Nieuw tijdschrift Heilig Spel


Op 27 januari 2023 presenteert Berne Media | Uitgeverij Abdij van Berne in samenwerking met de Stichting Eredienstvaardig het tijdschrift Heilig Spel.

Heilig Spel
Heilig Spel is een nieuw magazine voor rituelen, liturgie en spiritualiteit. Het is de oecumenische opvolger van de tijdschriften Vieren (rooms-katholiek) en Laetare (protestants).
De artikelen in het tijdschrift willen verdieping bieden, naast actuele en praktische informatie.

Met werkschrift
De meerwaarde van Heilig Spel ligt onder andere in een aanvullend werkschrift met gebeden, gedichten, muziek en creatieve suggesties voor de liturgie in de diverse christelijke kerken. Ook wordt een aantal zeer gewaardeerde rubrieken uit Vieren en Laetare, zoals de heiligenverhalen en het liturgisch leesplankje, voortgezet.

Voor wie
Heilig spel richt zich met name op professionele en vrijwillige medewerkers in de kerk, theologen, geestelijk verzorgers, kerkmusici, kerkelijk werkers, liturgiewerkgroepen en docenten van hogescholen en universiteiten.

Inhoud
In de eerste uitgave met het thema Verzoening, kunt u bijdragen vinden van onder meer rabbijn Lody van de Kamp, theoloog Rikko Voorberg, justitiepastor Geert Rozema, theoloog en radio- en televisiepresentator Andries Knevel, theoloog en musicoloog Martin Hoondert en theoloog/kerkhistoricus Peter Nissen.
Theoloog Ekkehard Muth, oud-hoofdredacteur van Laetare, is de nieuwe hoofdredacteur van Heilig spel.

Abonnementen
Het tijdschrift zal vijf keer per jaar verschijnen en losse nummers kosten € 8,50.
Kijk binnenkort voor abonnementen en meer informatie over het tijdschrift op www.heiligspel.nl.

 

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Bidden voor vrijwilligers
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Verheugt u en juicht
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP