Activiteiten jonge kinderen
Binnen onze parochie worden er naar de tijd van het jaar diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd door de werkgroep Natuurlijk sAmen. De verslagen hierover verschijnen in de rubriek Nieuws op de hoofdpagina.
Wil je meer inspiratie om thuis met je kind bezig te zijn met geloofsopvoeding? Kijk dan eens op de uitgebreide pagina (met filmpjes) Inspiratie met Kinderen!KINDERACTIVITEITEN LOSSER

Zondag 24 december: Kinderkerk Losser
Om 16.00 uur is er in de dagkapel van de H. Maria Geboortekerk aan de Gronausestraat een korte viering van ongeveer een half uur met het aansteken van een kaarsje, het Kerstverhaal en het zingen van liedjes. Aansluitend wordt er iets geknutseld en is er drinken voor de kinderen en hun (groot-)ouders. Iedereen is van harte welkom!KINDERACTIVITEITEN GLANERBRUG

Vrijdag 10 november 2017: Lampionnen maken voor St. Maarten
Vrijdag 10 november 2017 gaan we in het parochiehuis van de RK kerk aan de Kerkstraat Sint Maarten lampionnen maken.
We starten om 14:30 uur en het duurt tot ongeveer 16:30 uur.
De Wijkbudget Commissie Glanerbrug ondersteunt het maken van de lampionnen door geld beschikbaar te stellen voor de materialen.
De kosten per lampion zijn daarom slechts €1,00
Alle deelnemers moeten zelf één eigen (leeg!) melkpak meenemen. Dit mag één liter pak of ander half liter pak zijn. Het is wel belangrijk dat het pak een draai-dop opening heeft.
Wil je meedoen met het Sint Maarten lampion knutselen, meld je dan vóór 31 oktober 2017 aan via: creatiefmariavlucht@hotmail.com 

Zaterdag 11 november: St. Maarten Kinderviering
Zaterdag 11 november houden we van 17:30-18.00 uur een korte kinderviering in het teken van Sint Maarten.
Iedereen is hierbij van harte welkom.
De viering vindt plaats in het Parochiehuis.

Zaterdag 11 november: Sint Maartenoptocht door Glanerbrug
Vanaf 18:00 uur starten we bij het parochiehuis en lopen met lampionnen in onze hand een rondje door Glanerbrug. Opgave is niet nodig.
Onderweg komen we bij een aantal adressen waar we Sint Maarten liedjes zingen in de hoop dat we dan iets lekkers, leuks of gezonds krijgen.
Je kunt thuis vast beginnen met het leren van de Sint Maarten liedjes door te kijken op www.mariavlucht.nl klik dan op Glanerbrug en vervolgens op nieuws en activiteiten. 
De route die we gaan lopen: Start parochiehuis, Kerkstraat, Pastoor Meijerstraat, Spoorbaanstraat, Gronausestraat, Schoolstraat, Jacob Le Mairestraat, Abel Tasmanstraat, Gronausestraat, Veldstraat, Gagelstraat, Bentstraat, Veenpluisstraat en de Kerkstraat.


 
KINDERACTIVITEITEN OVERDINKEL
 
De Werkgroep Natuurlijk sAmen organiseert regelmatig kinderactiviteiten voor de kerk vanuit Overdinkel meestal op de woensdagmiddag om 14.00 uur. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor alle kinderen binnen Maria Vlucht. Natuurlijk sAmen heeft een eigen pagina op onze website!
Voor vragen en meer informatie, mail naar: werkgroepnatuurlijksamen@gmail.com
Deze werkgroep heeft ook een Facebookpagina waarop de activiteiten worden aangekondigd.


 
KINDERACTIVITEITEN ENSCHEDE
 
Ook worden er activiteiten voor kinderen aangeboden door de Kinderclub St. Jozef in Enschede. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.30-12.00 uur bieden zij leuke activiteiten aan op het Parochiecentrum aan de Nieuwe Schoolweg 2 in Enschede. Kinderen uit Maria Vlucht zijn ook van harte welkom! 
Er is een groep voor kinderen van 4-6 jaar en een groep voor kinderen van 7-10 jaar. 
Wilt u meer weten over het programma wat we kinderen aanbieden, kom gerust eens langs of mail voor info naar Linda of Begona: lindaterbraak@live.nl of bferpan@hotmail.com
 

KINDERACTIVITEITEN HAAKSBERGEN

Ook in Haaksbergen wordt een Kleuterkerk georganiseerd door pastoraal werkster Margot Dijkman en de werkgroep Kleuterkerk. Deze is voor kinderen van 3 tot ongeveer 7 jaar. De data voor het komende seizoen zijn al bekend. U bent, ook als parochiaan van Maria Vlucht, hier van harte welkom! De vieringen zijn alle van 11.30 tot ongeveer 12.00 uur:

  • zondag 12 november in de Pancratiuskerk, Markt 9
  • zondag 25 december in de Pancratiuskerk, Markt 9
  • zondag 14 januari in de Pancratiuskerk, Markt 9
  • zondag 25 maart in de Bonifatiuskerk, Geukerdijk 99
  • zondag 20 mei in de Pancratiuskerk, Markt 9

 

Deel op Social Media!