Bidden voor vrijwilligers


Doet u mee?
Laten we bidden voor en om bestuurders en andere vrijwilligers!
 
Wij hebben als kerk veel te bieden uit onze door eeuwen en verschillende tijden gerijpte geloofstraditie. Kostbaar erfgoed dat niet museaal bewaard, maar actief aangereikt en beschikbaar gesteld moet worden. Zodat wijzelf, onze tijdgenoten, én de komende generaties het leven van elke dag ermee verrijken. 

Er is veel te doen in de kerk!
Dat gaat niet vanzelf. Inspiratie, dat is wat we ontvangen, behoeft organisatie. Namelijk dat we loslaten en bidden. 
Daarna komt de missie. Dat is dat we overdragen wat we ontvangen. En dat vraagt nog meer organisatie. 
Vanouds zijn onze parochies organisaties waardoor we samen ons geloof verdiepen (catechese), vieren (liturgie) en doen: naasten- en vreemden- en ziekenzorg. Een parochie is letterlijk gedoe. Er moet gewoon veel gedaan worden.
Er liep eens een stagiaire met me mee die dat in één beeld helder samenvatte; "handen gevouwen, handen uit de mouwen". 

Hier bidden we voor!
We zoeken voor locatieraden, pastoraatgroepen én voor de parochiebesturen nog steeds naar mensen. Ik moet u eerlijk zeggen dat het niet meevalt geschikte kandidaten te vinden, laat staan bereid te vinden. 
Iedereen heeft het druk. Of druk gehad, en zoekt nu tijd voor eigen gezin en familie. Begrijpelijk. Soms ontmoedigt me het zoeken een beetje. Kerk en parochie zijn we sámen. Een steeds kleiner en grijzer wordende groep kernvrijwilligers kan niet alles blijven doen. 

Bidden voor nieuwe mensen, bid u mee?
Laatst dacht ik ineens aan stagiaire Ronald. En vroeg me af of ik wel voldoende bid om de komst van nieuwe mensen. Dat doe ik inmiddels. En jullie wil ik vragen dat ook te doen. 
God bidden om hulp van elkaar, namelijk de helpende handen van nieuwe bestuurders en andere vrijwilligers. En laten we ook dankbaar bidden voor onze huidige leden in raden en besturen. Ze maken heel wat uren. Ze steken hun handen flink uit de mouwen voor ons allemaal! Doet u mee!
Ik geloof in de kracht van ons gezamenlijk gebed.

Paul Daggenvoorde, pastoor

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP