Een Goede Week naar Pasen


Een Goede Week

Op weg naar Pasen krijgen we veertig dagen de tijd om ons daarop voor te bereiden. 
De zondagen zijn niet bij die veertigdagen in begrepen, zij geven ons wel aan hoe wij die tijd gestalte kunnen geven. 

Tot je zelf komen, een verandering, een omkeer. Zelf een huis van gebed zijn. Dat is voor ons niet gemakkelijk te noemen. Dat is door die goede week gaan op weg naar dat nieuwe leven Pasen. 

Te beginnen met Palmzondag. 
Ook wij mogen zijn Naam noemen en daarmee de namen van de vele mensen die lijden door omstandigheden aan het leven van alle dag. 

De drie heilige dagen voor Pasen staan in dat teken. 

Witte Donderdag.
De gebrokenheid van Hem die het Brood nam en het deelde. Dit ben IK voor jullie, omdat IK in jullie gebrokenheid wil delen. IK wil dat je hierin geheeld wordt. Geheeld wordt om te leven. 

Goede Vrijdag.
Het kruis, die weg ten einde gaan. Dat mag ons uitnodigen dat wij in het teken ven het kruis de weg van Jezus gaan. Door lijden en dood naar Leven. In zijn wijd uitgespreide armen heeft Hij dat onverwoestbaar teken opgericht dat de hemel en de aarde verbindt. Dat wij in ons eigen leven met Hem en elkaar verbonden, werken aan heelheid in vrede en gerechtigheid. 

Stille Zaterdag.
Stil worden in jezelf, stil worden met al die mensen die treuren om het gemis van een dierbare door oorlog en geweld. Onrecht en honger. Stil worden om door die donkere Nacht op te gaan naar dat Licht dat Leven geeft. Dat wij Licht uitdragen en ervan getuigen in ons eigen leven. 

In dat wat wij horen op de Paasmorgen. Hij is niet hier, Hij leeft, Hij gaat u, jullie ons allen voor in dat Licht, in dat Leven. 
Zalig Pasen.

Pastor Willy Rekveld, parochievicaris

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


Reageer



Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Blijf in mij
door
parochievicaris Willy Rekveld
De anderen
door
Dick Kohlwey

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP