Alles wat jullie hebben gedaan…



‘Alles wat jullie hebben gedaan…’
bij Mattheüs 25, 31-46 

De komst van zijn Koninkrijk.
Op de laatste zondag van het Kerkelijk jaar vieren we Christus Koning. Een koninklijk feest van een koning die ten dienste staat van minsten en kleinen.

Dit doet mij denken aan mijn jeugd. Op het feest van Christus Koning werd bij ons in de parochie een deurcollecte gehouden voor de Herwonnen Levenskracht, ontstaan vanuit de katholieke vakbeweging K.A.B. Herwonnen Levenskracht voor mensen die door ziekte niet meer konden deelnemen aan het gewone leven van alle dag. De Herwonnen Levenskracht werd gedragen door mensen met het hart op de goede plaats. 

Het evangelie vraagt dat. Ook in onze tijd zijn er velen die wij Herwonnen Levenskracht kunnen geven. Denkend aan de grote noden in onze wereld, dichtbij en veraf wordt het evangelie van dit feest heel realistisch. Honger, dorst, de vreemdeling, naakt, ziek en gevangen. Het is een gegeven wat velen raakt en overkomt. En de Koning zegt: doe er wat aan, wat je voor deze mensen doet dat doe je voor mij. Je geeft deze mensen, ouderen en jongeren, vrouwen en mannen: Herwonnen Levenskracht.

Er is voor u, jullie en mij maar een vraag bij het evangelie van dit feest: hebben we elkaar voorbij geleefd, of hebben we onze bijdrage geleverd door aandacht te schenken aan hen die het aan levenskracht ontbreekt. In de ogen van deze mensen kijkt God ons aan zegt Jezus, de koning van ons allen. Geen macht, maar dienend. Een koning die Levenskracht geeft.
Ik wens u, jullie en mijzelf die levenskracht toe.

door Willy Rekveld, parochievicaris

 
"Herwonnen Levenskracht" door Charles Vos, Op het terrein van het voormalige sanatorium Berg en Bosch

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


Reageer



Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Blijf in mij
door
parochievicaris Willy Rekveld
De anderen
door
Dick Kohlwey

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP