Alles komt goed


Alles komt goed

Dat ‘alles goed komt’ zou ik zo graag tegen iedereen zeggen. Bijvoorbeeld wanneer ouders van pubers mij de zorgen over hun kroost toevertrouwen. Wat ik kan doen is luisteren, dat kan al opluchting geven. Door onder woorden brengen wat zo diep zit, wordt de situatie soms al helderder. Soms kan ik een kleine tip te geven. Een enkele keer verwijs ik naar de professionele hulpverlening.

Nu na corona, zie ik bv. een jongere die zijn vriendengroep is kwijtgeraakt. Iemand die moeite heeft om achter de spelcomputer vandaan te komen, om weer echt contact te maken. Een jongere die eigenlijk toe is aan een eigen (harts)vriendin of vriend. Je kunt gelukkig weer uitgaan. Een jongere die op zichzelf wil wonen maar niet weet waar? Jongeren, in het algemeen, die zich afvragen, wat en waar hun toekomst is. Het is tijd om in beweging te komen, en jongeren voelen de druk.

Jan Terlouw (oud D66 man) zei het in College Tour heel treffend tegen de jongeren in de zaal: “Jullie zijn de toekomst. Laat van je horen, als wetenschapper, als zorgverlener, als wat dan ook. Laat ook de leidinggevenden weten, wat jij vindt. Tijd voor nieuwe initiatieven, voor verandering”.

Ik zeg: “Doe wat goed voelt. Wat je situatie ook is, werk eraan, vertrouw op je eigen intuïtie, op je eigen handelen, op de mensen om je heen, voor je eigen toekomst, op God. Neem de tijd en weet dat Hij met je meereist, als jij dat wilt.”

Ans te Lintelo
Coordinator jongerenactiviteiten

 
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Wie in de schaduw Gods mag wonen
door
past. werker Frank de Heus
Vrij zijn
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP