Groeikracht


GROEIKRACHT

Met mijn verjaardag kreeg ik twee piepkleine plantjes, ijsbergsla en een tomatenplantje. Ze staan in de serre en elke dag kijk ik er even naar of ze genoeg vocht hebben en natuurlijk of ze groeien. Dus deze plantjes die met liefde aan mij gegeven werden, vragen zorg en aandacht om te groeien in het leven.

Zo is het ook met ons geloof: het vraagt aandacht, zorg en groeikracht.

In deze veertig dagen die vooraf gaan aan het feest van Pasen, is ons deze tijd gegeven. Het feest van het Nieuwe Leven dat ons die groeikracht wil geven. Door misschien wat meer aandacht en zorg voor onze naaste, voor het gebed en de sacramenten. Kort en bondig gezegd: voor de Liefde die zichtbaar geworden is in die ene Mens Jezus Christus die de weg ten einde ging.
Niet een weg die doodliep, maar een weg ten Leven.

En hoe klein ons geloof ook is, het mag groeien in dat toekomstperspectief, gebroken, kwetsbaar en klein.
Niet de eerste, niet de macht van de sterkste. Dit ben IK voor jullie - zo waren zijn woorden toen Hij dat Brood van Nieuw Leven brak en deelde. Ik wil jullie doen groeien. Ik wil jullie Vrede zijn.

Mogen wij allen in deze Veertigdagentijd groeien in Liefde om zo brood voor elkaar te zijn. Hoe klein het ook is. In zorg en aandacht voor elkaar groeien in het Leven, in Jezus de Verrezen Heer, groeien in het gedeelde leven van alle dag.

Dat is PASEN. Dat is GROEIKRACHT.

Willy Rekveld. Parochievicaris

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP