Eerst zien en dan geloven


Eerst zien en dan geloven 

Gezonden in vrede n.a.v. Johannes 20,19-31

Verward in de pijn, in het verdriet dat ze hadden ervaren, sloten de leerlingen van Jezus zich af. Ze waren bang en konden het niet geloven wat ze gezien hadden. Wat een onvrede hadden zij ervaren. Ze hadden zich het zo anders voorgesteld. Een illusie armer?

Herkenbaar voor ons? Maar het is de Heer die in hun midden komt, ondanks alles. Hij laat zich zien in de vrede en het vergeven, in de liefde. Daartoe zendt Hij hen, zijn leerlingen. In dat gezonden zijn, zijn ook wij gezonden.

Maar wij willen het ook vaak: Eerst zien en dan geloven. Wees niet langer ongelovig maar gelovig, zegt Jezus. Hierop zegt Tomas: ‘Mijn Heer en mijn God!’

Drie keer zegt Jezus: Vrede zij U. In die vrede mogen ook wij in vertrouwen onze weg gaan. Ook wij mogen de tijd nemen om te komen tot geloof.

In de paastijd horen we in de verhalen over het groeiende geloof. Het geloof dat Hij leeft. In de kracht van de heilige Geest die Jezus ons schenkt. Pinksteren. Hierin mogen wij ook zeggen: ‘Mijn Heer en mijn God!’

Ook wij mogen in het 'eerst zien en dan geloven' leren te zien met ogen van geloof. Pasen mag dan zijn: vrede en vergeven en vergeven worden.

Jezus blies over zijn leerlingen en zei: ‘Ontvangt de heilige Geest!’ Als wij elkaar vergeven blazen wij elkaar nieuw leven in! 
Daarvoor opengaan is ons gezonden zijn, is Vrede zij u: jullie en ik in het Licht van Pasen. 

pastor Willy Bekveld, parochievicaris  

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Elkaar bevestigen
door
parochievicaris Willy Rekveld
Bidden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP