Activiteiten jonge kinderen

Binnen onze parochie worden er naar de tijd van het jaar diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd door de werkgroep Natuurlijk sAmen. De verslagen hierover verschijnen in de rubriek Nieuws op de hoofdpagina.
Wil je meer inspiratie om thuis met je kind bezig te zijn met geloofsopvoeding? Kijk dan eens op de uitgebreide pagina (met filmpjes) Inspiratie met Kinderen!
 
 
KINDERACTIVITEITEN LOSSER
Rond alle grote feestdagen wordt er op de zaterdagmiddag rond 16.00 uur een korte kinderviering gehouden (Kinderkerk).
Ook zijn er gezinsvieringen met het koor Vivace. Alle vieringen zijn in de H. Maria Geboortekerk aan de Gronausestraat in Losser.
 • Zondag 14 april om 14.00 uur is er weer een oecumenische Palmpasenoptocht met pastor Carla Berbée en dominee Hennie Marsman
 • Vrijdag 19 april om 15.00 uur is er een Kinderkruisweg met pastor Frank de Heus ihkv Goede Vrijdag
 • Zaterdag 20 april om 16.00 uur is er een Kinderkerk met pastor Carla Berbée ihkv Pasen
   

 
KINDERACTIVITEITEN GLANERBRUG
Rond Pasen wordt weer een Palmpasenstok gemaakt en gezegend door pastor Daggenvoorde. Ook wordt er weer een Palmpasentocht door Glanerbrug gehouden. De eerstvolgende activiteiten zijn:
 • vrijdag 12 april om 14.30 uur: Palmpasenstok maken in het parochiehuis; deze worden om 16.00 uur door pastor Daggenvoorde gezegend. Tijdens het knutselen wordt een paasverhaal gelezen en worden paasliedjes gezongen als alternatieve viering voor de kinderen. Kosten: € 5,00. Graag vernemen we uiterlijk 7 april of je wilt deelnemen.
  Stuur een berichtje aan creatiefmariavlucht@hotmail.com
 • zaterdag 13 april om 15.00 uur: Palmpasenoptocht door Glanerbrug vanaf het parochiehuis; de grote Palmpasen zal naar Liberein worden gebracht.
Rond St. Maarten wordt een lampionnentocht georganiseerd en enkele keren per jaar zijn er Thomasvieringen waarin ook creatieve ruimte is voor kinderen - deze Thomasvieringen rouleren binnen Maria Vlucht.
Ook op de Facebookpagina van de Onze Lieve Vrouw van de H. Rozenkranskerk van Glanerbrug worden de activiteiten aangekondigd. Kijk hiervoor op: www.facebook.com/HRozenkrans
 

 
KINDERACTIVITEITEN OVERDINKEL
De Werkgroep Natuurlijk sAmen organiseert regelmatig kinderactiviteiten voor de kerk vanuit Overdinkel meestal op de woensdagmiddag om 14.00 uur. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor alle kinderen binnen Maria Vlucht. Natuurlijk sAmen heeft een eigen pagina op onze website! De eerstvolgende activiteiten zijn:
 • zaterdag 13 april om 18:00 uur: Palmpasen maken (aansluitend Palmpasen viering in de Gerardus Majellakerk), kosten € 2,00
 • woensdag 17 april om 14:00 uur: Paaskaars maken (vanaf groep 4), kosten € 4,00
 • woensdag 5 juni om 14:00 uur: Pinksterspelen
Voor vragen en meer informatie, mail naar: werkgroepnatuurlijksamen@gmail.com
Deze werkgroep heeft ook een Facebookpagina waarop de activiteiten worden aangekondigd. In oktober zijn er leuke activiteiten voor kinderen tijdens de jaarlijkse Gerardus Majellabedevaart (elk jaar op 16 oktober of de zondag na 16 oktober).
 

 
KINDERACTIVITEITEN ENSCHEDE
Ook worden er activiteiten voor kinderen aangeboden door de Kinderclub St. Jozef in Enschede. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.30-12.00 uur bieden zij leuke activiteiten aan op het Parochiecentrum aan de Nieuwe Schoolweg 2 in Enschede. Kinderen uit Maria Vlucht zijn ook van harte welkom!
Er is een groep voor kinderen van 4-7 jaar en een groep voor kinderen van 8-10 jaar.
Wilt u meer weten over het programma wat we kinderen aanbieden, kom gerust eens langs of mail voor info naar Linda of Isabel: lindaterbraak@live.nl 
 

KINDERACTIVITEITEN HAAKSBERGEN
Ook in Haaksbergen wordt een Kleuterkerk georganiseerd door pastoraal werkster Margot Dijkman en de werkgroep Kleuterkerk. Deze is voor kinderen van 3 tot ongeveer 7 jaar. De data voor het komende seizoen zijn al bekend. U bent, ook als parochiaan van Maria Vlucht, hier van harte welkom!
De vieringen zijn alle van 11.30 tot ongeveer 12.00 uur:

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Hoe dan?
door
past. werkster Margot Dijkman
Zalig Pasen!
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Like ons op Facebook

TOP