Actie Kerkbalans: Geef voor je kerk!


Kerkbalans 2020: Geef voor je kerk

In de oude Martinustoren, waar ongeveer 200 jaar geleden katholieken en protestanten van Losser elkaar letterlijk de kerk ‘uitvochten’, werd zaterdag 18 januari met het luiden van de drie klokken van de oude toren door protestanten en katholieken het startsein gegeven voor de jaarlijkse actie Kerkbalans. Tegelijkertijd beierden ook de klokken van de H. Maria Geboortekerk, van de Protestantse kerk en van de kapel van Oldenhove.

Kinderen uit beide kerken hebben geholpen met het luiden in de Martinustoren, waarna klokkenluiders en andere belangstellenden zich verplaatsen naar de protestantse kerk. Daar werden ze buiten welkom geheten door trompetspelers van Excelsior en hield wethouder Harry Nijhuis (binnen) een korte toespraak en leverde organist Harold Vriesema een muzikale bijdrage .

Na de bijeenkomst in de kerk was er in het Aleida Leurinkhuis nog alle gelegenheid om elkaar onder het genot van koffie en thee te ontmoeten en konden de vrijwilligers hun materiaal (de kerkbalans enveloppen) meenemen.

Met hun bijdrage aan de actie Kerkbalans maken de leden van vijf grote Nederlandse kerkgenootschappen hun betrokkenheid bij het kerkelijk leven duidelijk. Geeft u ook voor uw kerk? 

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Offer
door
past. werker Frank de Heus
Gunnen
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP