Activiteiten jonge kinderen

Binnen onze parochie worden er naar de tijd van het jaar diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd. De verslagen hierover verschijnen in de rubriek Nieuws op de hoofdpagina.
Wil je meer inspiratie om thuis met je kind bezig te zijn met geloofsopvoeding? Kijk dan eens op de uitgebreide pagina (met filmpjes) Inspiratie met Kinderen!

KINDERVIERINGEN ROND KERSTMIS
Elk jaar maken wij een overzicht van alle vieringen rond Kerstmis, waarbij de kindvriendelijke vieringen worden vetgedrukt. Zodra deze bekend zijn, vindt u ze in de Nieuwsberichten en ook op de pagina Advent en Kerstmis.
U vindt op de speciale pagina Vier.nu ook veel ideeën, links naar livestreams en een kinder-doeboekje!
 
 
KLEUTER- EN FAMILIEVIERINGEN IN DE H. MARIA GEBOORTEKERK LOSSER
 
Vanaf najaar 2023 zal er elk 2e weekend van de maand op de zaterdag om 16.00 uur een kleuter- of familieviering zijn in de H.Maria Geboortekerk of Martinuskapel. 
 

 
KINDERACTIVITEITEN OVERDINKEL
De Werkgroep Natuurlijk sAmen organiseert in oktober leuke activiteiten voor kinderen tijdens de jaarlijkse Gerardus Majellabedevaart. Houd daarvoor deze pagina in de gaten!
 

 
KINDERACTIVITEITEN ENSCHEDE
In de St. Jankerk aan de Haaksbergerstraat en in de St. Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat wordt maandelijks aandacht gegeven aan kinderen. 
  • In de St. Jankerk is er regelmatig een Klokjesviering (zondag om 10.00 uur) of KidsTime (vrijdag om 16.00 uur).
  • In de St. Jozefkerk is regelmatig een Kinderwoorddienst tijdens de eucharistie (zondag om 11.00 uur). Kijk voor het programma Kinderwoorddiensten St. Jozefkerk op de website van Katholiek Enschede (op deze pagina staan ook de vieringen van KidsTime).
Deze vieringen worden altijd aangekondigd in de wekelijkse parochiële Nieuwsbrief:
Deze staat in de loop van de woensdag in de rubriek Nieuws en op onze Facebookpagina.
U kunt zich ook per email aanmelden voor de nieuwsbrief via secretariaat@mariavlucht.nl
 


KINDERACTIVITEITEN HAAKSBERGEN

  • Kleuterkerk: Ook in Haaksbergen wordt een Kleuterkerk georganiseerd door de Franciscusparochie. Deze is voor kinderen van 3 tot ongeveer 7 jaar. 
  • Franciscusbende: is voor kinderen van de groepen 5 t/m 8. Eens in de zoveel tijd organiseren we een activiteit voor kinderen en/of ouders. We gaan voor gezelligheid en plezier, elkaar beter leren kennen, een lijntje houden met kerk en geloof. Voor heel Zuidoost Twente, dus ook voor kinderen van Maria Vlucht!

De data voor komende vieringen of activiteiten worden bekend gemaakt via de parochiële Nieuwsbrief (zie boven).
Als jij je laat opnemen in de groepsapp houden we jou op de hoogte van de activiteiten, die eraan komen.
Je kunt op de app wel ontvangen, niet zenden. Je kunt ook zelf met ideeën komen voor activiteiten. Stuur die dan per mail in: FranciscusBende@franciscusparochie.nl .


 

TOP