Nieuws en activiteiten

 
PAROCHIECENTRUM JAKOBSSCHELP
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.00-11.00 uur
Scholten Reimerstraat 42, 7524 CS Lonneker
tel: 053-435 93 77, email: Parochie_lonneker@hetnet.nl
 
In verband met de kerstvakantie is het parochiecentrum van maandag 25 december t/m vrijdag 5 januari gesloten.
Met ingang van het nieuwe jaar 2018 is de Jakobsschelp op woensdag gesloten omdat van deze openstelling zeer weinig gebruik wordt gemaakt. Op dinsdag, donderdag en vrijdag blijft u welkom
 
FACEBOOK
Lonneker heeft maar liefst twee Facebookpagina's. Volg ze via:
 

 
Elke woensdag om 9.00 uur is er een viering met aansluitend koffie
 

 
Oecumenische viering met Palmpasenoptocht:
 
Zondag 25 maart om 11.00 uur is er een Oecumenische Palmpasenviering met dominee Bouwmeester en past. werkster Carla Berbée mmv de Liedwientjes en het gemengd koor met aansluitend een Palmpasenoptocht.
 

 
DINSDAGEN VASTENTIJD T/M DINSDAG 27 MAART 2018: TROOSTDEKENS BREIEN
 
De Breigroep van onze Geloofsgemeenschap H. Jacobus nodigt u uit om gedurende de 6 weken van de vastentijd mee te helpen breien aan troostdekentjes.
 
De Breigroep komt iedere dinsdagavond bij elkaar in het parochiecentrum De Jakobsschelp in Lonneker (Scholten Reimerstraat 42, naast de Jacobuskerk). Al een jaar of vijf breien en haken de dames van de groep voor het goede doel. In de vastenperiode, de zes weken voor Pasen, zetten ze vaak een tandje bij – of, als u wilt, een paar steken extra op.
 
In de komende vastenperiode die begint op Aswoensdag 14 februari beginnen ze met het maken van troostdekentjes voor chronisch of levensbedreigend zieke kinderen of kinderen die op een andere manier niet vol van hun jeugd kunnen genieten. Veel van deze kinderen komen al vroeg in aanraking met het ziekenhuis. De dekentjes worden gebreid, gehaakt of met patchwork techniek vervaardigd.
 
Voor dit project heeft de Breigroep contact met de kinderafdeling van Medisch Spectrum Twente. Daar gaven ze aan heel graag mee te willen werken. Als ouders aangeven een dekentje te willen wordt dat geschonken en hoort het vanaf dat moment bij het zieke kind. Het breien van Troostdekentjes is in Twente begonnen en op dit moment zijn er een aantal groepen in Nederland bezig met het breien van troostdekentjes.
 
Er zijn geen kosten verbonden aan het meedoen. Alle materialen worden gesponsord of via een fonds betaald. Kom gewoon vanaf dinsdagavond 13 februari, om 19.00 uur, naar de Jakobsschelp aan de Scholten Reimerstraat en doe mee! Het verplicht u tot niets, u doet mee zolang u wilt.
 

 
UITVAARTMISDIENAARS GEZOCHT
 
De geloofsgemeenschap H. Jacobus de Meerdere te Lonneker heeft dringend behoefte aan een aanvulling op de groep uitvaartmisdienaars.
Bij toerbeurt wordt u gevraagd om een uitvaartviering te dienen. Het is dankbaar werk, waarmee u bijdraagt tot een onvergetelijke herinnering aan parochianen die een dierbare moeten missen.
Als u denkt: misschien is het iets voor mij, of als u denkt: misschien is het iets voor iemand die ik ken, neem dan contact met ons op!
 
Dinsdag tot en met vrijdag kunt u van 9.00 uur tot 11.00 uur terecht bij ons parochiecentrum 'De Jakobsschelp'. Ook kunt u bellen met het parochiecentrum. Tel: 053 43 59 377.
Wie weet tot ziens!
 

 
 

 

TOP