Helend aanwezig zijn


‘Helend aanwezig zijn’ 
‘Iedereen zoekt U.’ Marcus 1,37

Hart en ogen openhouden in het leven van elke dag… Wat kan ons dat brengen? Soms veel en ook weinig kan de ervaring zijn.

We zien in het in ons eigen leven, in het leven om ons heen. Mensen die leven tussen hoop en vrees. Mensen die in de morgen verzuchten: ‘Was het maar avond.’ en in de avond: ‘Was het maar morgen.’. Twijfel te over in alles wat aan hen gebeurt. Wat ze ervaren in het leven waarvoor ze geen woorden vinden.

Misschien overkomt je dat zelf. We hebben dan iemand nodig die helend aanwezig wil zijn. We zijn zoekende, op zoek naar heling. In de waarom-vraag over wat ons overkomt en waarom wij geen antwoorden krijgen in het zoeken naar genezing.
Iemand die helend aanwezig wil zijn. Om ons overeind te helpen om overeind te komen en op te staan.

Het optreden van Jezus heeft die hoop voor ons allen aangewakkerd. Daarin mogen wij geloof hebben. Soms is gaan naar een eenzame plaats, in gebed gaan, tot jezelf komen, een omkeer in ons eigen leven, al een heling. Een heel mens worden. Geraakt worden in onze zoektocht. Jezus nam haar bij de hand en deed haar opstaan.

Wie Jezus wil volgen, daarvoor is de volgende zin belangrijk: Ze werd vrij van koorts en bediende Hem.
Dat wij vrij zijn ván. U, jullie en ik en dienstbaar naar elkaar toe en opstaan niet alleen in de eigen omgeving. Maar verder zien en gaan om zoals Hij, Jezus, mensen overeind te helpen, te doen opstaan.


Willy Rekveld, parochievicaris
 


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Het is goed dat we hier zijn
door
parochievicaris Willy Rekveld
Uithouden
door
pastoor Paul Daggenvoorde

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP