Programma Jongerenpastoraat 2018-2019


JP Losser  -   JP4you2 - New Spirit
JP Maria Vlucht  2018-2019
Het thema van het komende werkjaar voor het Jongerenpastoraat van de parochie Maria Vlucht is  ‘Spoorzoeken’.


Spoorzoeken onderzoeken
Spoorzoeken roept allerlei associaties op bij de begeleiders van de JP’s. Allereerst viel ons het woord ‘zoeken’ op. Iedereen is het over eens dat we met zijn allen nog steeds zoekende zijn. Zoekend naar de invulling van ons vrijwilligerswerk, maar ook zoekend in ons geloof. Wat houdt het precies in? Wat kun je nog geloven? Uit publicaties lijkt wel of het uitsluitend kan worden beleefd in liturgie. Voor velen van ons is het bezoeken van de traditionele eucharistieviering met ons gezin niet meer standaard.

Wat jongeren beleven
Het staat in schrille tegenstelling tot wat we van de jongeren horen. Zij voelen zich niet meer thuis in de originele voorgeschreven liturgie maar zoeken naar andere vormen van geloofsbeleving. Ze willen vooral hun geloof handen en voeten geven en zeggen letterlijk: “Woorden komen later wel.”  Van de jongste JP‘ers  horen we dat de maatschappelijke stages in de vormselvoorbereiding enorme indruk  maken. De actuele benadering van een Bijbelverhaal in Theatergroep ‘sTOF is een drijfveer om te blijven komen naar het jongerenpastoraat. De actie voor daklozen in juni – juli van 2018 is bij veel jongeren goed overgekomen!  We gaan dan ook komend jaar op zoek naar zo’n soortgelijk spoor. De blik op de wereld verruimen door te onderzoeken waar we wat voor een ander kunnen betekenen. Maar ook onze eigen mening en ons handelen toetsen aan  anderen. Er achter komen waar je gelukkig van wordt en wat je daarmee concreet voor een ander kunt doen.  

Negen bijeenkomsten met leuke activiteiten
Daarvoor organiseren we ook in 2018-2019 bij het jongerenpastoraat weer een negental bijeenkomsten voor en met de jongeren rond het thema “Spoorzoeken”. Je moet dan denken aan activiteiten uiteenlopend van een speurtocht tot … Sporen van God en mensen…!  Vaste activiteiten zijn:
  • JP Sirkelslag voor de groepen acht van de basisscholen is inmiddels een vast onderdeel. Met dit competitiespel komen we namens de kerk de basisscholen binnen. 
  • Theatergroep ‘sTOF is bezig met het voorbereiden van een stuk over de afzonderlijke kwaliteiten, lees: eigen-aardigheden, van kinderen en ouders. Het stuk BLIND VERTROUWEN zal aangeboden worden vanaf december 2018 aan de basisscholen in de omgeving en het geeft genoeg ‘stof’ tot verwerking in bv. een ouderavond. Het stuk ONUITWISBAAR en ook het stuk STILLE NACHT willen we nog wel een keer spelen op aanvraag.
  • We proberen onze contacten met de PKN gemeente in Losser en Glanerbrug te continueren door het organiseren van de Pubquiz en misschien samen wel weer een actie te houden voor een goed doel. Kortom we proberen onszelf en de jongeren, maar ook iedereen om ons heen, op het spoor te zetten van de man van Nazareth op een manier die aansluit bij de belevingswereld van onze doelgroep.  
In de parochie Maria Vlucht vindt in het jaar 2019 geen vormselviering plaats. Dat betekent voor het jongerenpastoraat dat we niet via dit spoor een aanvulling zullen krijgen op ons ledenbestand. Echter, we zullen ons best doen om de kinderen van groep 8 te laten weten dat ze zich al kunnen aanmelden bij het JP..  
Over sporen gesproken:…lees eens Exodus 17,1-8. 
Kortom,  ideeën genoeg!
 
Zin om mee te doen aan JP4you2 Glanerbrug, JP Losser of New Spirit Overdinkel?
Geef dan door hoe ik je kan bereiken (naam, adres, telnr. en e-mailadres)!
Ook als ouder/ begeleider kun je mee doen in de werkgroep. Dan loop je een eindje mee met de jongere, je verwondert je vast en zeker en je speelt een rol in hun leven binnen een groep. Dat is uitermate boeiend. Ook als de ouder niet kan participeren is de jongere van harte welkom.
 
Met vriendelijke groeten
namens de begeleiders,
 
Ans te Lintelo
Coördinator jongerenactiviteiten
Parochie Maria Vlucht
M. 06-30 95 86 89

Bekijk onze speciale pagina van het Jongerenpastoraat, waarin u verslagen leest van de activiteiten van het afgelopen jaar. Dan krijgt u vanzelf zin!

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Vakantietijd!
door
parochievicaris Willy Rekveld
Op reis
door
past. werkster Margot Dijkman

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP