Nieuws en activiteiten
Weekendvieringen vindt u hier: ZONDAG 10 SEPTEMBER 2017: OECUMENISCHE OOGSTDANKVIERING

Op zondag 10 september om 10.00 uur vindt het jaarlijkse oogstfeest bij de Lonneker molen plaats. Al enige jaren sluiten de R.K. geloofsgemeenschap H. Jacobus en Protestantse Kapel gemeente Lonneker daarbij aan met een Oecumenische oogstdankviering. Pastor Willy Rekveld en dominee Rienke Vedders gaan samen voor in de feestelijk versierde Jacobuskerk. De viering is vooral gericht op gezinnen met jonge kinderen.
Kort na het begin van de viering gaan de kinderen naar de Jakobsschelp waar vrijwilligers hen helpen met het vlechten van deeg tot mooie broodjes. Als die klaar zijn worden ze in optocht de kerk binnen gedragen. Na de viering staan de wagens van de vereniging Het Aangespannen Landbouwvoertuig Lonneker (HALL) en de muziekvereniging Excelsior klaar om de kinderen en alle andere aanwezigen in optocht te begeleiden naar het molenterrein. Daar vindt de afsluiting van de viering plaats en wordt door de mannen van het gemengd koor van de Jacobuskerk het Lönnker Leed ten gehore gebracht.UITVAARTMISDIENAARS GEZOCHT
 
De geloofsgemeenschap H. Jacobus de Meerdere te Lonneker heeft dringend behoefte aan een aanvulling op de groep uitvaartmisdienaars.
Bij toerbeurt wordt u gevraagd om een uitvaartviering te dienen. Het is dankbaar werk, waarmee u bijdraagt tot een onvergetelijke herinnering aan parochianen die een dierbare moeten missen.
Als u denkt: misschien is het iets voor mij, of als u denkt: misschien is het iets voor iemand die ik ken, neem dan contact met ons op!
 
Dinsdag tot en met vrijdag kunt u van 9.00 uur tot 11.00 uur terecht bij ons parochiecentrum 'De Jakobsschelp'. Ook kunt u bellen met het parochiecentrum. Tel: 053 43 59 377.
Wie weet tot ziens!
 

 

Deel op Social Media!