JP Pieten naar St. Maartens Stede


‘Zwartepieten’ is een werkwoord

Jongerenpastoraat Maria Vlucht (JP) gaat al sinds vele jaren met 10 Pieten naar Zorg Groep St. Maarten/Oldenhove in Losser om de bewoners een leuke 5 december-herinnering te geven. In zes centrale huiskamers brengen we liedjes van vroeger en nu, dansjes, snoepgoed en vooral veel plezier. De jongeren en de bewoners met hun verzorgenden kijken er elk jaar weer naar uit.

Tijdens het schminken en daarna maken de jongeren een soort plan/draaiboekje over hoe ze het gaan doen. Ervaring van de afgelopen jaren wordt aangereikt door de begeleiders van het JP.

Maar wat zeker zo belangrijk is voor het JP is dat de jongeren leren zien hoe het in deze levensfase in een verzorgingshuis /verpleegtehuis is. Jongeren ervaren dat ze met zo weinig moeite zo veel plezier kunnen brengen. Als ze bv. door een ‘zuster’ meegenomen worden naar een bewoner die al op bed ligt, raken ze niet zelden echt ontroerd. Het doet veel met de pieten.

Nu, in coronatijd, mogen we niet binnenkomen. Daarom is met de activiteitenbegeleiders van het huis overeengekomen dat we een vervangende activiteit brengen. We maken een filmpje. Door de technische dienst wordt dit in elke huiskamer getoond. En na het filmpje is er voor elke bewoner een mok/beker met strooigoed. (Ingepakt door de jongeren van het JP)

Voor de verzorgenden zijn er chocoladeletters in de tekst: DANK JE WEL, ZORGMEDEWERKERS.

Op deze manier willen we onze prachtige traditie graag in stand houden.

Namens het jongerenpastoraat in parochie Maria Vlucht,

Ans te Lintelo
Coördinator jongerenactiviteiten
Parochies Zuidoost Twente

 


 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Geen wetenschap maar levenslessen
door
past. werker Frank de Heus
Eerst zien en dan geloven
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP