Activiteiten JP Maria Vlucht

Het Jongerenpastoraat (JP) is er voor jou!
 
Ben jij tussen de 12 en 18 jaar? Dan is dit misschien iets voor jou!
Er verandert veel in het leven van jonge mensen. Steeds weer een nieuwe klas, nieuwe vrienden. Hoe zal het allemaal gaan? Best spannend!
Je begint steeds meer eigen keuzes te maken. Je moet meepraten over je eigen toekomst. Jouw mening wordt gevraagd. Kortom, de wereld wordt steeds groter. Een goede vriendengroep is dan belangrijk voor je.
Je bent gevormd en ook daarom willen wij jou, als geloofsgemeenschap, iets aanbieden, dat past bij je leeftijdswensen. En ook als je niet gevormd bent kun je meedoen met ons aanbod! Het is dus voor iedereen.
 
Er zijn drie jongerenpastoraatgroepen die steeds meer samenwerken. Ze heten JP4you2 (Glanerbrug) JP Losser en New Spirit (Overdinkel)
Daar beleef je samen met je oude klasgenoten èn andere leeftijdsgenoten, leuke, spannende en sportieve en leerzame dingen.
Ontmoeting met de anderen en het plezier dat je hebt met elkaar staat voor ons centraal.
Want wat je samen beleeft, verbindt voor altijd.

Thema
Ieder jaar doen we onze activiteiten vanuit een bepaald thema. Komend jaar 2021-2022 is het thema opnieuw: Enthousiast weer door?! 2.0
Lees hier meer over de achtergronden of klik op het plaatje hieronder: Jaarthema 2021-2022 Enthousiast weer door?!

In september beginnen we het nieuwe seizoen van het Jongerenpastoraat met een superleuke activiteit. Geef je op en we houden je op de hoogte!
 

Praktisch
  • Als je je opgeeft, krijg je een persoonlijke uitnodiging per activiteit via de e-mail of Whatsapp op je telefoon.
  • De JP’s vragen een aangepaste eigen bijdrage per activiteit.
  • Waar de activiteiten plaatsvinden is afhankelijk van het programma.
Theatergroep 'sTOF
Het Jongerenpastoraat heeft ook een eigen theatergroep: ‘sTOF. In 2019 speelden zij de voorstelling Onderuit.
Ze oefenen op woensdagavond vanaf 18.30 uur. Ze hebben inmiddels een landelijke eervolle vermelding in de wacht gesleept! 
Deze theatergroep heeft een eigen website: www.theatergroepstof.nl en is ook te vinden op Facebook,  Instagram en Twitter.
 
Thomasvieringen
Daarnaast krijg je ook nog een uitnodiging voor de drie Thomasvieringen die elk jaar worden georganiseerd.
 
Zin?!
Zin om mee te doen aan JP4you2 Glanerbrug, JP Losser of New Spirit Overdinkel?
Geef dan door hoe ik je kan bereiken (naam, adres, telnr. en e-mailadres)!
 
Nieuwe begeleiders zijn van harte welkom!
Ook als ouder/ begeleider kun je mee doen in de werkgroep. Dan loop je een eindje mee met de jongere, je verwondert je vast en zeker en je speelt een rol in hun leven binnen een groep. Dat is uitermate boeiend. Ook als de ouder niet kan participeren is de jongere van harte welkom.
 
Met vriendelijke groeten
namens de begeleiders,
 
Ans te Lintelo
Coördinator jongerenactiviteiten
Parochie Maria Vlucht
M. 06-30 95 86 89
 
Lees hier meer over het jeugdwerk van de YMCA, waar ook het Jongerenpastoraat graag gebruik van maakt: YMCA Recept voor sterk jeugdwerk

Jongerenpastoraat op Facebook
Maria Vlucht heeft natuurlijk ook een Facebookpagina. Daar worden aankondigingen en verslagen van activiteiten regelmatig op gepost, óók van het Jongerenpastoraat. Nodig je vrienden uit voor deze pagina en laat ons groeien!
 

ACTIVITEITEN SEIZOEN 2021-2022
 
 
Het programma Enthousiast weer door 2.0 is een vervolg op het jaarthema van vorig jaar. Want we gaan enthousiast weer door!
 
 

NOVEMBER 2021: PIETENAKTIE WORDT KADOOTJESAKTIE!
De jongeren van JP Maria Vlucht hebben een attentie gemaakt voor de bewoners en verpleegkundigen van Woonzorgcentrum Oldenhove & Maartens-Stede in Losser. Vóór coronatijd hebben verscheidene groepen jongeren als hulppieten de bewoners een leuke Pietenavond bezorgd. Ans vertelt erover in onderstaande video die gemaakt is door Twente TV:
Helaas kan een Pietenavond ook dit jaar niet doorgaan. Daarom hebben we aan iedereen een pietenzakje met lekkers van ons JP hulppieten-team uitgedeeld. Deze werden dankbaar in ontvangst genomen. Zo leerden de jongeren dat een klein gebaar ook groot kan zijn. Hopelijk mogen we volgend jaar weer binnenkomen!

Ans te Lintelo

 
 

OKTOBER 2021: OP ZOEK NAAR JUDAS
Op twee plekken, in de Franciscusparochie en in parochie Maria Vlucht, zijn jongeren op zoek gegaan naar de verrader, de treiteraar, de stiekeme verstoorder binnen het spel ‘Op zoek naar Judas’. Het is een vertaalde versie van het spel ‘Wie is de Mol’, bedacht in coronatijd.
Nadat het verhaal van Judas is verteld, spelen de jongeren drie keer over twee spellen. Per spel probeert de Judas in plaats van zoveel mogelijk penningen voor de pot te verdienen, zo WEINIG mogelijk te verdienen. Met kleine aanwijzingen geeft hij/ zij aan dat hij Judas is. Iedere speler let daarom heel goed op wat er in het spel gebeurt. Na twee spellen is er een tussentest. De uitslag laat zien of je op de goede persoon hebt gelet. De persoonlijke judaspenningen kun je inzetten om een goed antwoord te kopen. Na zes spelletjes moet je het kunnen weten. Zo stijg je op de ranglijst om de pot te verdienen.

Bram heeft het heel goed gedaan. Hij is maar 1 keer geraden en wel door Kimi. Top. Na afloop vertelde hij waar hij had gejudast! Het was heel verrassend.
Beide groepen, zowel in Haaksbergen als in Losser, waren heel enthousiast bezig.

M25 gaat verder met het organiseren van iets goeds voor ouderen.  En het jongerenpastoraat van Maria Vlucht bereidt ‘Pieten’ in Sint Maartenstede voor.
Ans te Lintelo, jongerenwerker

 
Het grote geheim!
OKTOBER 2021: WIN-WIN!
Zaterdagmiddag 30 oktober 2021 kwamen bewoners van ’t Winlo in Losser naar de H. M. Geboortekerk voor een rondleiding en een kop koffie/thee met gebak.
Wouter had er om gevraagd. Helaas kon hij er zelf niet bij zijn. Maar Marvin, Eline en Laurien met hun ouders gaven aan de uitnodiging gehoor.
Sanne en haar moeder José waren namens het JP ook van de partij. Zij kennen de groep al van zeven en een half jaar geleden. Jongerenpastoraat heeft toen nl. samen met de bewoners van ‘t Winlo, het geld voor een televisie in de gemeenschapsruimte bij elkaar verdiend met de verkoop van eieren.

Na een ontvangst in de koffiekamer, waarin nog eens onze oudste contacten met elkaar werden aangehaald, begonnen we aan de rondleiding. De genoemde foto's staan in het fotoalbum Win-Win!
Koster Hazekamp, liet het GROTE GEHEIM van deze kerk zien (eerste foto). Achter het hoofdaltaar is een kistje ingemetseld met een relikwie van de Heilige Bonifatius (tweede foto). H. Bonifatius is een van de missionarissen die rond 750 na Christus op hoge leeftijd naar Friesland kwam om over zijn geloof in Jezus te vertellen.

Ook is er een afvoerputje waarin vroeger de rest van het gewijde water uit het doopvont werd doorgespoeld (derde foto).
Pastor Carla vertelde het verhaal van de H. Franciscus, die in het glas-in-loodraam is afgebeeld.
Ans vertelde over het leven van St. Martinus, St. Maarten, de beschermheilige van Losser. De kleding van St. Maarten paste Marvin ook perfect (vierde en vijfde foto). Over St. Maarten zijn twee glas-in-loodramen gemaakt, en te zien in deze kerk.
Tot slot namen Sini en Jos de gasten mee naar de sacristie (zesde en zevende foto). De kleding van de priester, de misdienaars, de dikke deur van de kluis en hoe we de klokken luiden. Dat alles maakte indruk.

Tot slot vroeg de groep of ze nog even naar het koor mochten, om de kerk van boven te kunnen zien. Daarna was er dan eindelijk koffie/thee en gebak.
We spraken naar elkaar uit dat we deze band met elkaar zeker willen onderhouden.
Jos en Sini nodigden na de koffie de bewoners uit om naar de kerststal te komen kijken als die klaar staat. Dit bezoek krijgt dus zeker een vervolg…

Stichting ’t Winlo is een ouderinitiatief.  Het staat voor zo zelfstandig mogelijk Wonen in Losser voor jonge mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
Zo zelfstandig mogelijk, met waar nodig en gewenst, ondersteuning.

Ans te Lintelo
coördinator Jongerenactiviteiten Maria Vlucht

 
 

SEPTEMBER 2021: AFTRAP JP MET HAP-STAP-PUZZELTOCHT
Vrijdag 24 september gingen maar liefst 18 jongeren op Stap aan de hand van coördinaten op hun mobiele telefoon. Ze liepen zo al Puzzelend een hele route door Losser. Op vier plekken was een stop voor een Hap. Zo kwamen de deelnemers aan een voorgerecht, een drankje, een hoofdgerecht en een nagerecht.
De gerechten waren bedacht én gemaakt door vier andere begeleiders en werden uitgedeeld en opgesmikkeld op locatie. Er werden ook vragen beantwoord, waar letters mee verdiend konden worden. Van deze letters kon tenslotte het woord VERDERGAAN worden gevormd.
Natuurlijk gaan we verder! Ben je ook 12+ser en heb je zin om mee te doen, geef je dan ook op bij Ans: ans.telintelo@mariavlucht.nl! (TIP voor ouders!)
Lees meer en bekijk meer gezellige foto's van vrijdag op onze website: JP Maria Vlucht trapt af met Hap-Stap-Puzzeltocht
 
 
ACTIVITEITEN SEIZOEN 2020-2021

 
 
MAART 2021: EEN VERHAAL OVER PESTEN
In maart, tijdens de twee weken voor Pasen 2021, mocht ik in totaal 10 groepen van de basisscholen in Haaksbergen en Losser ontvangen: in de Bonifatiuskerk te Haaksbergen en de H. Maria Geboortekerk in Losser. De leerlingen en hun leerkrachten maakten kennis met het lijdensverhaal van Jezus.

De kruisweg is een moeilijke weg waarop Jezus gepest is, maar ook steun en medeleven kreeg van omstanders en vrienden.
In beide kerken was een expositie opgezet, bestaande uit 14 foto’s van 50 x 50 cm, waarvan iedere foto een verbinding heeft met één van de staties uit de kruisweg.
De foto's zijn gemaakt door de Zweedse fotografe Elisabeth Ohlson Wallin en maken pesten en de gevolgen daarvan bespreekbaar. Want iedereen heeft een relatie met pesten: als mensen/kinderen gepest worden zijn er immers niet alleen pesters, maar ook omstanders en hopelijk ook vrienden en helpers voor de gepeste. Pesten is dus ieders probleem en ieders verantwoordelijkheid.

Kinderen van de basisscholen liepen in tweetallen met een routeboekje langs deze hedendaagse expositie over pesten, die gerelateerd was aan de Kruisweg. Bij elke foto was een opdracht: u ziet op de foto's resp. een opdracht uit het routeboekje; een versnipperaar waarin pestsituaties versnipperd werden ("Dit mag nooit meer gebeuren!") en hoe legopoppetjes in een pestsituatie werden geplaatst. De kinderen deden enthousiast mee!
We bespraken met elkaar na afloop de ervaringen en dit leidde tot mooie gesprekjes. Enkele foto's vind je hier: Een verhaal over pesten

Ik wens iedereen een Goede Week!

Ans te Lintelo
 

 
VRIJDAG 29 JANUARI 2021: SIRKELSLAG VOOR BEGELEIDERS
De begeleiders van het Jongerenpastoraat Maria Vlucht (JP) kunnen op dit moment niet bij elkaar komen om te vergaderen. Er is ook niet veel te bespreken, want er kan en mag niets. Om elkaar als begeleiders toch te blijven motiveren werd een mini JP Sirkelslag-spel geschreven door Ans dat op vrijdag 29 januari jl. werd gespeeld.
De begeleiders kregen de ingrediënten voor het spel, en natuurlijk voor gezelligheid thuis (plastic bekers, theezakjes en koekjes, een drankje en borrelnootjes) in een plasticzak aan de deur. Op de enveloppe voor het spel stond geschreven, dat ie pas open mocht op vrijdag om 18.30 uur en dat de aanwijzingen in de enveloppe en op de WhatsAppgroep moesten worden gevolgd.
De spelers hadden zich per tweetal opgegeven voor dit spel en moesten vier spellen online achter elkaar spelen. Ze mochten pas door naar spel 2 als spel 1 was goedgekeurd. Het centrale thema was natuurlijk Enthousiast weer door…?!
Zes begeleiders speelden in drie verschillende teams mee. De overige begeleiders konden in de WhatsApp-groep meekijken naar de vorderingen. Het werd een creatieve en gezellig avond met verschillende opdrachten: een reisopdracht, een rekenopdracht, een haal- fotografeeropdracht en een knutselopdracht.
We feliciteren Lisan en Nienke met de eerste prijs! Eeuwige roem!

Blijf gezond!
Ans te Lintelo
 

 
ENTHOUSIAST WEER DOOR IN 2021!

Iedereen zal begrijpen dat de activiteiten van het jongerenpastoraat in de parochie Maria Vlucht zijn opgeschoven totdat het weer verantwoord is om bij elkaar te komen. Wat wel mogelijk is wordt ook aangeboden. Er zijn online kleine wedstrijdjes om met elkaar in contact te blijven. Het blijft ook mogelijk om met de begeleiders te whatsappen voor zomaar een praatje of met de vraag om hulp. 
Zie hiervoor ook de speciale pagina van ons Jongerenpastoraat: Activiteiten JP Maria Vlucht. 
 
Nieuws van Theatergroep ‘sTOF
Onze eigen theatergroep heeft een nieuw script klaarliggen en hiervoor oefenen ze zodra het weer verantwoord is. De voorstelling PUUR, die in april 2020 niet door is gegaan, wordt doorgeschoven naar Goede Vrijdag 15 april 2022. Theatergroep 'sTOF heeft een eigen website! Kijk eens op www.theatergroepstof.nl
 
Bijzondere ontmoeting op 5 februari 2021
Elke keer geef ik aan dat je bij het jongerenpastoraat mensen ontmoet die je anders niet zo gauw zou ontmoeten. Dat geldt zeker voor de gast die we op 5 februari zullen ontvangen. Het is de commandant van de landstrijdkrachten Luitenant Generaal Martin Wijnen.  Hij gaat met ons in gesprek over ‘Vrijheid en onvrijheid’ in het dagelijks leven. Er zijn 25 plaatsen beschikbaar voor de jongeren en begeleiders uit JP Maria Vlucht.

Initiatieven voor 2021
In de geloofsgemeenschappen te Enschede, Haaksbergen, Buurse en Boekelo is er nog geen jongerenpastoraatsgroep. Haaksbergen heeft een waardevolle M25 groep. Ik doe mijn best om via deelname aan de vormselvoorbereiding en het bezoeken van de directie van basisscholen in contact te komen met geïnteresseerde jongeren vanaf groep acht. Ook wil ik graag in gesprek gaan met ‘sleutelfiguren’ van de verschillende geloofsgemeenschappen. 
In januari doen Rik Ledoux en ik een poging om een 16 + groep te vormen. Vrijdag 22 januari, onder voorbehoud, is de aftrap! Wil je informatie of jezelf aanmelden dan kan dat op ans.telintelo@mariavlucht.nl 
 
Het is duidelijk dat het een moeilijke tijd is voor jongeren. Ik hoop dat ze inspiratiezoekers zullen blijven en elkaar zullen terugvinden in de leuke activiteiten die we nog op stapel hebben staan.
 
Blijf gezond! Met vriendelijke groeten,
 
Ans te Lintelo
Coördinator jongerenactiviteiten
Parochies Zuidoost Twente
Ans.telintelo@mariavlucht.nl
06 30958689

 

 
 
VRIJDAG 27 NOVEMBER 2020: PIETJES JP NAAR ST. MAARTENS STEDE
‘Zwartepieten’ is een werkwoord

Jongerenpastoraat Maria Vlucht (JP) gaat al sinds vele jaren met 10 Pieten naar Zorg Groep St. Maarten/Oldenhove in Losser om de bewoners een leuke 5 december-herinnering te geven. In zes centrale huiskamers brengen we liedjes van vroeger en nu, dansjes, snoepgoed en vooral veel plezier. De jongeren en de bewoners met hun verzorgenden kijken er elk jaar weer naar uit.
Tijdens het schminken en daarna maken de jongeren een soort plan/draaiboekje over hoe ze het gaan doen. Ervaring van de afgelopen jaren wordt aangereikt door de begeleiders van het JP.
Maar wat zeker zo belangrijk is voor het JP is dat de jongeren leren zien hoe het in deze levensfase in een verzorgingshuis /verpleegtehuis is. Jongeren ervaren dat ze met zo weinig moeite zo veel plezier kunnen brengen. Als ze bv. door een ‘zuster’ meegenomen worden naar een bewoner die al op bed ligt, raken ze niet zelden echt ontroerd. Het doet veel met de pieten.
Nu, in coronatijd, mogen we niet binnenkomen. Daarom is met de activiteitenbegeleiders van het huis overeengekomen dat we een vervangende activiteit brengen. We maken een filmpje. Door de technische dienst wordt dit in elke huiskamer getoond. En na het filmpje is er voor elke bewoner een mok/beker met strooigoed. (Ingepakt door de jongeren van het JP)
Voor de verzorgenden zijn er chocoladeletters in de tekst: DANK JE WEL, ZORGMEDEWERKERS.
Op deze manier willen we onze prachtige traditie graag in stand houden.
Bekijk meer foto's op de speciale fotopagina: JP Pieten naar St. Maartens Stede

Namens het jongerenpastoraat in parochie Maria Vlucht,
Ans te Lintelo
Coördinator jongerenactiviteiten Parochies Zuidoost Twente 
 
NIEUWS VAN 'sTOF!
Net als iedereen hebben wij te maken met aanpassingen i.v.m. de besmettingen rond het Covid-19 virus. We kwamen tot nu toe nog wel bij elkaar maar het wordt steeds minder.
Eerst hebben we met zijn allen gewerkt aan een nieuw theaterstuk. De papieren versie, het script, ligt klaar.
We proberen de motivatie er nog wel in te houden door improvisatie oefeningen. Michel verzint andere opdrachten waarbij we niet samen hoeven te komen. Wij hebben laatst nog een filmtrailer gemaakt. Je mocht zelf verzinnen waar deze over ging maar het moest wel corona-proof zijn. We bekijken het dan via Whatsapp.
Ook mochten we een filmpje maken bij een liedje. Door dit soort kleine opdrachten blijft er nog wel een beetje motivatie in de theatergroep. Als je de opdracht het beste of het creatiefste hebt uitgevoerd, krijg je een kleinigheidje, dus dat vind ik wel erg leuk.
Tijdens de bijeenkomsten zitten de mensen boven de 18 jaar 1.5 meter van ons af, en de rest probeert goed op te passen. Je mag niet komen als je verkouden bent en niet te dicht bij elkaar zitten. Jammer genoeg gaat ons optreden op 12 december in Enschede niet door. En het optreden van PUUR op 2 april 2021 is nog onzeker.
We hopen dat iedereen gezond blijft en dat deze coronatijd snel voorbij is.

Namens de groep,

Jet
 
 
VRIJDAG 23 OKTOBER 2020: WIE IS DE SLIMSTE JP’ER?
Op 23 oktober om 19.00 uur stonden we via de laptop in de grote zaal van het parochiecentrum in Losser in verbinding met 11 jongeren.
De begeleiders hadden samen een quiz gemaakt vol kennisvragen over leefstijl en techniek. Leuke vragen over bekende logo’s op de reclames (je denkt dat je dat weet, maar dat viel toch nog best tegen). Grapjes tussendoor en enkele vragen over de regio. 
De quiz werd gepresenteerd door Rolf en Evert Jan, onze nieuwe begeleiders. Ze hebben het heel goed gedaan!
Joey is de slimste JP’er geworden en heeft daarmee een doos vol M&M’s gewonnen.
Onze volgende activiteit staat gepland op vrijdagavond 27 november om 19.00 uur. Later meer hierover.  

Blijf gezond!
Met vriendelijke groeten,

Ans te Lintelo
Coördinator jongerenactiviteiten Parochies Zuid-oost Twente
Ans.telintelo@mariavlucht.nl
06 30958689

 
VRIJDAG 11 SEPTEMBER 2020: OPENING SEIZOEN BIJ KRAZY KANGAROO
 
Na een flinke periode waarin ze elkaar bijna niet hebben gezien ivm de coronacrisis, springt het Jongerenpastoraat van parochie Maria Vlucht het nieuwe seizoen in. De jongeren hebben er zin in! 
 

ACTIVITEITEN SEIZOEN 2019-2020

 

VRIJDAG 3 JULI 2020: AFSLUITING VAN HET SEIZOEN MET DE GROTE JP TUIN-PUBQUIZ!
Maar liefst zestien jongeren en acht begeleiders gaven op vrijdagavond 3 juli 2020 gehoor aan de oproep om bij elkaar te komen voor de Grote JP Tuin-Pubquiz.
Achter het parochiecentrum, onder de grote boom, werd gespeeld om de felbegeerde wisselbeker. En natuurlijk waren er weer lekkere en gekke rondeprijzen. Quizmasters Tom en  Hessel stelden de vragen die gemaakt waren door verschillende begeleiders. In kleine groepjes werd overlegd over het beste antwoord. De punten werden bijgehouden door een strenge maar rechtvaardige jury. En in de tussenrondes konden de punten verdubbeld worden.
De ‘Groep Zonder Naam’ heeft de wisselbeker verdiend en daarmee beloofd om hem volgend jaar weer te komen verdedigen.
De Dreamers, M & F, The Masters, De Drie Musketiers, Spek en Bonen - zij doen vast volgend jaar ook weer mee!
Alle foto's kun je bekijken in het Fotoalbum Grote JP Tuin-Pubquiz!
We wensen iedereen een fijne zomervakantie toe.
In september beginnen we gewoon weer aan een nieuw jaar vol leuke ontmoetingen. Tot dan!
Ans te Lintelo

 

DINSDAG 12 MEI 2020: RESULTAAT FOTOCHALLENGE
Eind april 2020 werden jongeren via ons Jongerenpastoraat Maria Vlucht opgeroepen om een fotoserie in te sturen waarin ze laten zien hoe ze deze tijden van corona meemaken. We kregen zes inzendingen binnen: van Dani Roetgering en Jasmijn Welman uit Lonneker, Lucas Althof uit Glanerbrug, Hidde Gervink uit Overdinkel en Nathalie Heidkamp en Talita Heerink uit Losser. Op vrijdagmiddag 22 mei werd de uitslag bekend gemaakt en is Lucas Althof uitgeroepen tot winnaar!
Een verslag leest je hier: Resultaat Fotochallenge in coronatijd
Een fotoalbum met alle foto's vind je hier: Fotoalbum Fotochallenge Jongerenpastoraat

 

WOENSDAG 6 MEI 2020: ONLINE BIJPRATEN MET THEATERGROEP 'STOF
Het was een leuke ervaring om elkaar even te zien. Al was het dan via het beeldscherm. Iedereen die kon had ingelogd om half zeven. Even uitwisselen hoe het met je gaat.
We missen de regelmatige bijeenkomsten. Gelukkig is iedereen gezond. En de humor is ook nog aanwezig. School wordt ook gemist! Sommigen vervelen zich. Anderen zijn druk met hun bijbaantje in de supermarkt. Sommigen moeten hun schoolexamens nog afronden.
We hebben afgesproken dat we weer bij elkaar komen (met anderhalve meter afstand) als de scholen voor voortgezet onderwijs weer van start mogen gaan. We bespreken dan ook de inhoud van een volgend nieuw te schrijven theaterstuk.
Ans te Lintelo


GEANNULEERD WEGENS CORONA: VOORSTELLING PUUR OP VRIJDAG 10 APRIL GAAT NIET DOOR!
Theatergroep ‘sTOF heeft besloten om de voorstelling PUUR op 10 april in Openluchttheater Brilmansdennen niet door te laten gaan, i.v.m. het coronavirus.
Het is de bedoeling om met de gehele organisatie te zoeken naar een nieuwe datum, waarop we alsnog dit theaterstuk voor jullie/u kunnen opvoeren.
We hopen op jullie/uw begrip. Blijf gezond!
Namens Theatergroep ‘sTOF,
Ans te Lintelo
Coordinator jongerenactiviteiten Parochie Maria Vlucht

 

ZATERDAG 29 FEBRUARI 2020: MASKERS MAKEN
Maskers af! Op zaterdagmiddag 29 februari kwamen we bij elkaar om maskers te maken.
Maskers spelen in vele culturen een belangrijke rol. Ze werden en worden gebruikt om vruchtbaarheidsrituelen te vieren, om kwade geesten te verjagen en de goede geest op te roepen (zoals bij Afrikaanse maskers). Er worden ook maskers gedragen om te verbergen wie je bent, om toneel te spelen. Denk maar eens aan de Venetiaanse maskers op stokjes!
Vergeet ook niet de schoonheidsmaskers en het Abraham- en Saramasker ter gelegenheid van een 50 jarige verjaardag. En de carnavalsmaskers natuurlijk om lekker even ‘uit je bol te gaan.’
Nu mogen onze (carnavals-) maskers ook af.
De vasten is een periode van voorbereiding op Pasen. Het masker, onzichtbaar of zichtbaar, mag af. Je mag je afvragen wie je echt bent, wat je kunt betekenen voor anderen, waaruit je hoop haalt als je soms in de put zit. Er ontstond een mooi gesprek met elkaar.
Toen was het tijd om naar je eigen masker te kijken. In creativiteit lieten de jongeren zien dat ze voor elkaar aan de slag konden gaan.
Zo ontstond aan het eind van de middag voor iedereen een prachtig masker. Het was een gezellige middag!  

Jongerenpastoraat Maria Vlucht
Ans te Lintelo

 

10 en 17 januari 2020: Theatervoorstellingen van 'sTOF in Losser en Tubbergen
Op vrijdag 10 januari stond Theatergroep 'sTOF te stralen in het gemeentehuis in Losser en op vrijdag 17 januari in de Pancratiusbasiliek in Tubbergen. Beide avonden werden goed bezocht door gemiddeld 80 mensen. Ook was er veel belangstelling voor de workshops die na afloop werden gehouden over armoedebestrijding en weerbaarheid. Kijk eens op hun eigen website: www.theatergroepstof.nl
Onze theatergroep is inmiddels alweer volop aan het repeteren voor het volgende stuk Puur: Op vrijdag 10 april 2020 in openluchttheater Brilmansdennen in Losser!

 
27 december 2019: Schaatsen!
Op vrijdagavond 27 december kon je gaan schaatsen met het jongerenpastoraat uit de parochie Maria Vlucht. 18 schaatsers gaven gehoor aan deze oproep. Samen vertrokken we naar IJsbaan Twente in Enschede. We begonnen op de binnenbaan, maar toen daar een ijshockeyclub kwam moesten we naar de grote buitenbaan. Dit keer hebben we geen thema besproken maar hebben we laten zien dat het zonder ook heel gezellig kan zijn met elkaar.
Ans te Lintelo

 

28 november 2019: Zwarte Pieten!
Het donkerbruine zwarte Pieten team van het JP heeft op donderdag 28 november een bezoek gebracht aan St. Maartenstede/Oldenhove.
Activiteitenbegeleidster Noelle ( zie de foto) wees ons de weg door het huis, naar de mensen. De Pieten zongen de longen uit hun lijf, verrasten met kunstjes en toverden menige lach op de gezichten van de bewoners. Het was bijzonder ontroerend en ook vaak grappig. De bewoners en de Pieten hebben van dit bezoek genoten!

 

08 november 2019: Première 'Onderuit' van theatergroep 'sTOF
Vrijdag 8 november was de première van het nieuwste theaterstuk Onderuit van theatergroep 'sTOF van ons Jongerenpastoraat. Een indringend stuk over hoe een gezin plotseling in diepe armoede kan vervallen. Wat dan? Pastoor Daggenvoorde schreef erover op de website van 'sTOF: ‘Onderuit’ stond!

 

27 september 2019: JP weer van start!
Het Jongerenpastoraat van Maria Vlucht ging op vrijdagavond 27 september 2019 van start met kajakken bij Het Outdoor Challenge Park op Het Hulsbeek in Oldenzaal. Voor suppen was het helaas te koud. Alle acht deelnemers hebben het goed gedaan. Onze begeleider Hessel was hun begeleider op het water. Eerst een beetje wiebelig, maar later ging het bij iedereen vlotjes.
Na afloop hebben we het programma voor dit JP jaar "Aandacht maakt alles mooier!" aangeboden onder het genot van een lekker patatje en de eerstvolgende uitnodiging voor 8 november a.s. al gegeven. Want dan gaat nl. het theaterstuk ‘Onderuit’ van theatergroep ‘sTOF in première! Informatie is te vinden op de gloednieuwe website: www.theatergroepstof.nl
Natuurlijk gaan we in november ook weer als zwarte pieten op pad om de mensen een fijne avond te bezorgen. Data hiervoor volgen zsm.!
Bekijk het fotoalbum van onze startdag hier: JP weer van start!
Ook zin om mee te doen?  Meer informatie krijg je bij: ans.telintelo@mariavlucht.nl
 

 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Zeg 't maar!
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo
Doen!
door
parochievicaris Willy Rekveld

Like ons op Facebook

TOP