Concert Op Toon en Cantus Reni


Grenzeloos muziek genieten in Lonneker

Na maanden van voorbereiding is het bijna zover. Dan gaat Themakoor Op Toon uit Lonneker iets doen wat ze nog nooit hebben gedaan. Samen met gastkoor Cantus Reni uit Rheine brengen zij zaterdag 26 november vanaf 19.30 uur in de Jacobuskerk in Lonneker, onder het motto ‘Grenzeloos in Muziek’, een ode aan de grenzen overschrijdende werking en betekenis van muziek en muziekbeleving.

Tijdens het bijna anderhalf uur durende optreden brengt het internationale gezelschap ongeveer achttien nummers in verschillende talen ten gehore, variërend van het bekende ‘Conquest of Paradise’ - gecomponeerd door de eerder dit jaar overleden Griekse componist Vangelis. Maar ook het lied ‘Ken je mij’ in een speciaal voor Op Toon geschreven arrangement tot het wereldberoemde Ave Maria van Caccini. Met dit repertoire willen Op Toon en Cantus Reni luisteraars benadrukken dat iedereen over de wereld muziek toch op dezelfde manier kan beleven, ook als je de betreffende taal misschien niet spreekt.

Beide koren zullen zowel gezamenlijk als apart optreden. Ze worden daarbij begeleid door pianist Astrid Aalders. Dirigent Eline Harbers, die tijdens het concert ook als solist te horen zal zijn, heeft beide koren op haar kenmerkende enthousiaste wijze klaargestoomd voor dit optreden. Eline begeleidt al jaren meerdere koren en weet als geen ander: ‘In de wereld van de muziek zijn er geen grenzen. Waar je ook woont, zingen verbindt en bezielt de mens!’ Zondag 27 november zal Cantus Reni gastvrouw zijn voor de “return” in Rheine.

 
Entreeprijs en praktische informatie:
Kaarten voor ‘Grenzeloos in Muziek’ kosten € 5,00 zijn op drie manieren verkrijgbaar:
  1. via het scannen van de QR-code hiernaast:
  2. via bankoverschrijving NL70 ABNA 05.92.04.89.85 t.n.v. P. Harbers
  3. contant vóór aanvang optreden. (na betaling via optie 1 en 2 komt u op de gastenlijst)
De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan de koren zelf, die door de coronaperiode twee jaar nauwelijks hebben kunnen optreden.
  • Grenzeloos in Muziek: Zaterdag 26 november 19.30 - 21.00 uur.
  • Inloop vanaf 18.45 uur Jacobuskerk in Lonneker.
  • Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simone Tiehatten, voorzitter themakoor Op Toon, tel. 06-24650849 en email s-kwadraat@live.nl
 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Waakzaam
door
parochievicaris Willy Rekveld
Adventskalender
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP