Kerkennacht

Kerkennacht in de OASE
 
In 2013, 2015 en 2017 hebben we meegedaan met de Kerkennacht, een landelijk oecumenisch initiatief van de Raad van Kerken, dat om de twee jaar georganiseerd wordt. Alle RK-kerken binnen Maria Vlucht doen mee, en ook de Protestantse gemeente van Glanerbrug, Lonneker, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster uit Glane en de kerkentuin OASE.
 
Op zondag 25 juni 2017 werden ihkv Kerkennacht geen losse activiteiten georganiseerd binnen de verschillende kerken, maar één oecumenische viering georganiseerd op het OASE-terrein aan de Dinkel bij Gronau. Deze werd voorbereid door alle deelnemende kerken en hun voorgangers.
Een verslag hierover vindt u hier: Kerkennachtviering op OASE
Een foto-album hierover vindt u hier: Kerkennachtviering 2017 op OASE-terrein
 
2019: Samenzang
In 2019 komt er weer een Kerkennacht. Deze wordt elke twee jaar georganiseerd op initiatief van de Raad van Kerken (klik op de link voor meer informatie). De vrijwilligersgroep van de diverse kerken binnen de regio Maria Vlucht organiseert dan weer een viering. 
Dit jaar hebben we gekozen voor een gezamenlijke Samenzangbijeenkomst in de Protestantse Kerk in Glanerbrug (Gronausestraat 1200), volgens het recept van Nederland Zingt. Koren van diverse geloofsgemeenschappen en gemeenten worden uitgenodigd mee te zingen en natuurlijk mag u van harte meezingen! Deze Kerkennacht-Samenzang is gepland op zaterdag 22 juni 2019 en begint om 19.00 uur.

2020: Dinkeldienst
In 2020 zal in het weekend van Kerkennacht weer een oecumenische viering op het OASE-terrein plaatsvinden. Deze viering hebben we 'Dinkeldienst' gedoopt en is gepland op zondag 21 juni 2020 om 10.30 uur.

 
 
Dinkeldienst op zondag 25 juni 2017 ihkv Kerkennacht

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Hoe dan?
door
past. werkster Margot Dijkman
Zalig Pasen!
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Like ons op Facebook

TOP