De Heer heeft jou nodig!


De Heer heeft jou nodig! 
Bij Marcus 11, 1-10

Als Jezus Jeruzalem binnentrekt om Pasen te gaan vieren vraagt hij zijn leerlingen hem een veulen te brengen. Op het veulen wil hij de heilige stad binnengaan. Als zijn leerlingen in het dorp dat Jezus aangewezen heeft, een veulen losmaken, vragen sommige mensen daar in de buurt: ‘Wat doen jullie daar?’.

Da’s goede nabuurschap! De mensen houden elkaar op een gezonde manier in de gaten. Maar als de leerlingen laten weten, dat de Heer het nodig heeft en het spoedig terugstuurt, dan is het goed.

Wij menen heel vaak zelf iets nodig te hebben. Als het ons dan tegenvalt, dan zijn we teleurgesteld. In een vriend, die het liet afweten, toen je ziek was. In politici, die hun beloften niet inlossen. Ook in God. God moet welvaart brengen, genezing, geluk, vrede. En als dat dan allemaal niet op ons pad komt, dan zetten we God gewoon weer bij het vuilnis. Net als onze politici en onze vrienden.

Hoe vaak willen wij niet op onze wenken bediend worden? Alsof alles in de wereld om ons draait? En alles maakbaar is?

Maar nu klinkt dus in het evangelie: ‘De Heer heeft het nodig’. De Heer heeft jou nodig. Zoals president Kennedy van de Verenigde Staten ooit zijn beroemde oproep deed: ‘Bedenk niet wat het land voor jou kan doen, maar bedenk, wat jij kunt doen voor jouw land!’

Een vrouw op hoge leeftijd viel afgelopen week. Alles bont en blauw. Een rib gebroken. Zij had hulp nodig. En die kwam er. Van kinderen, van de verzorging, van vrienden. Zij waren allemaal nodig. En zij kwamen!

Frank de Heus, pastoraal werker

 
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


Reageer



Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Blijf in mij
door
parochievicaris Willy Rekveld
De anderen
door
Dick Kohlwey

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP