Nieuws en activiteiten

WEEKENDVIERINGEN
Kijkt u op de pagina Vieringen
 
PAROCHIECENTRUM H. MARIA GEBOORTE
De gastdames zijn op werkdagen aanwezig van 10.00 uur tot 12.00 uur
Gronausestraat 4, 7581 CG Losser
tel: 053-538 12 24, email: losser@mariavlucht.nl
 
CENTRAAL SECRETARIAAT
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur
Gronausestraat 4, 7581 CG Losser
tel: 053-536 16 75 , email: secretariaat@mariavlucht.nl
 
FACEBOOK
Volg het laatste nieuws op Facebook van:
TELEVISIE
Kijk naar de aflevering van Geloof en een Hoop Liefde van 11 december 2017: Geloof en een Hoop Liefde in Losser
 


PER 1 JULI 2018: AANVANGSTIJD ZONDAGOCHTENDVIERING H. MARIA GEBOORTEKERK OM 9.00 UUR!!!
 


WOENSDAG 21 NOVEMBER 2018: GELOOFSGESPREKKEN "VAN ONRECHT NAAR VREDE"
In de Jakobsschelp in Lonneker, naast de H. Jacobuskerk, wordt van 19.30-21.30 uur een gespreksavond georganiseerd rondom het thema 'van onrecht naar vrede'.
De serie bestaat uit meerdere avonden in verschillende locaties binnen Maria Vlucht; deze tweede avond is Lonneker aan de beurt.
We gaan deze avond met elkaar in gesprek aan de hand van foto's. We spreken over wat we zelf vinden van het onrecht in de wereld en wat we zelf (niet) kunnen doen, over inzet en machteloosheid, over het kleine en het grote; kortom, over wat we belangrijk vinden en wat binnen onze eigen mogelijkheden ligt. 
Door in gesprek te gaan met elkaar, brengen we elkaar op ideeën en gaan we geïnspireerd weer naar huis. Alleen dat al maakt de wereld een stukje mooier!
De avond wordt verzorgd door pastor Carla Berbée en Rietie Kenter. Aanmelden kan via email: r.kenter@live.nl of telefonisch: 06-38 77 55 91

 

ZATERDAG 24 NOVEMBER 2018: GALACONCERT EXCELSIOR
Een galaconcert in onze mooie H. Maria Geboortekerk te Losser met prachtige muziek o.l.v. Onno Jagers, m.m.v., u kent haar ongetwijfeld, Karin Hertsenberg.
Ons orkest heeft al vaak samen met haar opgetreden. We hebben weer iets unieks: Erik ten Bos, beter bekend als zanger van de bekende band Enorm, komt ook. Hij zal soleren met het orkest en combo, maar ook een duet zingen met Karin. Wat denkt u van het nummer Barcelona of the Beatles hit; Hey Jude. 
Het wordt een warm concert in de kille wintermaand, heerlijk samen genieten van muziek, de prachtige kerk, met zelfs een knipoog naar de kerst, dat mag, zo in het laatste weekend voor de 1e advent. Meer verklappen we niet. Het komt allemaal voorbij, het wordt een concert waar eenieder van zal genieten en het nog lang over zal hebben. Laat u verrassen!
Kaarten á 10 euro per persoon zijn nu al te reserveren via info@excelsior-losser.nl of vanaf 1 november 2018 worden ze ook bij Primera Marcel verkocht.
Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is om 19.30 uur open. Tot dan!
 

ZONDAG 16 DECEMBER 2018: KERSTCONCERT MET KATHEDRAAL JONGENSKOOR POZNAN
Het concert begint om 16.00 uur in de H. Maria Geboortekerk in Losser: een prachtig Kerstconcert van het Kathedraal Jongenskoor Poznan met het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor en het Twents Capella Ensemble. Een combinatie van zuivere, hoge jongensklanken en diepe, warme mannenklanken.
De kerk is open om 15.30 uur en kaarten kosten in de voorverkoop € 12,00 (verkrijgbaar bij VVV Losser en via twents-capella-ensemble@outlook.com) en aan de kerk € 15,00.
 

ZONDAG 23 DECEMBER 2018: KERSTCONCERT
Op zondag 23 december vindt het kerstconcert plaats in de H. Maria Geboortekerk in Losser.
Het begint om 14.00 uur. (Dit is een andere tijd dan in het verleden)
De volgende koren zullen deelnemen: Martinikoor, Cantica Nova, intOmusic, St. Caeciliakoor.
Jan Riesewijk zal deze middag aan elkaar praten!

 

CONTACTGROEP ALLEENSTAANDEN LOSSER
Het doel van de contactgroep is om mensen, die alleen zijn, elke laatste zondag van de maand een activiteit aan te bieden. Deze activiteiten zijn bedoeld voor iedereen, ongeacht zijn of haar geloofsovertuiging.
Nieuwe data:
  • Zondag 25 november Bingo
  • Woensdag 26 december Kerstmiddag
Alle activiteiten worden (onder voorbehoud) gehouden in het parochiecentrum, Gronausestraat 4, aanvang 14.00 uur.
Voor inlichtingen en opgave kunt u zich in verbinding stellen met de contactpersonen: Mini Gevers (053-5383560) of Truus Röring (053-5384738)
 

 
NIEUWE DATA SCHRIFTINSTUIF

Binnen het parochieverband van Maria Vlucht wordt al meerdere jaren een Schriftinstuif gehouden in oecumenisch verband, samen met de Protestantse Gemeente Losser. Dominee Hennie Marsman en/of pastoraal werkster Carla Berbée leidt de avond. We lezen en bespreken iedere keer de lezingen van de zondag volgend op de Schriftinstuif. Bijbelkennis is niet echt noodzakelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden, hoewel een vrije gift voor koffie en thee welkom is. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.

U bent ook in het seizoen 2018-2019 weer welkom in het parochiecentrum van de Maria Geboortekerk in Losser van 20.00 tot 21.30 uur:
Nieuwe data:

  • Woensdag 16 januari 2019
  • Woensdag 13 februari 2019


PAROCHIEBLAD 'T KLÖPKE 25 JAAR!
Sinds 1992 wordt 't Klöpke al voor de parochies Losser gemaakt. Hier kunt u het jubileumnummer lezen: Jubileumnummer Klopke 25 jaar
Inmiddels zijn ook alle mensen die elke maand hier aan mee werken in het zonnetje gezet! Leest u het verslag en bekijkt u de foto's in het fotoalbum Parochieblad Klopke 25 jaar!
 

 
VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die hun talenten willen inzetten voor onze geloofsgemeenschap Katholiek Losser. Wie wil er actief zijn in de verschillende werkgroepen? We hebben hulp nodig bij het verzorgen van digitale informatie, kinderkerk, bijzondere vieringen en activiteiten etc. Wil je iets betekenen voor onze geloofsgemeenschap Katholiek Losser? Vraag naar: pastor Carla Berbée: c.berbee@rkzuidoosttwente.nl of telefoon 06-41 25 25 58.
 
 

 
OPROEP: NIEUWE LEDEN GEZOCHT VOOR ST. CECILIAKOOR!
Het Ceciliakoor van de H. Maria Geboortekerk doet een oproep voor nieuwe leden. Houdt u ook van zingen? Grijp dan deze kans om bij deze gezellige en sociale groep mee te zingen en de vieringen van een muzikale glans te voorzien. Er is plaats voor alle stemmen en voor zowel dames als heren. Meer informatie vindt u op de speciale pagina van het koor: Gemengd koor St. Cecilia
Laat u inspireren op bijzondere dagen, zoals de komende Kerstmissen. Als u onze koorzang dan hoort, krijgt u vanzelf zin om mee te doen!
 

 
ELKE ZONDAG KOFFIE IN HERBERG VAN ONTMOETING
En dan is er koffie ... Elke zondag na de viering bestaat er gelegenheid koffie/thee te drinken in het parochiecentrum! Enkele parochianen zorgen er steeds weer voor dat de koffie klaar staat als de viering is afgelopen. Het blijkt vooral een gezellig samenzijn te zijn, waarbij iedereen welkom is. We weten dat er mensen zijn die na de viering een bezoekje brengen aan het kerkhof, maar u mag ook eerst een kopje koffie drinken. En ook na het kerkhofbezoek is de koffie warm en bruin. Dit gebeuren blijkt elke zondag weer een moment te zijn om elkaar te ontmoeten en/ of samen na te praten, zowel voor echtparen als alleenstaanden. Vooral als u alleen bent, is het toch veel gezelliger om samen met anderen een deel van die, voor sommigen nare, dag door te brengen. Ook voor kinderen is er iets lekkers. Vanuit de kerk mag u ook binnendoor lopen naar het parochiecentrum. En …niemand heeft een vaste plaats. U mag aanschuiven bij wie u wilt in deze 'Herberg van Ontmoeting”.
 
TOP