attentie en…. ieder jaar een mooie vrijwilligersavond in oktober waar u van harte welkom bent. En dat voor slechts 9 edities van de krant. Dat moet te doen zijn!
Nieuwe bezorgers kunnen zich aanmelden via het parochiesecretariaat, op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-11.00 uur via tel. 053-461 12 32, of bellen met hoofdbezorger Hennie Oonk, tel. 053-461 13 28, maar u mag ook reageren via het mailadres: parochiekrant.glanerbrug@gmail.com
 


GEEF VOOR DE PAROCHIEKRANT!
Een kleine bijdrage, een grote steun! U krijgt de parochiekrant van Glanerbrug 9 keer per jaar gratis en voor niets in de brievenbus. Een legertje van meer dan 40 bezorgers is hiervoor telkens opnieuw in touw en een vaste groep vrijwilligers is even zo vaak een middag bezig om de krant in elkaar te zetten.
Een goed idee om dit werk te ondersteunen met een kleine bijdrage.
Uw bijdrage mag via de bank NL 32 RABO 0337354227, maar u mag ook gewoon een enveloppe met inhoud in de brievenbus van de pastorie stoppen. Zet dan aub wel op de envelop dat het om een bijdrage voor de parochiekrant gaat. Wij danken u bij voorbaat.

 
TOP