Nieuws en activiteiten

WEEKENDVIERINGEN
Kijkt u op de pagina Vieringen

YOUTUBE
  • Zondagvieringen vanuit de H. Maria Geboortekerk worden voorlopig op hoogtijdagen live gestreamd op het YouTubekanaal Maria Vlucht
  • De vieringen vanuit de Jacobuskerk worden NIET meer live gestreamd. Vieringen vanuit de H. Maria Geboortekerk wel.
PAROCHIECENTRUM JAKOBSSCHELP
Openingstijden: dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-11.00 uur. 
Scholten Reimerstraat 42, 7524 CS Lonneker
tel: 053-435 93 77, email: Parochie_lonneker@hetnet.nl

PAROCHIENIEUWS LONNEKER
Het parochienieuws vindt u in de Kerkberichten, na te lezen op onze website. Klik op deze pagina: Kerkberichten

 
FACEBOOK
Nieuws uit Lonneker wordt aangekondigd op onze parochiële Facebookpagina Maria Vlucht:

KOREN
Op de pagina Koreninformatie Lonneker vindt u informatie over ons kinderkoor Liedwientjes en themakoor Op Toon.
 
Elke eerste woensdag van de maand om 9.00 uur is er een viering met aansluitend koffie
 


ZONDAG 26 JULI 2022: OPENLUCHTVIERING BIJ JACOBUSKAPEL LONNEKER
Zondag 26 juni 2022 wordt weer de jaarlijkse openluchtviering bij de Lonneker Jacobuskapel gehouden, op het erf van de familie ten Vergert op de Lonneker Esweg 45.
De eucharistieviering begint om 10.00 uur. De voorganger bij deze eucharistieviering, die bedoeld is voor alle parochianen van Maria Vlucht, is pastor Jan Kortstee. Het gemengd koor zingt o.l.v. Hans Middelhuis. Na de viering wordt er koffie gedronken op de wei. 
Onderweg in Europa leggen de pelgrims bij één van de vele Jacobuskapellen een van huis meegenomen steen mee en laten zo hun zorgen symbolisch bij Jacobus achter. Sommigen komen
ook langs Lonneker om in de Jacobuskerk een stempel te halen en een steen te leggen bij de kapel.
Daarom vragen wij u om voor de Jacobusviering op 26 juni een mooie steen van huis mee te nemen en neer te leggen op het plateau van de kapel op de Es. 
Zie ook het nieuwsbericht Openluchtviering bij Jacobuskapel Lonneker

 

DINSDAG 9 AUGUSTUS 2022: JACOBUSWANDELING ENSCHEDE-LONNEKER
van Jacobus naar Jacobus via Jacobus
Op dinsdag 9 augustus lopen we gezamenlijk van de Jacobuskerk te Enschede naar de Jacobuskerk in Lonneker. We verzamelen om 9.30 uur in de Jacobuskerk te Enschede.  We starten met lopen om 10.00 uur. Onderweg doen we het Hilgenhuuske van Jacobus aan op ‘t Vaneker. Er wordt gezorgd voor koffie en thee. We sluiten af in de Jacobuskerk te Lonneker om 12.30 uur.
De wandeling zelf duurt ongeveer een uur tot anderhalf en is niet zwaar. Geef je op via pastoraatgroep.jacobuskerk@katholiekenschede.nl of schrijf je in op de lijst. Er zijn geen kosten aan verbonden.
NB: voor lunch en vervoer terug wordt niet gezorgd. De poster treft u hier aan.

 
 
PAASEDITIE "GELOVEN IN LONNEKER" IS UIT!
Hier leest u hem: Geloven in Lonneker Pasen 2022.
 
WEBSITE VOOR HILGENHUUSKE
Hiermee wil ik  jullie kennis geven van de geboorte van een website over het Hilgenhuuske Lonneker gelegen aan de Lonnekeresweg en een deel uitmakend van Het Hilgenpad. De website heeft de naam gekregen: www.Hilgenhuuske.nl
Met de nodige inspanningen is deze site tot stand gekomen, zeer bekwaam en vakkundig geholpen door een neef van mij, Luuk Bode. Zonder zijn professie en enthousiasme had ik bovenstaande mededeling niet kunnen doen.  
Een ieder die de website bezoekt vraag ik met klem om, in jullie ogen, onvolkomenheden bij mij te melden, zodat ik eventueel veranderingen kan (laten) aanbrengen.
Een tweede verzoek is om het bestaan van de website te delen met mensen die naar jullie inziens ook geïnteresseerd zouden kunnen zijn.

Veel kijk-en leesplezier!
Alice ten Vergert, Lonnekeresweg 45, 7524 RH Lonneker

 

UITVAARTMISDIENAARS GEZOCHT
De geloofsgemeenschap H. Jacobus de Meerdere te Lonneker heeft dringend behoefte aan een aanvulling op de groep uitvaartmisdienaars.
Bij toerbeurt wordt u gevraagd om een uitvaartviering te dienen. Het is dankbaar werk, waarmee u bijdraagt tot een onvergetelijke herinnering aan parochianen die een dierbare moeten missen.
Als u denkt: misschien is het iets voor mij, of als u denkt: misschien is het iets voor iemand die ik ken, neem dan contact met ons op!
 
Dinsdag, donderdag en vrijdag kunt u van 9.00 uur tot 11.00 uur terecht bij ons parochiecentrum 'De Jakobsschelp'. Ook kunt u bellen met het parochiecentrum. Tel: 053 43 59 377.
Wie weet tot ziens!

 
TOP