'Wie goed doet, goed ontmoet'


Beste mensen,

Onlangs las ik in een artikel, dat veel Limburgse akkerranden een kleurenpracht laten zien van haver, gerst, rogge, boekweit, korenbloemen, klaproos en andere bloemen. Een groot aantal boeren  deed daar mee aan het project 'Minder erosie, meer natuur met bloemen i n Zuid-Limburg”. Er zijn veel akkerranden ingezaaid en deze bleken ook bij hevige buien een uitstekende erosiebeperkende werking te hebben. Het landschap is daarbij een goede biotoop voor vlinders, bijen , de veldhamster, en de patrijs

Toen ik dat las, dacht ik 'Wie goed doet, goed ontmoet '”. Men heeft er daar iets moois van willen maken, niet omdat  het een wetenschappelijk doel heeft, of omdat het geld op zou leveren. De natuur heeft daar uiterst dankbaar op gereageerd ; niet alleen de bloemen vonden er een goede plek om te groeien en te bloeien, ook de dieren  hebben er een prima plek gevonden om er te verblijven.

Zou het niet mooi zijn, als we ook zo onder elkaar als mensen om zouden gaan ? Af en toe eens energie steken in iemand of iets, waar niet direct resultaat van te verwachten is ? Die wellicht nooit in staat zijn iets terug te doen ?                                                                                                                                                                              Het zou best kunnen zijn, dat de reactie daarop bloemrijker zal worden dan ooit verwacht. Het zijn de kleine dingen die het doen……                                                                                                                                                                            Ik wens iedereen een prettige, bloemrijke vakantie.

Pastoor Theo H.P. Munsterhuis


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP