Nieuws en activiteiten

WEEKENDVIERINGEN
Kijkt u op de pagina Vieringen
 
PAROCHIECENTRUM JAKOBSSCHELP
Openingstijden: dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-11.00 uur
Scholten Reimerstraat 42, 7524 CS Lonneker
tel: 053-435 93 77, email: Parochie_lonneker@hetnet.nl
 
FACEBOOK
Lonneker heeft maar liefst twee Facebookpagina's. Volg ze via:
 

 
Elke eerste woensdag van de maand om 9.00 uur is er een viering met aansluitend koffie
 


ZONDAG 24 MAART 2019: HENNIE EN WINNIE VAN DER MEER VAN ST FAJIKUNDA OP DE RADIO!
In het radio programma Hoogtij worden Hennie en Winnie van der Meer uit Lonneker van de Stichting Fajikunda geïnterviewd over het bijzondere Vastenproject 2019. Alle kerken in Zuidoost Twente, dus de kerken binnen de parochies Maria Vlucht, St Jacobus de Meerdere en St. Franciscus van Assisië steunen de gehandicapten werkplaats in Gambia op weg naar zelfstandigheid. Deze werkplaats is door de Gambiaanse overheid erkend als goede doelen project. 
De Stichting Fajikunda  is een project van Hennie en Winnie van der Meer. Het project is een sociale werkplaats in Gambia voor gehandicapten. Deze werkplaats bestaat uit een winkel, een naaiatelier, een personenbus voor vervoer, een zeefdrukkerij, een kaarsenmakerij en sinds kort een schoenmakerij.
U kunt de radio-uitzending beluisteren op RTVOOST op zondag 24 maart om 8.00 uur.
U kunt naderhand de uitzending terugluisteren op: Hoogtij Uitzendingen gemist RTV Oost
En u kunt meer lezen over het project en lezen hoe u kunt doneren op de website van Stichting Fajikunda Gambia (klik op de link).

 

MEDEDELING KERK IN DE STEIGERS
Een kerkgebouw als de H. Jacobus de Meerdere vereist de nodige aandacht. Binnenkort zal de kerk in de steigers staan. Vanaf begin november zal gewerkt gaan worden aan een aantal dakvlakken, goten en het muurlood. Hiervoor zullen steigers worden gebouwd rondom de kerk in week 45. Daarna wordt in week 46 begonnen met de werkzaamheden aan/op het dak.
De kerk en het parochiecentrum blijven gedurende de werkzaamheden altijd toegankelijk. Met diensten zal rekening gehouden worden. Voor de opslag van materialen zal waarschijnlijk gebruik gemaakt worden van het terrein rechts naast de kerk.
Gedurende de maanden november, december, januari zal er aan het dak worden gewerkt. De dakbedekking zal vernieuwd worden. De huidige leien worden vervangen door leien van natuursteen. De werkzaamheden zullen – ijs en weder dienende – naar verwachting ongeveer 16 weken in beslag nemen.
Met de kosten voor de steigers is dit een totaal werk van ruim € 293.000,-- . Dit bedrag komt uit de kas van de locatie H. Jacobus de Meerdere. Parochie Maria Vlucht beschikt niet over andere middelen dan degene die op de bankrekeningen van de 4 locaties zijn opgenomen en die worden per locatie bewaakt.
Parochianen uit Lonneker die in verband met bovengenoemde een extra bijdrage voor hun kerk willen doneren, kunnen hun bijdrage storten op rekening nummer NL70 RABO 0129 6017 56 tnv R.K. Parochie Maria Vlucht inz. HJM, ovv vervanging kerkdak.

 

UITVAARTMISDIENAARS GEZOCHT
 
De geloofsgemeenschap H. Jacobus de Meerdere te Lonneker heeft dringend behoefte aan een aanvulling op de groep uitvaartmisdienaars.
Bij toerbeurt wordt u gevraagd om een uitvaartviering te dienen. Het is dankbaar werk, waarmee u bijdraagt tot een onvergetelijke herinnering aan parochianen die een dierbare moeten missen.
Als u denkt: misschien is het iets voor mij, of als u denkt: misschien is het iets voor iemand die ik ken, neem dan contact met ons op!
 
Dinsdag tot en met vrijdag kunt u van 9.00 uur tot 11.00 uur terecht bij ons parochiecentrum 'De Jakobsschelp'. Ook kunt u bellen met het parochiecentrum. Tel: 053 43 59 377.
Wie weet tot ziens!
TOP