Kerkennacht

Kerkennacht in Maria Vlucht
 
In 2013, 2015, 2017 en 2019 hebben we meegedaan met de Kerkennacht, een landelijk oecumenisch initiatief van de Raad van Kerken, dat elke twee jaar georganiseerd wordt. Alle RK-kerken binnen Maria Vlucht doen mee, en ook de Protestantse gemeente van Glanerbrug, Lonneker, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster uit Glane en de kerkentuin OASE.
 
Op zondag 25 juni 2017 werden geen losse activiteiten georganiseerd binnen de verschillende kerken, maar werd één oecumenische viering georganiseerd op het OASE-terrein aan de Dinkel bij Gronau. Deze werd voorbereid door alle deelnemende kerken en hun voorgangers.
Een verslag hierover vindt u hier: Kerkennachtviering op OASE
Een foto-album hierover vindt u hier: Kerkennachtviering 2017 op OASE-terrein
 
Zaterdag 22 juni 2019 was er een Zomer Samenzang in de Protestantse kerk aan de Gronausestraat 1200 in Glanerbrug. 
Het katholieke koor Vivace uit Losser, het projectkoor van de Protestantse kerk Glanerbrug en de bekende trompettist Teun Nicolai verleenden hun medewerking. We zongen bekende en geliefde liederen, van klassiek tot modern en daarnaast werden door de koren enkele luisterliederen vertolkt. 
Na afloop was er koffie, thee en wat lekkers, verzorgd door de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap. Dinkeldienst
De tweejaarlijkse Dinkeldienst wordt in principe in het weekend van Kerkennacht gehouden: een oecumenische viering op het OASE-terrein buiten Gronau. Deze viering hebben we 'Dinkeldienst' gedoopt. In verband met corona hebben we de viering in 2020 moeten laten vervallen.
Helaas kan ook de viering van zondag 20 juni 2021 niet doorgaan. In verband met de heersende coronamaatregelen was het niet mogelijk een koor te regelen en kunnen we geen 1,5m afstand garanderen bij veel bezoekers.

Aan de Dinkeldienst werken mee de Protestantse gemeenten van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, de Katholieke kerken van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster van Glane en natuurlijk het Ökumenischer Kirchengarten OASE in Gronau zelf.
Deze viering is bedoeld voor iedereen en daarom zijn er tijdens deze zondag geen andere vieringen in de samenwerkende kerken.
Laat u verrassen! Een viering in de openlucht met voorgangers van alle kerken, opgeluisterd met live muziek, geschikt voor kinderen en met koffie en lekkers na afloop. Dat mag u niet missen! We hopen in 2022 weer een viering aan te kunnen bieden.
 
Dinkeldienst op zondag 25 juni 2017 ihkv Kerkennacht

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Waar gaat het om in het leven?
door
parochievicaris Willy Rekveld
Alles komt goed
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Like ons op Facebook

TOP