Nieuws en activiteiten
Weekendvieringen vindt u hier: 


Programma Najaar 2017
Een overzicht van onze bijzondere vieringen en activiteiten tot en met de Nieuwjaarsreceptie 2018 staan ook in dit overzicht: Programma najaar 2017 OLVZONDAG 24 SEPTEMBER 2017: OECUMENISCHE VREDESVIERING

Zondag 24 september is het Vredeszondag. Om 10.30 uur bent u van harte welkom voor een oecumenische viering in de Rooms-Katholieke kerk aan de Kerkstraat in Glanerbrug. Deze viering wordt verzorgd door de katholieke, hervormde, gereformeerde en syrisch-orthodoxe kerken.
Het thema van de viering is: De kracht van verbeelding. Hoe stellen wij ons God voor, en hoe stellen wij ons vrede voor? In deze viering wordt dit thema van alle kanten belicht, dus het wordt een mooie en vrolijke viering met veel verbeeldingskracht! ! 
Deze jaarlijkse vredesviering is een initiatief van PAX en vormt de afsluiting van de Vredesweek, die op 16 september begint. Kijkt op de website www.vredesweek.nl voor achtergrondinformatie.ZONDAG 22 OKTOBER 2017: TWENTSE VIERING

Vicaris Ronald Cornelissen zal om 10.30 uur in onze kerk voorgaan in een gebedsviering in het Twents. Omdat de eucharistische gebeden niet in dialect mogen worden gebeden, zal het een gebedsviering zijn en geen eucharistieviering.
Aansluitend bent u uitgenodigd voor een kop koffie met Twentse krentenwegge in ons parochiehuis naast de kerk.VRIJDAG 27 OKTOBER 2017: VRIJWILLIGERSAVOND

Dankavond en Eucharistieviering om 19.00 uur mmv pastor Rekveld en pastor Carla Berbée: met aansluitend een gezellige avond in het parochiehuis voor alle vrijwilligers van de RK-geloofsgemeenschap in Glanerbrug.VRIJDAG 10 NOVEMBER 2017: LAMPIONNEN MAKEN VOOR SINT MAARTEN
Vrijdag 10 november 2017 gaan we in het parochiehuis van de RK kerk aan de Kerkstraat Sint Maarten lampionnen maken.
We starten om 14:30 uur en het duurt tot ongeveer 16:30 uur.
De Wijkbudget Commissie Glanerbrug ondersteunt het maken van de lampionnen door geld beschikbaar te stellen voor de materialen.
De kosten per lampion zijn daarom slechts €1,00
Alle deelnemers moeten zelf één eigen (leeg!) melkpak meenemen. Dit mag één liter pak of ander half liter pak zijn. Het is wel belangrijk dat het pak een draai-dop opening heeft.
Wil je meedoen met het Sint Maarten lampion knutselen, meld je dan vóór 31 oktober 2017 aan via: creatiefmariavlucht@hotmail.com 

ZATERDAG 11 NOVEMBER: SINT MAARTEN KINDERVIERING
Zaterdag 11 november houden we van 17:30-18.00 uur een korte kinderviering in het teken van Sint Maarten.
Iedereen is hierbij van harte welkom.
De viering vindt plaats in het Parochiehuis.

ZATERDAG 11 NOVEMBER: SINT MAARTEN OPTOCHT DOOR GLANERBRUG
Vanaf 18:00 uur starten we bij het parochiehuis en lopen met lampionnen in onze hand een rondje door Glanerbrug. Opgave is niet nodig.
Onderweg komen we bij een aantal adressen waar we Sint Maarten liedjes zingen in de hoop dat we dan iets lekkers, leuks of gezonds krijgen.
Je kunt thuis vast beginnen met het leren van de Sint Maarten liedjes door te kijken op www.mariavlucht.nl klik dan op Glanerbrug en vervolgens op nieuws en activiteiten. 
De route die we gaan lopen: Start parochiehuis, Kerkstraat, Pastoor Meijerstraat, Spoorbaanstraat, Gronausestraat, Schoolstraat, Jacob Le Mairestraat, Abel Tasmanstraat, Gronausestraat, Veldstraat, Gagelstraat, Bentstraat, Veenpluisstraat en de Kerkstraat.DONDERDAG 16 NOVEMBER 2017: PAROCHIEAVOND

In het parochiehuis naast de kerk in Glanerbrug zijn alle parochianen en belangstellenden om 19.30 uur welkom voor informatie over het wel en wee van onze parochie; zowel over de samenwerking met het bisdom en Maria Vlucht als met het pastoresteam. Met medewerking van zowel vicaris Ronald Cornelissen als pastor Monninkhof. Natuurlijk kunt u meepraten en is er koffie en thee voor iedereen!WIJZIGING BEREIKBAARHEID SECRETARIAAT OLV GLANERBRUG

Door krimp van het aantal vrijwilligers is besloten de bereikbaarheid van het secretariaat te wijzigen. Vanaf nu is het secretariaat alleen nog geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur. De dinsdag- en donderdagochtend zijn dus komen te vervallen!OPROEP: KOM BIJ ONS KINDERKOOR!


Ben jij 7 jaar en ouder? En zing je het liefst de hele dag? Altijd al bij een kinderkoor willen horen? Grijp dan nu je kans!! 

Voor het kinderkoor in Glanerbrug zijn we met spoed op zoek naar nieuw zangtalent. Elke dinsdagmiddag (14:15 - 15:15 uur) oefenen we in het parochiehuis aan de Kerkstraat. Tijdens enkele vieringen zal het kinderkoor ingezet worden, zoals bij gezinsvieringen, meestal op de zondagochtend om 10.30 uur of op zaterdagavond om 19.00 uur en bij doopvieringen op zaterdagmiddag om 17.00 uur. 

Heb je geen groot talent, maar vind je zingen wel leuk, of wil je graag eerst een keer komen kijken? Ook dan ben je van harte welkom!

Stuur een mail naar: barthelijne@gmail.com 

Lees ook de oproep op deze website: Oproep Kinderkoor Glanerbrug
en op onze Facebookpagina: OLVvdHRozenkrans


 
ACTIVITEITEN KATHOLIEKE VROUWENGILDE GLANERBRUG KVG
 
Regelmatig worden activiteiten voor zowel leden als niet-leden georganiseerd. Belangstellenden zijn voor genoemde activiteiten van harte welkom en betalen 5,00 euro per activiteit, exclusief koffie/thee en of een drankje.
Meer informatie bij Frouwke Velthuis, 053-461 53 87

 

Deel op Social Media!