Feest in de kerk!


Het is feest in de kerk! 

Werken ín en leven mét de kerk is een feest. De vele mooie ontmoetingen met mensen, die hun verhaal willen vertellen of mijn verhaal willen horen. Soms gaat het diep. Met tranen in de ogen. Soms blijft het luchtig. Vaak is het ook weer verrassend.

Bijvoorbeeld bij een huwelijksvoorbereiding afgelopen week, waarin Nederlanders, die van oudsher hier wonen, opeens worden geconfronteerd met een stel uit Eritrea. Dan is er de nieuwsgierigheid naar die andere cultuur en hoe het daar gaat. Maar het is ook het plezier bij een vrijwilligersmiddag waar ‘Ik hou van Holland (en ook een beetje van Franciscus)’ wordt gespeeld. Hoe iedereen dan door elkaar loopt en hoe ontspannen het is. Of het zijn de gesprekken met jonge mensen, die gevormd willen worden. Die heel goed meedoen. De ouders, die zich geven, en in wat zij zeggen en doen, en zo een voorbeeld vormen voor hun kinderen. Een jonge vrouw uit Colombia die Nederlands leert en dat al heel aardig beheerst en nogmaals dankt voor een huiszegen. Dat heeft het gezin goed gedaan. Er gebeurt zoveel moois in de kerk.

In de parabel, die Jezus komende zondag vertelt (Mat. 22, 1-14) gaat het over dat feest. In de parabel is het een Bruiloftsfeest. Iedereen is welkom. De gasten die overal vandaan worden geplukt, ontvangen allemaal van de gastheer een bruiloftskleed om aan te trekken. Zo was het toen de gewoonte. Een kleine moeite om dat kleed te dragen op de bruiloft, zou je zeggen. Toch is er één, die dat niet doet. Jammer! Maar de anderen dragen het wel. Zij doen mee en doen hun best om te delen in het feest van het leven.

Jij ook?

Frank de Heus, pastoraal werker


 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


Reageer



Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Blijf in mij
door
parochievicaris Willy Rekveld
De anderen
door
Dick Kohlwey

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP