Samen oogstenDe maishakselaars rijden af aan. De mais is of moet nog van het land. De aardappeloogst, de fruitoogst, na deze warme zomer van 2022 baart ons zorgen. Augustus is de oogstmaand. We hebben in september, in de Scheppingsperiode, toch nog steeds reden om te danken voor de oogst?

Ken je ze? Die verhalen die zo mooi vertellen over hoe God aan het werk is. Hoe mensen zich verwonderen over de oogst van de zaaier. Een mooie metafoor voor waar we in het Jongerenpastoraat mee bezig zijn.

Met theatergroep ‘sTOF uit Losser ‘trekken we Bijbelse thema’s voor.’ We werken ze uit tot een hedendaagse voorstelling. Als we de voorstelling brengen, zaaien we op een groter stuk land. En vervolgens is het aan het publiek om samen te oogsten.

M25 uit Haaksbergen zaait een gewaagd project. Samen met de leerlingen uit de hoogste groep van de basisscholen wil M25 bereiken dat heel veel goede werken worden gedaan in korte tijd. Enerzijds om te laten ervaren hoe fijn het is om iets goeds te doen, anderzijds om de aandacht op M25 te vestigen. Begin oktober meer hierover in Op Weg.

Het jongerenpastoraat in Maria Vlucht gaat hoog de boom in op 1 oktober. Bij Avatarz in Deurningen lopen de jongeren samen door de boomtoppen en reiken elkaar de hand als het lastig wordt. Bij sommige stukken heb je elkaar nodig om verder te komen op je route.

Allemaal zaailingen die hopelijk mogen uitgroeien tot een goede oogst, waar en wanneer dan ook, we moeten het samen doen!

Ans te Lintelo

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

Met vallen en opstaan
door
pastoor Paul Daggenvoorde
Wat gij wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander
door
past. werker Frank de Heus

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP