AdventskalenderMijn kleinkinderen kregen er één in hun schoentje. Ook wel een kleurboek hoor, maar toch ook een adventskalender. De oudste twee van 6 leren hoe lang het nog duurt voor het Kerstfeest is. Elke dag een vakje open maken en één verrassing vinden stelt de kinderen op de proef. Pas als alle vakjes open zijn gemaakt, na 24 dagen, is het Kerst. Dan wordt Jezus geboren. Ik kan niet wachten om er over te vertellen. 
Ikzelf heb een dagkalender op mijn bureau. Ik krijg elke dag een nieuwe spreuk of een spitse gedachte. Dat doet me wat, zeker in de Advent.

Ik geniet enorm van deze maanden. St. Maarten, mijn verjaardag, Sinterklaas en Kerstmis. Ik gedenk mijn moeder en schoonmoeder, die beide in december zijn overleden. Dankbaar voor wat zij betekend hebben, word ik stil en ga ik weer door.

De adventsperiode staat voor verlangen en uitzien naar de komst van iets moois. En wat hebben we dat perspectief hard nodig! Veel mensen leven in onzekerheid en armoede. De cijfers zijn schrikbarend: in Losser leven ruim 450 jongeren tussen 13 -18 jaar in armoede. In andere plaatsen zal het niet anders zijn. Voedselbanken maken weer meer pakketten.

Tegelijkertijd zie ik ook in deze maanden acties ontstaan om nabijheid en verbinding te brengen. Ik roep iedereen die dat kan op om iets voor een ander te doen. Het werkt ook voor jou! Iedereen, maar vooral jonge mensen, wens ik perspectief toe. Iets om naar toe te leven, iets om voor ‘te knokken’.
Vrede en alle goeds!

Ans te Lintelo Coördinator jongerenactiviteiten

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Ik geloof
door
parochievicaris Willy Rekveld
Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP