Er brandt een kaarsje voor jou


Er brandt een kaarsje voor jou

De schoolvakantie, de bouwvakantie, de kampeervakantie, een trektochtvakantie, de fietsvakantie, een all inclusive vakantie, een dagje weg of een huizenruil. De meeste mensen doen wel iets aan vakantie. En dat is ook goed. Even de boel, de boel laten. Even resetten.

Maar eerst nog even opruimen en inpakken. Dat opruimen en schoon achterlaten, dat vind ik altijd een dingetje. Dat geeft me onrust. Het inpakken al helemaal. “Heb ik wel alles?” Maar eenmaal op weg naar mijn bestemming moet ik HET loslaten.

HET, dat zijn mijn dagelijkse beslommeringen. Dat is mijn familie, zijn mijn buurtjes, mijn eigen plekje op de bank. Tijdens de autorit (we gaan dit jaar naar Oostenrijk) geniet ik al een beetje van de omgeving en het op-vakantie-zijn. Ik wil graag ontspannen maar dat gaat niet zo maar.

De eerste dagen verwerk ik blijkbaar wat ik heb meegemaakt de afgelopen tijd. Tijdens het lezen van een boek, val ik al snel in slaap. Laat maar gebeuren, denk ik dan. Daarna komt het ondernemende deel. We gaan erop uit, nieuwe omgeving verkennen. Andere mensen ontmoeten, ander eten, en andere gewoontes zien. En dan komt de ontspanning.

Ik geniet van de nieuwe omgeving en van ons nieuwe ritme. Ik verwonder me over ‘mooi Oostenrijk’. Voel me klein in de bergen en klim steeds hoger, om later moe en voldaan uit te rusten op een bankje.

Maar altijd zoeken we een kerkje op, om stil te worden, energie op te doen en een kaarsje op te steken. Voor jou en iedereen die onderweg is of het nodig heeft!

jongerenwerker Ans te Lintelo

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Een Blijde Boodschap
door
past. werker Frank de Heus
Advent 2023
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP