Activiteiten jonge kinderen

Binnen onze parochie worden er naar de tijd van het jaar diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd door de werkgroep Natuurlijk sAmen. De verslagen hierover verschijnen in de rubriek Nieuws op de hoofdpagina.
Wil je meer inspiratie om thuis met je kind bezig te zijn met geloofsopvoeding? Kijk dan eens op de uitgebreide pagina (met filmpjes) Inspiratie met Kinderen!
 
 
KINDERACTIVITEITEN LOSSER
Rond alle grote feestdagen (Palmpasen en/of Pasen, St. Jan, St. Maarten, Kerstmis) wordt er op de zaterdagmiddag rond 16.00 uur een korte kinderviering gehouden (Kinderkerk). Deze vinden plaats in de Dagkapel van het parochiecentrum en bij mooi weer buiten.
Ook zijn er gezinsvieringen met het koor Vivace. Deze vieringen zijn in de H. Maria Geboortekerk aan de Gronausestraat in Losser.
De eerstvolgende Kinderkerk zou op zaterdag 29 juni 2019 om 16.00 uur zijn met als thema St. Jan/Midzomer.
NB: DEZE KINDERKERK IS AFGELAST WEGENS HET WEER!!!
 

 
KINDERACTIVITEITEN GLANERBRUG
Rond Pasen wordt een Palmpasenstok gemaakt en een Palmpasentocht door Glanerbrug gehouden. Rond St. Maarten wordt een lantaarn geknutseld en een lampionnentocht door Glanerbrug gehouden.? Enkele keren per jaar zijn er Thomasvieringen waarin er ook creatieve ruimte is voor kinderen - deze Thomasvieringen rouleren binnen Maria Vlucht bij de verschillende kerken.
Ook op de Facebookpagina van de Onze Lieve Vrouw van de H. Rozenkranskerk van Glanerbrug worden de activiteiten aangekondigd. Kijk hiervoor op: www.facebook.com/HRozenkrans
 

 
KINDERACTIVITEITEN OVERDINKEL
De Werkgroep Natuurlijk sAmen organiseert regelmatig kinderactiviteiten voor de kerk vanuit Overdinkel meestal op de woensdagmiddag om 14.00 uur. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor alle kinderen binnen Maria Vlucht. Natuurlijk sAmen heeft een eigen pagina op onze website! De eerstvolgende activiteiten zijn:
  • maandag t/m vrijdag 15-19 juli 2019 van 9.00-16.00 uur: Oecumenisch Kinderkamp op Oaseterrein!
Je leest er alles over in het nieuwsbericht Kinderkamp op de Oase
Voor vragen en meer informatie, mail
naar: werkgroepnatuurlijksamen@gmail.com
Deze werkgroep heeft ook een Facebookpagina waarop de activiteiten worden aangekondigd. In oktober zijn er leuke activiteiten voor kinderen tijdens de jaarlijkse Gerardus Majellabedevaart (elk jaar op 16 oktober of de zondag na 16 oktober).
 

 
KINDERACTIVITEITEN ENSCHEDE
Ook worden er activiteiten voor kinderen aangeboden door de Kinderclub St. Jozef in Enschede. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.30-12.00 uur bieden zij leuke activiteiten aan op het Parochiecentrum aan de Nieuwe Schoolweg 2 in Enschede. Kinderen uit Maria Vlucht zijn ook van harte welkom!
Er is een groep voor kinderen van 4-7 jaar en een groep voor kinderen van 8-10 jaar.
Wilt u meer weten over het programma wat we kinderen aanbieden, kom gerust eens langs of mail voor info naar Linda of Isabel: lindaterbraak@live.nl 
 

KINDERACTIVITEITEN HAAKSBERGEN
Ook in Haaksbergen wordt een Kleuterkerk georganiseerd door pastoraal werkster Margot Dijkman en de werkgroep Kleuterkerk. Deze is voor kinderen van 3 tot ongeveer 7 jaar. De data voor het komende seizoen zijn al bekend. U bent, ook als parochiaan van Maria Vlucht, hier van harte welkom!
De vieringen zijn alle van 11.30 tot ongeveer 12.00 uur:

Like ons op Facebook

TOP