Brei mee in de Vastentijd!

De Breigroep van onze Geloofsgemeenschap H. Jacobus nodigt u uit om gedurende de 6 weken van de vastentijd mee te helpen breien aan troostdekentjes.
 
De Breigroep komt iedere dinsdagavond bij elkaar in het parochiecentrum De Jakobsschelp in Lonneker (Scholten Reimerstraat 42, naast de Jacobuskerk). Al een jaar of vijf breien en haken de dames van de groep voor het goede doel. In de vastenperiode, de zes weken voor Pasen, zetten ze vaak een tandje bij – of, als u wilt, een paar steken extra op. 
 
In de komende vastenperiode die begint op Aswoensdag 14 februari beginnen ze met het maken van troostdekentjes voor chronisch of levensbedreigend zieke kinderen of kinderen die op een andere manier niet vol van hun jeugd kunnen genieten. Veel van deze kinderen komen al vroeg in aanraking met het ziekenhuis. De dekentjes worden gebreid, gehaakt of met patchwork techniek vervaardigd.
 
Voor dit project heeft de Breigroep contact met de kinderafdeling van Medisch Spectrum Twente. Daar gaven ze aan heel graag mee te willen werken. Als ouders aangeven een dekentje te willen wordt dat geschonken en hoort het vanaf dat moment bij het zieke kind. Het breien van Troostdekentjes is in Twente begonnen en op dit moment zijn er een aantal groepen in Nederland bezig met het breien van troostdekentjes.
 
Er zijn geen kosten verbonden aan het meedoen. Alle materialen worden gesponsord of via een fonds betaald. Kom gewoon vanaf dinsdagavond 13 februari, om 19.00 uur, naar de Jakobsschelp aan de Scholten Reimerstraat en doe mee! Het verplicht u tot niets, u doet mee zolang u wilt.
 
 
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Stil
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Zeven lichten van dankbaarheid
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP