Nieuws en activiteiten

WEEKENDVIERINGEN
Kijkt u op de pagina Vieringen

YOUTUBE
Alle zondagvieringen vanuit de H. Maria Geboortekerk worden live gestreamd op het YouTubekanaal Maria Vlucht

 
PAROCHIECENTRUM JAKOBSSCHELP
Openingstijden: dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-11.00 uur. 
Scholten Reimerstraat 42, 7524 CS Lonneker
tel: 053-435 93 77, email: Parochie_lonneker@hetnet.nl
 
FACEBOOK
Lonneker heeft maar liefst twee Facebookpagina's. Volg ze via:
 

 
Elke eerste woensdag van de maand om 9.00 uur is er een viering met aansluitend koffie
 

 
In verband met het coronavirus de volgende mededelingen:
  • In Lonneker is de Mariakapel dagelijks open. Vlak achter de ingang van de kerk staat een bord met een tekst waarin men wordt gevraagd om met niet meer dan 1 persoon tegelijk de kapel te betreden. Ook is er geen aansteker aanwezig en wordt men verzocht de kaarsen aan te steken met behulp van de al brandende kaarsen. Een mooi plekje in het dorp om even stil te staan bij wat je bezighoudt.
  • Vanaf 1 juli is het weer toegestaan om met maximaal 100 mensen bij elkaar te komen voor kerkelijke vieringen. In onze kerk kunnen we 100 kerkgangers goed plaatsen met in achtneming van de anderhalve meter regel. Wel zullen de kerkgangers aan een aantal voorwaarden moeten voldoen; Vooraf aanmelden, handen wassen, looprichtingen aanhouden enz. 
  • Collecte: I.v.m. de corona maatregelen zullen er geen collectanten zijn. Achter in de kerk staat een speciaal offerblok klaar waarin u uw bijdrage kunt deponeren.


ZONDAG 27 SEPTEMBER 2020: VIERING IN HET TWENTS
Om 10.00 uur is er in de H. Jacobuskerk in Lonneker een viering in het Twents. Voorganger is pater Engelbertink. U bent allen van harte welkom!

 

NIEUWE WEBSITE VOOR HILGENHUUSKE
Hiermee wil ik  jullie kennis geven van de geboorte van een website over het Hilgenhuuske Lonneker gelegen aan de Lonnekeresweg en een deel uitmakend van Het Hilgenpad. De website heeft de naam gekregen: www.Hilgenhuuske.nl
Met de nodige inspanningen is deze site tot stand gekomen, zeer bekwaam en vakkundig geholpen door een neef van mij, Luuk Bode. Zonder zijn professie en enthousiasme had ik bovenstaande mededeling niet kunnen doen.  
Een ieder die de website bezoekt vraag ik met klem om, in jullie ogen, onvolkomenheden bij mij te melden, zodat ik eventueel veranderingen kan (laten) aanbrengen.
Een tweede verzoek is om het bestaan van de website te delen met mensen die naar jullie inziens ook geïnteresseerd zouden kunnen zijn.

Veel kijk-en leesplezier!
Alice ten Vergert, Lonnekeresweg 45, 7524 RH Lonneker

 

UITVAARTMISDIENAARS GEZOCHT
De geloofsgemeenschap H. Jacobus de Meerdere te Lonneker heeft dringend behoefte aan een aanvulling op de groep uitvaartmisdienaars.
Bij toerbeurt wordt u gevraagd om een uitvaartviering te dienen. Het is dankbaar werk, waarmee u bijdraagt tot een onvergetelijke herinnering aan parochianen die een dierbare moeten missen.
Als u denkt: misschien is het iets voor mij, of als u denkt: misschien is het iets voor iemand die ik ken, neem dan contact met ons op!
 
Dinsdag, donderdag en vrijdag kunt u van 9.00 uur tot 11.00 uur terecht bij ons parochiecentrum 'De Jakobsschelp'. Ook kunt u bellen met het parochiecentrum. Tel: 053 43 59 377.
Wie weet tot ziens!
TOP