Nieuws en activiteiten

WEEKENDVIERINGEN
Kijkt u op de pagina Vieringen
 
PAROCHIECENTRUM JAKOBSSCHELP
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.00-11.00 uur
Scholten Reimerstraat 42, 7524 CS Lonneker
tel: 053-435 93 77, email: Parochie_lonneker@hetnet.nl
 
In verband met de kerstvakantie is het parochiecentrum van maandag 25 december t/m vrijdag 5 januari gesloten.
Met ingang van het nieuwe jaar 2018 is de Jakobsschelp op woensdag gesloten omdat van deze openstelling zeer weinig gebruik wordt gemaakt. Op dinsdag, donderdag en vrijdag blijft u welkom
 
FACEBOOK
Lonneker heeft maar liefst twee Facebookpagina's. Volg ze via:
 

 
Elke woensdag om 9.00 uur is er een viering met aansluitend koffie
 


MEDEDELING KERK IN DE STEIGERS
Een kerkgebouw als de H. Jacobus de Meerdere vereist de nodige aandacht. Binnenkort zal de kerk in de steigers staan. Vanaf begin november zal gewerkt gaan worden aan een aantal dakvlakken, goten en het muurlood. Hiervoor zullen steigers worden gebouwd rondom de kerk in week 45. Daarna wordt in week 46 begonnen met de werkzaamheden aan/op het dak.
De kerk en het parochiecentrum blijven gedurende de werkzaamheden altijd toegankelijk. Met diensten zal rekening gehouden worden. Voor de opslag van materialen zal waarschijnlijk gebruik gemaakt worden van het terrein rechts naast de kerk.
Gedurende de maanden november, december, januari zal er aan het dak worden gewerkt. De dakbedekking zal vernieuwd worden. De huidige leien worden vervangen door leien van natuursteen. De werkzaamheden zullen – ijs en weder dienende – naar verwachting ongeveer 16 weken in beslag nemen.
Met de kosten voor de steigers is dit een totaal werk van ruim € 293.000,-- . Dit bedrag komt uit de kas van de locatie H. Jacobus de Meerdere. Parochie Maria Vlucht beschikt niet over andere middelen dan degene die op de bankrekeningen van de 4 locaties zijn opgenomen en die worden per locatie bewaakt.
Parochianen uit Lonneker die in verband met bovengenoemde een extra bijdrage voor hun kerk willen doneren, kunnen hun bijdrage storten op rekening nummer NL70 RABO 0129 6017 56 tnv R.K. Parochie Maria Vlucht inz. HJM, ovv vervanging kerkdak.

 

WOENSDAG 21 NOVEMBER 2018: GELOOFSGESPREKKEN "VAN ONRECHT NAAR VREDE"
In de Jakobsschelp in Lonneker, naast de H. Jacobuskerk, wordt van 19.30-21.30 uur een gespreksavond georganiseerd rondom het thema 'van onrecht naar vrede'.
De serie bestaat uit meerdere avonden in verschillende locaties binnen Maria Vlucht; deze tweede avond is Lonneker aan de beurt.
We gaan deze avond met elkaar in gesprek aan de hand van foto's. We spreken over wat we zelf vinden van het onrecht in de wereld en wat we zelf (niet) kunnen doen, over inzet en machteloosheid, over het kleine en het grote; kortom, over wat we belangrijk vinden en wat binnen onze eigen mogelijkheden ligt. 
Door in gesprek te gaan met elkaar, brengen we elkaar op ideeën en gaan we geïnspireerd weer naar huis. Alleen dat al maakt de wereld een stukje mooier!
De avond wordt verzorgd door pastor Carla Berbée en Rietie Kenter. Aanmelden kan via email: r.kenter@live.nl of telefonisch: 06-38 77 55 91

 

UITVAARTMISDIENAARS GEZOCHT
 
De geloofsgemeenschap H. Jacobus de Meerdere te Lonneker heeft dringend behoefte aan een aanvulling op de groep uitvaartmisdienaars.
Bij toerbeurt wordt u gevraagd om een uitvaartviering te dienen. Het is dankbaar werk, waarmee u bijdraagt tot een onvergetelijke herinnering aan parochianen die een dierbare moeten missen.
Als u denkt: misschien is het iets voor mij, of als u denkt: misschien is het iets voor iemand die ik ken, neem dan contact met ons op!
 
Dinsdag tot en met vrijdag kunt u van 9.00 uur tot 11.00 uur terecht bij ons parochiecentrum 'De Jakobsschelp'. Ook kunt u bellen met het parochiecentrum. Tel: 053 43 59 377.
Wie weet tot ziens!
TOP