Diocesane Gezinsdag


Diocesane Gezinsdag 24 september 2023 ‘Thuis in je geloof’ 
Op zondag 24 september organiseert het Aartsbisdom Utrecht een diocesane Gezinsdag in Nijverdal. Het thema voor deze dag is 'Thuis in je geloof'.
De voorbereiding van de bijeenkomst is in handen van Elise Bangma (medewerker Huwelijk en Gezin) en Sarah Mijhad (diocesaan jongerenwerker). 

De Gezinsdag begint om 10.30 uur met de Eucharistieviering in de St. Antonius van Padua kerk te Nijverdal (Grotestraat 148). Mgr. Woorts zal hoofdcelebrant zijn.
Daarna gaan we door naar De 
Wilgenweard (Sportlaan 6, Nijverdal) waar de rest van het programma zal plaatsvinden. Om 12.00 uur hebben we daar een gezamenlijke verzorgde lunch, waarna iedereen rond 13.00 uur aan zijn/haar eigen activiteit begint.
  • De kinderen van 5-11 jaar gaan (onder begeleiding) het Kompasmysterie lopen. Een mooie wandeltocht door het Doktersbos waarbij de kinderen aan de hand van een kompas de juiste route moeten zoeken. Tijdens deze wandeling wordt er ook catechese aangeboden.
  • De tieners van 12-16 jaar zullen de moeilijkere Navigatie Challenge gaan doen. Een wandeling van ongeveer 2,5 uur waarbij ze ook met behulp van een kompas en een GPS een route moeten lopen. Er worden onderweg vragen beantwoord die bepalen welke kant ze op moeten lopen. Ook bij de tieners zal er onderweg catechese gegeven worden.
  • Voor de allerkleinsten van 0-4 jaar is er opvang in een zaal op locatie.
Zo hebben de ouders alle rust om hun eigen programma te volgen. Met de ouders gaan we samen nadenken over hoe we ons thuis kunnen voelen in de Kerk, maar ook hoe we het geloof in ons eigen thuis een plekje kunnen geven. Er zal een inleiding zijn en een creatieve workshop waarin praktische tips meteen uitgewerkt kunnen worden voor gebruik in het gezin. 

Rond 16.00 uur sluiten we de dag gezamenlijk af met een drankje. 

Aanmelden en kosten:
  • Aanmelden graag vóór 8 september via https://forms.gle/ZvRZvXhPTPp24afEA
  • De kosten voor deze dag zijn € 25,00 per gezin. Deze kunt u overmaken op NL03 ABNA 0812 0067 12 t.n.v. RK AARTSBISDOM UTRECHT o.v.v. Gezinsdag 2023 + naam. 

Overzicht programma:
  • 10.30 uur: Eucharistieviering St. Antonius van Padua (Grotestraat 148, 7443 BN Nijverdal)
  • 12.00 uur: Verzorgde lunch (De Wilgenweard, Sportlaan 6, 7443 RA Nijverdal) 
  • 13.00 uur: 0-4 jaar crèche / 5-11 jaar Kompasmysterie / 12-16 jaar Navigatie Challenge / Ouders inleiding + workshop
  • 16.00 uur: Gezamenlijke afsluiting met drankje

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP