Serious Request


Een serieus verzoek. Een dringende vraag . Heb je even..?!

De Dj’s van 3 FM vragen 6 dagen lang, door geen vast voedsel te eten en met gesponsorde muziek in een Glazen Huis, aandacht voor de situatie van de allerkleinsten. Miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te blijven leven. Een stille ramp die jaarlijks wereldwijd 5,5 miljoen slachtoffers maakt.

Het Rode Kruis helpt de moeders en baby’s die dat het hardst nodig hebben. Zij redden kinderlevens door medische zorg te bieden en moeders te begeleiden tijdens hun zwangerschap, de bevalling en bij de verzorging van het pasgeboren kind.

 

En wij (jongeren en begeleiders) van het jongerenpastoraat in parochie Maria Vlucht doen mee. We proberen geld in te zamelen voor dit goede doel. Door cup-cakes te bakken en te verkopen op 1 december tussen 10.00 u. en 14.00 u. bij Plus Bellers in Overdinkel. De cup-cake ingrediënten worden gesponsord door de Plus.

 

Maar ook spelen 5 jongeren een interactief theaterstuk met de titel 'Wat je ziet is waar..?!” op vrijdag 21 december om 19.30 u. in de Jacobuskerk tegenover het Glazen Huis in Enschede. We laten de bezoekers achter met vragen. Wat is geloofwaardig, wat maakt verschil, wie en wat geloof je? Na het theaterstuk volgt een workshop door iemand namens het Rode Kruis. De entreegelden komen ten goede aan het Rode Kruis.

 

Heel veel jongeren en volwassenen zetten zich in deze maanden via ludieke of serieuze acties in voor de wereldwijde babysterfte. Dat het Glazen Huis dit jaar in Enschede staat, maakt dat we er bij kunnen en willen zijn! Bij dit evenement met gezellige muziek en BN-ers. Het Rode Kruis profileert zich.

 

Maar waar gaat het echt om?

Naar mijn bescheiden mening willen we, jong en ouder, er allemaal graag bij horen en feestvieren op de Oude Markt in Enschede. Samen dat goede gevoel, van iets doen en geven voor een ander, beleven. En dat is in deze individualistische samenleving een bijzonder gevoel. De dj’s verstaan de kunst om toe te werken naar een eindpunt met een eindbedrag vlak voor een 1e kerstdag waarop we allemaal tijd hebben en maken om te verwerken wat we van dichtbij hebben meegemaakt. De regio gonst, iedereen doet ergens wel wat… wat doe jij voor het goede doel? Want het geeft zo’n goed gevoel!

 

Laten we vooral kritisch blijven. Vooralsnog vertrouwen we er op dat het geld ook een goede bestemming krijgt en dat dus dat goede gevoel niet beschaamd wordt. Aan het Rode Kruis en de dj’s de schone taak om het doel ‘babysterfte’

(Waar: In de 3e wereld of ook in Nederland? Hoe en wat? En voor en door wie?) uit te leggen voordat het geld op kerstavond (wat een moment!) in ontvangst wordt genomen.

 

In mijn gedachten speelt als belangrijkste toch die andere opbrengst… van het samen ergens voor gaan! De kick die je ervaart als je iets kunt doen voor een ander… is voor mij de grootste opbrengst. Een waardevol gevoel dat voor altijd het verschil kan maken voor een ‘op zwak- en minderheden betrokken’ levenshouding.

Een serieus verzoekje waard! Heb je even..?

 

Ans te Lintelo


Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


ReageerDoor op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente blogs

‘Verantwoordelijk-heid nemen’
door
Past. werker Frank de Heus
Het elfde gebod: Geniet!
door
Past. werkster Carla Berbée

Bekijk meer blogs

Like ons op Facebook

TOP