Nieuwe gespreksrondes Omzien naar elkaar


Omzien naar elkaar met behulp van de ‘Kletspot’

Er komt er een nieuwe gesprekken-ronde aan met als thema: Omzien naar elkaar

Vanuit het synodale proces is gebleken dat alle gesprekken unaniem het gevoel hebben gegeven van inspiratie, vreugde en voldoening, nieuwsgierigheid en zich gehoord voelen.
Juist gezien de waarde en het grote enthousiasme willen we nu een nieuwe ronde gesprekken aanbieden. Het met elkaar in gesprek gaan als het eigenlijke proces van geloofsverdieping. Om elkaar te inspireren.

Veel mensen vinden het belangrijk dat er verband is tussen mensen. Men maakt zich bijvoorbeeld zorgen rond eenzaamheid, individualisering, verlies aan contacten, sociale omgeving. Vandaar dat is gekozen voor het thema Omzien naar elkaar.

In gesprek hierover gaan kan op een heel laagdrempelig manier. Dat kan met een groepje mensen vanuit kerkverband, maar ook bijvoorbeeld op scholen, aan de keukentafel thuis met vrienden, in gezinsverband, met opa en oma of .. Zelf of met begeleiding.

Mogelijk komt vanuit het gesprek een mooie spreuk oneliner, of tekst naar voren. Als die op een tegeltje gezet kan worden kunnen we de tegeltjes verzamelen en in de kerk laten zien.
In elke parochie zijn, in februari en maart, kletspotten (met instructie) te leen en tegeltjes beschikbaar. In elke parochie zijn ook gespreksleiders en ambassadeurs, die een gesprek kunnen begeleiden. Doet u mee?

De plekken waar de Kletspot is af te halen zijn:
  • Centraal secretariaat Franciscusparochie, Veldmaterstraat 61 Haaksbergen. Ma-do tussen 9 en 11.30 uur, 053-574 39 29
  • Centraal secretariaat Maria Vlucht, Gronausestraat 4 Losser. Ma-vr van 9.30 – 11.30 uur, 053-538 12 24
  • Parochiesecretariaat Jacobusparochie Enschede, Nieuw Schoolstraat 2 bij de gastvrouwen,. Ma – do 9.30 – 11.00 uur, 053-478 53 06
  • Wend u voor individuele aanmeldingen tot c.berbee@rkzuidoosttwente.nl of 06-41 25 25 58.

Ter informatie:
Op onze inspiratiepagina Synode 2021-2023 kunt u vele achtergronden en verslagen lezen over de lopende synode!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Bidden voor vrijwilligers
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Verheugt u en juicht
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP