Advent: reikhalzend uitkijken


Je hoeft de krant maar open te slaan of de tv aan te zetten. Dan stroomt alle ellende van de wereld jouw eigen leven binnen. Hoe anders is het om het positieve te midden van deze stroom te onderscheiden!
 
 
Ik hoor de laatste tijd weer regelmatig: '... die vrouw is ziek', of: '...hij is van de fiets gevallen.' of: 'Zij komt naar huis want de doktoren kunnen niets meer doen.' Het komt vanzelf op je bordje.
 
Anders kijken
Hoe anders is het om het positieve te midden van deze stroom te onderscheiden.
De tiener die een bejaarde helpt in de winkel; een kleindochter die haar opa voorleest van Sinterklaas; een buurvrouw die omkijkt naar een jonge moeder met twee peuters; de kinderen die enthousiast een sponsoractie houden voor kinderen van de voedselbank; de man die zich om een zwerfkatje ontfermt.
 
In onze samenleving lijken mensen het steeds lomper en grover met elkaar om te gaan. Respect en waardigheid zijn soms ver te zoeken. Dan is het een verademing als een 'heer in het verkeer' zich ook echt zo gedraagt. Want het kan toch anders?!
 
Het liedje klinkt: 'Het is weer advent, kijk hoe het eerste kaarsje brandt (lees de tekst hier: Adventslied Het is weer zover, het is weer advent) ... een kaarsje dat licht werpt op het goede om ons heen, het kleine dat je soms met een lampje moet zoeken. Of: waar je je ogen goed voor moet trainen om te weten waar je moet kijken.
 
Reikhalzend uitkijken
Advent als wachten. Niet afwachten, maar reikhalzend uitkijken, speuren naar het goede. Het goede dat zo in deze wereld een ander licht brengt, een voorbode van Het Licht.
 
Ik wens U een goede voorbereiding op dit feest van het Licht.
 
Carla Berbée, pastoraal werkster
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP