Kerkennacht

Kerkennacht in Maria Vlucht
 
In 2013, 2015, 2017 en 2019 hebben we meegedaan met de Kerkennacht, een landelijk oecumenisch initiatief van de Raad van Kerken, dat elke twee jaar georganiseerd wordt. Alle RK-kerken binnen Maria Vlucht doen mee, en ook de Protestantse gemeente van Glanerbrug, Lonneker, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster uit Glane en de kerkentuin OASE.
 
Op zondag 25 juni 2017 werden geen losse activiteiten georganiseerd binnen de verschillende kerken, maar werd één oecumenische viering georganiseerd op het OASE-terrein aan de Dinkel bij Gronau. Deze werd voorbereid door alle deelnemende kerken en hun voorgangers.
Een verslag hierover vindt u hier: Kerkennachtviering op OASE
Een foto-album hierover vindt u hier: Kerkennachtviering 2017 op OASE-terrein
 
Zaterdag 22 juni 2019 was er een Zomer Samenzang in de Protestantse kerk aan de Gronausestraat 1200 in Glanerbrug. 
Het katholieke koor Vivace uit Losser, het projectkoor van de Protestantse kerk Glanerbrug en de bekende trompettist Teun Nicolai verleenden hun medewerking. We zongen bekende en geliefde liederen, van klassiek tot modern en daarnaast werden door de koren enkele luisterliederen vertolkt. 
Na afloop was er koffie, thee en wat lekkers, verzorgd door de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap. 2020: Dinkeldienst
In 2020 zal in het weekend van Kerkennacht weer een oecumenische viering op het OASE-terrein plaatsvinden. Deze viering hebben we 'Dinkeldienst' gedoopt en is gepland op zondag 21 juni 2020 om 10.30 uur - ivm corona is deze viering niet doorgegaan en wordt deze verplaatst naar 2021.
Hieraan werken wederom mee de Protestantse gemeenten van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, de Katholieke kerken van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster van Glane en natuurlijk het Ökumenischer Kirchengarten OASE in Gronau zelf. Deze viering is bedoeld voor iedereen en daarom zijn er tijdens deze zondag geen andere vieringen in de samenwerkende kerken. Laat u verrassen! Een viering in de openlucht met voorgangers van alle kerken, opgeluisterd met live muziek, geschikt voor kinderen en met koffie en lekkers na afloop. Dat mag u niet missen!
 
Dinkeldienst op zondag 25 juni 2017 ihkv Kerkennacht

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Hemelvaart
door
past. werker Frank de Heus
Heb elkaar lief
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Like ons op Facebook

TOP