Ik geloof


Ik geloof 

‘Ik geloof’ is het thema van de 111e Gerardus Majella-bedevaart 2023. Deze bedevaart zal op zondag 22 oktober plaats vinden. Hoe vaak hebben wij dat geloof niet uitgezongen, gebeden in het Credo: ‘Ik geloof’. Geloven in de drieën God. De Vader, Zoon en heilige Geest.

Gerardus had hierin een groot geloof. Ondanks alles in het leven van alle dag, in de teleurstellingen bleef hij standvastig in dat geloof. Het maakte hem sterk in het vertrouwen en zijn ideaal dienstbaar te zijn aan de kerk en samenleving. 

Geloven in onze tijd is zoals ik las in de krant, niet vanzelfsprekend. Een jonge vrouw die het zo verwoordde. Zij was op de Wereldjongerendagen in Lissabon en voelde zich daar opgenomen onder allen die in het geloof samen waren. Het thema was: ‘Maria stond op en ging met spoed’. In Nederland, zo verwoordde deze jongere, had zij vaak het gevoel alleen te staan. Zich te moeten verdedigen omdat ze geloofde en dat geloof ook wilde vieren door deelname aan de zondagse Eucharistie. Dit zet mij tot nadenken en hopelijk velen met mij. 

Gerardus die al meer dan 100 jaar hier in Overdinkel wordt aangeroepen in alle nood door vele pelgrims die samenkomen in het geloof in God, de Vader die ons zijn Zoon heeft gegeven om net als zijn Moeder Maria op te staan en op weg te gaan. Het geloof uit te spreken en te beleven. Het uit te zingen zoals Maria. Dat de heilige Geest ons daartoe inspireert om dat: ik geloof in de praktijk te brengen in het leven van alle dag. Op te staan en te getuigen net als Gerardus. Met de woorden van Paus Franciscus: Iedereen is welkom in dat geloof. 

Dat in dat geloof vele pelgrims opstaan en de weg naar Overdinkel gaan om dat geloof te vieren en te beleven.

Willy Rekveld, parochievicaris


Alle informatie over de komende Gerardusbedevaart vindt u hier: https://www.mariavlucht.nl/gerardus-majella-bedevaart
 
  

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


Reageer



Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Blijf in mij
door
parochievicaris Willy Rekveld
De anderen
door
Dick Kohlwey

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP