Jongerenpastoraat naar Aviodrome!

Dit is een verslag van Aviodrome van  het  jongerenpastoraat (jp) door Sven en Guus

Kwart voor tien vertrokken we met de bus van Luttikhuis op zaterdag 24 maart. Rond half twaalf kwamen we aan bij Aviodrome. Toen werd de groep in tweeën gesplitst.

Wij zaten samen in groep 2; we gingen als eersten naar de luchtvaartexpositie en toen gingen we met een brug over het museum, en uiteindelijk belandden we in de Boeing 747. Daar kregen we een rondleiding door. Daarna gingen we naar buiten en liepen we naar de tweede hangar. Daar stonden vliegtuigen waar nog aan gewerkt werd, waarvan één hele bijzondere: de Douclas DC-2. Daar zijn er nog maar vier van op de wereld, en maar twee konden vliegen en waarvan deze er één was. Toen gingen we naar binnen voor het historisch museum. Met onder andere de eerste vliegtuigen ter wereld en het eerste vliegtuig met een motor: de Fokker Spin. We liepen ook langs het eerste Duitse legervliegtuig: de Fokker Dr-I.

Na de rondleiding hadden we een half uurtje vrije tijd en in die tijd gingen we in de flight simulator.
Boven verwachtingen kregen we de F16 op de grond! En daarna legden een piloot en een stewardess uit hoe hun werkdagen er uitzien. De dag vloog voorbij, want toen het gesprek af was gelopen gingen we weer met de bus terug naar Losser. Het was een geslaagde dag en we doen het graag nog een keer!

Hier ziet u de foto's met toelichting: JP naar Aviodrome

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Veertig dagen de tijd
door
parochievicaris Willy Rekveld
Stil
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP