Activiteiten jonge kinderen

Binnen onze parochie worden er naar de tijd van het jaar diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd door de werkgroep Natuurlijk sAmen. De verslagen hierover verschijnen in de rubriek Nieuws op de hoofdpagina.
Wil je meer inspiratie om thuis met je kind bezig te zijn met geloofsopvoeding? Kijk dan eens op de uitgebreide pagina (met filmpjes) Inspiratie met Kinderen!

KINDERVIERINGEN ROND KERSTMIS
Een overzicht van alle vieringen in de Advent- en Kersttijd vindt u hier: Advent- en Kerstvieringen Maria Vlucht (data voor 2020 zijn nog niet bekend)
Alle kindvriendelijke vieringen worden vetgedrukt!
 
 
KINDERACTIVITEITEN LOSSER
Rond alle grote feestdagen (Palmpasen en/of Pasen, St. Jan, St. Michaël, St. Maarten, Kerstmis) wordt er op de zaterdagmiddag rond 16.00 uur een korte kinderviering gehouden (Kinderkerk). Deze vinden plaats in de Dagkapel van het parochiecentrum en bij mooi weer buiten.
Ook zijn er gezinsvieringen met het koor Vivace. Deze vieringen zijn in de H. Maria Geboortekerk aan de Gronausestraat in Losser.
Indien er nieuws is, leest u hierover op de pagina van onze kerk in Losser: Nieuws en Activiteiten Losser

 

 
KINDERACTIVITEITEN GLANERBRUG
Rond Pasen wordt een Palmpasenstok gemaakt en een Palmpasentocht door Glanerbrug gehouden. Rond St. Maarten wordt een lantaarn geknutseld en een lampionnentocht door Glanerbrug gehouden.? Enkele keren per jaar zijn er Thomasvieringen waarin er ook creatieve ruimte is voor kinderen - deze Thomasvieringen rouleren binnen Maria Vlucht bij de verschillende kerken.
Ook op de Facebookpagina van de Onze Lieve Vrouw van de H. Rozenkranskerk van Glanerbrug worden de activiteiten aangekondigd. Kijk hiervoor op: www.facebook.com/HRozenkrans
Indien er nieuws is, leest u hierover op de pagina van onze kerk in Glanerbrug: Nieuws en Activiteiten Glanerbrug
 

 
KINDERACTIVITEITEN OVERDINKEL
De Werkgroep Natuurlijk sAmen organiseert regelmatig kinderactiviteiten voor de kerk vanuit Overdinkel meestal op de woensdagmiddag om 14.00 uur. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor alle kinderen binnen Maria Vlucht. Natuurlijk sAmen heeft een eigen pagina op onze website!
Voor vragen en meer informatie, mail naar: werkgroepnatuurlijksamen@gmail.com
Deze werkgroep heeft ook een Facebookpagina waarop de activiteiten worden aangekondigd. 
In oktober zijn er leuke activiteiten voor kinderen tijdens de jaarlijkse Gerardus Majellabedevaart, op zondag 16 oktober of de zondag erna als het door de week is. 

 
KINDERACTIVITEITEN ENSCHEDE
Ook worden er activiteiten voor kinderen aangeboden door de Kinderclub St. Jozef in Enschede. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.30-12.00 uur bieden zij leuke activiteiten aan op het Parochiecentrum aan de Nieuwe Schoolweg 2 in Enschede. Kinderen uit Maria Vlucht zijn ook van harte welkom!
Er is een groep voor kinderen van 4-6 jaar en een groep voor kinderen van 7-12 jaar.
Wilt u meer weten over het programma wat we kinderen aanbieden, kom gerust eens langs of mail voor info naar Linda Krikken: lindakrikken@hotmail.com 
 

KINDERACTIVITEITEN HAAKSBERGEN
Ook in Haaksbergen wordt een Kleuterkerk georganiseerd door pastoraal werkster Margot Dijkman en de werkgroep Kleuterkerk. Deze is voor kinderen van 3 tot ongeveer 7 jaar. De data voor het komende seizoen zijn al bekend. U bent, ook als parochiaan van Maria Vlucht, hier van harte welkom!
De vieringen zijn alle van 11.30 tot ongeveer 12.00 uur:

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Offer
door
past. werker Frank de Heus
Gunnen
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Like ons op Facebook

TOP