Nieuws en activiteiten

WEEKENDVIERINGEN
Kijkt u op de pagina Vieringen
 
PAROCHIECENTRUM JAKOBSSCHELP
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.00-11.00 uur
Scholten Reimerstraat 42, 7524 CS Lonneker
tel: 053-435 93 77, email: Parochie_lonneker@hetnet.nl
 
In verband met de kerstvakantie is het parochiecentrum van maandag 25 december t/m vrijdag 5 januari gesloten.
Met ingang van het nieuwe jaar 2018 is de Jakobsschelp op woensdag gesloten omdat van deze openstelling zeer weinig gebruik wordt gemaakt. Op dinsdag, donderdag en vrijdag blijft u welkom
 
FACEBOOK
Lonneker heeft maar liefst twee Facebookpagina's. Volg ze via:
 

 
Elke woensdag om 9.00 uur is er een viering met aansluitend koffie
 
 


ZONDAG 24 JUNI 2018: OPENLUCHTVIERING BIJ JACOBUSKAPEL

Zondag 24 juni wordt weer de jaarlijkse openluchtviering bij onze Jacobuskapel gehouden, op het erf van de familie ten Vergert op de Lonneker Es De eucharistieviering begint om 10.00 uur. Voorganger is pater Ben Engelbertink. Het gemengd koor zingt. Na de viering wordt er koffie gedronken op de wei. Daarbij wordt zelfgebakken cake geserveerd.
Zoals bekend staat er sinds enige jaren weer een kapel voor St. Jacobus op de Lonnekeres. Op die plaats heeft honderden jaren een Jacobuskapel gestaan, die in onbruik is geraakt na de bouw van onze eerste dorpskerk, die ook aan de heilige Jacobus was gewijd, evenals de huidige kerk.
Drie jaar geleden werd de kapel met een plechtige viering weer in gebruik genomen. Jacobus is een heel bekende heilige. Hij wordt gezien als de beschermer van de pelgrims. Vele duizenden ondernemen jaarlijks de tocht naar Santiago de Compostella waar het gebeente van Jacobus rust. Sommige van hen komen ook langs de Lonneker Jacobuskerk om daar een stempel te halen.
Onderweg in Europa leggen ze bij één van de vele Jacobuskapellen een van huis meegenomen steen mee en laten zo hun zorgen symbolisch bij Jacobus achter. Daarom vragen wij u om voor de
Jacobusviering op 24 juni een mooie steen van huis mee te nemen en neer te leggen op het plateau van de kapel op de Es. 
Tot zondag 24 juni!
Meer informatie over H. Jacobus vindt u hier: https://www.kro.nl/katholiek/abc/jacobus-de-meerdere

 

UITVAARTMISDIENAARS GEZOCHT
 
De geloofsgemeenschap H. Jacobus de Meerdere te Lonneker heeft dringend behoefte aan een aanvulling op de groep uitvaartmisdienaars.
Bij toerbeurt wordt u gevraagd om een uitvaartviering te dienen. Het is dankbaar werk, waarmee u bijdraagt tot een onvergetelijke herinnering aan parochianen die een dierbare moeten missen.
Als u denkt: misschien is het iets voor mij, of als u denkt: misschien is het iets voor iemand die ik ken, neem dan contact met ons op!
 
Dinsdag tot en met vrijdag kunt u van 9.00 uur tot 11.00 uur terecht bij ons parochiecentrum 'De Jakobsschelp'. Ook kunt u bellen met het parochiecentrum. Tel: 053 43 59 377.
Wie weet tot ziens!
TOP