Doen!


Het goede tot het laatst (joh. 2,1-12)

In de dagen van nu hebben wij de moed misschien wel verloren in toekomst. Het is niet meer het feest, het leven wat wij voor ogen hebben. Het feest wat was is over en niet meer zo groots als we gewend waren.

Maria, de Moeder van Jezus, is op een feest, een bruiloft. Ook Jezus en zijn leerlingen zijn uitgenodigd. Maria ziet dat de wijn opraakt en zegt dat tegen haar Zoon. "Is dat uw zaak?", is het antwoord. Maria heeft vertrouwen en zegt: "Doe maar wat Hij u zeggen zal".
Door dat vertrouwen in, door de daad bij het woord, blijft het feest een feest.
Ja het wordt nog mooier. Het beste, de goede wijn op het einde nadat alles in het water dreigde te vallen.

Doen, handelen is ook voor ons een uitnodiging, een uitdaging om het feest, het leven, te blijven vieren. Door het mindere wat wij ervaren in het feest van het leven te veranderen. Het beste in jezelf naar boven laten komen.

Zijn Moeder had vertrouwen. Zijn leerlingen geloofden in Hem. Dat vertrouwen, dat geloof kunnen wij ook samen delen in het beste, het goede wat ons gegeven is. Water gaat dan smaken als de beste wijn.

Ik wens u, jullie, ons dat beste, dat goede toe. 

parochievicaris Willy Rekveld

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Waakzaam
door
parochievicaris Willy Rekveld
Adventskalender
door
jongerenwerkster Ans te Lintelo

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP