Activiteiten JP Maria Vlucht

Het Jongerenpastoraat (JP) is er voor jou!
 
Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Dan is dit misschien iets voor jou!
Er verandert veel in het leven van jonge mensen. Steeds weer een nieuwe klas, nieuwe vrienden. Hoe zal het allemaal gaan? Best spannend!
Je begint steeds meer eigen keuzes te maken. Je moet meepraten over je eigen toekomst. Jouw mening wordt gevraagd. Kortom, de wereld wordt steeds groter. Een goede vriendengroep is dan belangrijk voor je.
Je bent gevormd en ook daarom willen wij jou, als geloofsgemeenschap, iets aanbieden, dat past bij je leeftijdswensen. En ook als je niet gevormd bent kun je meedoen met ons aanbod! Het is dus voor iedereen.
 
Er zijn drie jongerenpastoraatgroepen die steeds meer samenwerken. Ze heten JP4you2 (Glanerbrug) JP Losser en New Spirit (Overdinkel)
Daar beleef je samen met je oude klasgenoten èn andere leeftijdsgenoten, leuke, spannende en sportieve en leerzame dingen.
Ontmoeting met de anderen en het plezier dat je hebt met elkaar staat voor ons centraal.
Want wat je samen beleeft, verbindt voor altijd.

Thema
Ieder jaar doen we onze activiteiten vanuit een bepaald thema. Komend jaar 2020-2021 is het thema: Enthousiast weer door?!
Lees hier meer over de achtergronden of klik op het plaatje hieronder: Jaarthema 2020-2021 Enthousiast weer door?!

In september beginnen we het nieuwe seizoen van het Jongerenpastoraat met een superleuke activiteit. Geef je op en we houden je op de hoogte!
 

Praktisch
  • Als je je opgeeft, krijg je een persoonlijke uitnodiging per activiteit via de e-mail of Whatsapp op je telefoon.
  • De Jp’s vragen een aangepaste eigen bijdrage per activiteit.
  • Waar de activiteiten plaatsvinden is afhankelijk van het programma.
Theatergroep 'sTOF
Het Jongerenpastoraat heeft ook een eigen theatergroep: ‘sTOF. In 2019 speelden zij de voorstelling Onderuit.
Ze oefenen op woensdagavond vanaf 18.30 uur. Ze hebben inmiddels een landelijke eervolle vermelding in de wacht gesleept! 
Deze theatergroep heeft een eigen website: www.theatergroepstof.nl en is ook te vinden op Facebook,  Instagram en Twitter.
 
Thomasvieringen
Daarnaast krijg je ook nog een uitnodiging voor de drie Thomasvieringen die elk jaar worden georganiseerd.
 
Zin?!
Zin om mee te doen aan JP4you2 Glanerbrug, JP Losser of New Spirit Overdinkel?
Geef dan door hoe ik je kan bereiken (naam, adres, telnr. en e-mailadres)!
 
Nieuwe begeleiders zijn van harte welkom!
Ook als ouder/ begeleider kun je mee doen in de werkgroep. Dan loop je een eindje mee met de jongere, je verwondert je vast en zeker en je speelt een rol in hun leven binnen een groep. Dat is uitermate boeiend. Ook als de ouder niet kan participeren is de jongere van harte welkom.
 
Met vriendelijke groeten
namens de begeleiders,
 
Ans te Lintelo
Coördinator jongerenactiviteiten
Parochie Maria Vlucht
M. 06-30 95 86 89
 
Lees hier meer over het jeugdwerk van de YMCA, waar ook het Jongerenpastoraat graag gebruik van maakt: YMCA Recept voor sterk jeugdwerk

Jongerenpastoraat op Facebook
Maria Vlucht heeft natuurlijk ook een Facebookpagina. Daar worden aankondigingen en verslagen van activiteiten regelmatig op gepost, óók van het Jongerenpastoraat. Nodig je vrienden uit voor deze pagina en laat ons groeien!
 
 
ACTIVITEITEN SEIZOEN 2020-2021
 
 

NIEUWS VAN 'sTOF!
Net als iedereen hebben wij te maken met aanpassingen i.v.m. de besmettingen rond het Covid-19 virus. We kwamen tot nu toe nog wel bij elkaar maar het wordt steeds minder.
Eerst hebben we met zijn allen gewerkt aan een nieuw theaterstuk. De papieren versie, het script, ligt klaar.
We proberen de motivatie er nog wel in te houden door improvisatie oefeningen. Michel verzint andere opdrachten waarbij we niet samen hoeven te komen. Wij hebben laatst nog een filmtrailer gemaakt. Je mocht zelf verzinnen waar deze over ging maar het moest wel corona-proof zijn. We bekijken het dan via Whatsapp.
Ook mochten we een filmpje maken bij een liedje. Door dit soort kleine opdrachten blijft er nog wel een beetje motivatie in de theatergroep. Als je de opdracht het beste of het creatiefste hebt uitgevoerd, krijg je een kleinigheidje, dus dat vind ik wel erg leuk.
Tijdens de bijeenkomsten zitten de mensen boven de 18 jaar 1.5 meter van ons af, en de rest probeert goed op te passen. Je mag niet komen als je verkouden bent en niet te dicht bij elkaar zitten. Jammer genoeg gaat ons optreden op 12 december in Enschede niet door. En het optreden van PUUR op 2 april 2021 is nog onzeker.
We hopen dat iedereen gezond blijft en dat deze coronatijd snel voorbij is.

Namens de groep,

Jet
 

VRIJDAG 23 OKTOBER 2020: WIE IS DE SLIMSTE JP’ER?
Op 23 oktober om 19.00 uur stonden we via de laptop in de grote zaal van het parochiecentrum in Losser in verbinding met 11 jongeren.
De begeleiders hadden samen een quiz gemaakt vol kennisvragen over leefstijl en techniek. Leuke vragen over bekende logo’s op de reclames (je denkt dat je dat weet, maar dat viel toch nog best tegen). Grapjes tussendoor en enkele vragen over de regio. 
De quiz werd gepresenteerd door Rolf en Evert Jan, onze nieuwe begeleiders. Ze hebben het heel goed gedaan!
Joey is de slimste JP’er geworden en heeft daarmee een doos vol M&M’s gewonnen.
Onze volgende activiteit staat gepland op vrijdagavond 27 november om 19.00 uur. Later meer hierover.  

Blijf gezond!
Met vriendelijke groeten,

Ans te Lintelo
Coördinator jongerenactiviteiten Parochies Zuid-oost Twente
Ans.telintelo@mariavlucht.nl
06 30958689

 
VRIJDAG 11 SEPTEMBER 2020: OPENING SEIZOEN BIJ KRAZY KANGAROO
 
Na een flinke periode waarin ze elkaar bijna niet hebben gezien ivm de coronacrisis, springt het Jongerenpastoraat van parochie Maria Vlucht het nieuwe seizoen in. De jongeren hebben er zin in! 
 

ACTIVITEITEN SEIZOEN 2019-2020

 

VRIJDAG 3 JULI 2020: AFSLUITING VAN HET SEIZOEN MET DE GROTE JP TUIN-PUBQUIZ!
Maar liefst zestien jongeren en acht begeleiders gaven op vrijdagavond 3 juli 2020 gehoor aan de oproep om bij elkaar te komen voor de Grote JP Tuin-Pubquiz.
Achter het parochiecentrum, onder de grote boom, werd gespeeld om de felbegeerde wisselbeker. En natuurlijk waren er weer lekkere en gekke rondeprijzen. Quizmasters Tom en  Hessel stelden de vragen die gemaakt waren door verschillende begeleiders. In kleine groepjes werd overlegd over het beste antwoord. De punten werden bijgehouden door een strenge maar rechtvaardige jury. En in de tussenrondes konden de punten verdubbeld worden.
De ‘Groep Zonder Naam’ heeft de wisselbeker verdiend en daarmee beloofd om hem volgend jaar weer te komen verdedigen.
De Dreamers, M & F, The Masters, De Drie Musketiers, Spek en Bonen - zij doen vast volgend jaar ook weer mee!
Alle foto's kun je bekijken in het Fotoalbum Grote JP Tuin-Pubquiz!
We wensen iedereen een fijne zomervakantie toe.
In september beginnen we gewoon weer aan een nieuw jaar vol leuke ontmoetingen. Tot dan!
Ans te Lintelo

 

 

DINSDAG 12 MEI 2020: RESULTAAT FOTOCHALLENGE
Eind april 2020 werden jongeren via ons Jongerenpastoraat Maria Vlucht opgeroepen om een fotoserie in te sturen waarin ze laten zien hoe ze deze tijden van corona meemaken. We kregen zes inzendingen binnen: van Dani Roetgering en Jasmijn Welman uit Lonneker, Lucas Althof uit Glanerbrug, Hidde Gervink uit Overdinkel en Nathalie Heidkamp en Talita Heerink uit Losser. Op vrijdagmiddag 22 mei werd de uitslag bekend gemaakt en is Lucas Althof uitgeroepen tot winnaar!
Een verslag leest je hier: Resultaat Fotochallenge in coronatijd
Een fotoalbum met alle foto's vind je hier: Fotoalbum Fotochallenge Jongerenpastoraat

 
 

WOENSDAG 6 MEI 2020: ONLINE BIJPRATEN MET THEATERGROEP 'STOF
Het was een leuke ervaring om elkaar even te zien. Al was het dan via het beeldscherm. Iedereen die kon had ingelogd om half zeven. Even uitwisselen hoe het met je gaat.
We missen de regelmatige bijeenkomsten. Gelukkig is iedereen gezond. En de humor is ook nog aanwezig. School wordt ook gemist! Sommigen vervelen zich. Anderen zijn druk met hun bijbaantje in de supermarkt. Sommigen moeten hun schoolexamens nog afronden.
We hebben afgesproken dat we weer bij elkaar komen (met anderhalve meter afstand) als de scholen voor voortgezet onderwijs weer van start mogen gaan. We bespreken dan ook de inhoud van een volgend nieuw te schrijven theaterstuk.
Ans te Lintelo

 

GEANNULEERD WEGENS CORONA: VOORSTELLING PUUR OP VRIJDAG 10 APRIL GAAT NIET DOOR!
Theatergroep ‘sTOF heeft besloten om de voorstelling PUUR op 10 april in Openluchttheater Brilmansdennen niet door te laten gaan, i.v.m. het coronavirus.
Het is de bedoeling om met de gehele organisatie te zoeken naar een nieuwe datum, waarop we alsnog dit theaterstuk voor jullie/u kunnen opvoeren.
We hopen op jullie/uw begrip. Blijf gezond!
Namens Theatergroep ‘sTOF,
Ans te Lintelo
Coordinator jongerenactiviteiten Parochie Maria Vlucht

 
 

ZATERDAG 29 FEBRUARI 2020: MASKERS MAKEN
Maskers af! Op zaterdagmiddag 29 februari kwamen we bij elkaar om maskers te maken.
Maskers spelen in vele culturen een belangrijke rol. Ze werden en worden gebruikt om vruchtbaarheidsrituelen te vieren, om kwade geesten te verjagen en de goede geest op te roepen (zoals bij Afrikaanse maskers). Er worden ook maskers gedragen om te verbergen wie je bent, om toneel te spelen. Denk maar eens aan de Venetiaanse maskers op stokjes!
Vergeet ook niet de schoonheidsmaskers en het Abraham- en Saramasker ter gelegenheid van een 50 jarige verjaardag. En de carnavalsmaskers natuurlijk om lekker even ‘uit je bol te gaan.’
Nu mogen onze (carnavals-) maskers ook af.
De vasten is een periode van voorbereiding op Pasen. Het masker, onzichtbaar of zichtbaar, mag af. Je mag je afvragen wie je echt bent, wat je kunt betekenen voor anderen, waaruit je hoop haalt als je soms in de put zit. Er ontstond een mooi gesprek met elkaar.
Toen was het tijd om naar je eigen masker te kijken. In creativiteit lieten de jongeren zien dat ze voor elkaar aan de slag konden gaan.
Zo ontstond aan het eind van de middag voor iedereen een prachtig masker. Het was een gezellige middag!  

Jongerenpastoraat Maria Vlucht
Ans te Lintelo

 
 

10 en 17 januari 2020: Theatervoorstellingen van 'sTOF in Losser en Tubbergen
Op vrijdag 10 januari stond Theatergroep 'sTOF te stralen in het gemeentehuis in Losser en op vrijdag 17 januari in de Pancratiusbasiliek in Tubbergen. Beide avonden werden goed bezocht door gemiddeld 80 mensen. Ook was er veel belangstelling voor de workshops die na afloop werden gehouden over armoedebestrijding en weerbaarheid. Kijk eens op hun eigen website: www.theatergroepstof.nl
Onze theatergroep is inmiddels alweer volop aan het repeteren voor het volgende stuk Puur: Op vrijdag 10 april 2020 in openluchttheater Brilmansdennen in Losser!

 
 
27 december 2019: Schaatsen!
Op vrijdagavond 27 december kon je gaan schaatsen met het jongerenpastoraat uit de parochie Maria Vlucht. 18 schaatsers gaven gehoor aan deze oproep. Samen vertrokken we naar IJsbaan Twente in Enschede. We begonnen op de binnenbaan, maar toen daar een ijshockeyclub kwam moesten we naar de grote buitenbaan. Dit keer hebben we geen thema besproken maar hebben we laten zien dat het zonder ook heel gezellig kan zijn met elkaar.
Ans te Lintelo

 
 

28 november 2019: Zwarte Pieten!
Het donkerbruine zwarte Pieten team van het JP heeft op donderdag 28 november een bezoek gebracht aan St. Maartenstede/Oldenhove.
Activiteitenbegeleidster Noelle ( zie de foto) wees ons de weg door het huis, naar de mensen. De Pieten zongen de longen uit hun lijf, verrasten met kunstjes en toverden menige lach op de gezichten van de bewoners. Het was bijzonder ontroerend en ook vaak grappig. De bewoners en de Pieten hebben van dit bezoek genoten!

 
 

08 november 2019: Première 'Onderuit' van theatergroep 'sTOF
Vrijdag 8 november was de première van het nieuwste theaterstuk Onderuit van theatergroep 'sTOF van ons Jongerenpastoraat. Een indringend stuk over hoe een gezin plotseling in diepe armoede kan vervallen. Wat dan? Pastoor Daggenvoorde schreef erover op de website van 'sTOF: ‘Onderuit’ stond!

 
 

27 september 2019: JP weer van start!
Het Jongerenpastoraat van Maria Vlucht ging op vrijdagavond 27 september 2019 van start met kajakken bij Het Outdoor Challenge Park op Het Hulsbeek in Oldenzaal. Voor suppen was het helaas te koud. Alle acht deelnemers hebben het goed gedaan. Onze begeleider Hessel was hun begeleider op het water. Eerst een beetje wiebelig, maar later ging het bij iedereen vlotjes.
Na afloop hebben we het programma voor dit JP jaar "Aandacht maakt alles mooier!" aangeboden onder het genot van een lekker patatje en de eerstvolgende uitnodiging voor 8 november a.s. al gegeven. Want dan gaat nl. het theaterstuk ‘Onderuit’ van theatergroep ‘sTOF in première! Informatie is te vinden op de gloednieuwe website: www.theatergroepstof.nl
Natuurlijk gaan we in november ook weer als zwarte pieten op pad om de mensen een fijne avond te bezorgen. Data hiervoor volgen zsm.!
Bekijk het fotoalbum van onze startdag hier: JP weer van start!
Ook zin om mee te doen?  Meer informatie krijg je bij: ans.telintelo@mariavlucht.nl
 
 
 

Like ons op Facebook

TOP