Carnaval


Carnaval 

Februari is de maand van het carnaval. Carnaval is een van oorsprong katholiek feest. Het is de ideale uitlaatklep vóór de vastentijd, de periode ter voorbereiding op het Paasfeest.

Tijdens carnaval zie je dat mensen zich tijdelijk heel dwaas gedragen. In de Bijbel staan teksten met een strekking als 'Wat dwaas is voor de mensen, is wijs voor God'. Een paar dagen per jaar worden zaken even niet zo serieus genomen.

Persoonlijk vind ik carnaval heel gezellig. Ik zie dat mensen samen aan carnavalswagens bouwen. Tal van verenigingen bereiden thema’s voor loopgroepen en eenlingen voor. Daar komt veel technische kennis, samenwerking en plezier bij kijken.

Voor mij begint carnaval met de gezellige buutavond van de Carnavalsvereniging De Knunnekes in Groenlo. Oud-Grolschen en Grolschen samen aan lange tafels met een hapje en een drankje terwijl in de ‘Noale Tonne’ de wereld, Grolle en de mensen op de hak worden genomen, muziek en dans en onbezorgd lachen.

Dan volgt de carnavalsmis in Losser. Die hoort er bij. Even stil staan bij de oorsprong en herdenken en bedanken. De OPKIKKERS van de Losserhof zorgen voor de lach op ieders gezicht. En na een tijdje volgt voor mij de optocht in Losser. Het is een feest om al die mensen met hun creaties voorbij te zien trekken. Kinderen en kleinkinderen om me heen.

Op Rozenmontag trek ik weer naar Grolle om mijn familie en vrienden te zien en een glaasje met hen te drinken. Dan kan ik er weer een hele tijd tegen, ik heb dit zo nodig,
Alaaf!


Ans te Lintelo
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Teken van liefde
door
parochievicaris Willy Rekveld
Zaaien en oogsten
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP