Kerkennacht

Kerkennacht in Maria Vlucht
 
In 2013, 2015, 2017 en 2019 hebben we meegedaan met de Kerkennacht, een landelijk oecumenisch initiatief van de Raad van Kerken, dat elke twee jaar georganiseerd wordt. Alle RK-kerken binnen Maria Vlucht doen mee, en ook de Protestantse gemeente van Glanerbrug, Lonneker, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster uit Glane en de kerkentuin OASE.
 
Op zondag 25 juni 2017 werden geen losse activiteiten meer georganiseerd binnen de verschillende kerken, maar werd één oecumenische viering georganiseerd op het OASE-terrein aan de Dinkel bij Gronau. Deze werd voorbereid door alle deelnemende kerken en hun voorgangers.
Een verslag hierover vindt u hier: Kerkennachtviering op OASE
Een foto-album hierover vindt u hier: Kerkennachtviering 2017 op OASE-terrein
 
Zaterdag 22 juni 2019 was er een Zomer Samenzang in de Protestantse kerk aan de Gronausestraat 1200 in Glanerbrug. 
Het katholieke koor Vivace uit Losser, het projectkoor van de Protestantse kerk Glanerbrug en de bekende trompettist Teun Nicolai verleenden hun medewerking. We zongen bekende en geliefde liederen, van klassiek tot modern en daarnaast werden door de koren enkele luisterliederen vertolkt. 
Na afloop was er koffie, thee en wat lekkers, verzorgd door de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap. Zondag 19 juni 2022 was er weer een Dinkeldienst: De tweejaarlijkse Dinkeldienst wordt in principe in het weekend van Kerkennacht gehouden: een oecumenische viering op het OASE-terrein buiten Gronau. Deze viering hebben we 'Dinkeldienst' gedoopt. Het katholieke koor Op Toon uit Lonneker en het jongerenkoor van de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap zong en voorgangers uit alle geloofsgemeenschappen binnen onze parochie, zowel protestants als katholiek als syrisch-orthodox deden mee. U vindt een verslag met foto's op: Dinkeldienst 2022

Alvast voor uw agenda: de volgende Dinkeldienst is op zondag 23 juni 2024!

 

Aan de Dinkeldienst werken mee de Protestantse gemeenten van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, de Katholieke kerken van Glanerbrug, Losser en Overdinkel, het Syrisch-Orthodoxe klooster van Glane en natuurlijk het Ökumenischer Kirchengarten OASE in Gronau zelf.
Deze viering is bedoeld voor iedereen en daarom zijn er tijdens deze zondag geen andere vieringen in de samenwerkende kerken.
Laat u verrassen! Een viering in de openlucht met voorgangers van alle kerken, opgeluisterd met live muziek, geschikt voor kinderen en met koffie en lekkers na afloop. Dat mag u niet missen!
 
Dinkeldienst 19 juni 2022
 
 
Dinkeldienst 25 juni 2017

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Like ons op Facebook

TOP