Website Vier Pasen in nieuw jasje


De vorig jaar gestarte website Vier.nu - een initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland, is helemaal in een nieuw jasje!
De website Vier.nu nodigt u uit om de belangrijke hoogfeesten van het christelijke geloof te vieren: alle hoogfeesten staan nu op één site.

Wat heeft Aswoensdag te maken met Pasen? Wat is de Veertigdagentijd eigenlijk en wanneer en wat vieren we met Palmpasen? De website www.vier.nu geeft antwoord op al deze vragen en meer. 

Zoek uw parochie of een andere kerk
Het doel is om mensen op te roepen zo veel mogelijk naar de vieringen in de eigen parochie te gaan. Een belangrijke link op www.vier.nu gaat dan ook naar de webpagina ‘zoek parochie’. Door op die pagina enkele gegevens in te vullen vindt men het adres en de websitelink van de eigen parochie. Op de parochiesite is vervolgens onder meer in het vieringenrooster te zien waar en wanneer er in de Veertigdagentijd en met Pasen wordt gevierd.
Met name voor kerkgangers die niet regelmatig naar de kerk komen of wanneer u op vakantie bent en een kerk zoekt, kan dit heel behulpzaam zijn.

Veertigdagentijd
Met de oproep Vier Pasen onderstreept de Rooms-Katholieke Kerk het belang om samen dit hoogfeest van de Verrijzenis van Christus te vieren en ook de periode van voorbereiding bewust te beleven. De Veertigdagentijd, die begint op Aswoensdag, is van oudsher een tijd van bidden, vasten en boete doen.

... en Pasen
De site www.vier.nu biedt dan ook onder meer kernbegrippen van de Veertigdagentijd en Pasen, informatie over de verschillende vieringen en tradities, een kleurplaat voor kinderen en meer. De site wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal en ook andere hoogfeesten krijgen in de loop van het jaar een plek. Ontdek het zelf en ga naar www.vier.nu Pasen!

Heiligenkalender
www.vier.nu is de website met informatie over de christelijke hoogfeesten door het jaar heen. De kalender op vier.nu is tot stand gekomen in samenwerking met 365heiligen.nl, de papieren versie van deze kalender voor 2023 is nu te koop met 50 procent korting! Ga voor de heiligenkalender naar: 

Video
Hier kunt u een video bekijken over de vernieuwde website.Tip:
Kijk ook eens op onze parochiële inspiratiepagina Aswoensdag en 40-dagentijd!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Elkaar bevestigen
door
parochievicaris Willy Rekveld
Bidden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP