Brood om van te Leven


Brood om van te Leven
Ik ben het levende brood (Johannes 6, 51)
 
Brood is het voedzame voedsel voor ons leven. Maar voor dat brood op tafel staat is er heel wat arbeid verricht. Het is door heel wat mensenhanden gegaan om brood te worden. Deze inspanning om van een klein zaadje tot een smakelijk brood te komen geeft voldoening aan hen, die hieraan werken. Het is een proces van groeikracht in het leven van alle dag. Brood om van te leven. Daarvoor mogen wij dankbaar zijn.

Het doet mij denken aan hoe ik als kind samen met mijn ouders, broers en zussen aan de keukentafel zat aan het ontbijt. Brood werd gedeeld om de dag in al wat die dag gaf te beleven. Na het ontbijt het ochtendgebed. Daarna naar de kerk voor de heilige mis en dan naar school. Het was het ritme van mijn leven toen.

We vieren de komende zondag Sacramentsdag. We vieren dat Jezus ons Leven wil zijn. Dat Hij het leven met ons wil delen. Ons groeikracht wil geven in het ritme van ons leven.

Ik ben het Levende Brood zo zegt Hij. Wie van dat Brood eet zal leven. Leven bezitten in eeuwigheid. Samen mogen wij dat Brood delen en breken. Samen mogen wij in Zijn liefde en vrede dat brood vormen. Daarvoor is arbeid nodig en inzet van je persoonlijk leven.

Daarvoor moet je de handen ineenslaan om tot een smaakvol brood - leest: leven - te komen. Het leven met haar mooie kanten, maar ook het leven met de telleurstellingen en verdriet. Het is: Brood om te leven, dat wij elkaar gegeven zijn, zoals Hij zichzelf gaf voor ons.

Breken en delen, het mag het ritme van ons leven zijn. Daarin mag u, jullie en ik groeien omdat Hij, Jezus, het Levende Brood, die groeikracht voor ons wil zijn in het leven van alle dag. 

Willy Rekveld, parochievicaris

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


Reageer



Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Blijf in mij
door
parochievicaris Willy Rekveld
De anderen
door
Dick Kohlwey

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP