Toekomst zijn we samen


Toekomst zijn we samen 

Kerkvader Augustinus schreef: 'De tijden zijn wijzelf'. Tijd is wat wij er samen van maken. Met de hulp van God.

We zetten dit nieuwe jaar de synodale gesprekken voort. Er komt verslag van de in Rome gehouden Synode. Daarover gaan we in gesprek. Want kerk zijn we samen. Maar niet op onszelf. En niet voor onszelf alleen.

De kerk is vanaf haar begin missionair. Een parochie van nu moet dat ook zijn. We hebben immers een missie; de opdracht om anderen, vooral de jongere generatie, bekend te maken met de rijkdom van ons geloof.

We krijgen komend jaar subsidie en begeleiding bij activiteiten voor mensen in leeftijd tussen dertig en vijftig. De tussengeneratie. Een werkgroep vanuit onze drie parochies heeft hard gewerkt aan de subsidieaanvraag voor een project voor deze groep onder de titel: 'Naar buiten keren'.

We doen dat ook met een nieuwe website, voor heel Zuidoost Twente. Want naar buiten keren is in digitale tijden ook op het internet samen aanwezig zijn. Wat we geloven, waar we dat vieren, en welke activiteiten we zoal ondernemen, moet digitaal snel te vinden zijn.

De kersttijd was indrukwekkend. Dank. De vieringen genoten belangstelling van jong en oud. Jonge mensen zeiden soms te missen wat we met kerstmis vieren. We zijn elk weekend open. Zei ik. Een jaar lang. Kom erin. Onszelf nodig ik uit eropuit te gaan. Anderen te laten delen in de vreugde en de rijkdom van ons geloof.


Paul Daggenvoorde, pastoor
 
© Afbeelding van rawpixel.com op Freepik

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog


Reageer



Door op versturen te klikken gaat u akkoord met de verwerking van uw gegevens conform onze Privacyverklaring (AVG)


Activiteitenkalender

Volledige agenda klik hier

Recente columns

Blijf in mij
door
parochievicaris Willy Rekveld
De anderen
door
Dick Kohlwey

Bekijk meer columns

Like ons op Facebook

TOP