Woord- en communievieringen worden niet afgeschaft!


Meer dan alleen de H. Mis - Meer dan alleen de priesters

Kardinaal Eijk heeft beleid bekend gemaakt over het langzaam afschalen van Woord- en Communievieringen in het weekend. De Kardinaal wil dat we gezamenlijk Eucharistie vieren op zondag.
Daar is van alles over te zeggen, maar niet dat er verder geen enkele viering meer gehouden kan worden, dan alleen de mis. Onlangs meldde een artikeltje in de Tubantia dat, ten onrechte. Want de Woord- en Communievieringen worden niet afgeschaft. Nu niet, en ook over 5 jaar niet.
En ook parochiële voorgangers kunnen zich blijven inzetten. Graag zelfs.

Waar het om gaat
Waar het om gaat is dat pas over 5 jaar de liturgische roosters van de parochies zo ingericht moeten zijn, dat er in het weekend maximaal Eucharistie gevierd kan worden. Inderdaad zonder Woord en Communievieringen.
Daar is van alles tegen in te brengen en over te zeggen, maar niet zoals in de krant staat dat andere vieringen dan de eucharistie moeten stoppen in het weekend. Dat is niet zo.

Zangvieringen van een van onze koren, of de klokjesviering, of de Angelusviering kunnen gewoon in het weekend gehouden worden. Bovendien blijft het door de week gewoon mogelijk om in onze kerken en ook in bijvoorbeeld De Roef en in de verpleeghuizen Woord- en Communievieringen te houden, nu, de komende vijf jaar, en nadien. Daarom leiden we ook nog gewoon parochiële voorgangers op. Dankbaar voor hun onmisbare inzet.
 
Met vriendelijke groet,
Pastoor Paul Daggenvoorde

Update: op 19 december 2022 heeft mgr. Eijk nog een aanvullende toelichting geschreven waarin hij benadrukt dat gebedsvieringen, ook op zondag, gewoon mogelijk blijven, ook na 2027 (zie hieronder Toelichting op het Beleidsplan).


Hier leest u de reactie van kardinaal Eijk vanuit het Aartsbisdom:

Ter informatie:

Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Bidden voor vrijwilligers
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Verheugt u en juicht
door
parochievicaris Willy Rekveld

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP